Pudderdåserne lancerer VITAMIN C + TXA

Vitamin C + TXA
07.09.23
Vitamin C + TXA

Vitamin C + TXAHvis vi skulle lancere C-vitamin skulle det være noget andet end bare C-vitamin. Ikke fordi der er noget galt med C-vitamin serum, tværtimod. Men der er så mange gode C-vitamin serum derude, så hvorfor lave en mere? Vi lancerer kun et nyt produkt, hvis vi oprigtigt synes, at vi kan gøre det bedre, end dem, der allerede findes derude. Ellers kan I og vi jo bare købe dem, der allerede er på markedet.

Vores Vitamin C+TXA er derfor ikke et C-vitamin serum. Vi har udvalgt tre ingredienser, som vi mener er særligt gode til at forbedre hudtonen og til at reducere udseendet af mørke pletter og tegn på hyperpigmentering.

Du kan finde den lige nu på blandt andet Matas.dk eller på Dåseshoppen. Hvis du hellere vil vide mere om, hvordan den virker, så læs videre her.

De tre ingredienser virker på hver sin måde:

C-vitamin – 3-O-Ethyl Ascorbic Acid er en stabil form for C-vitamin, der medvirker til at udjævne hudtonen, beskytte mod mørke pletter samt for tidlig aldring af huden. Der er 2% i – og ja, det lyder måske af lidt, når vi taler om C-vitamin, men der skal ikke bruges ret meget af netop denne type i forhold til andre. Den er derfor også god til os, der måske har svært ved at tåle de klassiske typer C-vitamin i høje koncentrationer.

Tranexamsyre. En ingrediens, der virker helt anderledes end andre ingredienser mod hyperpigmentering. Hver gang din hud fejlagtigt råber “send mere pigment”, så lukker tranexamsyre lukket munden på dem, der sender den forkerte bestilling på mere pigment. Der skal mellem 2 og 5 procent til at opnå en effekt, så vi bruger 3 procent.

Phenylethylresorcinol er ligesom C-vitamin en tyronisasehæmmer. En tyronisasehæmmer kan hæmme tyronisase, som er det enzym, der blandt andet står for at producerer melanin.

Pigmentpletter kræver mange våben

Det er vigtigt med flere aktive ingredienser, hvis du vil gøre noget godt for din hudtone eller for at mindske udseendet af pigmentpletter. Ved at blande tranexamsyre, C-vitamin og phenylethylresorcinol angriber du processen fra flere sider, hvilket forbedrer din chance for succes.

“Less is more” gælder, når vi taler om næsten alle andre hudproblemer, men ikke lige pigmentpletter. De er ofte meget svære at få has på, og ved at kombinere ingredienser, der virker på forskellige måder, så kan man ofte opnå bedre effekt end ved at bruge en enkelt ingrediens alene.

Flere slags pigmentpletter

Pigmentpletter er hyppigst hos kvinder, og de fleste af os får dem, enten mens vi er gravide eller i forbindelse med hormonel prævention eller anden hormonbehandling. Nogle typer medicin kan også gøre huden mere lysfølsom.

Mine egne pigmentpletter er en kombination af 2 graviditeter, flere typer hormonel prævention, en type gigtmedicin, der gør mig mere lysfølsom, samt alt for mange kopper morgenkaffe i haven uden solcreme. Jeg er virkelig meget bedre til at fortælle andre, at de skal huske solcremen, end jeg er til selv at huske den.

Akne-ar er faktisk også pigmentpletter. Den type ar som er en mørk misfarvning af huden er reelt set også en pigmentplet og kan behandles på præcis samme måde som alle andre for for hyperpigmentering.

Er dine akne-ar røde, så er det ikke et ar. Så er det bare rødme og irration efter et udbrud, der ikke er helt overstået endnu. Men er dine ar gamle, mørke misfarvninger af huden, så er det teknisk set en pigmentplet og skal behandles på samme måde som alle andre typer pigmentpletter.

Og hverken bumser eller graviditeter ville være i stand til efterlade så meget som en eneste prik på vores hud, hvis vi ikke udsatte vores hud for sol. Det er altid i kombination med solstråler, at hyperpigmentering opstår. I en mørk hule ville vi aldrig få pigmentpletter – men det er nok ikke en langtidsholdbar løsning. Så husk solcreme!

Med den rigtige behandling er jeg nu i stand til at holde mine pigmentpletter udsynlige, men de ligger altid latent i huden, og ved kontakt med solen, så dukker de frem igen – præcis de samme steder som sidst.

Kombiner meget gerne

Du må også meget gerne bruge Vitamin C+TXA sammen med andre produkter. Brug den helst ovenpå en mild kemisk peeling som for eksempel enten AHA-Peeling eller T-Zone Peeling. Det vil hjælpe på resultatet. Du skal bare ikke blande flere forskellige produkter med eksfolierende syre – det kan give for mange bivirkninger.

Så bland gerne Vitamin C+TXA sammen med alle vores øvrige hudplejeprodukter som for eksempel Azelainsyre, Niacinamid 10% eller A-Serum, der alle også på hver deres møde kan bidrage med noget til indsatsen mod pigmentpletter. Kojic acid, alpha-arbutin eller andre former for A-vitamin går også fint sammen med.

Og så naturligvis solcreme – uden den kan du lige så godt lade være med at gøre noget. Det skal være enten Alt i en Beskyttelse SPF30 eller en anden solcreme, der beskytter mod de lange UVA stråler og gerne blåt lys.

Sådan gør du

Når du begynder med nye produkter, skal du sikre tolerance og trappe langsomt op.

Brug VITAMIN C + TXA en eller to gange dagligt, for eksempel oven på din AHA- eller T-ZONE PEELING. Husk at bruge solbeskyttelse, ellers ødelægger du eventuelle opnåede resultater.

Her kan du købe den

Vores VITAMIN C + TXA koster cirka 350 kroner, og den er lige nu på vej på hylderne i Matas, Magasin og hos vores øvrige forhandlere.

VITAMIN C + TXA kan købes online lige nu hos blandt andet Matas.dk, Nicehair og Dåseshoppen. Den er selvfølgelig også på vej ud til vores øvrige forhandlere i dette øjeblik.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
27 kommentarer
Nina

Hej med jer

Så spændende med jeres nye produkt – tillykke med lanceringen!

Jeg døjer ikke med hyperpigmentering eller mørke pletter, men vil så gerne finde et godt og stabilt C-vitamin produkt til forebyggelse og bekæmpelse af fine linjer/rynker (og her lyder Ethyl Ascorbic Acid jo virkelig lovende!). Hvis dette er mit primære formål med brug af C-vitamin, vil I så anbefale at finde et andet produkt med en højere koncentration af den type C-vitamin? Eller er de 2% som I jeres produkt fint til det formål? Kan f.eks.se at The Ordinary har et serum med 15% Ethyl Ascorbic Acid – men er den højere procent i virkeligheden lidt ligegyldig ift. at opnå effekt?

Spørger blot fordi jeg er så fan af jeres produkter og i virkeligheden helst vil bruge jeres, såfremt det giver mening for hvad jeg vil opnå 😄

Mvh. Nina

Katja Moikjær

Hej Nina

Man skal holde tungen lige i munden her. Vi bruger 3-0 Ethyl Ascorbic Acid. The Ordinary bruger Ethylated Ascorbic Acid. Det er to forskellige stoffer – og der skal derfor også to helt forskellige koncentrationer til. Hvis du gerne vil prøve denne type C-vitamin af, har Paula’s Choice også et produkt med 3-0 Ethyl Ascorbic Acid, der indeholder 5%. Den hedder C5: https://www.paulaschoice.dk/da/c5-super-boost-moisturiser/m2900.html#start=0&top=1827.078125

Eva

Hej Pudderdåser😊
Tak for et nyt og spændende produkt.
Er det til morgen- eller aftenbrug?
Venlig hilsen Eva

Birgit

Hvordan er konsistensen på denne, er det et serum? Og egner konsistensen seg til fet hud?

Katja Moikjær

Den minder meget om vores øvrige serum, hvis du har prøvet nogle af dem. Den er meget let og kan fint bruges af fedtet hudtype.

Katja Moikjær

Hej Eva. Begge dele 🙂 Den kan bruges både morgen og aften

Astrid

Må den bruges under graviditet og amning?

Helene Randløv

Hej Astrid
Ja, det kan den.

Kh. Helene

S.

Hvordan fungerer den nye serum sammen med rosacea?

Helene Randløv

Hej S
Ingen af vores testere havde mig bekendt rosacea. Min egen hud er reagerende, rødmende og meget sensitiv, og den gider godt vores Vitamin C + TXA. Sædvanligvis bliver min hud MEGET rød, ved brug af cremer eller produkter med C-Vitamin. Ydermere er der faktisk nogle interessante studier med brug af TXA til behandling af rosacea…

Kh. Helene

Helle

Vil det sige at AHA peeling + c vitamin + dagcreme om morgenen og så AHA + A vitamin 5% + c vitamin + anti age creme om aftenen er en fornuftig kombi mod udtalt hyperpigmentering? Mvh Helle

Helene Randløv

Hej Helle
Ja, og eventuelt også Niacinamid 10%…

Kh. Helene

Birgitte Rambäck

Hej tak for jeres bud på txa har lige købt og glæder mig til at få prøvet det af. Bruger også jeres bha, niacinamid og a-serum og er så glad for dem. Leder efter et serum med Alpha Arbutin og Kojic acid, vil så gerne forenkle min rutine og derfor ha flere ingredienser i samme serum, ligesom jeres nye. Har fundet frem til Bio-Vitae, et dansk brand, ville høre om det er noget i kender? Kan ikke rigtig finde nogen anmeldelser el nogen der har prøvet nogen af deres produkter. Har rigtig meget pigmentering men heldigvis ikke særlig mange rynker, (er 55 og først de sidste 5 år brugt solcreme dagligt, idet hele taget gjort noget som helst for min hud), så prøver finde frem til en rutine med så meget af det der virker men på en safe og så enkel måde som mulig. Bruger c-vitamin fra Peter Thomas roth. God weekend 🙂

Helene Randløv

Hej Birgitte
Nej, jeg har ikke erfaringer med det pågældende produkt. Helt generelt synes jeg, at produkter baseret på aloe vera er træls, derfor er det ikke noget, jeg selv ville bruge. Skriver du til os i en besked på enten Facebook eller Instagram, kan vi hjælpe med at få skåret ind til benet.
Kh. Helene

Annette

Er det tranexamsyre som i cyklokapron? Ja jeg undrer mig bare 🙂

Helene Randløv

Hej Annette
Ja, det er præcis det, det er! Ligesom mange andre ingredienser har det indvirkning på flere forskellige ting.

Kh. Helene

Christina-Mia

Hej vil jeg kunne bruge PD t-zone, PD vitamin c serum og og afslutte med PD ansigtsolie? Og selvfølgelig solcreme ☺️ og om aftenen PD a-vitamin serum. Skal den så på før olien?

Katja Moikjær

Ja til det hele 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *