Eau micellaire og alt-i-en makeupfjernere: Overblik, opsamling og test

06.07.14
Eau micellaire

Eau micellaire

Det var meget nemmere dengang, der kun var Bioderma at vælge mellem, ikke? Der var en helt fantastisk makeupfjerner, man var nødt til at tage til Frankrig for at købe, og ingen andre nåede den til sokkeholderne.

Siden da har de øvrige mærker lanceret efterligninger en efter en. Og jeg har efterhånden prøvet de fleste. De fleste billige mærker vel at mærke, for jeg ser bestemt ingen grund til at udskifte Bioderma med et dyrere produkt, når nu det virker så godt.

Husk at oplevelser med øjenmakeupfjernere er super individuelle. Generelt kan Helene og jeg for eksempel aldrig tåle de samme, og der er ikke nødvendigvis nogen fornuftigt forklaring. Det kan selvfølgelig handle om enkelte ingredienser, men ofte er det også et spørgsmål om små udsving i produktets ph-værdi eller ganske simpelt noget, man ikke kan forklare, der irriterer sarte øjne.

Mine øjne er supersarte, fordi jeg har Sjøgren’s, der er en gigtsygdom, der blandt andet giver ekstremt tørre øjne. Derfor er det heller ikke sikkert, at du vil opleve irritation af de produkter, jeg oplever irritation ved.

Hvad er en eau micellaire?
Skal vi lige først repetere, hvad en eau micellaire egentlig er for noget. En eau micellaire eller micellar water har sit navn fra de miceller, de bruger til at rense din hud. En micelle bliver dannet af det vaskeaktive stof, der lægger sig i en cirkel med den fedtsugende ende indad og den vandsugende del udad. Det gør dem effektive til at fjerne snavs og makeup.

En eau micellaire er bygget op over tre elementer:

  • Vand
  • En vaskeaktiv ingrediens
  • En glykol/fedtalkohol

Præcis hvilken glykol de bruger eller hvilken vaskeaktiv ingrediens varierer mærkerne imellem. Dertil kan der være tilsat diverse plejende ekstrakter.

I praksis får du et produkt, som du kan bruge til at rense både øjne og ansigt med (det virker også fint til børnearme kan jeg tilføje). De lægger sig altså sammen med de produkter, der på dansk ofte hedder noget med “alt-i-en makeupfjerner” eller “3-i-1 makeupfjernere” mm. Navnet er ligegyldigt, pointen er, at de skal kunne fjerne makeup og snavs effektivt fra både ansigt og øjne.

Konklusion og opsamling på alle eau micellaire jeg har prøvet

Den første, den originale og stadig den bedste i mine øjne. Jeg har aldrig haft problemer med Biodermas Eau Micellaire. Tværtimod. Den fjerner blidt og effektivt al makeup og har aldrig irriteret mine øjne. Den er uden parfume og kan i dag købes i Danmark. Desværre er priserne højere i forhold til det franske, og i takt med, at de har lanceret på det danske marked er der efterhånden blevet lukket ned for onlineforhandlere. Så det kan stadig godt betale sig at købe godt ind, når du tager på sommerferie. De nye forhold ændrer dog ikke på det grundlæggende faktum: Det er et suverænt godt produkt.

Det eneste andet produkt, jeg har prøvet, der kan måle sig med Bioderma for mig, er La Roche-Posays Solution Micellaire Physiologique eller Fysiologisk 3-i-1 Rens, som den hedder på dansk. Jeg forelskede mig i den, før Bioderma kom til Danmark, som et godt alternativ på det danske marked, men nu hvor Bioderma er på apoteket, er det svært at argumentere for de ene fremfor den anden, bortset fra at La Roche-Posay er parfumeret. Derudover virker den perfekt på mig – ligesom Bioderma. Den fjerner effektivt al makeup og har aldrig irriteret hverken hud eller øjne.

L’Oreal Sublime Soft Micellar Water virker afgjort. Men den er ikke perfekt for mig. Jeg har oplevet enkelte tilfælde, hvor den svier, og andre dage har den svigtet i forhold til at fjerne al makeup. Den mindre enormt meget om

Garnier Micellar Cleansing Water, som endnu ikke er på det danske marked, men kan købes hjem hos blandt andet….. Begge fungerer bestemt og er et forsøg værd. Men alligevel oplever jeg dage, hvor jeg lige er nødt til at fjerne det allersidste mascara med lidt Bioderma efter jeg har brugt Garnier eller L’Oreal.

Samme oplevelse har jeg med Nivea Sensitive 3 in 1 Micellar Cleansing Water, som også virker for mig 9 ud af 10 dage. Men igen den der sidste 10. dag…

Til gengæld fungerer Trine’s Wardrobe Micellar Cleansing Water slet ikke for mig. Mine øjne kan ikke tåle den, muligvis fordi der er troldnød og rosenvand i, muligvis af helt andre årsager. Den er i hvert fald ikke kompatibel med mine øjne. Det samme gælder både Tromborg Herbal Cleansing Water og Embryollise Lotion Micellaire. Mine øjne kan bare ikke lide de planteekstrakter der. De kan heller ikke lide Eucerin DermatoClean 3 in 1 Micellar Cleansing Fluid, der svier i mine øjne.

Derma Eco og Levevis (samt lignende mærker) har også lavet deres egne versioner. De fungerer heller ikke for mig – de er simpelthen ikke effektive nok. Og hvis man skal hive og trække i huden for at få al makeup af, så ender man med irriteret hud, selvom produktet i sig selv kun indeholder milde ingredienser.

Samme problem har jeg med Apotekets 3-i-1 ansigtsrens og Matas Alt-i-en ansigtsrens. Hvis du bruger mindre makeup end mig, så går det sikkert fint. Men de fungerer ikke her.

Jeg holder mig altså selv til gode gamle Bioderma. Hvis du i dag bruger kraftig makeup, har sarte øjne og allerede bruger Bioderma Sensibio H20, så kan jeg dårligt anbefale dig at skifte til noget alternativ.

Men det er vigtigt at huske på, at makeupfjernere er noget individuelt og ulogisk noget. Helene kan for eksempel ikke bruge Bioderma og foretrækker helt andre produkter.

Kombinationen af netop den mascara, du bruger, og den enkelte øjenmakeupfjerner kan også gøre en forskel.

Her kan du købe det
Hvis du er mindre sart end mig eller bruger mindre makeup, så kan der være rigtig god (økonomisk) mening i at forsøge sig med en Garnier Micellar Cleansing Water til 50 kroner for 400 ml. fra eChemist. eChemist sælger også stadig Bioderma en anelse billigere end i Danmark.

Resten af i dag – søndag engelsk tid – er der 15 procent hos eChemist, hvis du køber for 50 pund.

Bioderma forhandles også hos tyske Apo-rot, hvor 250 ml. koster knap 13 euro.

La Roche-Posay Fysiologisk 3-i-1 Rens koster 134 kroner for 200 ml. på apoteket. Du kan også købe den til 11 euro på Apo-Rot.

Escentual sælger også La Roche-Posay Fysiologisk 3-i-1 Rens for 10 pund.

Herhjemme i Danmark er det altså på apotekerne, du finder min favorit – Bioderma – eller La Roche-Posay, som kommer på en tæt 2. plads. Hvis du leder efter et billigt alternativ i Matas, så vil jeg sige L’Oreal eller Nivea – Garniers version er ikke i Danmark pt.

Men jeg vælger altså stadig selv Bioderma. Hvad vælger du?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
45 kommentarer
Manja

Lækkert med sådan en opsamling – skulle selv til at have en ny micellaire og ville gerne prøve noget andet end L’oreal og Nivea.
Mine oplevelser med de to produkter er faktisk lig med det, som der bliver skrevet i indlægget – det virker godt, men nogle dage fjerner det ikke 100% og nogle gange bliver øjnene irriterede.
Dog synes jeg stadig Nivea er bedst af de to – simpelthen pga. emballagen. L’oreals er meget klodset og oplevede ofte at der kom alt for meget produkt ud af den sammenlignet med den fra Nivea.
Men nu er det da helt sikkert – skal prøve den fra Bioderma. For jeg har kun læst gode ting om den. Håber den er så god, som folket siger. 😉

Mie

Jeg bruger Sephoras (eget mærke), der har en super praktisk pumpefunktion, så man bare kan trykke vatrondellen ned på toppen af bøtten for at dosere… Jeg har været glad for den – men har faktisk ikke prøvet andre mærker. Har I nogen erfaring med Sephoras og hvordan den klarer sig i sammenligning med de øvrige produkter på markedet?

Katja Moikjær

Den har jeg da helt glemt! Den har jeg faktisk også prøvet og kunne heller ikke tåle. Men pumpen er genial!

Dina

Hej I to.
Kan I måske fortælle mig forskellen på bioderma sensibio h2o og bioderma crealine?

Katja Moikjær

Det er det præcis samme produkt. Navnet er bare blevet ændret på et tidspunkt. I dag hedder det Sensibio H20.

Jette

Hej Katja
Er Garnier 3i1 som I tidligere har skrevet om i samme “familie”? Den købte jeg nemlig til 39 kr i Netto, da I havde skrevet så positivt om den. Endte dog desværre med samme resultat, som jeg altid får med de der produkter ligesom består af olie og vand: nemlig “tåge” for øjnene, som også irriterer øjnene, og gør at jeg skal blinke i en uendelighed i et par døgn efter brug. Ville så gerne kunne bruge sådan noget, for det er jo SUPEReffektivt til at fjerne makeup

Katja Moikjær

Nej, den er en tofaset vand-olie makeupfjerner og helt helt anderledes (jeg elsker den jo!) Jeg kan ikke love dig at du kan tåle disse, men de har absolut intet med hinanden at gøre. Kh Katja

Karen

Hejsa, tak for en god test. Har i nogle erfaringer med A-derma’s eau micellaire? Deres produkter plejer jo også at være gode, så tænkte om det måske var noget..

Katja Moikjær

Holddaop, den havde jeg også glemt 😀 Jeg har da ellers prøvet den. Jeg har skrevet om den her, jeg synes den er ok, men ikke bedre end de her omtalte. Helene kan slet ikke tåle den https://pudderdaaserne.dk/2013/11/18/anmeldelse-a-derma-ansigtspleje/

Laura

Har I prøvet cleansing water fra BcomBIO? Works for me! http://www.greenskin.dk/product/cleansing-water-400ml_4587/?mid=101

Mathilde

Hej pudderdåser! 🙂
I har været behjælpelige før, så her kommer endnu et spørgsmål: jeg er en smule i tvivl om hvilke tidspunkter på dagen er nødvendig. Det er er klart at solcremen skal på mellem 12 og 15, men skal den f.eks også på kl. 17? Jeg bruger selv solcreme dagligt, men er i tvivl om den er nødvendig så sent på eftermiddagen.
På forhånd tak for hjælpen!
Hilsen Mathilde

Helene Randløv

Hej Matilde
Det afhænger helt af, hvor du er, og hvor sart din hud er. Selv kan jeg ikke gå uden solcreme, min hud bliver rød både om morgenen og om aftenen, hvis jeg ikke er grundig med solcremen. Til gengæld bruger jeg ikke altid den højeste SPF på det tidspunkt. Håber det var svar på dit spørgsmål.
Kh. Helene

Stine

Der er noget jeg ikke er sikker på jeg forstår ved det her 🙂 Jeg har allerede biodermas makeupfjerner men er den kun en makeupfjerner eller er det også en effektiv rens? Efter jeg har skiftet fra exuviance rensen til bioderma er jeg nemlig begyndt at slå lidt ud, er dog i tvivl om det bare er pga et skift i vejret, eller fordi bioderma ikke renser godt nok i dybden?

Katja Moikjær

Du kan sagtens bruge den som rens også.
Hvis du slår ud af den kan det skyldes mange ting men ikke, at den ikke renser i dybden. Bumser kommer ikke af “beskidt” hud. Du er næsten nødt til at forsøge at skifte tilbage igen en periode for at afgøre, hvad årsagen er?

Kian

Hvad med Plaisiers Eye Makeup Remover og La Roche-posay Toleriane Dermo cleanser?
Den første har jeg gode erfaringer med – den anden har jeg ikke prøvet, men fik en lille prøveflaske på apoteket.

Katja Moikjær

Jeg har holdt dedikerede øjenmakeupfjernere ude af denne historie, som du måske har lagt mærke til 🙂 Det samme med rensemælk som den fra LRP, du nævner. Der er bestemt mange alternativer i de produktgrupper, men jeg har vist ikke lige prøvet de to.

Kian

Tænkte godt på det da jeg havde skrevet 🙂

Ulla

Et lidt andet spørgsmål: Hvordan bruger i det her eau micellar? Jeg har altid brugt rensemælk nemlig. Det er bare ikke er effektivt nok til fx eyeliner… På en rondel? Bruger i så rondel til hele ansigtet? Skal der gnubbes? For det er vel mere vandagtigt i konsistensen, end en rensemælk, som jeg altså bare hælder i hænderne og så i gang.
mvh Ulla

Manja

På vatrondel, ALDRIG gnubbe ved øjenene (er hverken godt for sart hud eller vipper) men i stedet “presse” blidt, lade produktet virke i en 10-15 sekunder og gentag 🙂

Katja Moikjær

Enig med Manja 🙂 Det er vigtigt ikke at gnubbe. Hold vatrondellen forsigtigt på og lad den virke lidt tid. https://pudderdaaserne.dk/2013/09/17/daseposten-hvordan-fjerner-man-ojenmakeup/

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *