Rækkefølge og hudplejerutine: Sådan bruger du vores (og andres) produkter sammen

18.09.14
Pudderdåsernes hudplejerutiner

Pudderdåsernes hudplejerutinerVi får rigtig mange spørgsmål fra jer, der har svært ved at overskue, hvilken rækkefølge I skal bruge vores nye produkter og også alle andre produkter. Og jeg kan sgu godt forstå jer, det er noget af det sværeste at overskue.

Pudderdåserne har selvfølgelig også vores egen tilgang. Denne basis hudplejerutine for alle har vi skrevet om flere gange, og jeg håber, I allerede har læst dette, eller at I vil gøre det nu.

Nu har vi så lanceret vores egen serie, som vi selvfølgelig har lavet ud fra den samme filosofi, som vi altid har haft. Og jeg skal prøve at forklare, i hvilken rækkefølge man skal bruge vores produkter – og ikke mindst, hvordan I kombinerer dem med jeres gode gamle favoritter fra andre mærker. Noget vi selvfølgelig også selv gør, samtidig med at vi hele tiden skal teste nye produkter til bloggen. Så ja – vi blander selvfølgelig også selv vores eget og andre mærker!

1. Rens
Huden skal selvfølgelig renses og makeup skal fjernes. Det der med partout at ville vaske huden både morgen og aften er ikke nødvendigvis en god ting. Pas godt på hudens eget naturlige beskyttende fugtlag og rense den så blidt som muligt. Less is more.

Vi har lavet en Alt i en makeupfjerner, som vi selv synes er den bedste nogensinde til at fjerne makeup fra hele ansigtet. Den er en eau micellaire, som I også kender det fra andre mærker.

Skal jeg så ikke vaske mit ansigt i vand? Nej, ikke nødvendigvis. Bruger du rigtig meget makeup, kan det være nødvendigt med et skridt mere i din renserutine, men en helt almindelig hverdagsmakeup kan du sagtens fjerne med Alt i en Makeupfjerner alene.
Hvorfor har I ikke lavet en ansigtsvask? Så langt er vi ikke nået endnu, vi ønsker at producere produkter, der skiller sig ud, så indtil videre må du bruge et andet mærke til det formål. Til dette trin kan du selvfølgelig bruge et hvilketsomhelst andet renseprodukt end vores, hvad end det er en almindelig ansigtsvask, en Konjac svamp, Bioderma eller hvad dit hjerte måtte begære.

2. Eksfolier
Det allervigtigste når det kommer til at bruge daglig kemisk eksfoliering som vores T-zone peeling eller AHA-Peeling er, at det er det allerførste produkt du bruger (efter rensning selvfølgelig, men du kan også bruge det om morgenen uden at have vasket huden først). Du må bare ikke bruge andre cremer før din kemiske peeling.

Det samme gælder selvfølgelig, hvis du hellere vil bruge Avene Cleanance K, Exuviance eller nogen af de andre gode syreprodukter derude. De skal på først.

Og du skal kun bruge en. Du skal altså vælge mellem dem og må IKKE bruge AHA-Peeling og T-zone peeling samtidig.

3. Korrigerende pleje
Efter eksfoliering kan du nu bruge et serum eller creme med en masse gode aktive ingredienser, som skal løse dine problemer. Er du på min alder så bruger du her et antiage-produkt som for eksempel vores Anti-age creme. Det er også på dette tidspunkt, du skal bruge ethvert andet anti-age produkt, serum, produkt mod pigmentfejl eller hvad du ellers kan finde på.

Hvis du (som jeg selv) gerne vil kombinere flere produkter som for eksempel Anti-age creme og et serum mod pigmentforandringer, så gør du bare det. Rækkefølgen betyder mindre, men brug som hovedregel de aktive ingredienser nederst.

Har du akne er det her, du kan vælge at bruge basiron ovenpå din syrepeeling (effektiv kombination!).

Har du en 19-årigs babyhud, så lader du bare være med at gøre noget som helst. Heldige dig…

4. Fugt
Hvis du har lige så tør hud som jeg så har du nu stadig følelsen af tør og stram hud. Så nu smører du et ekstra lag af en god creme ovenpå. Til det formål har vi lavet Alt i en creme, men du vælger selvfølgelig den, du bedst kan lide.

Hvis du har fedtet hud eller din ud bare føles perfekt efter trin 3, så bare glem alt om dette punkt. Hvis du har kombineret hud, så er et af de bedste tricks bare at nøjes med at bruge creme på de tørre partier og udelade de fedtede.

5. Solbeskyttelse
Hvis du altid bare sørger for at bruge syreholdige produkter nederst, solfaktor allerøverst og så putte alt andet ind derimellem, så går du aldrig helt galt i byen.

Og solbeskyttelse er selvfølgelig vigtig og skal på til sidst. Og nej beklager, vi har ikke lavet nogle solcremer i denne omgang. Fem produkter var nok til at starte på, så der må I ty til de mange andre gode mærker, hvad end det er som en dagcreme med SPF eller en solcreme.

Mix og match
Vi har forhåbentlig gjort det klart mange gange nu, hvor vigtigt det er at blande produkter og lade være med at lytte til producenter, der gerne vil sælge dig en kæmpe pakke og forsage alt andet. Så det gælder selvfølgelig også vores egne.

God fornøjelse, jeg håber, det bidrog med lidt hjælp og eller så spørg igen.

PS. Og nej, du behøver ikke en seperat øjencreme.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
255 kommentarer
Jeanette Sørensen

Jeg er 38 år med kombinerer hud og fine linier. Hvis jeg både ønsker at bruge t-zone peeling til min fedtede t zone og store hudpore samt Niaciamid. Derud over A vitamin Og alt i en hyaluron serum til aldrestegn. Hvordan bruger jeg dem så bedst? Altså rækkefølge og morgen/aften?
Vh Jeanette

Helene Randløv

Hej Jeanette
Den nyeste vejledning i forhold til rækkefølge er her: https://pudderdaaserne.dk/2019/10/15/tirsdagstip-tilpas-din-hudpleje-til-saesonen/
Morgen:
Mild rens uden vand
T-Zone Peeling
Alt i en Hyaluronsyre
Niacinamid 10%
SPF i dagtimerne
Aften
Mild rens uden vand
T-Zone Peeling
Alt i en Hyaluronsyre
A-Serum 2%
Niacinamid 10%
Rækkefølgen er ikke skrevet i sten… bortset fra at kemisk eksfoliering skal på den rene hud.
Husk at trappe langsomt op:
https://pudderdaaserne.dk/2020/02/18/tirsdagstip-langsom-opstart-et-produkt-ad-gangen/
Kh. Helene

Simone

Hvilken hudpleje rutine vil i anbefale til en på 30 år, som har uren hud og som ønsker at forbygge rynker? 😊

Helene Randløv

Kære Simone
Det gode hudpleje ritual ser cirka sådan ud: https://pudderdaaserne.dk/2019/10/15/tirsdagstip-tilpas-din-hudpleje-til-saesonen/
Hvis du vil have mere præcise anbefalinger vil jeg anbefale dig at skrive en besked på facebook. På forhånd tak.
Kh. Helene

Isabel

Hej Pudderdåserne,
Er helt ny i hudplejerutine (trods mine 30 år) så tak for en god guide.
Jeg planlægger at rense min hud, bruge korrigerende pleje og hvis nødvendigt tilføje fugt.
Men er i tvivl om hvilken korrigerende pleje jeg skal bruge; jeres anti age eller jeres A-serum 2%. Jeg har nok det man kalder en normal hud men med linjer. Hilsen Isabel

Helene Randløv

Hej Isabel
Dette indlæg er opdateret med alle vores produkter: https://pudderdaaserne.dk/2020/04/07/tirsdagstip-saadan-oversaetter-du-hudplejeritualet-til-produkter/
Anti-age Ansigtscreme ville jeg bruge øverst, og altså oven på A-Serum 2% om aftenen.
Kh. Helene

Line

Hej yndlingsdamer!
Kan I fortælle mig, om følgende rutine lyder fornuftig – jeg er 28:
Morgen: 1) LING Emulsion med hyaluronsyre og squalane 2) The Ordinary Matrixyl 10 % + HA-serum 3) jeres niacinamid-serum 4) jeres anti-age creme og 5) SPF hvis jeg skal andet end bare til/fra arbejde.
Aften: 1) jeres AHA-serum 2) LING Emulsion 3) The Ordinary Matrixyl 10 % + HA-serum 4) jeres A-vitamin-serum 5) jeres anti-age creme og 6) jeres ansigtsolie.
Jeg tænker særligt på, om det er fjollet både at bruge LING Emulsion og The Ordinary Matrixyl + HA serum? Måske de kan de samme ting?
Tak!

Helene Randløv

Hej Line
Hvordan renser du huden? Kombinationen af Ling og TO Matrixyl er sådan set rigtig fin. Det er kombinationen af TO Matrixyl, PD Anti-age Ansigtscreme og PD Ansigtsolie. SPF er vigtig uanset om du skal ud eller ej, UVA kommer ind af dine vinduer og kan fint skade huden selvom du ikke er ude.
Kan du få alle de produkter til at fungere sammen?
Mit bud er:
Mild rens
LING Emulsion
TO Matrixyl
PD Niacinamid 10%
Evt. en creme, hvis huden er tør… det kan sagtens være PD Anti-age Ansigtscreme
SPF
Kh. Helene

Line

Hej Helene
Mange tak for svar!
Mangler der måske et ord i dIn sætning: “Det er kombinationen af TO Matrixyl, PD Anti-age Ansigtscreme og PD Ansigtsolie.”? Er kombinationen fin eller ej? 🙂
Kh Line

Helene Randløv

Hej Line
Ja, der mangler et: ikke… kombinationen af de tre produkter giver ikke rigtig mening, fordi de alle tre indeholder det samme aktiv nemlig Matrixyl 3000. Brug det af dem, du bedst kan lide konsistensen af 🙂
Med TO får du hyaluronsyre, med PD Anti-age får du hyaluronsyre, niacinamid og SyriCalm og med PD Ansigtsolie får du resveratrol, sheasmør, hybenkerneolie og havtornolie.
Kh. Helene

Line

Mange tak!
For at svare på dit spørgsmål, så har alle produkterne faktisk fungeret fint sammen for mig. Men jeg kan godt se meningen i ikke at proppe det samme aktive ingrediens i ansigtet tre gange 😉 Jeg renser normalt ikke mit ansigt om morgenen (kun om aftenen), og det fungerer fint. Men jeg vil følge dit råd og bruge SPF altid. Har netop købt Clinique City Sheer Block SPF 25, som I før har anbefalet 🙂
Hvis du har tid til at svare, så hører jeg gerne, om jeg kan køre følgende rutine i stedet:
Morgen:
1) LING Emulsion, 2) TO Matrixyl, 3) Ole Henriksen Truth Serum med C-vitamin, 4) Clinique City Sheer Block SPF. 25.
Aften efter rens:
1) PD AHA, 2) LING Emulsion, 3) PD Niacinamid 4) PD A-vitamin, 5) PD ansigtsolie.
I hvert fald mange tak for hjælpen indtil nu 🙂 Kh Line

Helene Randløv

Hej Line
Det ser meget mere fornuftigt ud! Hvis du har Anti-age Ansigtscreme tilovers, er den god som øjencreme 🙂
KH. Helene

Sissel

Ligger i bare makeup på direkte bagefter, je syntes min hud er så fedtet, når jeg har påført creme. Syntes bare sjældent jeg har tiden til at vente 100 år i hverdagene, måske jeg kommer for meget på?

Helene Randløv

Hej Sissel
Ja, jeg lægger makeup, efter jeg har brugt min hudpleje. Om morgenen bruger jeg:
Micellar Water
T-Zone Peeling
Alt i en Hyaluronsyre
Niacinamid 10%
Transparent SPF 50 særligt i hårgrænsen og på øjenbryn
Alt i en Beskyttelse SPF 40
Derefter lægger jeg makeup: evt. concealer, evt. foundation, et let lag pudder i T-zonen, bronzer, blush, evt. highlighter osv…
Kh. Helene

Rikke

Hej jeg har et spørgsmål ang jeres hudpleje serie.
Ville jeg kunne gøre:
1. Rens
2. Skintonic
3. Aha serum.
4. Niacinamid
5. Anti-age
6. Alt i en creme eller serum?
Hvordan ser det ud?

Supportdåse

Hej Rikke, det kan du sagtens. Det kunne se sådan her ud:
1. Pudderdåsernes Alt i en Makeupfjerner
2. Skintonic er ikke noget vi anbefaler, eller der sådan set er behov for. Læs hvorfor her: https://pudderdaaserne.dk/2018/10/10/skintonic-og-facemist-hvad-skal-de-til-for/
3. Ja, men aldrig i kombination med T-Zone Peeling
4. Ja
5. Ja
6. Hvis din hud har brug for mere fugt end den du opnår med Pudderdåsernes Anti-age Ansigtscreme, vil tilføjelsen af enten Alt i en Creme eller Cremen efter eller Alt i en Hyaluronsyre før være et godt bud.

Kamilla Staunsbjerg

Hej, jeg troede jeg havde gjort det rigtigt, men bliver alligevel i tvivl.
Jeg har lidt tør, lidt sart hud med tendens til blackheads på næse og whiteheads under mund samt bumser rundt om munden.
Jeg bruger:
1. Makeupfjerner med olie til øjenmakeup
2. Micellar water bagefter
3. T zone peeling fra jer for at få den brugt op (overvejer at købe AHA fra jer næste gang). Bruges i t zonen da det er der behovet er
4. Den der niacinid ting fra jer
5. En olie
6. Dagcreme
7. Skal have købt mig en solcreme

Helene Randløv

Hej Kamilla
Umiddelbart er der ikke grund til at skifte fra T-Zone Peeling til AHA-Peeling, men det lyder da ikke, som om du kun har behovet i T-zonen? Brug den i hele ansigtet. Niacinamid 10% er god mod mangt og meget…
Hvilken olie og hvilken dagcreme er det du bruger?
Kh. Helene

Camilla Westen

Hvilken af jeres kremer anbefaler I til 43 årig, tør og lidt irriteret hud. Jeg kan ikke helt finde ud af om det skal være anti age, alt i en, den til tør eller den med solfaktor. Og er de egentlig alle fugtigheds kremer som kan stå alene? Mvh Camilla.

Katja Moikjær

Kære Camilla. De tre første er alle fugtighedscremer, der kan stå alene. Vores solfaktor er en ret tør solcreme, der gerne vil have en anden creme nedenunder. Kh. Katja

Maria

Hej seje kvinder.
Jeg har nu brugt jeres lækre produkter i et års tid, og sikke en forskel på min hud. Nu er jeg så begyndt at bruge andre mærker sammen med jeres. Men jeg er i tvivl ift rækkefølgen:
Morgen:
T-zone peeling. (jeres)
Niacinamide (jeres)
ORIGINS – GinZing Into the Glow Brightening Serum.
hyaluronsyre – Jeres.
Og så en creme.
Aften:
AHA Peeling – Jeres.
Niacinamide – jeres.
hyaluronsyre – Jeres.
Og så en creme.
Er det en ok fordeling? Særligt morgenrutinen er jeg i tvivl om 🙂
Mvh Maria.

Helene Randløv

Hej Maria
Det er ikke hensigtsmæssigt at kombinere vores peelinger, vores anbefaling er at vælge enten den ene eller den anden. Udover at eksfolierende syre altid skal først, SPF skal øverst tættest på solen og A-vitamin er bedst om natten er der ikke rigtig nogen regler. Så hvis det fungerer for dig, så er alt godt.
Kh. Helene

tina

Hejsa. Har nærmest hele sortimentet 😀 og prøver at følge rækkefølgerne. men var det en ide at give flaskere numre (y)
Har problemer med Alt i en hyarolon. den smuldrer ligegyldig hvilken rækkefølge & ligegyldig om jeg gør det vådt i vådt eller tørt på tørt. Passer den bare ikke til min hud. ? 🙂 Tak for jer.

Helene Randløv

Hej Tina
Har du læst her: https://pudderdaaserne.dk/2020/04/07/tirsdagstip-saadan-oversaetter-du-hudplejeritualet-til-produkter/ og her: https://pudderdaaserne.dk/2019/09/24/tirsdagstip-drop-ventetiden/? Generelt er det enten mængden af creme eller mængden af indsmøring , den er gal med.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *