Tirsdagstip: Sådan oversætter du hudplejeritualet til produkter

07.04.20
Det Gode Ritual

Det Gode Ritual

I øjeblikket bliver hudplejen virkelig kigget efter i sømmene i de små hjem. Det er helt vildt, hvad vi modtager af beskeder både her og der. Spørgsmålene handler om diverse udfordringer, hyperpigmentering og bumser er øverst på listen over gengangere. Det er så skønt at kunne hjælpe og vejlede dig! Husk at vi kan hjælpe meget hurtigere, hvis du hjælper os…
De fleste når frem til, at det hele skal skiftes ud på én gang.  Så gennemgribende en forandring har din hud dog meget sjældent glæde af. Igen og igen linker jeg til de samme indlæg, og derfor tænkte jeg, at det måske var tid til at tale lidt om det der med rækkefølgen igen… Det gør jeg med udgangspunkt i vores egne produkter. Ikke fordi jeg ikke anbefaler andet, men fordi det nu engang er dem, der oftest bliver spurgt til.

Det gode plejeritual
De ting, der afgør, hvilke produkter du bør bruge, er:

 • Din hud
 • Dine præferencer
 • Dit råderum
 • Din tid (og ikke mindst dit overskud) til dig selv

Der er frit valg på alle hylder, når det kommer til produkter og mærker, men egentlig er selve plejeritualet skåret over samme læst. Så kan du selv justere op og ned i forhold til de ting, der gør sig gældende for dig og din hud. Behøver du en nærmere beskrivelse af plejeritualet, blev det uddybet i det tidligere Tirsdagstip: Tilpas din hudpleje til sæsonen. Ritualet er som sagt forholdsvis universelt og består af:

 • Mild rens
 • Mild kemisk eksfoliering
 • God og let fugt
 • Behandling eller korrigerende pleje
 • Eventuelt fedt eller forsegling
 • SPF i dagtimerne hver dag hele året

I virkeligheden er der kun to af punkterne, der er helt faste. Den milde kemiske eksfoliering skal ALTID nederst på ren hud og selvfølgelig SPF, der altid skal tættest på solen.

Oversættelse…
Efterhånden som vores serie er vokset, er det blevet et stort og uoverskueligt virvar af produkter, der umiddelbart kan nogenlunde det samme. Katja og jeg kan selvfølgelig sagtens navigere i serien, men vi har samtidig stor forståelse for, at det ikke er så nemt for dig. Med udgangspunkt i det gode ritual kan punkterne oversættes til produkter sådan:

 • Mild rens: Alt i en Makeupfjerner (det er en helt almindelig rensevand, og den renser altså også huden, selvom du ikke bruger makeup). Og Alt i en Sæbe der både fjerner øjenmakeup og renser huden. Husk at bruge en klud, når du bruger renseprodukter, der skal bruges med vand, så vandmængden begrænses.
 • Mild kemisk eksfoliering: T-Zone Peeling ELLER AHA-Peeling. De to må ALDRIG kombineres eller bruges sammen… heller ikke morgen og aften!
 • God og let fugt: Alt i en Hyaluronsyre der sagtens kan bruges oven på hele balladen, hvis du foretrækker det.
 • Behandling eller korrigerende pleje: Niacinamid 10%, A-Serum 2% og A-Serum 5% (kun aften) og Ansigtsolie.
 • Eventuelt fedt eller forsegling: Anti-age Ansigtscreme, Alt i en Creme og Cremen… der er også nogle der bruge Alt i en Fodcreme.
 • SPF i dagtimerne hver dag hele året: Alt i en Beskyttelse SPF 40, Sololie SPF 30 og Læbesalve SPF 30.

Som intensiv forsegling og pleje af læber, neglebånd og hænder er Alt i en Salve god.

Freestyle og fnulder
Det fremgår forhåbentlig af ovenstående, at det der med rækkefølgen ikke er så vanvittigt vigtigt. Lige med undtagelse af eksfolieringen der altid skal nederst på ren hud, og SPF der altid skal øverst og tættest på solen.
Der er nogen, der bare er rigtig gode til at få det hele til at fnuldre. Det sker kun for mig, hvis jeg bliver afbrudt midt i det hele… Læs mere om det fænomen i Tirsdagstip: Drop ventetiden. Hvis du døjer med fnulder er det vigtigt at begrænse den mængde, du bruger af hvert produkt… og den tid, der går, mellem du påfører hvert produkt.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
33 kommentarer
Nina

Jeg skal lige ha skåret det ud i pap… Jeg bruger aha om morgen med enten niacinamid eller hyaluron udover. Om aftnen renser jeg af, og bruger så t-zone peeling, og en fugtighedscreme udover. Men det må jeg ikke så, eller hvad? 😳🤔

Helene Randløv

Hej Nina
Nej, det er uhensigtsmæssigt. Der er risiko for overeksfoliering, og det er ikke en ønskelig tilstand.
Kh. Helene

Anita christensen

Hejsa , har en sød ung tøs i familien , der lider hård under acne ,, tænker hun kan bruge jeres produkter , men er i tvivl om hvilke ,, så kan i hjælpe 🤔🤔🤗🤔

Helene Randløv

Hej Anita
Først og fremmest skal hun nok en tur til lægen. Hudpleje alene kan ikke gøre det af med akne.
Et godt ritual kan gøre noget, produkterne til sådan et kunne være:
Alt i en Makeupfjerner
T-Zone Peeling
Evt. Alt i en Hyaluronsyre
Niacinamid 10%
Evt. Alt i en Creme, hvis huden er tør.
Kh. Helene

Simone

Hvilken solcreme anbefaler i, når man har skæleksem? Da svampen lever af cremer, synes jeg det er svært at finde en, som ikke forværrer mine skæl.
Og kan man bruge andre af tips’ne når man har skæleksem?

Helene Randløv

Hej Simone
Så længe du holder dig fra de mest fedtede, så oplever jeg i hvert fald ikke forværring. Hvis du søger på skæleksem i søgefeltet, er der flere indlæg om emnet. Siden vi lancerede Alt i en KUR har jeg brugt den, holder jeg pause blusser min hud helt vildt op, når jeg bruger den igen. Men skæleksemen er væk. Jeg har mange forskellige favoritter, når det kommer til solcreme… Især: https://pudderdaaserne.dk/2019/06/14/fredagsfavorit-evy-technology-sunscreen-mousse-spf-50/
KH. Helene

Nanna Brink

Lige i forhold til det du skriver til sidst med mængden af hvert produkt, hvor meget skal man bruge af hvert produkt, og ændrer det sig efter, hvor mange forskellige produkter man bruger? Kan for meget eller for lidt af et produkt skade eller mindske virkningen?

Helene Randløv

Hej Nanna
Det afhænger af området cremen skal dække. Et til to pump er nok af de fleste…
Som nævnt i https://pudderdaaserne.dk/2020/02/04/tirsdagstip-lidt-om-skaegpest-en-kur-mod-bumser-og-maaske-endda-pd/ kan T-Zone Peeling bruges på en anden måde, og jeg synes altså at effekten er bedre, når man bruger mere af den. Ellers har jeg ikke erfaring med at jo mere des bedre, gælder på creme.
Kh. Helene

Martine

Hej 🙂 jeg er super hudplejenybegylder (altså jeg er 30, jeg har ligesom bare ikke gået op i det tidligere) og jeg har lidt svært ved de forskellige kategorier. I øjeblikket bruger jeg en rens, en serum (denne: https://apopro.dk/faaborg-ultimate-face-serum-30-ml-219764?dfw_tracker=39288-219764&gclid=EAIaIQobChMItJmj6uPu6AIVz-WaCh35MwN-EAAYAiAAEgIQu_D_BwE ) og en creme med SPF. Jeg har tidligere brugt jeres t-zone peel, og været glad for den. Kan jeg bruge den mellem rens og den omtalte serum? Eller bør jeg evt. bruge dem forskudt morgen/aften? Tusind tak for hjælpen.

Helene Randløv

Hej Martine
Du kan sagtens bruge T-Zone Peeling efter (mild!) rens og før dit serum fra Faaborg.
Kh. Helene

Simonej

Hej pudderdåserne. Tak for jeres lækre produkter.😍 hvornår kommer jeres alt i en beskyttelse med solfaktor 40 igen på lager ? Den har været udsolgt overalt meget længe 🙁

Helene Randløv

Hej Simone
Inden for tre uger skulle den gerne være i dåseshoppen.
Kh. Helene

Malene

Jeg har nogle produkter fra dermaxir. Deres produkter skal bruges i en anden rækkefølge en det i skriver. Altså de siger ansigtsvask, serum, face gel (som indeholder salicyl syre). Men det er så forkert, eller?

Helene Randløv

Hej Malene
Du skal følge den vejledning, der hører til produkterne. Så vidt jeg husker, indeholder de fleste af Dermaxirs produkter salicylsyre.
Kh. Helene

Henriette Lund

Vil man så om aftenen både bruge aha serum og a vitamin serum? Og kun aha serum om morgenen? ☺️

Helene Randløv

Hej Henriette
A-Serum er udelukkende til brug om aftenen (vi fraråder brug i dagtimerne).
Både AHA-Peeling og Niacinamid 10% kan bruges både morgen og aften. De tre produkter kan fint kombineres (men altså kun om aftenen).
Kh. Helene

Henriette Lund

Mente om man både bruger niacinamid morgen og aften, når man også bruger a-serum aften? Eller bruger man kun a-serum om aftenen? Håber det giver mening 😉

Helene Randløv

Hej Henriette
Nej, jeg beklager, der kan jeg desværre ikke følge med :-/
Kh. Helene

Theresa

Hej med jer! Tak for super god vejledning.
Kan jeg kombinere basiron og A-serum i min aftenrutine eller er det for meget?
1. Rens
2. T-zone-peeling
3. Basiron
4. Niacinamid
5. A-serum 2%?

Mvh. Theresa

Helene Randløv Hansson

Hej Theresa
Jeg forestiller mig, at du får brug for noget creme af en art? Det er en meget hård cocktail… OG hvis du ikke er vant til produkterne, er det vanvittigt vigtigt, at du trapper langsomt op. Umiddelbart kan du godt kombinere A-Serum med Basiron, men sørg endelig for SPF i dagtimerne. Og et meget mildt renseprodukt.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *