Rækkefølge og hudplejerutine: Sådan bruger du vores (og andres) produkter sammen

18.09.14
Pudderdåsernes hudplejerutiner

Pudderdåsernes hudplejerutinerVi får rigtig mange spørgsmål fra jer, der har svært ved at overskue, hvilken rækkefølge I skal bruge vores nye produkter og også alle andre produkter. Og jeg kan sgu godt forstå jer, det er noget af det sværeste at overskue.

Pudderdåserne har selvfølgelig også vores egen tilgang. Denne basis hudplejerutine for alle har vi skrevet om flere gange, og jeg håber, I allerede har læst dette, eller at I vil gøre det nu.

Nu har vi så lanceret vores egen serie, som vi selvfølgelig har lavet ud fra den samme filosofi, som vi altid har haft. Og jeg skal prøve at forklare, i hvilken rækkefølge man skal bruge vores produkter – og ikke mindst, hvordan I kombinerer dem med jeres gode gamle favoritter fra andre mærker. Noget vi selvfølgelig også selv gør, samtidig med at vi hele tiden skal teste nye produkter til bloggen. Så ja – vi blander selvfølgelig også selv vores eget og andre mærker!

1. Rens
Huden skal selvfølgelig renses og makeup skal fjernes. Det der med partout at ville vaske huden både morgen og aften er ikke nødvendigvis en god ting. Pas godt på hudens eget naturlige beskyttende fugtlag og rense den så blidt som muligt. Less is more.

Vi har lavet en Alt i en makeupfjerner, som vi selv synes er den bedste nogensinde til at fjerne makeup fra hele ansigtet. Den er en eau micellaire, som I også kender det fra andre mærker.

Skal jeg så ikke vaske mit ansigt i vand? Nej, ikke nødvendigvis. Bruger du rigtig meget makeup, kan det være nødvendigt med et skridt mere i din renserutine, men en helt almindelig hverdagsmakeup kan du sagtens fjerne med Alt i en Makeupfjerner alene.
Hvorfor har I ikke lavet en ansigtsvask? Så langt er vi ikke nået endnu, vi ønsker at producere produkter, der skiller sig ud, så indtil videre må du bruge et andet mærke til det formål. Til dette trin kan du selvfølgelig bruge et hvilketsomhelst andet renseprodukt end vores, hvad end det er en almindelig ansigtsvask, en Konjac svamp, Bioderma eller hvad dit hjerte måtte begære.

2. Eksfolier
Det allervigtigste når det kommer til at bruge daglig kemisk eksfoliering som vores T-zone peeling eller AHA-Peeling er, at det er det allerførste produkt du bruger (efter rensning selvfølgelig, men du kan også bruge det om morgenen uden at have vasket huden først). Du må bare ikke bruge andre cremer før din kemiske peeling.

Det samme gælder selvfølgelig, hvis du hellere vil bruge Avene Cleanance K, Exuviance eller nogen af de andre gode syreprodukter derude. De skal på først.

Og du skal kun bruge en. Du skal altså vælge mellem dem og må IKKE bruge AHA-Peeling og T-zone peeling samtidig.

3. Korrigerende pleje
Efter eksfoliering kan du nu bruge et serum eller creme med en masse gode aktive ingredienser, som skal løse dine problemer. Er du på min alder så bruger du her et antiage-produkt som for eksempel vores Anti-age creme. Det er også på dette tidspunkt, du skal bruge ethvert andet anti-age produkt, serum, produkt mod pigmentfejl eller hvad du ellers kan finde på.

Hvis du (som jeg selv) gerne vil kombinere flere produkter som for eksempel Anti-age creme og et serum mod pigmentforandringer, så gør du bare det. Rækkefølgen betyder mindre, men brug som hovedregel de aktive ingredienser nederst.

Har du akne er det her, du kan vælge at bruge basiron ovenpå din syrepeeling (effektiv kombination!).

Har du en 19-årigs babyhud, så lader du bare være med at gøre noget som helst. Heldige dig…

4. Fugt
Hvis du har lige så tør hud som jeg så har du nu stadig følelsen af tør og stram hud. Så nu smører du et ekstra lag af en god creme ovenpå. Til det formål har vi lavet Alt i en creme, men du vælger selvfølgelig den, du bedst kan lide.

Hvis du har fedtet hud eller din ud bare føles perfekt efter trin 3, så bare glem alt om dette punkt. Hvis du har kombineret hud, så er et af de bedste tricks bare at nøjes med at bruge creme på de tørre partier og udelade de fedtede.

5. Solbeskyttelse
Hvis du altid bare sørger for at bruge syreholdige produkter nederst, solfaktor allerøverst og så putte alt andet ind derimellem, så går du aldrig helt galt i byen.

Og solbeskyttelse er selvfølgelig vigtig og skal på til sidst. Og nej beklager, vi har ikke lavet nogle solcremer i denne omgang. Fem produkter var nok til at starte på, så der må I ty til de mange andre gode mærker, hvad end det er som en dagcreme med SPF eller en solcreme.

Mix og match
Vi har forhåbentlig gjort det klart mange gange nu, hvor vigtigt det er at blande produkter og lade være med at lytte til producenter, der gerne vil sælge dig en kæmpe pakke og forsage alt andet. Så det gælder selvfølgelig også vores egne.

God fornøjelse, jeg håber, det bidrog med lidt hjælp og eller så spørg igen.

PS. Og nej, du behøver ikke en seperat øjencreme.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
257 kommentarer
Camilla

I gør simpelthen altid bare min hverdag meget nemmere og bedre! Jeg kan aldrig undvære jer <3 dejlige kvinder 🙂
God dag!!

Katja Moikjær

<3 <3 Camilla. tak!

Mette

Lige et spørgsmål: Jeg føler jeg SKAL bruge produkter til min hud, men sandheden er at min hud er ret fin når jeg ingenting bruger. Så snart jeg prøver at bruge en ny ansigtscreme el. lign., begynder jeg at få tørre pletter og ender altid med at droppe cremen.
Så når alt kommer til alt… Hvis min hud er perfekt ud brug af andet end vand, skal jeg så bare fortsætte med det?
Mette

Katja Moikjær

Ja. Altså helt alvorligt, if it work’s don’t fix it.
Der er nogle ting, du dog skal huske: At fjerne makeup, hvis du bruger det, det kan man ikke rigtigt med vand alene. Og solbeskyttelse.
Men derudover – Nyd din smukke hud!

Amanda

Hmm jeg vil altså mene at det på ingen måde er nok at vaske huden med sådan en makeup vand- man skal jo først fjerne makeuppen(hvilket jeres virker sikkert er super til), men derefter skal man da vaske med en mild cleanser(uden sulfater selvfølgelig). Og ingen tvivl om at jeg også mener at man skal vaske ansigtet om morgenen- der er jo produktrester, sved og bakterier som jeg ikke har tænkt mig at lægge hudpleje og makeup ovenpå!

Katja Moikjær

Ja det er der så delte meninger om 🙂 Jeg vil mene, at hyppig vask ødelægger hudens egen beskyttelsesbarriere og fugtfilm og ydermere er unødvendig. Jeg får i hvert fald ikke selv snavset hud i løbet af natten mens jeg sover. For meget vand er faktisk ikke godt for huden. Vand udtørrer huden temmelig meget – det gør en anelse snavs fra hovedpuden altså ikke.
I det hele taget bader vi ofte for meget i dag: http://ekstrabladet.dk/nationen/article5023293.ece
I hvert fald mere end huden har godt af. Vand udtørrer huden.

Maria

Hej pudderdåser
Vil det så sige, at jeres T-zone peeling egentlig har samme funktion som en skintonic? Jeg tror navnet “peeling” forvirrer mig en smule, da jeg straks tænker på skrubbemasker..
Jeg ved ikke om, det er mig, der helt har misforstået noget..

Katja Moikjær

Nej, for hvis du spørger mig, så har skintonic ingen funktion. https://pudderdaaserne.dk/2011/04/13/skintonic-det-skal-man-da-bruge/
Der findes skintonics derude, der indeholder syre som foreksempel i Cliniques 3-trins system. Men en almindelig skintonic er bare overflødig. Det er en peeling derimod slet ikke.
Og ja, peeling kan også handle om skrubbemasker. Man skelner her mellem fysisk peeling, som består af for eksempel skrubbekorn som rent fysisk skrubber huden, og en kemisk peeling hvor man bruger en syre til at eksfoliere huden med. Jeg har skrevet lidt mere her: https://pudderdaaserne.dk/2013/12/28/kemisk-peeling-til-daglig-brug-aha-bha-lha-pha/

Regitze Løkke

Du skriver at man ikke må bruge noget produkt under en syrebehandling, men gælder dette også skintonic? Jeg bruger nemlig den milde facial mist fra rudolph care under min Avéne cleanance k, men er dette forkert?
Og hvor vigtigt er det at bruge solbeskyttelse ovenpå en syrebehandling? 🙂

Katja Moikjær

Skintonic er helt ok 🙂
Altså som producent skal jeg sige at det er vigtigt at bruge solbeskyttelse ovenpå AHA!
I sommerhalvåret er det helt sikkert meget vigtigt og endnu mere hvis det er led i et forsøg på at behandle pigmentpletter. Men med disse lave koncentrationer er det nok ikke mere vigtigt, end det altid er at bruge solbeskyttelse.

Louise

Først et stort tillykke med jeres produkter. Jeg har dog ikke fået afprøvet dem endnu. Har dog et spørgsmål ang jeres Alt i en creme. Synes at jeg kan læse at den minder lidt om Aderma exomega creme? Er det korrekt, eller hvor i ligger forskellen?

Katja Moikjær

Hej Louise
De har nogle egenskaber, der gør dem ens, men ingredienserne er meget forskellige.
Begge cremer er parfumefri, rige og fugtgvende og gode til sart hud.
Exomega er baseret på havreekstrakt, som er godt til at berolige sart hud. Det findes også i flere fedt-versioner så du kan få det som en meget fed fedtcreme.
Vores Alt-i-en-creme indeholder nogle andre ingredienser. Vi har brugt et andet stof der hedder SyriCalm, der også har beroligende og beskyttende egenskaber på sart hud. Så har vi tilsat 1 % niacinamid og sheasmør. Vi ville kke bruge havreesktraktet – det er supergodt til tør eksemhud på kroppen, men det giver desværre mig perioral dermatit, hvis jeg bruger det i ansigtet https://pudderdaaserne.dk/2013/03/27/bumser-pa-hagen-og-omkring-munden-perioral-dermatit/
Kort fortalt vil jeg sige at Exomega er meget målrettet tør eksemhud og klart det bedste til netop det, vores er en allround creme med nogle lidt mere avancerede ingredienser i, der giver generelt pænere hud.

Louise

Kære Dåser
Tak for en dejlig blog, og tillykke med jeres nye produktlinje. Glæder mig til at prøve dem!
Der er noget jeg har tænkt over et stykke tid: Bør jeg vente lidt fra jeg har smurt min BHA-creme på huden til jeg smører creme ovenpå? Jeg tænker om cremens højere(?) pH-værdi vil kunne neutralisere syren, så den ikke er lige så effektiv? Jeg synes ikke jeg er stødt på en overvejelse om dette nogen steder – hvad tænker I?

Katja Moikjær

Jeg venter selv lige til den er trængt ind i huden. Det tager et øjeblik og så smører jeg creme ovenpå.
Det gør jeg i øvrigt altid, når jeg bruger flere produkter fra andre mærker. Fordi forskellige konsistenser (fx. noget silikonebaseret ovenpå noget oliebaseret) kan bliver til noget virkelig funky, hvis man får dem blandet sammen på huden.

Camilla

Bare det, at I argumenterer for at blande mærker…..det giver mig lyst til at købe jeres produkter, efterhånden som mine nuværende slipper op 🙂 Og så er mit yderst dovne jeg glad for jeres ” less is more” . Hvor jeg dog finder det befriende, at I ikke med bekymret mine nærmest dømmer ens hud til de evige rynkemarker, hvis ikke man bruger mindst 10 forskellige produkter ( inden for sælgerens eget mærke, naturligvis). Hurra for enkelhed

Helene Randløv

Tusind tak Camilla!
Vi står jo også på den anden side af disken som alle andre kunder,og og nu er vi selv blevet tilstrækkeligt trætte i ansigtet af at høre på det sædvanlige sludder. “Practice what you preach” er endnu et motto, vi er tro mod.
Endnu en gang tak!
Kh. Helene

Sofie

Tillykke med jeres serie!
Jeg overvejer at købe t-zone peelingen, men jeg er lidt i tvivl om jeg kan bruge en blanding af serum og arganolie ovenpå om natten. Det er måske et lidt åndssvagt spørgsmål, men tænkte bare på om olien ligesom kan ‘opløse’ peelingen, så den ender med ikke at have effekt?

Katja Moikjær

Det kan du sagtens (det gør jeg tit selv med forskellige ansigtsolier). Bare som sagt – altid peeling nederst og så derpå hvad-som-helst ovenpå

Anna

Når i skriver at man ikke må blande forskellige syreprodukter, vvil det så sige at man kan skifte imellem dem hver anden aften, eller skal man helt undgå et bha produkt den periode man bruger aha?
og stort tillykke med jeres lækre serie, jeg glæder mig at prøve dem!

Katja Moikjær

Kære Anna
Jeg ved godt, nogen gør det, men jeg vil klart anbefale at man holder sig til et produkt, en til to gange dagligt. Det giver de bedste resultater.
Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *