Tirsdagstip: Husk at tjekke holdbarheden på favoritterne

Hudpleje-rutine for alle trin-for-trin

Hudplejerutine

Hvordan man skal sammensætte en optimal hudplejerutine? Her vil jeg forsøge at forklare, hvilken rækkefølge man bør bruge hvilke produkter i, hvilke skridt der er vigtige og ikke mindst hvilke du roligt kan springe over. Om det er morgen eller aften gør ikke rigtigt nogen forskel – pånær i forhold til solcreme selvfølgelig.

Det er ekstremt vigtigt for mig at sige fra starten, at selvom der er fem trin på billedet og i teksten, så er det for at illustrere en rækkefølge. Mange kan nøjes med meget mindre, men mere om det længere nede.

Jeg har skrevet dette indlæg en gang før, men det er ved at være så længe siden, at det trænger til en genopfriskning i hukommelsen.

1. Rens
Dette er eneste obligatoriske skridt for alle. Huden skal renses og gammel makeup skal væk. Men du kan sagtens nøjes med at gøre det en gang om dagen – din hud vil måske endda have bedre af det. Hvis du bruger makeup, skal det selvfølgelig være om aftenen.

Når du vælger renseprodukt, så vælg KUN ud fra hvordan det føles og virker. Absolut ingen af de påstande om at et renseprodukt kan hjælpe på for eksempel akne, rynker eller hvad-har-vi kan passe. De aktive ingredienser forsvinder ned i afløbet, når du vasker det af.

2. Eksfolier
At fjerne døde hudceller og andet skidt fra huden er en vigtig del af hudplejen, som kan hjælpe på alt: akne, hudorme, forstørrede porer eller rynker og solskadet hud. Jeg kan ikke rigtigt finde på nogle tilfælde, hvor eksfoliering ikke vil kunne hjælpe.

Hvordan du vælger at eksfoliere gør hele forskellen, og jeg anbefaler altid kemisk eksfoliering til daglig brug. Gode produkter til daglig kemisk eksfoliering er altid produkter, der bliver siddende på huden og IKKE vaskes af igen for eksempel i form af lotion, creme eller tonic. Læs mere om hvilken type syre, du skal vælge til din hud her.

3. Special produkter
Har du et særligt hudproblem, så er det her, du kan tilføje et produkt til det. Det kan være et anti-age serum, et produkt mod hyperpigmentering, et produkt mod akne, noget til øjnene eller hvad du ellers kan finde på.

4. Fugt
Lad mig lige slå en tyk pæl gennem myten om at alle skal bruge creme. Hvis din hud er fedtet i forvejen, og du føler, at den bliver mere fedtet af at bruge creme, så drop det! Creme er ikke en livsnødvendighed, det er et produkt, nogen vil sælge til dig.

Alle os andre har her et utal af valgmuligheder. Der er enkle cremer, der bare fugter huden, der er specielle cremer med interessante ingredienser, der er ansigtsolier osv.

5. Solbeskyttelse (om dagen)
Det her skridt kommer selvfølgelig kun ind om dagen. Måske har du kun en creme der både giver dig fugt og solfaktor. Måske er du ligesom mig en tør kiks, der skal have mange lag. Men solfaktor skal altid være det sidste produkt, du bruger (før makeup naturligvis).

Nu har jeg hørt om et par stykker efterhånden, der bruger deres dagcreme med solfaktor om natten også. Det er en virkelig dårlig idé, solfiltre er ikke uproblematiske for huden, og du skal nøjes med at bruge dem, når du rent faktisk går udenfor om dagen.

Mix og match
Hvis du har fedtet hud, så kan trin 1 og 2 være optimalt for dig. Måske har du så også lyst til at tilføre en meget let serum med nogle særlige ingredienser.

Hvis du er en indtørret kiks som jeg, så giver du den fuld skrald på fedtede produkter hele vejen igennem.

Er du ung og med hud som en babynumse, så gælder less is more.

Produkter på ugebasis
Der findes mange gode masker og andre behandlinger derude, som du kan bruge, når du gerne vil gøre lidt ekstra, hvad enten det er for fugt, for at fjerne fedt eller bare fordi det føles godt. Men det er de produkter, du bruger på daglig basis, der for alvor vil gøre en forskel på din hud. Masker og lignende er absolut kun et rart ekstra. De fede fugtmasker er i øvrigt “bare” cremer. Hvis du vil bruge en fugtmaske som creme hver dag, så er der intet til hinder for det.

Hvor er skintonicen?
En skintonic indeholder typisk den samme palette af ingredienser som en creme eller et serum, bare i en anden konsistens. Der er intet i den, der kan lukke dine porer eller hvad de ellers siger. Der er mange rigtig gode skintonics, men det er ikke nødvendigt. Hvis du har en, der gør noget godt for din hud, så hold endelig fast i den. Hvis du har fedtet hud, vil du måske hellere bruge en god skintonic end en creme og få gode ingredienser derigennem og slippe for olien.

Bland mærker og serier
Jeg selv kunne ikke drømme om at holde mig til en serie ad gangen. Der er på ingen måde grund til det. Sælgerne har selvfølgelig ofte en anden mening, men der er altså ekstremt sjældent en god grund bag. Og når ingen mærker laver de bedste produkter på alle områder, går du glip af en masse ved at begrænse dig til en enkelt serie.

Hvilke produkter er så bedst?
Se det er jo det, en meget stor del af de øvrige 1.616 indlæg, vi har skrevet i tidernes løb, handler om og er afhængigt af 117 ting. Hvis du ser i menuen øverst under “produkter” eller til højre, hvor vi har hevet nogle populære anmeldelses-kategorier frem, så håber jeg, du også finder produkter, der passer til dig.

Er dyrt bedre end billigt?
Ja svaret giver jo næsten sig selv – NEJ! Men der er nogle ting at uddybe alligevel. Spar penge på produkter i rensekategorien og køb dem, der fungerer uden at se på påstande om, hvilke mirakler de kan udøve. Dette er et oplagt sted at spare.

Der findes til gengæld dyre sera og cremer, som kan være alle pengene værd, så HVIS du vil bruge penge på luksus, så gør det her og spar på resten. Brug penge på det, der bliver på huden, og spar på det, du alligevel vasker af.

Og der er selvfølgelig også masser af gode BILLIGE sera og cremer. Prisen på et produkt er mere afhængig af emballage, markedsføring og efterspørgsel, end den er af kvaliteten på produktet.

Så hvis din hud ikke arter sig, som du gerne vil, så prøv at kigge din hudplejerutine igennem i forhold til punkterne her. Måske du kan finde en forklaring eller en mulig løsning?Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

58 kommentarer

 • Mie

  Tak for en skøn blog.
  Jeg har et spørgsmål til Jer kloge og skønne damer – kan man fugte sin hud for meget?
  Jeg er rigtig glad for a-dermas exomega – balmen og har brugt den i snart et år. Det er klart at på de varmeste sommerdage brugte jeg den ikke, men i stedet bare deres alm. exomega creme.
  Men jeg er blevet i tvivl om jeg gør mig selv en bjørne tjeneste og vænner min hud til for meget fugt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Mie. Kun hvis din hud føles fedtet. Det er ikke muligt at vænne sin hud til for meget fugt – men man kan selv blive helt afhængig af følelsen ;)
   Du giver den bare gas!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Super godt indlæg – det kunne mange af mine antihudplejeveninder lære noget af ;-)

  Vil dog gerne komme med en tilføjelse. Nemlig at daglig eksfoliering kan være alt for skrapt, hvis man har sart hud. Også selvom man prøver at finde et relativt mildt produkt, hvilket jo er lidt modstridende, for det skal jo også virke.

  Et spørgsmål ift den kemiske udgave: Jeg er blevet lidt lun på at prøve Avène, men hvornår skal den ind i billedet? Om morgenen bruger jeg en matterende gel og dernæst en cc. Og med sart hud er det måske bedre at nøjes med at bruge den om aftenen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Tak Mette :)

   Jeg vil stå fast ved min påstand om daglig eksfoliering til sart hud. En ren salicylsyre på 1 procent er super til det. Mild og antiinflammatorisk.

   Du skal selvfølgelig bruge Clenance K nederst. Start med en gang dagligt – om det er morgen eller aften betyder ikke så meget

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Katja. Det er ikke ret tit at jeg er uenig med dig, tror faktisk at dette er første gang :)
   Men jeg mener ligesom Mette heller ikke at det er alle mennesker der bør eksfoliere hverdag. Ideen med eksfoliering, er jo at få huden til at arbejde så normalt så muligt. Hver hud eksfoliere forskelligt, nogle kan eksempelvis have brug for at eksfoliere 2 gange dagligt med et BHA produkt på 2% mens andre har en hud der er bedre til at fjerne de døde hudceller af sig selv, så de behøves kun at bruge en mild fiber vaskeklud, eller et produkt med 0,5% BHA ( eller anden form for kemisk peeling ) nogle gange om ugen.

   Rigtig god dag M.V.H Henrik

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise P

  Jeg er 20 og kæmper med urenheder, trods jeg renser, peeler med salicylsyre og fugter med creme hver aften (produkterne er fra Danish Skincare). Hvad kan jeg mere gøre for at komme bumserne til livs?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  ……. Og så må der IKKE være alkohol i nogle af produkterne – gælder især skintonic.
  Undgå cremer el. lotions i krukke – både på grund af hygiejnen, holdbarheden, og effekten af cremen/lotionen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Tak for fantastiske råd gang på gang! Men jeg har lige et spørgsmål:

  Min kæreste døjer med talgknopper på især kinderne, hvilket irriterer ham meget. Kan den kemiske exfoliering fjerne disse? Jeg bruger selv Avene Cleanance K (efter kyndig vejledning fra jer – TAK!), og måske han også kunne bruge den til at fjerne talgknopperne? Eller er der noget andet der er bedre?

  Håber VIRKELIG i har tid til at svare… Hjælp! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hvad vil i anbefale til rens? Jeg er til ting jeg kan bruge i badet, ellers får jeg ganske enkelt ikke brugt det

  Og så må det selvfølgelig gerne være billigt ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Åh jamen, der er flere gode end dårlige. De virker jo basically ens. For billige produkter er jeg pt virkelig glad for en fra Garnier.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mariam

  Hej Katja og Helene
  Først og fremmest tak for en vidunderlig blog, som har sparet mig en masse penge og hjulpet mig med at finde nogle fantastiske produkter! Har brugt hele eftermiddagen/aftenen på at søge krop- og ansigtspleje her på jeres blog, da jeg har flere problemer med min hud.
  Mit ansigt er kombineret med tør kinder og fedtet/normal T-zone, hvilket gør det svært at finde produkter der virker. Da jeg har PCOS har jeg også problemer som bumser på hagen og MANGE sorte prikker/hudorme på næse, hage og lidt på panden. Lige nu bruger jeg Bioderma cleansing gel, avene cleanance k (vil prøve paula’s choice når den er færdig) og til sidst clinique superdefense creme. Engang imellem bruger jeg clinique turnaround serum. Jeg har før prøvet clinique 3-trins serie hvilket har givet mig flere problemer med huden end jeg havde i forvejen. Jeg er slet ikke glad for clinique cremen og serumen og vil have en anbefaling på en creme/serum, da min hud føles tør uden. Kan i ellers anbefale noget til bumserne og hudormene? Jeg fjerner de sorte prikker med en blackhead remover og bruger strips til næsen er det godt?
  Jeg har VIRKELIG mørke rander under øjnene som bliver dækket af to forskellige concealer hver dag, udover det er der så småt begyndt at komme linier/rynker under øjnene (jeg er 26 år), hvad kan jeg bruge her? Bruger i øjeblikket all about eyes fra clinique som jeg heller ikke er glad for.
  Pcos giver mig også problemer med kroppen. Jeg er ret behåret på kroppen og har indgroede hår på inderlårene hvad kan i anbefale til det? For at være helt ærlig bruger jeg intet creme eller olie til kroppen, men jeg vil gerne starte på det. Jeg har meget tør hud på kroppen hvad ville i anbefale her?
  Det blev ret langt, men det er første gang jeg har taget mig sammen til at skrive til jer, så det hele kommer på en gang :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Mariam
   Tusind tak for din lange kommentar. Både Helene og jeg har PCOS, så vi kan udemærket forstå.
   Det vigtigste er ikke så meget hudplejen, men at regulere sin PCO. Hvis ens hormoner skejer helt ud, så er der virkelig intet, man kan gøre udefra for at hjælpe.

   Min egen vej frem er lavglykæmisk diæt eller LCHF. Det holder mit blodsukker nede. Og så har jeg fået stor hjælp af metformin og Svend Lindenberg: http://www.copenhagenfertilitycenter.com/pco—klinikken.htm

   Nu ved jeg jo ikke om du allerede har styr på den del, så bær over med mig :) Men herhjemme er det og vil altid være en livslang kamp mod hormonerne.

   Du siger indgroede hår på inderlårene: Barberer du ben der eller gør andet for at fjerne dem, eller bliver de bare indgroet af sig selv? Jeg selv barberer aldrig overben – det bliver hurtigt meget indgroet.

   Men ellers så overvej IPL: https://pudderdaaserne.dk/2013/04/28/gilette-venus-naked-skin-ipl-harfjerning-hjemme/

   Mørke rande kender jeg også. De bliver altså mindre, når mine hormoner har det godt og så kan jeg klare mig med concealer. Jeg ville nok starte der, før jeg kastede mig ud i flere udgifter. Du er sikker på, du ikke har allergi, ikke?

   Til tør hud på kroppen er der utroligt mange dejlige cremer. Bare brug en der er fed nok – eller prøv fx. HTH, der også vil kunne eksfoliere og hjælpe på fx. indgroede hår: https://pudderdaaserne.dk/2011/10/21/danmarks-billigste-kemiske-peeling-hth/ Bare aldrg på nybarberede ben – av det svier!

   Jeg håber, det hjalp lidt :)

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mariam

   Mange tak for dit lange svar Katja :)
   Jeg er vil starte på en lavglykæmisk diæt, har læst at der er mange der har succes med det. Jeg er ikke blevet testet for allergi, men har ingen symptomer så tror faktisk ikke at jeg har allergi. De indgroede hår kommer af sig selv. Jeg plejer at barbere ben og lår og nogle gange bruger jeg en epilator, men selv i perioder hvor jeg ikke fjerner hår kommer der flere og flere indgroede hår. Jeg overvejer laser behandling på klinik men skal lige have råd til det først :) De ligner lidt sorte prikker, men bare større end dem på næsen. Kan du anbefale noget til linjerne under øjnene? Eller bare generelt en god ansigtscreme? Ved ikke hvilke ingredienser jeg skal gå efter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Epilator giver indgroede hår, så sikkert som amen i kirken! Hvis du vil undgå indgroede hår så stop med den. Så stopper de indgroede hår også med tiden.

   Hvilke ingredienser afhænger af, hvordan din hud er, og hvad du gerne vil opnå?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Jeg er 17 år, og har siden jeg var 9-10 år haft en “fast” hudpleje. Jeg har dog prøvet en hel masse forskellige slags cremer. Det dyreste har været Ole Henriksen og Origins. Men min hud blev ikke bedre, og slet ikke af OH’s produkter – desværre! :(
  Men, men, men… Efter en hel del research (ja, jeres gamle indlæg har været en KÆMPE hjælp for mig), så har jeg endelig fundet en fornuftig hudplejerutine, som virker og som jeg kan være med på økonomisk.
  Jeg bruger rens (den som også er vist på billedet) og skintonic fra Matas Natur – uden parfume, selvfølgelig ;) Jeg bruger en helt almindelig creme fra Neutral, både som dagcreme, men også som natcreme. 1 gang om ugen bruger jeg Rudolph Cares LÆKRE scrub. Lige i den ende må jeg indrømme, at jeg gerne bruger lidt ekstra penge, for RC’s produkter er jo for lææækre! :) derudover bruger jeg 2-3 gange om ugen min mandelolie fra Weleda. Jeg har efterhånden brugt mange flasker op. Jeg døjer i perioder med lidt uren hud, men der er Basiron min redning.
  Lidt lang kommentar, men synes I, at jeg mangler noget?

  Knus Helene :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Helene
   Det lyder fornuftigt og: If it work’s, don’t fix it :)
   Det eneste jeg tænker er, at du kunne tilføje et serum med fx. antioxidanter. Neutrals creme er virkelig basic og indeholder intet.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pi

  Hej i to.

  Jeg har det man kalder en “normal kombineret hud” uden nogle store problemer. Dog har jeg altid tør hud ved min næsefløj, uanset hvor meget creme eller olie jeg putter på vil det ikke forsvinde. Det tørrer især ud når jeg har pudder eller prøver at dække med consealer.

  Har I nogle gode forslag? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Hej, tak for et som sædvanligt godt og oplysende indlæg!
  Dog forstår jeg ikke jeres kommentar omkring skintonic – I har tidligere rost denne:
  https://pudderdaaserne.dk/?s=paula%27s+choice+skin+balancing+toner

  Har I ombestemt jer ang. det produkt, eller gælder jeres negative holdning til skintonic kun andre skintonics? På forhånd tak for hjælpen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Christine
   En skintonic kan være helt fin, men på INGEN måde nødvendig. En skintonic kan være et godt alternativ til en creme fx., hvis man har meget fedtet hud. Det er bare en anden konsistens til de samme ingredienser.
   MEN netop denne fra Paula’s Choice kan noget helt særligt – sandsynligvis på grund af det høje indhold Niacinamid. Den får rent faktisk porer til at synes mindre. Og det kender jeg ikke andre, der kan.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

   Tak for svar :) Jeg er også rigtig glad for den.

   Og så synes jeg, at skintonic er utrolig rart og frisk at få på huden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Katja
  Tak for et super godt indlæg på jeres blog.
  Jeg har dog lige et spørgsmål – måske det bare er mig og min hud der er sådan. Men prøver lige at hører ad. Når jeg skifter renseserie, slå jeg meget ud på hagen. Er dette normalt og vil jeg også gør det hvis jeg evt brugte forskellig produkter?
  Mvh
  Kira

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia S.

  Hej!

  Tak for en super super fin blog, som altid guider og underholder mig ud i skønhedens univers :)

  Jeg vil lige smide en lille kommentar omkring eksfoliering (som jeg kan se allerede er blevet berørt). Jeg prøvede både Avene clearance K i 2 måneders tid, og fik sindssygt mange bumser i de 2 måneder :(….så prøvede jeg Paulas eksfoliering (kan ikke huske hvad den hedder), og fik en hud der var endnu værre, og som jeg var rigtig ked af.
  Så stoppede jeg helt, nu bruger jeg en rensecreme i badet, og ellers bioderma nat og dag (ved godt det ‘bare’ er en makeup fjerne, men jeg føler den fugter min hud – dette er sikkert forkert), og så en creme (Laura Mercier om dagen, A-derma exomega om aftenen). Og min hud er helt klar og fin nu.

  Ved ikke hvorfor det er sådan, men vil bare lige sige til de få derude, at det altså kan være at det ikke lige præcis virker for dig, og hvis du er en af uheldige få, så prøv bruge så få produkter som muligt :) det fik ihvertfald min hud til at falde til ro.
  (jeg er 26 år, så troede egentlig jeg var ovre mine mest forfærdelige hudperioder, men det sidste halve år har vist mig at jeg tog fejl.

  Endnu en gang tak for en fantastisk blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Esther

  Hej Katja.
  Tak for mange gode råd.

  Jeg har en del nattevagter og er i tvivl om, hvornår jeg bør rense og fugte huden, når jeg har de her nattevagter. Bør det være morgen og aften, eller skal det være før og efter, jeg sover – altså kl. 07.30 og kl. 14 ca? Eller har det slet ingen betydning?
  Håber du har et svar.
  Venlig hilsen
  Esther

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Hej dåser!

  Jeg er ikke helt klar over hvornår primer kommer ind i billedet.

  Primer-solcreme-foundation
  solcreme-primer-foundation

  Hvilken rækkefølge vil i mene er bedst, jeg vil jo gerne beholde beskyttelsen af min solcreme men også effekten af min primer

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Efter solcremen. Ellers bliver det noget snask :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna-Sophie

  hej
  jeg ville høre hvad du anbefaler til fedtet skinnende hud med mange hudorme og lidt bumser? jeg har hørt at danish skin care skulle være rigtig godt. men så ville også spørge om noget andet. jeg har nemlig nogen røde slags prikker/pletter i panden, som jeg har haft siden sommerferien. de er helt glatte, altså ikke knopper og jeg ved virkelig ikke hvad det er, og jeg vil gerne væk med det! håber du kan hjælpe mig.
  KH anna-sophie
  ps. så er jeg 13 år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tenna

  Tak for en skøn blog!

  Jeg er i tvivl om jeg mangler noget i mine dagelige hudpleje rutiner.

  Jeg bruger:
  Rens (Purete Thermale Renseskum)
  Tonic (Rønsbøl Skin)
  Creme (Avéne Cleanance K)

  Nogle gange bruger jeg også lidt ansigtsolie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja Moikjær

  Kære Tenna

  Det ser helt fint ud. Men får du noget ud af atbruge Rønsbøls Tonic?

  Bare husk solfaktor til sommer :)

  Kh. Katja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej piger :) Tak for alle de råde fif og råd i kommer med og en rigtig nyttig blog!

  Jeg har et spørgsmål. Kan i anbefale en kemisk peeling til fedtet og kombineret hud? Jeg har nogle gange et par udbrud, men ellers bare fedtet og med synlige porer.

  Jeg har brug for en som kan gøre min hud mindre “fedtet” men hun at den er for skrap, for så bliver jeg bare rød :-)

  Den skal helst også være SU-venlig

  For forhånd tak :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Nu er det her er ret gammelt indlæg, men jeg vil alligevel kommenterer! :-) Jeg ved ikke om i kender Caroline Hirons? Hun har en blog ved samme navn og er en sand EKSPERT med hudpleje og har mange tusinde følgere af hendes hudpleje ‘system’. Jeg ville bare lige anbefale hende, specielt efter i foreslår at vaske huden én gang om dagen. Det er et gigantisk no-no hvis man følger Hirons’ system :-) tjek hende ud!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej Pudderdåser,
  Tusind tak for en fantastisk, evidensbaseret blog!
  Det er vist bare mig der er tungnem, men skal jeg forstå dette som om jeg godt først kan bruge creme med kemisk exfoliering, så serum og så fugtighedscreme samme aften? Jeg har altid skiftet imellem exfoliering og serum hveranden dag.
  På forhånd tak for hjælpen,
  Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Hej Pudderdåserne.
  Tak for en dejlig blog – altid rart med ærlige meninger og konstruktiv kritik!
  Jeg skal til at påbegynde ny renserutine og hold nu kæ.. det er en jungel! Jeg skifter fordi jeg er gået fra min teenagehud og nu er en mere kombineret/tør hud.
  Men jeg har alligevel fået sporet mig ind til følgende rutine:
  Qlinique talk the day off rensemælk
  Neutral face wash
  Clinique dramatically diff. moist +

  Har jeg allerede her planlagt for mange produkter?
  Renser kun om aftenen, og har nogle gange brug for en renseserviet eller lidt creme om morgenen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Lykke
   Hvorfor har du både rensemælk og facewash? Du skal kun rense huden en gang :)

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lykke

   No reason – godt det kun stadig er i planlægningsfasen

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Hej,

  Dette er godtnok et gammelt indlæg, men jeg forsøger alligevel :-)

  Jeg er netop fyldt 26 og kan så småt begynde at se små aldringstegn. Samtidig har jeg også en hud som er præget af hudorme og en fedtet t-zone. Jeg vil derfor gerne ind i en ny rutine mht. hudpleje.

  Foruden min daglige ansigtsrens fra REN, vil jeg til at bruge en exfoliering – jeg overvejer Paulas Choice og er i tvivl om jeg skal vælge ”SKIN PERFECTING 8% AHA GEL” eller ”SKIN PERFECTING 2% BHA GEL” altså enten en AHA eller BHA.

  Slutteligt vil jeg gerne bruge en anti-age creme/serum, og har kigget på ”A-Derma Epithéliale A.H” – kan denne godt benyttes sammen med og efter en AHA eller BHA? Og er den god ”i kampen mod” smårynker?

  Er der andet jeg mangler, eller vil dette være tilstrækkeligt? :-)

  Håber I kan hjælpe – er meget fortvivlet :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Tine

   Om man skal vælge AHA eller BHA ER svært. Og der er ikke noget enkelt svar, fordi du vil sandsynligvis have gavn af begge to. De kan lidt det samme, og så er der alligevel forskel. Vi har skrevet mere om forskellen her: https://pudderdaaserne.dk/2014/09/13/hvilken-syre-skal-jeg-vaelge-aha-bha-eller-en-af-de-andre/ – de samme forskelle gør sig gældende for både Paula’s Choice og vores egne produkter. De aktive ingredienser er de samme.

   Hvis du har tendens til urenheder vil jeg ikke anbefale epitheliale. Især ikke efter de har omformuleret den er det ikke rigtig et antiageprodukt. Men der er så mange andre gode derude. Det er bare at vælge – er der noget særligt du søger?

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine Hansen

   Jeg har nu søgt og søgt og søgt efter en god anti-age og er kommet frem til at jeg vil forsøge mig med ”clinique repairwear laser focus anti aging serum” :-)

   Jeg kunne også godt tænke mig at prøve ”embryolisse creme” kan jeg bruge den ovenpå anti-age serumen som en afsluttende dagcreme? Eller vil min hud så blive alt for ”cremet” ?

   Jeg har en del pigmenter i huden og kunne godt tænke mig at få en jævn og ensartet hud. Jeg vil ikke bruge foundation da jeg gerne vil have et mest muligt naturligt look. Vil en CC creme være godt? Eller skal jeg vælge en dagcreme eller måske en primer med farve i? hjælp hjælp hjælp :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Tine
   Du kan godt bruge Embryollise ovenpå Laser Focus. Men nu du selv nævner pigmentpletter, vil jeg foreslå dig at kigge på Cliniques Smart Serum i stedet for Laser Focus: https://pudderdaaserne.dk/2015/10/30/fredagsfavorit-clinique-smart-repair-serum/

   Om det bliver for “cremet” kommer lidt an på, hvor tør hud du har?

   Om det hedder en CC Cream, farvet dagcreme, BB Cream eller bare en meget let foundation gør ingen forskel – det er det samme. Du vil have en meget let foundation og alle de førnævnte er bare forskellige ord for det samme. Der er mange gode at vælge imellem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Hvordan kan det være at i kalder skintonic unødvendigt, når det, ifølge jer, er en vandet creme.
  I har da aldrig kaldt cremer unødvendige???

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Astrid
   Jo, du har faktisk hørt mig sige til nogle mennesker med meget fedtet hud, at de ikke behøver bruge en creme. De kan for eksempel med fordel bruge en skintonic/facemist eller en gel i stedet for at få nogle af de ingredienser, de søger.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette Jensen

  Hej Pudderdåser, skal man eksfoliere både morgen og aften? Vh. Jeanette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ikke nødvendigvis. Det kommer meget an på. Start altid forsigtigt. En gang eller måske endda kun hver 2. dag. Prøv dig frem. Nogle kan ikke tåle mere end en gang dagligt. Andre får først bedst result med to gange.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Kære pudderdåser. Jeg har brugt jeres hudplejeserie siden den blev lanceret, og har oplevet store forbedringer af min hud. Så tusind tak fordi I har puttet al jeres viden på flaske :) Jeg plejer at bruge aha-serum efterfulgt af niacinamid og en fed creme, og til sidst alt-i-en-beskyttelse ovenpå, men er kommet dertil, at jeg skal til at bruge en form for anti-age creme. Men jeg kan ikke blive klog på, om jeres a-serum erstatter anti-age-cremen? Jeg har ikke væsentlige problemer med pigmentpletter, så det er kun virkningen mod rynker jeg er interesseret i. Der må være en grund til, at I fortsat producerer begge dele? :) Pfh. tak :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Lise
   Jeg beklager den lange svar tid! A-Serum er et supplement og bør kombineres med Anti-age Ansigtscreme/Ansigtsolie, da den mildest talt ikke er ret fugtgivende :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Jeg er åp jagt efter hvordan en ordentlig hudpleje rutine skal stykkes sammen. Hvad skal først? Hvornår skal ansigts scruppen i brug? Skal noget oven på olien?
  Jeg oplever at min ansigts olie er ret længe om at trænge ind. Og jeg er ved at skifte fra Matas’ stribede serie, til nogle produkter med større og mere fundamental base på naturlige ingredienser, i stedet for en masse kemi, som mange gange findes i Matas

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstip: Husk at tjekke holdbarheden på favoritterne