Tirsdagstip: Rens med olie

12.12.12
Svansø Olie
Svansø Olie
Foto: Svansø

Hvornår er huden ren? Det er et spørgsmål, som der sikkert er en del forskellige svar på. Hvis du havde spurgt mig, da jeg som helt ung foretrak at være helt stram i betrækket efter rens, havde jeg svaret, at den bedste rens er en, som skummer. Skrubbecremerne kunne heller ikke blive grove nok, man skal jo kunne mærke at det virker…

Heldigvis er jeg blevet klogere, og nu ved jeg godt, at den stramme fornemmelse er tegn på, at min hud slet ikke har det godt. Sidste uges tirsdagstip om at tjekke dine cremer gælder faktisk også dit renseprodukt. Når det er så koldt, som det er nu, er det vigtigt at hjælpe huden så meget som muligt. Det gør du ikke ved at stjæle alt fedtet med en lidt for effektiv ansigtsvask. Prøv derimod en helt almindelig olie, en decideret renseolie eller en af de lækre balms, som findes på markedet.
Det er en vanesag at bruge den fede renseløsning, og jeg indrømmer gerne, at det tog noget tid at vænne sig til. I dag er det en selvfølgelighed, særligt om morgenen hvor jeg ellers har meget svært ved at få huden i balance efter badet.

Sådan bruger du olien
Hvis du ikke har brugt olie før, synes du måske ikke rigtig, at huden føles ren bagefter. Det går over, når du i stedet lærer at sætte pris på en hud, som ikke bare er glad men også ser langt pænere og sundere ud.

  1. Start med at finde den olie du vil bruge, det kan være oliven, kokos, mandel, avokado eller hvad du nu har i skabet i forvejen. Min favorit er kokos, fordi jeg elsker konsistensen.
  2. Hæld noget olie ud i hånden, (jeg bruger cirka en spiseskefuld) men prøv dig frem.
  3. Derefter bruger jeg begge hænder til at massere olien grundigt ind i huden. Hvis det er om morgenen, går jeg bare i bad som sædvanligt. Under badet vasker jeg bare ansigtet med vand og efterfølgende er huden babyblød. Er det derimod om aftenen, bruger jeg en klud til at vaske ansigtet med for at være helt på, at urenheder og snavs bliver fjernet.

Hvis du er fristet til at prøve, vil jeg lige advare dig. Man kan blive skrækkelig afhængig af sådan noget olie og især følelsen af hud, som ikke skriger på creme.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
56 kommentarer
Sandra

Kan man også bruge det, hvis man har tendens til bumser?

Pudderdåse Helene

Hej Sandra
Det kommer an på årsagen til bumserne!? Har du fedtet hud, er det nok ikke den bedste løsning, men så er du sandsynligvis også helt fri for problemer med knastør hud?
Kh. Helene

Sandra

Min hud er frygtelig kombineret. Mine kinder er frygtelig tørre ligesom ved næsen og midt på hagen, resten af ansigtet bryder ud i fuldt flor, hvis jeg er lidt for gavmild med creme, tror jeg da.

Manja

Det lyder som min hud og en af mine problematikker er dehydreret hud. Så pas på med hvor ‘tyk’ cremen er, da det kan få huden til at reagere negativt. Jeg bruger selv dagcremen fra Exuviance, der er meget let i konsistensen og aldrig har fået min hud til at opføre sig dumt.

Helene Randløv

Hej Manja
Exuviance har mange gode produkter, hvilken creme er det du bruger?
Kh. Helene

Ditte Marie

Tak for tippet! Det er nok bare mig, der er uvidende, men renser det virkelig huden? Jeg tænker bare, at der jo ikke er noget decideret sæbe i selve olien, som fjerner det, der nu skal fjernes. Ingen tvivl om, at det giver fugt, men kan der erstatte en god rensesæbe? 🙂
Det er ikke for at være kritisk – jeg synes skam bare det er fantastisk, hvis det kan være vejen frem!

Pudderdåse Helene

Hej Ditte Marie
Yep, det fungerer glimrende som rens, både ren olie og de blandingsprodukter som findes. Hvis du har svært ved at tro på det, kan du prøve og så tørre det af med noget vat og se hvad der sker 😉 Det var sådan jeg selv blev overbevist 😀
Kh. Helene

Pernille Aaby

Gælder tippet med olie også, hvis man har fedtet hud? 🙂

Sanne

Godt spørgsmål! Det gad jeg også godt at vide!

Pudderdåse Helene

Hej Pernille
Hvis du har rigtig fedtet hud, så er det nok ikke den bedste løsning til dig 🙂
Men så gætter jeg på, at du ikke har de helt store problemer med tør hud?
Kh. Helene

Sabrina

Hvilken kokosolie bruger du? Og hvor købes den 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Sabrina
Den kokosolie, som jeg bruger lige nu, er fra Cosmoveda og kan findes i Matas: http://www.matas.dk/kokosolie-koldpresset-oe-kokos-fedt-300-gr
og helsekostforretninger.
Da jeg købte min, var det den eneste, som skrev, at den var lugt og smagsfri. Jeg HADER lugten af kokos, så det var temmelig vigtigt for mig.
Kh. Helene

Bodil

Da jeg har fedtet hud bruger jeg sesamolie til hovedet,det skal være den som ikke er brændt fx fra Urtekram,som fås i supermarkedet. Til kroppen bruger jeg kokosolie – den økologiske fra nærmeste supermarked/helsekost. Det er også rigtigt lækkert at smelte lige dele kokosolie og blande med sesamolie (du kan også bruge oliven eller hvad du ellers foretrækker af olie). Heri smider jeg nogle dråber granatæble olie fra Urtegården. Jeg smører olien på våd hud efter brusebaddet og lader den trække ind i huden, mens jeg tørrer hår. Hold op hvor får man lækker blød hud af det!

Pudderdåse Helene

Hej Bodil
Jeg slås desværre altid med mængden af olie og ender med en topfedtet hud, som på ingen måde kan optage alt den olie O.o
Jeg ville sådan ønske at jeg var bedre til at dosere olierne…æv!
Hvordan er det nu med sesamolie? Er den “tør”?
Kh. Helene

Bodil

Sesamolie er ikke en “tør” olie, som nogle af de kropsolier man kan købe ( fx den fra Nuxe), men den trænger hurtigere ind i min hud og er den olie der giver færrest bumser, derfor er det min foretrukne. Jeg har efterhånden prøvet de fleste olier og sesam er bare den der fungerer for mig. Jeg renser dog min hud med mit normale renseskum om aftenen ellers får jeg ikke renset huden ordentligt, så det handler jo om at prøve sig frem og finde det som passer til en. Lige nu er det perfekt at bruge lige dele kokosolie og sesamolie, som fungerer specielt godt til huden på kroppen – der er ingen tør hud her og gud hvor er huden blød.
Så kan helt klart anbefale andre at prøve sesam/kokosblandingen her i vinterperioden.

Bodil

Glemte lige at sesamolien ikke skal være brændt men netral, olien fra Urtekram er neutral det samme er nogle af dem fra helsekosten, Olien på billedet er lettere brændt og lugter meget af sesamolie, så den vil jeg ikke anbefale.

Pudderdåse Helene

Hehehe! Nej, brændt sesamolie er lækkert i asiatisk mad… Men ikke SÅ lækkert til kropspleje 😛

Pudderdåse Helene

Tak for hjælpen Bodil, det må prøves!
Kh. Helene

janie (angelqueen9

Ja, det har jeg også lært at sætte pris på.
Tør hus kan give udslag i mange forskellige problemer.
ILYG

Kirsten

Har I et forslag til en ansigtsrens med olie? Lidt ligesom vaskeolien fra Decubal, men bare til ansigtet? Det ville være skønt.
Tak for en god blog!

Pudderdåse Helene

Kære Kirsten
Hvorfor ikke bare bruge Decubal? Der er ikke forskel på, om du skal bruge den i den ene eller den anden ende 😛 Tro mig…jeg har prøvet 🙂
Tak for ros <3
Kh. Helene

Kirsten

Kære Helene
Jo, det har du da egentlig ret i. Det må prøves! Resten af min hud er i hvert fald vældig glad for Decubals vaskeolie. Tak for hjælpen,
mvh. Kirsten

Pudderdåse Helene

Hej Kirsten
Det var da så lidt 🙂
Held og lykke med det!
Kh. Helene

Anne

Men skal man ikke bruge ansigtsrens/makeupfjerner så? Altså fjerner olien også ens makeup og rengør huden?

Pudderdåse Helene

Hej Anne
Du behøver ikke, men har du det bedst sådan…så er det det du gør!
Olie er jo netop det, som bruges til at fjerne for eksempel vandfast mascara 🙂
Kh. Helene

Sille

Kokosolie er antibakterielt, jeg har efterhånden læst mange steder om folk med uren OG fedtet hud, der har brugt kokosolie som rens og cream , med stor succes 😉

Pil

Jeg kan klart anbefale brug af kokosolie som ansigtsrens/makeup-fjerner. Den på glas fra Urthekram koster omkring 75kr i netto, og kan også bruges som body lotion. Jeg bruger olien morgen og aften, og jeg sørger for at tørre ansigtet godt med et håndklæde bagefter. Min hud holder sig bare fin og blød hele dagen.
Min kæreste har haft nogle problemer med akne, men er nu begyndt at vaske sit ansigt i olien, og lader nogle gange et tykt lag sidde natten over. Det har virkelig hjulpet, fremfor de frygtelige cremer han ellers har fået fra lægen, der netop fuldstændig udtørrede hans hud. og endda afblegede vores håndklæder!

Pudderdåse Helene

Som nævnt er det også kokosolien, jeg er gladest for <3
Lækkert at din kæreste har fået bedre hud!
Kh. Helene

Marie Bille

Jeg ved ikke om det er specielt godt men det virker for mig; babyolie og Derma ansigtsrens. Først olien og derefter vaskes med mild ansigtsvask. Bruger creme bagefter… Det virker for mig + er billigt…

Pudderdåse Helene

Jamen Marie…vores motto er jo: If it ain’t broke, don’t fix it!
Så hvis det er det, som virker for dig…ja, så virker det for dig!
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *