Hudplejerutine til alle – rækkefølge og miks af produkter

07.12.17
5 trins hudplejerutine

5 trins hudplejerutine

Vores guide til hudplejerutine er en hjælp til, hvordan du kan sammensætte din egen hudpleje. Denne guide har set nogenlunde identisk ud, lige siden vi starte bloggen, og da vi lancerede vores egen hudplejeserie, har vi selvfølgelig forsøgt at holde den røde tråd.

Det er IKKE en liste over fem trin du SKAL udføre. Langt fra. Dette er en liste over fem trin du selv kan blande, som det passer til din hud. Vores håb er bare, at den kan bidrage med et overblik i en til tider uoverskuelig hudplejeverden.

Et par vigtige ting at huske, inden vi går i gang:

  • If it works, don’t fix it – virker noget andet for dig, så lad være med at lave det om, bare fordi to skønhedsbloggere har skrevet noget andet på nettet
  • Du skal IKKE følge alle fem trin slavisk. Tanken er, at du tager de trin, der giver mening for dig og ignorerer resten (næsten…).
  • Du behøver IKKE købe samtlige produkter fra et mærke – heller ikke bare fordi det hedder Pudderdåserne. Miks og match alle de dejlige produkter fra alle de gode brands, der findes derude. Der er absolut ingen grund til andet.

1. Rens
Første trin er selvfølgelig at rense huden, hvad end det er med en eau micellaire så som vores Alt i en makeupfjerner, en ansigtsvask til brug med vand, en rensebørste eller hvad du ellers foretrækker at bruge.

Jo mildere, jo bedre. Vand udtørrer huden, og din hud har faktisk godt af kun at blive renset en gang om dagen. Dette kan for eksempel være om aftenen, hvis du bruger makeup.

2. Eksfoliér
Daglig brug af en mild syrepeeling er vores allerbedste tip til din hud. Der findes mange slags syre, som du kan læse om her.

Vi har selv skabt T-zone peeling med salicylsyre og AHA serum med glykolsyre.

Det vigtigste er at vælge en syrepeeling, som bliver siddende på huden. Vasker du den af igen, så har den ingen effekt. Det skal altså være i form af en creme, lotion, gel, flydende toner eller lignende, som du ikke vasker af.

Vi anbefaler salicylsyre til uren hud og til meget sart hud. Glykolsyre er bedst til tør hud, ældet hud og til solskader. Læs mere om syrepeeling her.

3. Korrigerende pleje
Ovenpå din syrepeeling kan du bruge alle de serum og cremer med fantastiske aktive ingredienser, som videnskaben har opfundet. Ønsker du at gøre noget ved rynker, bruger du her dit antiage serum. Er dit problem hyperpigmentering, er det her du bruger dit serum mod det. Har du akne så er basiron en effektiv partner til salicylsyre. Mulighederne er uendelige. Læs for eksempel om:

I vores egen hudplejeserie har vi både en Anti-age Ansigtscreme, som er vores bud på en effektiv cremet serum og vores Ansigtsolie. Begge har et højt indehold af aktive ingredienser og kan naturligvis både bruges alene eller med et ekstra lag creme ovenpå til dig, der har virkelig tør hud.

Dette punkt kan indeholde hvad som helst, som du ønsker at gøre noget ekstra ved. Og ja, i virkeligheden er eksfoliering under punkt 2  noget af det allerbedste, du kan gøre for din hud, og syrepeeling er selvfølgelig også korrigerende og pleje, men noget skulle vi jo kalde de enkelte punkter…

4. Fugt
Har du tør hud? Hvis ja, så læg et ekstra lag creme på. Har du ikke tør hud? Så lad være. Har du kombineret hud? Så brug en fed creme de steder, hvor huden er tør og lad være der, hvor den er fedtet.

Det, der med at bruge fedtet creme, er forbundet med mange myter, men helt ærligt så behøver det ikke være så svært. Føles huden tør og stram, så smør creme på. Føles den fedtet, så lad være.

Vores eget bud her er selvfølgelig Alt i en cremen. Der er mange gode cremer derude. Vælg den der føles rarest. Det behøver bestemt ikke være dyrt.

PS. Skæller din hud? Så er det ikke sikkert den er tør. Læs lige det her, hvis din hud skæller omkring næse eller øjenbryn.

5. Solbeskyttelse
Jeg fik for nylig skældud, fordi billedet på den gamle guide manglede solbeskyttelse, selvom vi endda selv har lanceret vores Alt i en beskyttelse SPF40.

Og ja, det er selvfølgelig for dårligt, og derfor skriver jeg nu indlægget en gang til MED billede af solbeskyttelse på.

For det er naturligvis det allervigtigste skridt, og det eneste du ikke bør springe over. Fordi det i sidste ende handler om liv og død. 1 ud af 7 danskere vil i løbet af deres liv få kræft i huden. Enten som modermærkekræft eller hudkræft.

Så hvad du end gør, pas bedre på i solen. Både med solcreme, skygge, solhat og tøj.

Hvad så med øjencremen, skintonic og facemist?
De spiller ikke nogen afgørende rolle i hudpleje. Brug dem, hvis du af en eller anden grund har et nært forhold til dem eller det føles rart, men hverken vi eller videnskaben tilskriver dem en særlig rolle. En facemist eller skintonic kan selvfølgelig fint indeholde de samme gode ingredienser som en syrepeeling eller en antiageserum og fungere som en sådan – men de hører afgjort til sjældenhederne!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
67 kommentarer
Ditte Jakobsen

Hej med jer.
Jeg har brugt jeres AHA serum i nogle år nu, og elsker produktet. Føler min hud bliver pæn og glat, samt at det også hjælper lidt på urenheder.
Jeg er 32 og har solskader/pigmentpletter i ansigtet, normal hud, men også lidt urenheder og hudorme på hage og næse. Så tænker, om det derfor vil give mening at bruge fx AHA om dagen som serum og T zone til fx om natten? Så jeg får effekten både til pigment og urenheder?
Mange hilsner
Ditte

Helene Randløv

Kære Ditte
Det giver meget mere mening at kombinere AHA Serum med vores nye serum Niacinamid 10%. I øvrigt fraråder vi på det kraftigste at kombinere syreprodukter, uanset om de er fra os eller andre producenter :-).
Kh. Helene

Lena

Kære pudderdåser
Tak for en god blog og skønne produkter😊
Jeg håber I kan svare mig på følgende:
Jeg er 38 år og har meget tør hud og fine linjer/rynker, men har samtidig hudorme, forstørrede porer og en lille urenhed på panden i ny og næ… Hvilken syre peeling skal jeg vælge – AHA serum eller t-zone peeling? Kan jeg kombinere dem på en måde? Jeg har købt begge da jeg var sådan i tvivl😬😙
På forhånd tak😊

Helene Randløv

Kære Lena
Vi fraråder på det kraftigste at kombinere forskellige syre produkter, uanset om de kommer fra os eller andre producenter. Mit forslag er at vælge AHA Serum og kombinere den med vores nyeste produkt Niacinamid 10%. Ovenpå kan du med fordel bruge en fed creme eller olie (der er gode antiage ingredienser i vores Ansigtsolie :-*).
Kh. Helene

Marie

Super guide. Specielt fordi jeg har samtlige af jeres produkter.. 🙂 Jeg kan dog godt lide creme på mine øjne – både under og over og det hele. Er der nogle af de nævnte produkter (pkt 2-5) af jeres der ikke bør bruges der? Har netop også købt jeres ansigtsolie, som jeg tænker kunne være god om natten – så er den også til øjnene?
Hilsen Marie (39 år, sart hud med lidt pigmentpletter. Bruger jeres anti-age og ikke fx T-zone, da det er rynker og ikke uren hud jeg kæmper mod ;-))
Indtil nu har jeg købt øjencreme ved siden af. Har dog brugt jeres ansigtscreme på øjnene i ny og næ, men vidste ikke om det var ok.

Helene Randløv

Kære Marie
Tak for det! Altså creme skal aldrig sådan helt IND i øjnene… Og det er lidt sådan jeg forstår din brug? De eneste cremer jeg ville bruge sådan er Alt i en Creme og Anti age Ansigtscreme. Brug olien på øjnene, hvis du har lyst, men den skal ikke ind i øjnene vel…
Hvis du vil i dybden med de der pigmentpletter kan du kombinere med vores nyeste serum Niacinamid 10%.
Kh. Helene

Anne HK

Der er nogen som mener man skal vente et stykke tid mellem peeling og retinol og at huden skal være helt tør inden man påfører retinol. Hvad siger I til det? Jeg synes det er bøvlet og foretrækker at knalde det hele på lige efter hinanden (bruger mange produkter og bruger også slavisk den rækkefølge I nævner her).
mange julehilsner
Anne

Helene Randløv

Hej Anne
Jeg har aldrig hørt om det i forhold til retinol, men det er en nødvendighed, når vi taler om syre eller egf. Du ødelægger simpelthen effekten af disse ingredienser ved at klaske det hele ovenpå hinanden. Fjolletippet lyder syre/egf, børst tænder og derefter pleje 🙂
Kh. Helene

B

Hej
Bare lige en hurtig kommentar:Selvom jeg efterhånden har læst om jeres produkter mange gange for at finde det rigtige til mig, fik jeg alligevel ny info i dag: forskellen på T-zone og aha-serum Jeg har hidtil brugt t-zone peelingen, men min hud bliver lidt underlig (skaller) der hvor jeg bruger den efter et par dage. Nu går det op for mig at jeg måske skal prøve aha-serum istedet, da jeg efterhånden har det man vil kalde tør hud og ikke længere uren hud (er 35 nu, så det er også på tide).Så jeg vil bare lige sige, hvis I er bange for at I gentager jer selv, at der jævnligt kommer brugbar info til mig via jeres blog. Så tak for det!
//B

Josephine

Hej Pudderdåserne!
Skal en olie ikke påføres, som det allersidste, da cremer ikke kan penetrerer olie?

Helene Randløv

Hej Josephine
Formålet med at bruge en creme ovenpå olie er, at olien vil virke som hudens lipide film. Derfor vil den rigtig tørre hud have mere glæde af at cremen kommer ovenpå olien, i hvert fald når vi taler om vores olie 🙂
Kh. Helene

Dorthe Eriksen

Hej.
Med den jungle af hudpleje, er det svært hvad der er bedst at bruge og hvad der passer mig. Jeg bliver tit usikker på om det er de rette produkter jeg bruger.syntes det er svært med indholdstofferne,hvilke rækkefølge de bruges og hvad gør de godt for huden.
Så jeg er meget glad for et nyt indlæg om dette. Det er forståeligt læsestof. Jeg bruger jeres produkter, som jeg er glad for, ligeledes min hud er. Den er blevet pænere. Tak for en inspirende og brugbar blog for mig. Dorthe.

Helene Randløv

Hej Dorthe
Mange tak for din ros og feedback, det betyder meget <3
Kh. Helene

Kristina

Hej pudderdåserne, hvis ens hud har bedst af kun at blive renset én gang om dagen, vil det så sige at man fx om morgen kan/må bruge de andre produkter på urenset hud? Hvis jeg fx vælger at den ene gang jeg renser er om aftenen. 😊

Helene Randløv

Hej Kristina
Du kan sagtens nøjes med at vaske/rense huden om aftenen og stå op og tage creme på næste morgen. Hvis du har det bedst med at rense både morgen og aften, kan du med fordel bruge en rensevand a la Alt i en Makeupfjerner.
Kh. Helene

Liselotte

I det seneste års tid har jeg brugt jeres alt-i-en creme sammen med Tromborg ansigtsmist, øjengele og Trilogy’s standard hybenkerneolie.
På et tidspunkt prøvede jeg jeres alt-i-en beskyttelse, desværre med en solid allergisk reaktion.
Men senest er jeg begyndt at bruge jeres anti-age creme sammen med alt-i-en cremen og Tromborg tingene og allersenest også anti-age olien. Det går rigtig godt, og I har reddet mit 50-årige ansigt fra at se ud som, at jeg er 50 …
Tusinde tak, for uden jeres produkter havde både jeg og min bedre halvdel været på den.
Han bruger dem også, for med hans egen parfumeallergi og hensynet til min hvede- og nøddeallergi, så er vi gensidigt presset ud i en meget lille del af markedet.
Det er ret overvældende, at vi alligevel kan gå ned i den lokale Matas og købe hudpleje 👍

Helene Randløv

Kære Liselotte
Vi er ærlig talt også overvældede <3 Jeg er simpelthen så glad for, at du og naturligvis din mand har glæde af vores produkter. Jeg kan sagtens huske vores korrespondance omkring allergier, og det er præcis sådan nogen som jer, vi prøver at tilgodese med vores produkter, så jeg er glad for, at det er lykkedes. Er det Ricinus Communis Seed Oil du ikke kan tåle?
Kh. Helene

Liselotte

Den reaktion, som jeg fik, får jeg af hvede og af oliven. Den går ud på, at min mave hæver op samtidig med at luftvejene lukker og en anafylaktisk reaktion starter. Jeg var ikke klar over, at der var andre mulige syndere.
Det var meget klassisk, første gang skete der ikke noget, anden gang faldt hammeren,
Nøddeallergi er magen til minus det med maven.
Så jeg kan ikke svare på, om det lige er den olie. Men som du kan gætte dig til, så er en flot hud og beskyttet hud ikke det primære på vej ind i en anafylaktisk reaktion 😉
Men Anti-age cremen og -olien har gjort underværker på meget kort tid, Huden er pumpet op med fugt igen allerede efter et par uger, hvor olien kun har været med den seneste uges tid. Det virker, og den rynke mellem brynene, som andre får fyldt op, er væk igen👍
Kan I to mirakelmagere have en fantastisk jul og et produktivt nytår❤️

BLOGBYCC

Jeg har faktisk aldrig rigtigt fået prøvet jeres skønne produkter – men de er altså på ønskelisten i år, så nu skal det være… <3

Helene Randløv

Tak! Vi håber, at du vil dele dine oplevelser med os 🙂
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *