Tirsdagstip: Sådan oversætter du hudplejeritualet til produkter

07.04.20
Det Gode Ritual

Det Gode Ritual

I øjeblikket bliver hudplejen virkelig kigget efter i sømmene i de små hjem. Det er helt vildt, hvad vi modtager af beskeder både her og der. Spørgsmålene handler om diverse udfordringer, hyperpigmentering og bumser er øverst på listen over gengangere. Det er så skønt at kunne hjælpe og vejlede dig! Husk at vi kan hjælpe meget hurtigere, hvis du hjælper os…
De fleste når frem til, at det hele skal skiftes ud på én gang.  Så gennemgribende en forandring har din hud dog meget sjældent glæde af. Igen og igen linker jeg til de samme indlæg, og derfor tænkte jeg, at det måske var tid til at tale lidt om det der med rækkefølgen igen… Det gør jeg med udgangspunkt i vores egne produkter. Ikke fordi jeg ikke anbefaler andet, men fordi det nu engang er dem, der oftest bliver spurgt til.

Det gode plejeritual
De ting, der afgør, hvilke produkter du bør bruge, er:

 • Din hud
 • Dine præferencer
 • Dit råderum
 • Din tid (og ikke mindst dit overskud) til dig selv

Der er frit valg på alle hylder, når det kommer til produkter og mærker, men egentlig er selve plejeritualet skåret over samme læst. Så kan du selv justere op og ned i forhold til de ting, der gør sig gældende for dig og din hud. Behøver du en nærmere beskrivelse af plejeritualet, blev det uddybet i det tidligere Tirsdagstip: Tilpas din hudpleje til sæsonen. Ritualet er som sagt forholdsvis universelt og består af:

 • Mild rens
 • Mild kemisk eksfoliering
 • God og let fugt
 • Behandling eller korrigerende pleje
 • Eventuelt fedt eller forsegling
 • SPF i dagtimerne hver dag hele året

I virkeligheden er der kun to af punkterne, der er helt faste. Den milde kemiske eksfoliering skal ALTID nederst på ren hud og selvfølgelig SPF, der altid skal tættest på solen.

Oversættelse…
Efterhånden som vores serie er vokset, er det blevet et stort og uoverskueligt virvar af produkter, der umiddelbart kan nogenlunde det samme. Katja og jeg kan selvfølgelig sagtens navigere i serien, men vi har samtidig stor forståelse for, at det ikke er så nemt for dig. Med udgangspunkt i det gode ritual kan punkterne oversættes til produkter sådan:

 • Mild rens: Alt i en Makeupfjerner (det er en helt almindelig rensevand, og den renser altså også huden, selvom du ikke bruger makeup). Og Alt i en Sæbe der både fjerner øjenmakeup og renser huden. Husk at bruge en klud, når du bruger renseprodukter, der skal bruges med vand, så vandmængden begrænses.
 • Mild kemisk eksfoliering: T-Zone Peeling ELLER AHA-Peeling. De to må ALDRIG kombineres eller bruges sammen… heller ikke morgen og aften!
 • God og let fugt: Alt i en Hyaluronsyre der sagtens kan bruges oven på hele balladen, hvis du foretrækker det.
 • Behandling eller korrigerende pleje: Niacinamid 10%, A-Serum 2% og A-Serum 5% (kun aften) og Ansigtsolie.
 • Eventuelt fedt eller forsegling: Anti-age Ansigtscreme, Alt i en Creme og Cremen… der er også nogle der bruge Alt i en Fodcreme.
 • SPF i dagtimerne hver dag hele året: Alt i en Beskyttelse SPF 40, Sololie SPF 30 og Læbesalve SPF 30.

Som intensiv forsegling og pleje af læber, neglebånd og hænder er Alt i en Salve god.

Freestyle og fnulder
Det fremgår forhåbentlig af ovenstående, at det der med rækkefølgen ikke er så vanvittigt vigtigt. Lige med undtagelse af eksfolieringen der altid skal nederst på ren hud, og SPF der altid skal øverst og tættest på solen.
Der er nogen, der bare er rigtig gode til at få det hele til at fnuldre. Det sker kun for mig, hvis jeg bliver afbrudt midt i det hele… Læs mere om det fænomen i Tirsdagstip: Drop ventetiden. Hvis du døjer med fnulder er det vigtigt at begrænse den mængde, du bruger af hvert produkt… og den tid, der går, mellem du påfører hvert produkt.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
33 kommentarer
Hanna

Godt Nytår, i år skal jeg have styr på min rosacea ! 🙂 Den er mild, med rødmen, stramhed og små blodsprængninger. Jeg har læst og læst og… på jeres side, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad jeg skal bruge til trods for jeres meget fine guides. Jeg er 53 og har også små pigmentpletter, men hovedproblemet er rosacea, sart og lys hud. Det er peeling/syre- produkterne som forvirrer mig.
Tak for en helt fantastisk side 🙂

Helene Randløv Hansson

Hej Hanna
Anbefalingen til en hud med rosacea kunne være:
Alt i en Makeupfjerner
T-Zone Peeling
Niacinamid 10%
Cremen
Husk SPF
Kh. Helene

Hanna

Tusind tak 😊

Louise

Hej pudderdåser.
Jeg har lider af en masse talgknopper og store pore på kinderne i en alder af 32 år.
Er det rigtigt for mig at bruge produkter sådan:
Aften:
Rens
T-zone peeling
Niacinamid 10%
A-vitamin ansigtscremen

Morgen:
Rens
Creme med SPF?

Det er aftenrutinen jeg bliver i tvivl om er for meget på en gang?

Helene Randløv Hansson

Hej Louise
Det gør det ikke, men du skal starte stille og roligt op: https://pudderdaaserne.dk/2020/02/18/tirsdagstip-langsom-opstart-et-produkt-ad-gangen/.
Du bør bruge T-Zone Peeling og Niacinamid 10% både morgen og aften, når du har fulgt ovenstående vejledning.
Min favorit SPF kan du læse om her: https://pudderdaaserne.dk/2022/01/28/maanedens-favoritter-januar-2022/

Kh. Helene

Lene

Håber det går at spørge i en gl. tråd:
Fugt/fedt til ansigt på 45-årig, tendens til tørre kinder, fedtet pande og næse op ad dagen. Kan det klares med én creme om morgenen? Tak for fedt koncept og forretning!

Helene Randløv Hansson

Hej Lene
En kombineret hud kræver desværre forskellig behandling. Brug for eksempel en mild rens: Alt i en Makeupfjerner. Som du kan læse i indlægget er vi ret vilde med mild eksfoliering, og til tørre kinder vil jeg anbefale AHA-Peeling. Niacinamid 10% har gjort underværker for min hud, der også er kombineret, men uanset hvad du vælger at smøre i hele ansigtet af ovennævnte, vil jeg anbefale Cremen til dine kinder, og hvor du ellers er tør.
Ellers skal du lige læse om GOSH Primer+ som jeg har skrevet om i det sidste nye indlæg: Månedens Favoritter: Marts 2022
Kh. Helene

Stine Vilhelmsen

Hej, jeg har en dreng på 13 år hvor huden er blusset voldsomt op – knopper i panden, bumser på næse, hage, bryst og ryg og stride sorte hudorme på næsen! Han har ikke før brugt hudpleje ud over at han ca en gang om mdr. har brugt Ecookings peelmaske – men han har brug for lidt mere hjælp. Jeg er lidt i tvivl om hvad jeg skal købe til ham, tænker der skal være så få trin som muligt.. så kunne det måske være:
Alt i en makeupfjerner eller en anden?
T-zone peeling
Cremen til tør hud – selv om han ikke har tør hud

Eller rammer jeg forkert?
Mvh Stine

Helene Randløv

Kære Stine
Nej, det ser rigtig fornuftigt ud. Selvom Cremen er god, vil jeg i stedet foreslå, at I kigger på olien til bumser fra BAK: https://pudderdaaserne.dk/2021/09/15/anmeldelse-bak-probiotisk-hudpleje/

Kh. Helene

Camilla

Hej Pudderdåserne
Tak for lækre produkter. Jeg har brugt jeres produkter tidligere og ønsker egentlig at prøve igen, jeg er bare ret forvirret over hvilket der er korrekt og i hvilken rækkefølge.
Jeg er 38år, har en del ar pga. PCOS og udbrud. Samtidig har jeg lidt pigmentforandringer nederst på kæbepartiet. Jeg har lidt sensitiv hud og store pore på næse/hage, tørre kinder og tendens til tørhed/rødme. Synes min hud kan syne lidt grov/ujævn i overfladen – hjælp mig, hvad gør jeg?

Helene Randløv

Kære Camilla
Det optimale at gøre er at skrive en besked til os enten på instagram eller facebook (@pudderdaaserne.dk). Der flyder dialogen lettere og det er lettere for mig at spørge ind, i stedet for at du skal udlevere alt for meget information her i vores kommentarfelt.

Kh. Helene

Karin

Hej,
Jeg vil blot lige høre om det er alle ovennævnte produkter, der skal indføres i sin hudpleje rutine? Altså 5-6 forskellige produkter på én gang, eller skal man udvælge enkelte? Og i så fald, hvad skal jeg udvælge, til min hud. Jeg er 51 år, har en sart hud(jeg er lys i huden), men ellers ingen problemer med hverken rødme eller deslige.

Helene Randløv

Kære Karin
Nej, hvis du læser indlægget, står der netop, at det afhænger af mange forskellige ting, så som temperament, behov, økonomi og så videre. Der er også link videre til et indlæg, der omhandler opstart med et produkt ad gangen. For nylig skrev jeg indlægget her: https://pudderdaaserne.dk/2022/10/25/tirsdagstip-hold-det-enkelt-eller-basispakken-fra-pudderdaaserne/

Hvis du er helt ny med vores produkter, har vi en lille test, der kan hjælpe:
https://pudderdaaserne.dk/2022/11/14/tag-vores-hudtest-find-dit-hudplejeritual-og-spar-15-procent/

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *