Fredagsfavorit: Benefit Fine One One

Hvilken syre skal jeg vælge? AHA, BHA eller…

T-zone peeling og AHA serum

Efter vi har lanceret vores produkter, har vi fået rigtig mange spørgsmål fra alle jer, der er i tvivl om I skal vælge AHA eller BHA – i form af hhv. vores nye AHA-Peeling eller T-zone peeling.

Og det forstår jeg godt. Det er også forvirrende. Mange af jer spørger også, hvordan I kan kombinere de to produkter, og der bliver vi desværre nødt til at sige nej. Det er bare ikke nogen god idé at bruge flere forskellige syreprodukter. Risikoen for bivirkninger og over-eksfoliering bliver for stor. Så du må vælge.

Det bliver jo ikke nemmere af at vores to syre-peelinger selvfølgelig langt fra er de eneste på markedet. Tværtimod er der masser af andre produkter med flere andre typer syre derude. Så jeg har besluttet at genudgive vores gamle syre-guide her i en lidt redigeret form.

Generelt vil alle typer mild syrepeeling være gode for næsten alle typer af hudproblemer (rosacea undtaget). Selvom salicylsyre har den bedste effekt på akne, så er glykolsyre også godt. Og selvom glykolsyre anses for det bedste valg til tør og ældet hud, så er salicylsyre også stadig godt for de problemer. Fordi de i bund og grund gør de samme ting – fjerner døde hudceller og lader ny og frisk hud komme frem i lyset. Du behøver altså ikke være så bange for at vælge.

Vælg creme, lotion, toner eller lignende
Til huden bør du vælge produkter med kemisk peeling, der bliver siddende på huden. Og altså IKKE ansigtsvask eller lignende, der skal vaskes af igen. Der er enormt mange ansigtsvaske med salicylsyre eller glykolsyre, og selvom de nok har en effekt, får du en langt bedre effekt af produkter, som bliver på huden.

Kend koncentration og ph-værdi
Der er to vigtige egenskaber, du skal kende ved et syreprodukt. Det ene er koncentrationen, det andet er ph-værdien. De forskellige typer af syre virker bedst i forskellige koncentrationer. Koncentrationen af BHA/salicylsyre skal helst være på mellem 1 og 2 procent, mens AHA/glykolsyre virker bedst mellem 5 og 10 procent (til hjemmebrug). Det betyder bestemt ikke at en salicylsyrepeeling med 2 procent er mindre effektiv end en glykolsyre peeling med 10 procent, bare fordi “der er mindre i”. Man kan ikke sammenligne koncentrationer af to helt forskellige syrer.

Dertil er ph-værdien afgørende. Hvis den bliver for høj, så mister syren sin evne til at peele uden, så er det hele temmelig forgæves. Igen afhænger hver enkelt optimale ph-værdi af den enkelte syre.

BHA – salicylsyre
Salicylsyre eller BHA (beta hydroxy acid) er en af mine yndlings kemiske peelinger. Produkter kun med salicylsyre i er meget milde, men samtidig effektive. Det er godt mod primært akne, hudorme og uren hud, fordi de kan trænge gennem fedt på huden, hvilket AHA ikke kan på samme måde. Det gør at de kan eksfoliere nede i poren, og  derfor har en særlig god effekt på hudorme og forstørrede porer.

Hvis du for eksempel har rosacea er det salicylsyre, du skal gå efter, når du vælger en kemisk peeling.

Men af en eller anden grund så er det umanerligt svært at finde produkter på markedet med ren salicylsyre. Og dem, der er, indeholder gerne en forbandet masse alkohol (typisk produkter solgt mod akne) eller er ineffektive på grund af for høj PH-værdi (som for eksempel hos Vichy).

Gode produkter med salicylsyre
Derfor stod et produkt med salicylsyre også øverst på vores ønskeseddel, da vi lavede vores egen hudplejeserie. Vi har kaldt den T-zone peeling, men du skal selvfølgelig bruge den i hele ansigtet. Den indeholder 2 % salicylsyre, 1 % niacinamid (der også er godt for porernes udseende) og en ph-værdi på cirka 3,5.

I de danske butikker kan jeg derudover kun pege på et enkelt produkt – desværre: Cliniques Mild Clarifying Lotion. Den er til gengæld også fin – den indeholder 0,5 procent salicylsyre og har en effektiv ph-værdi. ALLE de øvrige clarifying lotions indeholder desværre enormt meget alkohol.

Derudover finder du produkter med salicylsyre hos PaulasChoice. Der kan du kan vælge mellem 1 eller 2 procent koncentrationer.

AHA – frugtsyre og mælkesyre
AHA er nok de mest udbredte syrepeelinger og dem, vi har haft på markedet længst. De består af både frugtsyre (for eksempel glykolsyre – glycolic acid) og mælkesyre (lactic acid). Der findes mange alt efter, hvad de er udvundet af: malic acid, tartaric acid, mandelaic acid mfl.

Til hjemmebrug bør du vælge koncentrationer mellem 5 og 10 procent. På klinikker kan du få professionelle peelinger med højere koncentrationer, men det er bestemt ikke noget at rode med selv derhjemme.

AHA trænger dybere ned i huden end BHA og dens kusine LHA. Dette gælder især glykolsyre, hvorimod mælkesyre ikke kommer så dybt ned.

Dernede stimulerer den dannelsen af nye hudceller og binder samtidig fugt i huden. Den fjerner døde hudceller og er især god til tør og ældet hud, men der er også god effekt for akne.

Gode produkter med AHA
Flere mærker herhjemme sælger effektive produkter med frugtsyre i. Det er ofte klinikmærker. Vores egen AHA-Peeling indeholder 7 procent glykolsyre i en ph-værdi på cirka 3,5.

Derudover kan du går efter efter mærker som MD Formulations, Peter Thomas Roth og Mesoestetic.

Paula’s Choice laver også flere effektive produkter med glykolsyre.

LHA
LHA eller Lipohydroxy Acid er en ny type syre udviklet af L’Oréal-koncernen. Den er i tæt familie med salicylsyre og på ingredienslisten hedder den da også capryloyl salicylic acid.

Perspektiverne i den nye form for syre er meget interessante. Dens egenskaber minder meget om salicylsyre, og undersøgelser viser, at den er lige så effektiv som salicylsyre til at behandle akne, hudorme og uren hud.

Men der er en meget vigtig forskel på LHA og BHA. LHA virker nemlig ved en hudneutral ph-værdi på 5,5 så den kan bruges i produkter med højere (og dermed mildere) ph-værdier en salicylsyre (BHA).

LHA er altså meget interessant, og det kunne især være interessant at se mere forskning fra uafhængige kilder. Det vi har er financieret af L’Oréal-koncernen selv, men det er publiceret i anerkendte videnskabelige tidsskrifter.

Gode produkter med LHA
Du skal kigge hos L’Oreal koncernen for at finde produkter med LHA. Det vil sige mærker som SkinCeuticals, La Roche-Posay, Vichy og L’Oréal Paris.

Mit problem med de fleste af disse produkter som for eksempel denne fra Vichy er, at det er produkter med en kombination af LHA, AHA og BHA i en creme med en høj ph-værdi. Du får altså en effektiv LHA, men AHA og BHA vil være ineffektive.

La Roche-Posay Effaclar K er nok et af de bedste bud. Det indeholder også en stor mængde salicylsyre (men ph-værdien er altså temmelig høj) i en kombination med LHA og retinol linoleate, der også er godt mod uren hud.

PHA
PHA – Polyhydroxyacid er en moderne udgave af AHA. Det har de samme egenskaber, som gør den effektiv til ældet, solskadet eller akneplaget hud, men er mildere mod huden og giver ikke den samme irritation som AHA ofte gør. Derfor kan PHA – i modsætning til AHA – også ofte bruges af dig med rosacea. (kilde) Gluconolactone kan måske endda hjælpe på rosacea.

PHA øger heller ikke følsomheden overfor UV-lys på samme måde som AHA gør. Den er et rigtig godt valg af syre, hvis ældet hud er dit problem.

PHA findes som blandt andet gluconolactone og lactobionic acid, og det er særdeles interessante syrer.

Gode produkter med PHA
Clinique bruger lactobionic acid i deres Turnaround serie.

Gluconolactone kan du finde hos især klinikserierne Exuviance/NeoStrata, der konsekvent holder en korrekt PH-værdi i deres produkter med syre.

Comfort Zone bruger også gluconolactone i deres Skin Resonance Peeling og i Skin Regimen Night Renewer.

Kombinations-produkter
Mange af de produkter, jeg har nævnt, indeholder en kombination af flere former for syre. Det gør nogle andre favoritter også. Især gode gamle Avène Cleanance K er en blanding af 6 procent glykolsyre, 2 procent mælkesyre og 0,1 procent salicylsyre i en effektiv ph-værdi. Den lave ph-værdi, lave pris og nemme tilgængelighed på apoteket gør det til en meget attraktiv mulighed for de fleste.

Andre syrer
De fire former for sure, jeg har skrevet om her, er langt fra udtømmende. Syrer som kojic acid bruges også mod hyperpigmentering. Acelaic acid er godt til hyperpigmentering, acne og rosacea. Gode, gamle carbamid er omend ikke en syre, så også eksfolierende. Til klinikbrug bruger man også nogle langt mere hardcore peelinger. Og så er der de nye former for enzympeelinger.

Så der er ingen ende på valgmulighederne. Jeg håber, jeg har bidraget lidt til at du kan træffe et valg mellem de mange former for syre, der findes derude.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

PS. Du kan også kikke forbi vores Facebook side, hvor du kan vinde hele serien lige nuFind vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

249 kommentarer

 • Nanna C. J.

  Jeg er stadig lidt forvirret. :/ jeg har fået en masse hormonknopper i panden efter jeg er blevet gravid. Har aldrig som sådan døjet med uren hud.
  Hvilken peeling skal jeg bruge?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Altså alt med knopper, bumser, hudorme osv – salicylsyre. Helt klart.

   Men mod graviditetshormoner kæmper man altså ofte forgæves. Den bedste kur er at føde ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kicki

   OBS OBS :-)

   Jeg er i 5. måned af min 2. graviditet og har også døjet med hormonknopper men vent med at behandle din hud. Hvis du aldrig har døjet med problemhud så risikere du at få en meget tør hud efter graviditeten. Så vent med at forkæle din hud til den lille har meldt sin ankomst :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Kicki
   Man får ikke tør hud af T-zone Peeling :-) Så det behøver man ikke være nervøs for.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Man må ikke bruge bha under graviditeten

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jo da. Hvor har du det fra?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne

   Hejsa kære pudderdåserne. Der står rigtig mange steder at BHA er forbudt at bruge, når man er gravid.. at det svare til at tage aspirin, som man ved kan give fosterskader. OG at man skal undgå det når man ammer, fordi det passere via blodbanerne. Jeg er virkelig rundforvirret.
   Der nævnes også at basiron kan være et problem. Jeg vil nu meget gerne bruge basiron og jeres t-zone-creme. Har I belæg for at sige BHA ikke kan skade? (Åh, det håber jeg!) Og tak for denne blog. I gør det godt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sanne
   Det kan være problematisk ved indtagelse af høje koncentrationer og store doser. Det er der ikke tale om her.
   Du kan læse lidt her: http://www.paulaschoice.com/expert-advice/pregnancy-menopause/_/pregnancy-and-skin-care-which-products-are-safe

   Men er du utryg lader du bare være med at bruge det :-) Basiron vil jeg lade producenten udtale sig om!
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hvad så med ekstremt sart (rødhåret) tør hud med atopisk eksem – Ja, øv øv! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Sart hud kan forsøge meget forsigtigt med BHA/salicylsyre. Det er den mildeste syre. AHA vil helt afgjort være for hård kost. Hvis du har atopisk eksem, kan det altså sagtens være, at du er bedre tjent helt uden. Det er svært at sige og må komme an på en prøve. Hvis du køber på Gosh.dk kan du returnere, hvis du slår ud af produktet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • G

   Godt spørgsmål. Det vil jeg også meget gerne have lidt tips omkring!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Læs ovenfor :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • En anden Mette

  Efter et besøg hos en kosmetolog fik jeg at vide, at jeg havde tynd hud. Jeg er også på vej mod 40. Hun anbefalede c-vitaminserum, så huden kunne blive tykkere. Jeg formoder c-vitamin effekten skyldes syren, kan jeg i stedet anvende jeres syreprodukter? Jeg overvejer selvfølgelig også om mere slik er en løsning, så jeg kan øge fedtlaget under huden:-) Hmmm, syre eller slik?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg stemmer for mere slik! Fedtlaget under huden skal klart øges. Prøv også med mere smør- Hvis det ikke er nok, så kan AHA stimulere hudcellerne og gøre huden en anelse tykkere. (Den samme effekt tvivler jeg altså helt ærligt på at C-vitamin kan have?)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siff

  Åh pudderdåser, jeg ELSKER at I har lavet denne serie. Den eneste anke er for mig prisen. Jeg er ærgret over, at prisen er 195 for 50 ml, når Danish Skin Care er 100 ml for 287. Jeg vil så gerne støtte jeres vidunderlige projekt, men rent økonomisk som studerende er det jo ‘smartest’ at købe mere for lidt flere penge. Så min bøn er, at størrelsen bliver større eller prisen lavere – men jeg ved godt, at det nok er lidt drømmetænkning :/
  (Men mon ikke jeres produkter bliver skrevet på julegavelisten alligevel).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Siff
   Det forstår jeg så udemærket, og du skal ikke høre et ondt ord fra mig :) (men altså vores konsistens er dejligere!) Jeg vil bestemt ikke udelukke at vi en dag i fremtiden laver nogle versioner i større portioner (jeg kunne godt selv bruge en alt-i-en-creme størrelse spand. Og hjemme hos Helene bruger to teenagere, en mand og hende selv alle T-zone peeling og så får den hurtigt ben at gå på :-D Men som det er nu er vi bare nødt til at holde os til et snævert udvalg af produkter :)
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • katrine

  Det er måske et dumt spørgsmål, men Avenes Cleanance K, hvor falder den i alt dette?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lea

  I skriver at BHA trænger igennem huden bedre end AHA, men under AHA skriver I at AHA trænger ind i huden end BHA? jeg er lidt forvirret..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Har jeg skrevet at BHA trænger igennem huden bedre? Det er i hvert fald en fejl! Hvor? AHA arbejder dybere i hudens lag. BHA arbejder på overfladen, men kan trænge gennem fedt og dermed også virke i hudens porer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Pudderdåser

  Det lyder som om I har fået lavet gode produkter til rimelige priser!:)
  I giver jer god tid til at beskrive, sagligt forklare og besvare spørgsmål – hvor er det dog professionelt og mega god stil!:)
  I har ikke brug for min ros, men hvor jeg dog synes I har noget rigtig godt kørende her! Og jeg håber I får rigtig meget vind i sejlende og fortsat kan udvide butikken!:)

  Min mand og jeg må da nu prøve hver vores syre (det har ikke været en del af ritualet før), det lyder til det godt kunne være det lille element der har manglet:)

  Bedste hilsner
  Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Mette
   Ros kan man næppe få for meget af :-P Så vi takker ydmygt for dine ord!

   Min mand (cremehaderen) bruger forholdsvis regelmæssigt vores T-zone Peeling og selvom han ikke er meget for at indrømme det, så har hans hud det bedre nu, end den har haft det i årevis…

   Lidt mere cremeelskende mænd vil også have stor glæde af vores serie… Og dem som har testet produkterne for mig, har lutter gode tilbagemeldinger.

   Endnu en gang tak og held og lykke med det <3

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Ja mænd, eller rettere min mand, er ikke altid nem at overtale – men når det er nemt og har effekt…;)
   Selv tak! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  hej,
  må jeg bruge både a-vitamin og aha-syre i mine hudpleje? Jeg har læst, at de ikke må bruges samtidig, men kan jeg veksle imellem de to, sådan at jeg fx bruger a-vitamin den ene dag, og aha den anden? MVH Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Almindelige cremer med A-vitamin må du gerne bruge samtidig. Hvor høj koncentration taler vi om?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Jeg er lidt i tvivl: jeg får bumser på hagen, omkring munden, kæberne og lidt ved mine kinder også. Så irriterrende, og et kæmpe knæk på selvtilliden :(
  Hvilke produkter vil I anbefale?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   T-Zone peelingen :) Den vil hjælpe. Hvis ikke det er nok, så kan du supplere med Basiron fra apoteket. Det er effektivt sammen med T-zone peelingen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak! Det var rart med en lidt mere forståelig differenciering. T-zone peeling er nu på ønskelisten ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej, jeg har et spørgsmål til jeres t-zone peeling. Jeg har nu brugt den i nogle dage og har fået en del uren hud (ikke voldsomt, dog). Kan det være fordi min hud lige skal vænne sig til den? Er i tvivl om jeg skal stoppe med at bruge den eller blive ved.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Julie. Hvor tit bruger du den? Der er ikke gang i et eller andet hormonelt lige nu – at du nærmer dig din menstruation eller den slags?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Kan relatere til Julies problem med andre exfolieringsorodukter. Hvis jeg i en periode har været for sløv til at få exfolieret, og derefter starter op igen, får jeg altid lidt udbrud de første par uger, hvorefter det aftager. Tænker om det er fordi, at begyndende urenheder har ligget og ulmet under huden, og med exfolieringen får luft til at komme op? Ved ikke om min teori holder?

   Glæder mig iøvrigt til at afprøve t-zone peelingen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Mange tak Katrine :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mads

  Tak for en god opsummering :) Jeg har et spørgsmål, der relaterer sig lidt til det her om syre; for noget tid siden skrev i et indlæg om indgroede hår, hvor det blandt blev nævnt, at både BHA og Aspirin/acetylsalicylsyre kan have en gavnlig effekt. Jeg har så fundet et produkt, der hedder TendSkin, som indeholder acetylsalicylsyre. Det er sindssygt effektivt! Men da det virker bakteriehæmmende og anti-inflammatorisk kom jeg til at tænke på, om man kan blive resistent overfor acetylsalicylsyre på sigt, ligesom med klorhexidin? Og er BHA i så fald et bedre valg? (det er vist noget med, at acetylsalicylsyre er et forstadie til BHA?). Kh. Mads

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Mads. Beklager meget, du er simpelthen forsvundet i mængden. Godt du selv rykker os, ellers opdager vi det ikke.

   Acetylsalicylsyre er et supergodt middel til netop indgroede hår. Og kan i øvrigt ikke sammenlignes med salicylsyre – de virker meget forskelligt, selvom de er i familie.

   Jeg har aldrig hørt om resistens overfor det, og jeg har altid selv brugt det efter barbering i form af et nu (desværre!) udgået produkt fra Paula’s Choice, som reelt bare var en flydende opløsning med acetylsalicylsyre.

   Det er genialt til røde knopper efter barbering. Jeg kender desværre ikke TendSkin, men hvis det er baseret på acetylsalicylsyre, så hold endelig fast i den til det formål!

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mads

   Mange tak for svar :) Så kører jeg videre med TendSkin! Hvis nu andre skulle læse med og skulle få lyst til at prøve det, vil jeg lige nævne, at der desværre er ret meget alkohol i, men min egen oplevelse er dog, at den udtørrende effekt fra alkoholen kan opvejes af en god fugtighedscreme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Hej
  Jeg har et spørgsmål til jeres T-zone peeling. I skriver, at man efterfølgende kan bruge en ansigtscreme. Men er det noget der kommer til at påvirke effekten af T-zone peelingen, hvis ansigtscremen ikke har den rette pH-værdi??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Gitte. Nej det er ikke noget problem og absolut meningen. Så længe du altid sørger for at bruge peelingen nederst på bar hud. Altid den først og så alt andet ovenpå.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhh, meget info:-) Må vist lige læse det igen….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Asede og masede for at klemme en Magasintur ind i programmet i dag – måtte jo have fat i serien.
  Men tænk, de har kun make up fjerner tilbage. Øv for mig, men VILDT og stor tillykke til jer! Det er da noget af en start :-))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Æv! Det er jeg ked af, at du er gået forgæves. Hylderne er meget snart fyldt op igen! Lover!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis

  Jeg glææææder mig til at prøve Tzone cremen :) Men er den ok at bruge når man er gravid??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jep. Ingen af de fem produkter indeholder noget, der kan påvirke fostret. (Det kender jeg i øvrigt ingen kosmetik-produkter der kan) Jeg er selv gravid i uge 26 og bruger dem selv også :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mads

  Har I glemt mig lidt, eller skulle jeg have stillet spørgsmålet et andet sted? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Mads. Undskyld, du var forsvundet i mængden. Godt du råbte op – jeg har svaret dig nu.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej Pudderdåser!

  Jeg har lige fået en recept på noget gel med azelainsyre til behandling af rosacea. Normalt bruger jeg LRP Effaclar Duo+ skal jeg droppe det og i stedet finde en anden creme uden nogen form for syre? Hvad vil i foreslå? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Sofie

   Du må endelig ikke bruge anden syre sammen med din azelainsyrebehandling. Så væk med effaclar duo og alle andre peelinger.

   Hvad har din læge sagt til dig, at du må bruge sammen med den? Hvad er det præcis for et produkt, du har fået?

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Han har hverken nævnt noget om hvad jeg må eller ikke må bruge. Det hedder Finacea 15% :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Du skal helt klart ikke blande den og T-zone peelingen. Hold dig til Finacea så længe du er i behandling. Gem T-zone peelingen til du er helt færdig, så kan den være god vedligeholdese.

   Af hensyn til behandlingen ville jeg klart minimere mængden af produkter derudover, men du kan nok godt få brug for en god beroligende creme også, så hvis du vil supplere med noget så er Alt-i-en creme nok et bedre bud.

   Jeg slog lige Finacea op, og der står i produktresumeet at du ikke må bruge produkter med alkohol/sprit imens. Det er der ikke i vores, men hold øje med det i de andre produkter, du bruger.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linette

  Hej pudderdåserne!
  – Jeg er så forvirret, jeg lider af tør og sart hud.. Samtidig med at jeg har store porer, hudorme og bumser ( specielt her for tiden. )
  Hvilken syre ville være bedst der? Hælder mest til BHA, men tænker den måske er for skrap til min sarte hud?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Linette
   BHA er et rigtig godt valg til den sarte hud. BHA virker antiinflamatorisk og antibakteriel, så den vil have en god effekt på bumser. Du vil måske have glæde af at læse om vores egen T-zone Peeling og AHA-serum.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Hej

  Lige en lille rettelse: Der er 1% salicylsyre i Cleanance K nu om dage – jfr. jeres svar til mig i jeres artikel om produktet :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Pia
   Som du ved er det efterhånden gamle artikler begge to. Når produktet igen bliver reformuleret, skal der nok komme en fanfare og så videre :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] AHA serum koster kr 195 for 50 ml og kan købes i Magasin, og også i Matas i Frederiksberg Centret, hvor de har taget Pudderdåserne ind (om jeg så må sige). Læs om Pudderdåsernes anbefaling af T-zone Peeling og/eller AHA SERUM til de forskellige hudtyper HER […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Kære begge. Jeg har fået et kæmpe blåt mærke på benet efter styrt.. jeg læste at AHA syre skulle kunne fremskynde bedre heling og hjælpe det blå mærke med at forsvinde hurtigere. Kan det passe? Mvh Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Julie
   Jeg har aldrig selv hørt det, men vil kraftigt fraråde at bruge nogen form for syre på skadet hud. Jeg kan ikke se, hvad der skulle komme godt ud af det. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej! Jeg ved at dette er et ældre indlæg, men håber I vil svare mig! Jeg er først nu blevet gjort bekendt med jeres produkter, som i øvrigt lyder fantastisk – især til min hud som er plaget af store porer (jeg har kombineret hud, fedtet i panden ellers tør). Jeg har lige købt produkter fra Mene and Moy som har en dosis af AHA (frugtsyre). Jeg er nu blevet meget interesseret i at købe jeres T-zone peel til mine porer. Er det muligt at kombinere AHA med BHA? Hvis jeg nu bruger jeres peeling om aftenen? Mange hilsner en ny læser/kunde

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Maria

   Jeg svarer det samme her, som jeg gjorde i den anden tråd :-)
   Du har læst helt rigtigt! De to syrer må under ingen omstændigheder blandes, bruges samtidig eller skiftevis. Du skal beslutte om du vil bruge den ene eller om du vil bruge den anden. Begge dele er simpelthen for hård kost for huden, samtidig med at det er helt unødvendigt at bruge dem begge.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Hej igen! Mange tak for svar :) Jeg har nu tjekket ingredienslisten på de hudprodukter jeg afventer. Der er kun AHA i rensecremen, ikke i cremenerme. I cremerne er der tilgengæld hyaluronic acid. Er denne syre også no-go at blande med BHA?
   Bh
   Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Maria
   Nej, det er ikke en eksfolierende syre, så den kan du fin bruge. Så længe rensecremen med AHA bliver renset af, tror jeg ikke, du behøver at være nervøs for at tage T-Zone Peeling med i rutinen.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Tusind tak for hurtig svar :) YEEES, så køber jeg jeres t-zone peeling med det samme!!!!!!!
   Bh herfra

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Jaaaa! Sejt… jeg håber du bliver glad for resultatet <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke olsen

  Hej :)
  Kender i noget til AHA peeling creme fra mærket Melissa? :)
  Er dybt ulykkelig og clearence k forsvinder
  http://www.ren-velvaereshop.dk/mellisa-hudpleje-88/mellisa-aha-frugtkomplex-creme-50ml-621.html?gclid=CNuCxP2BkMcCFSsKwwodwLkFzg

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lin

  Hej,

  Jeg har lidt svært ved om jeg skal vælge T-zone eller AHA peelingen.

  Er 24 år og er først de senere år begyndt at bøvle med min hud.
  Jeg har en del talgknopper i panden, mange hudorme – især på hagen, næsen og mellem brynene, og slår ud ret ofte. Derudover er jeg begyndt at se nogle fine linjer i panden og omkring øjnene og mundvigen.

  Som jeg forstår det, så er T-zone peelingen bedst mod urenhederne – mens AHA er bedre mod de fine linjer, hvilket gør det lidt svært at vælge..

  Desuden er min hud ret sart (har rødligt hår, fregner og bliver let solskoldet).

  Er der et af produkterne i vil anbefale frem for det andet?

  På forhånd mange tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Lin
   Umiddelbart ville jeg vælge T-zonen til dig på grund af den sarte, solskoldede hud og hudormene. Der er andre produkter, der virker mod linjerne, du kan supplere med, hvis det er :)

   KH. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tide

  Må jeg gerne bruge Avene Cleanance k gel efter jeg har smurt jeres AHA serum på huden ? Døjer med lidt uren hud, hudorme og åbne porer. Vh Tide:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Tide. Nej, det må du ikke. Cleanance K indeholder også AHA (en blanding af glykolsyre og mælkesyre). Så du må vælge mellem de to. De kan lidt det samme – men Cleanance K er jo udgået :( Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kaya

  Hej. Kan man bruge jeres t-zone peeling eller den fra paulas Choice når man er gravid?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joy

  Dejligt at I er der til at guide rundt i skønhedsjunglen. Jeg har et spørgsmål: hvis jeg bruger t-zone eller AHA serummet til hverdag, kan det erstatte fx frugtsyrepeelinger hos en kosmetolog? Mit største problem er store porer og uren, fedtet hud med lette pigmentforanringer pga p-piller og sol. Kh Joy

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naja

  Hej, jeg håber i kan hjælpe mig.

  Jeg er 16 år, har lys hud og blond hår. Jeg har problemer med urenheder (ikke så meget bumser) jeg har mest på kinderne ved næsen, hagen og mellem øjnbynene.

  Jeg har ikke rigtigt sart hud, men den kan hurtigt blive påvirket (ved ikke om det er det samme, men håber du forstår mig).

  Jeg håber i kan hjælpe mig med hvilken en der passer mig bedst.
  (Hvis der er et produkt som lige dukker op i tankerne, som er sådan organic, parabene fri, farve fri osv. eller bare noget at det.. Må du godt være meget sød at skrive det). :)

  På forhånd mange tusinde tak :)

  Kh. Naja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Naja
   For at være helt sikker på at jeg forstår dit spørgsmål korrekt… Du søger en økologisk creme mod bumser i T-zonen?

   Et godt bud er vores egen T-zone Peeling, som dog ikke er økologisk, men som hjælper en del, der har de problemer, du beskriver.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej, ville li hører om et af disse produkter kunne være noget for mig. Er li startet på en tetracyklinkur da jeg har uren hud og mange porer samt talgknopper som giver en meget ujævn hud. Herudover har jeg ar efter mange års akne. Er det for meget for min hud med både tetractklin pille kuren + en syrepeeling ? Min hud er kombineret (tør og derefter skinnende i løbet af dagen). Og vil du anbefale at jeg bruger en alm fugtighedsgivende creme ovenpå peelingen når nu jeg er på denne her kur? Mvh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Maria. Jeg synes helt ærligt du skal vente. Tetracyklin er ikke speciel hård ved huden, men mere så du ved, hvad der rent faktisk har en effekt. Når du har brugt tetracyklinen længe nok til at vide, hvilken effekt den har på din hud, så er der ikke noget problem i at kombinere. Men hvis nu du starter på begge dele samtidig og din hud bliver pænere – så ved du jo ikke, hvad der har virket :) Start med tetracyklinen, og så er det helt oplagt at gå i gang med et syreprodukt bagefter. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Jensen

  Hejsa! Jeg har læst meget om kemisk eksfoliering og jeg har valgt at sværge til det, i stedet for at “slibe” huden med alverdens slibekorn. Jeg har styr på mit ansigt med Danish Skincare. De har en smooth Skincare treatment hvor der er Salicylsyre i. Og det er BHA syre, ikke? Der virker rigtig godt for mig. Men uha det er dyrt! Og jeg kan simpelthen ikke bruge det på kroppen selvom jeg gerne vil. Men mit spørgsmål er: jeg skal bruge kemisk eksfoliering, til kroppen (ikke ansigtet) kan se at i har noget til T-zonen. Har i noget til kroppen? Hvis ikke, hvor kan man finde noget med BHA syre som man kan bruge til kroppen? Gerne uden unødvendig kemi, parabener og parfume. Vil gerne behandle mig krop så godt så muligt! Håber i kan vejlede mig lidt. Med venlig hilsen, og positive tanker herfra. PS jeres blog/hjemmeside hjælper mig meget i dagligdagen når jeg er i tvivl om noget kosmetik/hudpleje. Tak! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Lene. Tusind tak for de pæne ord. Der er ikke forskel på BHA til kroppen og ansigtet. Og ja, Danish Skincare bruger også salicylsyre. Du kan sagtens bruge både deres produkt og vores T-zone peeling på kroppen. Om det er dyrt eller ej – tjah, det er nu engang det, det koster. Jeg kender ikke til nogle billigere produkter. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sophie

  Hej pudderdåser,
  Jeg håber i kan hjælpe mig. Jeg er gravid, og er lige begyndt at anvende La roche posays effaclar duo, men er kommet i tvivl om dette kan være skadeligt for mit barn. Jeg har tidligere anvendt Eucerins dermopurifyer (dog uden virkning), uden at tænke nærmere over det, men nu er jeg kommet i tvivl. Jeg syntes det er svært at finde rundt i, så jeg håber i har et bud. :)

  Kh. Anne-Sophie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Anne-Sophie. Du kan trykt bruge Effaclar duo. Du kan også vælge andre AHA eller BHA-holdige produkter til hjemmebrug. Ingen problemer der. Stort tillykke med graviditeten. Kærlig hilsen Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej Pudderdåser! Jeg håber virkelig i kan hjælpe mig lidt… Jeg bruger pt. clinique hvor jeg bruger extra mild, men nr. 2 i skin tonic. Efter det bruger jeg den gule lotion og superdefense. Mit problem er bare at jeg ikke synes det hjælper overhovedet! Jeg får som regel ikke regulære bumser, men mere bare sådan nogen irriterende knopper i specielt panden, min hage har tendens til hudorme, mens næse og overlæbe har tendens til porer, så nu er mit spørgsmål om i evt. kan anbefale en anden fremgangsmåde? Jeg tænker at køen jeres t-zone peeling, da jeg ud fra forskellige anmeldelser kan se at den skulle virke ret godt på netop mine problemstillinger, men jeg er i tvivl om hvilken pleje jeg skal bruge før og efter? Har i evt. noget i kan anbefale og en god fremgangsmåde? Jeg kan dog ikke tåle zink i cremer og slår fuldstændigt ud af det :-/ og er jeres t-zone peeling lidt ligesom den fra Paula’s choice? Håber ikke det blev for langt og indviklet, men mangler virkelig nogle gode råd for nogen fagkyndige damer og føler lidt at dem i Matas bare forsøger at sælge for mest muligt ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Louise

   T-zone peelingen kan hjælpe. Du skal bare udskifte din nr2 skintonic med den. Og så undgå den nr2 skintonic helt! Den udtørrer huden. Hvad renser du huden med? Ekstra mild på flasken?

   Den gule lotion og Super Defense er fine nok, hvis du er glad for dem. Bare brug dem op du har. De gør hverken til eller fra ifht. urenheder, eksfoliering eller porer.

   Rækkefølgen er altså

   Vask/rens (men maks. en gang om dagen https://pudderdaaserne.dk/2016/01/03/vask-mindre-hvorfor-vand-udtoerrer-huden/)
   T-zone Peeling
   Den gule
   Super Defense

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine K.

  Hej pudderdåserne.
  Jeg tænkte på om man godt kan kombinere produkterne, så længe man ikke lægger dem i lag?
  Jeg har haft held med begge produkter, men på forskellige områder. T-zone pelling har hjulpet mig med bumser på hage og næse, mens AHA-serum har hjulpet mig med at få glød på kinder og pander, samt få en mere jævn hud. Kan man godt kombinere produkterne på den måde, så længe de ikke lægges ovenpå hinanden? Elsker nemlig begge produkter, da de hjælper mig med forskellige ting.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Therese

  Hej 😊
  Må man godt bruge La Roche-Posay’s Effaclar Duo (+) sammen med jeres T-Zone Peeling?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nej. Effaclar Duo er en syrepeeling i sig selv. Den indeholder LHA, der også er en syre. Så jeg vil anbefale dig at vælge mellem de to.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej Pudderdåserne! Kort spørgsmål: Jeg døjer, og har gjort det i flere år, med milier i øjenområdet og faktisk også på kinderne – men her ligger de langt under huden, og kan derfor ikke nåes med nogle instrumenter… Derfor er mit primære fokusområde, at få milierne ved øjnene til at forsvinde. Hvad gør jeg? Er det BHA’en fra Paulas Choice jeg skal have gang i – og skal den kombineres med noget andet, eller hvordan? Jeg har kombineret hud. Jeg håber sådan I kan svare, for jeg trænger virkelig til et konkret svar.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Charlotte. Hvad har du prøvet indtil nu?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Jeg har forsøgt at fugte med Ole Henriksen produkter, Beauté Pacific, brugt organiske og økologiske scrubbecremer, været til kostmetolog – sidstnævnte fik bugt med noget af det, men må ikke gå særlig tæt på øjenområdet, så det hjalp heller ikke meget. Jeg vil rigtig gerne forbygge mod milier – de er ikke sindsygt tydelige, men man kan se at de er der.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej
  Jeg er blevet 27 år og det begynder man at kunne se på min hud i form af pigmentpletter, en smule rødme og meget meget fine rynker om øjne. Det, som irriterer mig mest er pigmentpletterne. Jeg har været en tur i Matas for at søge råd og tænkte fra start, at noget med AHA. Her blev jeg anbefalet en forholdsvis dyr serum fra Ole Henriksen med 10% samt en ansigtsmaske fra samme mærke med 20 %.. Men jeg synes simpelthen at prisen er for dyr til mit budget, Kan jeres aha gøre arbejdet på trods af 7 %? Tænker at det er vedholdenhed der gør forskellen og ikke procenten?
  Dertil vil jeg gerne bruge jeres anti age creme eller olie om natten. Er det et problem ifht virkning af aha og pH-værdi? For de har vel ikke samme værdi? På pigmentpletterne hvor det er værst, forsøger jeg mig med lidt Bio Oil lige nu. Kan det kombineres med jeres aha? Derudover vil jeg høre om i kan anbefale en bb/cc creme med en god solfaktor (synes måske at 15 er for lidt når man bruger aha og at det er for voldsomt at tage aha+solcreme+bb i ansigtet hver dag). Ved det var mange spørgsmål, men jeg er forvirret over alle de cremer, aha-procenter og pH-værdier :) Kender i desuden til urtegården aha frugtsyre? Har læst på nettet at den kan bruges som en lidt kraftigere maske engang imellem.. På forhånd tak for hjælpen og tak fordi i har nørdet så meget aha-teori :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Rikke

   Du kan sagtens bruge vores AHA. Jeg kan ikke sammenligne den med Oles, for jeg har aldrig prøvet dem, men vores virker i hvert fald også. Og du kan kombinere den med både vores olie, creme, Bio Oil og hvad som helst ellers. Bare husk at bruge AHA nederst. Så kan du bruge alt muligt andet ovenpå uden at det har nogen betydning hvad ph-værdien på de andre ting er.

   Du må gerne bruge AHA omkring øjnene, men PAS PÅ ikke at få det i selve øjet. Du skal være forsigtig.

   Prøv at kigge på BB/CC cream fra La Roche-Posay og Vichy (afhængig af hvor lys hud du har – nogle af dem er lidt mørke). De har en seriøs solfaktor i.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Hej Pudderdåserne. Tak for den oplysende beskrivelse! Jeg håber I stadig svarer på spørgsmål, for inden jeg læste jeres indlæg, havde jeg købt en pore reform serum fra Murad, men der står at den indeholder begge syrer, altså både glykolsyre (AHA?) og salicylsyre – er det så no go? Næste gang vil jeg prøve jeres t-zone peeling i stedet, men jeg vil helst ikke smide hele produktet ud, hvis det godt kan bruges (jeg har kun forsøgt enkelte gange indtil videre).
  Jeg har også to andre spørgsmål; til en af kommentarerne skrev i, at man gerne må bruge almindelige a-vitamin cremer oven på frugtsyre, går Beauté Pacifiques super3booster under almindelig a-vitamin creme eller er mængden af a-vitamin deri for høj? Og et sidste spørgsmål – hvis jeg nu anvender frugtsyre-serum om aftenen, kan jeg så anvende Effaclar K(+) om morgenen?
  Bedste hilsner herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nej da. Murad har forhåbentlig tilpasset mængden, så det er mindre af hver i. :) Brug den – jeg håber, den virker

   Du må gerne kombinere med Super3Booster.

   Effaclar K er også et salicylsyreprodukt. Det er ikke noget jeg vil anbefale at kombinere. Hvis du bruger EffaclarK med gode resultater, så hold hellere fast i den.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hej!:-)
  Jeg ved dette er et gammelt indlæg med håber på svar.
  Hvilken skal jeg vælge? Jeg har umidlbart ikke rigtig nogen urenheder men store porer på næsen og rødme. Det sker jeg får en bums eller to når det er den tid på måneden men ellers ikke.
  Tror i det er aha syren eller bha syren jeg skal vælge? :-)
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvad er det primære problem, du gerne vil have løst? Som jeg læser det er det porerne? Så er det BHA

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hej

  Efter at have læst lidt om andres anbefalinger af BHA ( jeg har pæn hud, men lider lidt af hudorme,porer og småproblemer i t-zonen) Er jeg i tvivl om det er en god ide at bruge BHA hvis jeg planlægger en graviditet? Er der BHA i La Roche-Posay Effaclar K?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Simone
   Du må gerne bruge BHA som gravid.
   Der er LHA i La Roche Posay Effaclar K. LHA er en syre, der minder meget om BHA. Og du må gerne bruge den.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Hej.
  Jeg håber sådan i kan hjælpe mig.
  Jeg har milier rundt om øjnene og er efterhånden ved at være rigtig godt træt af det. Desuden har jeg i det sidste halve år døjet med hudorme og tør hun mellem øjnebrynene (det er ligesom der er et ekstra lag “hud” ovenpå, hvis det giver nogen mening? Måske det skyldes noget andet?). Jeg er lidt på dybt vand – og ved ikke om jeg skal anskaffe mig jeres T- peling eller købe bha fra Paulas choice? Det der irritere mig aller mest er klart problemet med Miller og det ujævne hud mellem mine øjnebryn. Jeg håber virkelig i kan hjælpe med et svar!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Hej Pudderdåserne! Jeg har nogle spørgsmål, som jeg håber, at I kan hjælpe med at besvare.

  Jeg har de sidste 2 år haft problemer med min hud. Jeg har mange bumser, som veksler mellem bumser som ikke bryder frem, og bumser som bryder frem. Det er især galt i min t-zone, ved siden af min næse, enkelte på panden og hagen. Jeg har forsøgt mig med flere produkter fra Exuviance, og er lige begyndt at bruge deres Clarifying Facial Cleanser med PHA. Men der kommer stadig mange urenheder frem, især på min hage og de forsvinder ikke rigtigt. Jeg har kun brugt den i 3 uger, og tænker at det muligvis skyldes, at produktet bringer urenhederne, som har ulmet frem.

  Men mit spørgsmål lyder således: kan jeg bruge jeres t-zone peeling, så længe det renseprodukt jeg bruger med PHA skylles væk inden brug? Eller skal jeg afholde mig fra det? I så fald hvilket renseprodukt kan I anbefale?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Merete

   Exuviance laver mange gode produkter med PHA. Men deres renseprodukter er ikke gode, de er meget udtørrende. Jeg vil ikke anbefale dem, de er ikke til nogen særlig fordel for huden. Hvilke produkter har du derhjemme?

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Merete

   Jeg bruger som sagt deres Clarifying Facial Cleanser og Clarifying Solution som skintonic.
   Førhen brugte jeg en rensemælk fra MD Formulations i flere år, men min hud brød ud for 2 år siden og det kunne den ikke klare. Siden har jeg skiftet meget mellem produkter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvordan er din hud ellers? Tør, irriteret, fedtet?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Merete

   Den er kombineret, let fedtet/uren i t-zonen og tør på kinderne.
   Dog er tørhed ikke noget jeg døjer med, jeg kan kun mærke det hvis ikke jeg har creme på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Åh, havde slet ikke set at du havde svaret.
  Det er det “desværre” ikke. Det skaller ikke eller noget der minder om det. Det er bare ligesom et ekstra lag hud. Og det kan tydelig ses. Men det er som om det bare ligger ovenpå, når man ser det. (Og det ser bare så træls ud, når der kommer make-up ovenpå)Og aner simpelthen bare ikke hvad jeg skal gøre med det?
  Jeg har købt jeres T-zone peling. Jeg har brugt det hver dag i ca. tre uger, men det har ikke hjulpet på problemerne (undtagen hudorme, der begynder det er blive bedre)endnu. Især ikke Miller og knopperne af ekstra hud.
  Kan i evt også være behjælpelig med godt renseproduktet til normal hud – inden jeg putter T-zone peling?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Er du interesseret i at læse mere om de forskellige typer af syrer, så er der et rigtigt godt indlæg på Pudderdåsernes blog lige her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg har et spørgsmål vedrørende syre, så jeg håber, I stadig ser kommentarer til ældre indlæg. Jeg har søgt overalt, så håber ikke, I har svaret på det før, men nu forsøger jeg lige alligevel: Hvis man har tendens til urenheder og akne og var kæmpe fan af Avène Cleanance K i tidernes morgen, hvilket af jeres syreprodukter vil I så anbefale?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   AHA Serum. Det var et AHA produkt. Konsistensen er markant anderledes, men den aktive ingrediens er omtrent den samme :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Hej :)
  Er jeres AHA ligeså god som en enzympeeling-maske?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er to forskellige ting. Det kommer lidt an på, hvad du vil opnå?

   Vi har skrevet dette indlæg om enzymer: https://pudderdaaserne.dk/2014/03/10/enzym-eksfoliering/ – der står også mere om forskellen på de to typer produkter.

   AHA kan have en reparerende effekt på lang sigt, men du kan næppe se forskel første gang du bruger den. Enzymer giver en øjeblikkelig men mere overfladisk effekt. Du kan godt kombinere de to

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne H

  Hej med JER!
  Hvilken en skal jeg vælge?
  Min hud skifter som vejret. Tør, sensitiv, lidt for tynd(jeg er 21) og jeg lider også af urenheder i både pande, hage og kind områderne som kommer når min hud bliver for tør.

  Håber på at høre fra jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Anne

   Du kan helt sikkert have gavn af begge. Jeg vil sige, at du selv kan vælge – hvilke problemer er vigtigst for dig at få løst?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej :)
  Jeg er en pige på 26, som har kombineret/fedtet hud, som er rimelig uensartet, og har let ved at blive rød. Min hage kan slet ikke holde på makeup, fordi den bliver så fedtet. Jeg har brugt jeres t-zone peeling, men synes egentlig min hud føles klistret, og der sker ingen forbedring. Så tænkte, at det kunne være spændende at prøve jeres AHA-serum, og synes den føles bedre på min hud, har nemmere ved at trænge ind og give en mat overflade. Jeg ved bare ikke hvad der er bedst for min hud i længden.
  Jeg har forresten læst på http://www.danishskincare.dk, at BHA trænger dybere ned i huden end AHA. Nu bliver jeg forvirret :)
  Håben I kan hjælpe.

  Mvh. Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Rikke. Hvor skriver Danish Skincare at BHA trænger dybere ned?
   Under alle omstændigheder kan AHA sagtens hjælpe, hvis du foretrækker konsistensen af den. Den eneste måde at finde ud af, hvilken der virker bedst for netop din hud, er ved at prøve :)

   Hvor længe har du brugt T-zone peeling og hvor ofte? Hvad bruger du ellers i ansigtet?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Nu kan jeg selvfølgelig ikke finde den side, hvor det stod..

   Jeg har haft t-zone peelingen i nok lidt over èt år, men jeg har ikke brugt den hele tiden. Tænker jeg har/er lidt utålmodig, og nok hurtigt giver op, hvis jeg ikke ser en forskel inden for kort tid :\ så tænkte jeg, at jeg ville prøve jeres AHA-serum. Men ud fra min type burde jeg vel bruge t-zone peelingen? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvis du har haft den samme flaske T-zone peeling i et helt år, så har du bestemt ikke brugt den nok! Den bør ikke holde mere end 2 måneder, hvis du bruger den morgen og aften. Jeg synes du skal prøve igen. Som Helene og jeg smågrinende skældte lidt ud over tidligere i dag – det virker jo kun, hvis man rent faktisk bruger det :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hvorfor kan jeg ikke se min kommentar? :\

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Rikke. Nye kommentarer skal godkendes af os, hvis det er første gang du skriver, eller nogle gange u-godkender vi dem, for at være sikre på at huske at besvare dem, hvis det er noget vi lige skal tjekke. Vi skal nok svare på dit spørgsmål, men du må have tålmodighed med os, vi har rigtig mange, vi skal nå at svare på. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Hej
  Jeg lider af kombineret hud efter stop med p-piller. Har generelt fedtet hud med tildens til bumser desværre skal der ikke så meget til før den så bliver tør 🙄 Ved godt man ikke må kombinere de to slags syre men kan man bruge aha morgen inden man skal ud i vind og vejr og så bha syre til natten???
  Mvh Anja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Jeg ved at dette et ældre opslag, men prøver alligevel med et spørgsmål. Må man blande AHA eller BHA med Niacinamide booster? Jeg har købt den fra paulas choice, men har i det hele taget svært ved at finde ud af, om man må blande forskellige ting eller om man risikerer at ophæve virkningen på noget af det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Iben. Du må ikke bruge AHA og BHA samtidig. Men du må gerne bruge niacinamid sammen med en af de to syre. Du skal bare bruge syren først. Og så vent lige et øjeblik før du bruger niacinamiden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg synes hudpleje er en jungle. Hvis jeg skal have et produkt som hjælper mod milier, skal jeg så vælge Aha eller bpa?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Mette. Umiddelbart vil jeg sige BHA. Har du noget i forvejen, du bruger? Så start med det

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Koch-Houmann

  Hej “dåser”
  Har lige læst jeres syreguide, somgodt er fra 2014.
  Kan se at flere er forvirrede som jeg, ang det her:

  Salicylsyre BHA, skriver I om, at det kan trænge igennem fedt på huden og derved exfoliere i dybden af hudorme og porer. Så tilføjes, at det kan AHA ikke på samme måde.

  AHA beskrives som en syre, der trænger dybere ned i huden, end både BHA og LHA..
  Der stimulerer den dannelsen af nye celler og binder fugt i huden.

  Så jeg bliver lidt forvirret. Læser på nettet herom og finder ud af flg:
  BHA er lipofilt, altså fedtopløseligt. Derfor kan det trænge ned i porerne og hudorme og ‘opløse’ propperne af hudfedt i disse.

  AHA er hydrofilt, dvs vandopløseligt. Det opløser de døde hudceller, så huden kommer til at se mere glat ud. I høje koncentrationer, kan det trænge ned i huden og virke stimulerende på de elastiske fibre, hvilket får huden til at glatte lidt ud. Har man acne, fjerner AHA hornlaget over propperne, så de kan tømme sig.

  Så forstår jeg bedre hvad I mener:-)

  Har læst mest om det på sundhedsguiden.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Tusind tak Helle. Det var også en rigtig god forklaring. Kan være jeg lige skal medtage den.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej – tak for en god guide. Jeg bruger jeres T-zone peeling og er rigtig glad for den – har blot et spørgsmål til min rutine. Jeg renser mit ansigt morgen og aften i en mild rens, bruger derefter en mild skin tonic og så bruger jeg jeres T-zone peeling – om morgen bruger jeg derefter en god ansigtscreme da jeg tendens til tør hud. Er det en ok rutine – eller skal jeg droppe skin tonic? Lyder til at I anbefaler at man bruger T-zone peeling direkte på den rensede hud? Tak for hjælpen. MH fra Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Mette
   Det lyder som en glimrende rutine, du skal blot være opmærksom på alkoholindholdet i din skintonic.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hej.. Tak for en god guide. Har I et godt råd, hvis man både døjer med fedtet hud, urenheder og hudorme, men samtidig en dehydreret hud, som skaller? For det lyder umiddelbart som om, at salicylsure er vejen frem i forhold til urenheder, mens AHA er bedre, hvis man mangler fugt. Man må ikke kombinere de to, så vidt jeg forstår, så hvad hvis man både har problemer med det ene og det andet?

  Emilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Emilie. Hvor skaller din hud helt præcis?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Jeg er lidt usikker på, om man skal vælge T-donr eller AHA-serum, når man har sensitiv og meget tør hud, men samtidig problemer med hudorme?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Hanne
   Du skal altid fokusere på tørheden læs her. Når huden er i balance, så kan du gå i gang med hudormene.
   Derfor skal du vælge AHA først og så kan du bruge T-zone Peeling senere.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej!
  Hvis man lider af milier (på kinderne) – kan en af jeres cremer/serumer så afhjælpe problemet? Jeg har store vanskeligheder med at komme af med dem!
  Mvh Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hej,
  Jeg tillader mig lige, at kommentere på et gammelt opslag :)
  Jeg mangler et syre-produkt, og er ret glad for nuxe – kan I anbefale nogen produkter i den serie?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Halløj :-) 40+ tør, sart let atoisk hud er blevet taget med storm af EGF serum om aftenen. Vil nu gerne kombinere med let peeling mod ar/linier. Så, at I skrev om PHA – kan jeg bruge det under EGF?? Eller skal jeg hellere putte det under min Nilens Jord serum til om morgenen….og hvilken PHA? pf tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Karen. Det er altid bedst at bruge EGF alene, så start med at bruge PHA om morgenen. Du kan finde PHA hos clinique eller hos exuviance. Bare vælg det i en et lotion, der bliver siddende på huden – ikke et renseprodukt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie Michelsen

  Hej,

  Det anbefales jo at man ikke indtager større mængder A-vitamin når man er gravid, men er det et problem at bruge ansigtscremer der indeholder A-vitamin?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Jannie
   Nej, det er helt i orden :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej, jeg har efterhånden læst meget om de her syrer og jeg bliver mere og mere forvirret ang. hvilken en jeg skal vælge. Jeg er 16 år og har kombineret hud, men her for tiden er min hud hverken super tør eller super fedtet. Jeg har rigtig mange hudorme og knopper i hele ansigtet. Knopperne har jeg undersøgt lidt, og jeg er ret sikker på at det er det der hedder ‘closed comedones’. Jeg er desværre ikke helt sikker på hvad det hedder på dansk. Jeg får også ofte bumser, men det er ikke helt slemt. Jeg fokuserer mere på urenhederne i min hud, men jeg er meget i tvivl om hvad der vil hjælpe? Håber I kan hjælpe mig lidt. Tak på forhånd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Rikke
   Umiddelbart vil jeg mene, at du vil få bedst effekt af T-Zone Peeling. Du kan eventuelt kombinere den med The Ordinary 10 %, som du kan læse mere om her: Månedens favoritter: April 2017.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Jeg har rigtig mange hvide, lukkede buler på hagen og i panden (jeg tror måske det er “closed comedones”). De kan trykkes, men kommer blot tilbage dagen efter. Nogle gange (når jeg piller – som jeg virkelig prøver at lade være med) udvikler de sig til bumser. Men ellers får jeg næsten ingen bumser. Jeg er i tvivl hvad det er jeg har, og hvilken syrepeeling der vil virke bedst? Jeg ved ikke om det kan betegnes som urenheder, når de ikke bliver betændte. Håber forklaringen giver mening :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Nina. Jeg ville starte med BHA/T-Zone peeling.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Tak for et godt produkt. Jeg kan fornemme en klar forskel efter en måneds brug. Dog er jeg blevet i tvivl, om jeg beskytter min hud nok. Jeg bruger SP 15 + bb-creme med SP 15 om morgen, og bruger T-zone om aftenen. Vil I mene, det er tilstrækkeligt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Julie
   Det kommer an på hvilken BB Cream og hvor meget du bruger?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Jeg bruger Garnier skinactive BB cream. Nu er jeg gået over til at bruge min datters SP 50 for at være på den sikre side :) Jeg har henover sommeren meget hurtigt fået rynker i øjenområdet. Er peelingen så kraftig, at jeg kan have nået at gøre skade, eller er det mon bare tilfældigt? Hvor heftig er den mod huden? Jeg er i midt-tyverne, så jeg synes, det er tidligt at skulle kæmpe med det, men det er måske bare vilkårene med børn ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nej, det er slet ikke den slags skader der kommer. Det kan jeg slet ikke forestille mig. Især ikke i øjenområdet. Jeg tror nærmere at børnene har skylden ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Smone

  Hejsa,

  Jeg er i maj stoppet på isotretinoin (acne-medicin), og jeg står derfor og skal ind i en ny hudplejerutine. Min hud har været nogenlunde ren siden kurens afslutning, dog med tendens til ret fedtet hud og få hudorme. Mit spørgsmål går på, hvilken peeling I synes, jeg skal vælge? Jeg er selv meget i tvivl.

  Mvh
  Simone

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   T-Zone Peelingen. Det er den der er bedst til det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hej og tak for nogle super gode produkter. Har lige 2 spørgsmål:
  1. Har I planer om at lave et produkt med PHA? Det håber jeg :)
  2. Hvordan ville i rynke-forebygge/behandle i øjenområdet (tænker ikke jeres peelinger er gode der eller hvordan?) – jeg er 30 år til info :)
  Mange tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg døjer RIGTIG meget med hudorme på kinder og i T-zonen. Vil jeg godt kunne bruge jeres T-zone peeling til begge, eller hvad er bedst?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Julie. T-zone peelingen har et dumt navn – den er bestemt til HELE ansigtet! Det er så afgjort den du skal bruge. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hej! Tusind tak for virkelig godt læsestof, jeg er helt vild med jeres blog! :-) keep up the amazing work!
  Jeg døjer meget med atopisk eksem i hele ansigtet og halsen, og var tidligere på ugen ved Marianne Bisgaard i Vejle som startede en exuviance kur på mig med syremaske og fugtmaske. Hun anbefalede at jeg købte 4 af exuviance produkterne med hjem, men jeg kunne se på indholdslisten at de indeholdte parfume og parabener. Derfor tænkte jeg, at jeg hellere vil prøve jeres produkter. Siden besøget har jeg brugt here t-zone peeling, da jeg havde den derhjemme. Jeg har dog hele tiden været bange for at syrepeeling var for skrap på min sarte atopisk hud, men jeg tror nu at det er vejen frem, for jeg kan se tydelig virkning.
  Har i noget info på atopisk eksem og syrepeeling? Om man skal bruge jeres t-zone eller aha serum? Og hvad burde man bruger som rens og creme? Og tænker i jeg kan bruge jeres produkter eller skal jeg købe dem Marianne anbefaler, selvom der er parfume og parabener i?
  Tak for hjælpen :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Malene. Salicylsyre er normalt den “mildeste” af syrene, og den der er i T-zone Peelingen. Jeg vil vælge den til sart hud. Men du skal ikke bruge den på hud med åbne sår, der er direkte ødelagt. Pas rigtig godt på.

   Jeg kan læse mig frem til, at man kan behandle eksem med salicylsyre, men det er en lægeopgave og ikke noget, jeg bør kaste mig ud i. Jeg vil dog aldrig selv bruge AHA serum (eller Exuviance for den sags skyld) på eksemhud.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hej,
  Jeg er 28 år og har det sidste års tid døjet med uren hud. Jeg har mange hudorme, især på hagen, næsen, panden og på kinderne tæt på næsen. Det er meget tydeligt og svært at dække med makeup og er til meget gene og et knæk på selvtilliden. Jeg får også bumser og nogle gange indvendige bumser, som gør ondt og nærmest ligner en byld (buler tydeligt ud). Jeg renser min hud morgen og aften med bioderma sensibio h2o makeup removing micelle solution og bruger efterfølgende en ansigtscreme fra biotherm, der hedder life plankton. Begge produkter er jeg glade for, men er i tvivl om de er gode for min hud. Jeg er plaget af vintervejr og har tør hud i perioder, men i perioder fedter min hud meget i løbet af dagen, så det er meget tydeligt gennem makeup. Vil jeres t-zone peeling eller aha-serum hjælpe og vil jeg kunne bruge en af delene sammen med mine nuværende produkter? Ser meget frem til jeres svar. På forhånd tak og godt nytår.
  Vh. Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Stine
   Ja, du kan sagtens bruge T-Zone Peeling sammen med dine nuværende produkter, dertil vil jeg anbefale, at du prøver vores nyeste produkt Niacinamid 10%, der virkelig kan gøre en forskel for de store porer.
   Dit ritual morgen og aften bør se sådan ud:
   Rens
   T-Zone Peeling
   Evt. Niacinamid 10%
   Creme
   Oplever du at huden er tør, så skal du nok skifte creme, i hvert fald tyder de store indvendige bumser på, at din hud nærmere er tør, så du ikke kan komme af med talg. Niacinamid, er også effektivt i det tilfælde.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • stine

  kære dåser

  jeg har mange hudorme på næsen og samtidigt begyndene aldringstegn: fine linjer og tør, trist hud. jeg har prøvet både aha og t-zone-peeling, men uden effekt. den ene har jeg brugt en hel flaske af, den anden to flasker. tror i, at jeg skal finde en helt tredje slags syre? prøve et andet mærke? give jeres peelinger mere tid?

  kh. stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Stine. Det er svært at sige. Hvor tit har du brugt dem? Og du oplever absolut ingen effekt? Hvad sker der når du så stopper igen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Hej pudderdåserne.
  Jeg har gennem flere måneder brugt t-zone peelingen, da jeg både har store indre bumser og hudorme. Desværre ser jeg ingen effekt heraf. Mit spørgsmål er derfor om aha-serummet måske vil være bedre, da I skriver, at det er mere dybdegående? Mvh. Michelle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Michelle
   AHA Serum virker på en helt anden måde end T-Zone Peeling, har du primært tør hud, siden du har de der indvendige bumser? Du kan eventuelt vælge at svare mig i en besked på facebook.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Jeg har lige fundet ud af jeg bruger både BHA (sunday riley UFO, olie) og AHA (Ole Henriksen Night Gel, den blå) i min natrutine
  Hvad er risikoen ved det? Jeg er i øvrigt meget skuffet over BHA manglende effekt på min hud (kombineret, store porer) 🙄
  Dejligt indlæg, tak 🙌🏼 Skøn læsning for hudplejenørder

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Risikoen er at irritere huden og at overeksfoliere den. Hvilket vil sige at den kan blive rød, irriteret osv. Du kan selv mærke det. Jeg har aldrig selv prøvet den BHA olie. Det er lidt atypisk at lave en olieopløselig BHA…. Har du prøvet en anden?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Hej med jer!

  Jeg har læst indlægget her før og nu igen – tak for god info;-)

  Jeg vil gerne købe en af jeres produkter, men kan – som mange andre ;-) – ikke rigtigt vælge det bedste egnede.

  Jeg er 40 år, har forholdsvis alm. hud – en anelse ‘rester’ fra tiden som teenager med uren/irriteret hud (hvilket taler for BHA/T-zone), men jeg har sket ikke tendens til uren hud længere. Jeg vil jo gerne have den mest effektive (AHA?) men kan have tendens til LET rødme/irritation i huden – dog forsvinder det hurtigt.

  Hvilket af jeres produkter vil I anbefale?

  På forhånd tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Susanne
   Jeg vil anbefale T-Zone Peeling, på baggrund af at din hud er sart. Inden du køber kan du gå i Matas og bede om en prøve på begge to, så kan du jo se, om du reagerer på AHA Serum… Den er sådan set ikke mere effektiv i forhold til eksfoliering, den kan bare godt være lidt hardcore for en sart og rødmende hud.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hvad hvis man har hudorme omkring næsen, men ellers tør og sart hud i resten af ansigtet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Du kan bruge dem begge – men hvis din hud er meget sart, så ville jeg starte med BHa

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Hej!
  Hvilken en skal man bruge for at hjælpe milier på afveje?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Begge kan bruges. Jeg har desværre ikke grundlag for at sige hvilken der er bedst, desværre

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilde

  Hej, jeg forstår, vi ikke må blande :-) men må jeg eksempelvis bruge T-zone på hagen, hvor jeg har lidt grove hudorme. Og så Aha i resten af ansigtet? Eller skifte mellem dem? Er det for søgt? Man vil bare så gerne have det bedste fra alle verdner :) jeg er 34, har lidt grove hudorme på hagen ellers normal kombineret hud, vil jeg mene. Sjældent urenheder. PS. Elsker jeres produkter !!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja, det kan du godt gøre. Det er en god idé

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Hej!
  Jeg døjer rigtig meget med uren hud i panden. Til tider er min næse og hage også ramt, men min pande er helt klart værst. Det drejer sig primært om indvendige bumser og lidt hudorme. Jeg føler ikke selv, at jeg har tør hud, kun en anelse på kinderne men ikke i panden hvor det som sagt er værst. Skal jeg så benytte mig af AHA da den går dybest eller BHA?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Freja. Mod uren hud er BHA førstevalg. Har du prøvet syre før?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hej
  Jeg har brugt t-zone peeling 1-2 gange dagligt i 2 måneder nu, og jeg synes jeg kan se en lille forskel – hudormene på næsen er blevet reduceret, men min hud er stadig fedtet. Jeg døjer med store porer i hele t-zonen og generelt fedtet hud. Skal jeg prøve med niacinamid også? Min aftenrutine er rens med Micellar og rent vand efterfulgt af t-zone. Jeg har også haft brugt den om morgenen, men der bruger jeg nu clinique moisture surge da min hud er blevet ret tør (det ligner næsten jeg har skæl i øjenbrynene selv om min hud er ekstremt fedtet) – håber I har nogle forslag :)
  Kh Nanna
  Der er forresten kommet en del reklamer som gør man ikke kan se hvad man skriver i kommentarboksen, og som man ikke kan få lov at lukke ned – tænkte I måske ville vide det :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Nanna. Jeg det synes jeg du skal. Brug den ovenpå T-zone Peelingen.

   Mht. dine skæl i øjenbrynene, så lyder det som om det er skæl. Og ikke tør hud. Prøv at læse her: https://pudderdaaserne.dk/2016/07/06/toer-hud-om-naesen-eller-oejenbrynene-skaeleksem-og-behandling/

   Og tak for info – kan du sige mig hvilken reklame det er? Eller måske endda tage et skærmbillede af den? Det ville være en stor hjælp

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Tak for svar, jeg må prøve niacinamid :)
   Har I erfaringer med ecooking peel maske?
   Mht ‘skæl’/tør hud er det væk efter jeg er begyndt at bruge en alm fugtighedscreme om morgenen – og efter vejret er vendt lidt.
   I dag er det en nyboligreklame der driller lidt – skal dog lige siges jeg er på via iPhone :)
   Kh
   Nanna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • metteline

  Hej. Jeg har lige et spørgsmål. Jeg overvejer at købe T-zone peelingen, da jeg har urenheder på hage og pande i perioder. Jeg er dog også ved at overveje hvad jeg kan gøre mod mine røde knopper på armene (keratosis pilaris), og der virker det til at AHA-serum skulle være mere optimalt at vælge – så nu er jeg lidt i et dilemma, da jeg gerne vil “nøjes” med at købe én ting. Jeg har tynd hud på hagen, så er bange for at AHA-serum vil være for grov der og hvis jeg vælger T-zone peelingen er jeg bange for at den ikke er grov nok til mine knopper på armene. Håber i kan hjælpe – på forhånd tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Metteline
   Har du prøvet HTH på armene? Den koster lige omkring 20 kroner i Normal :-) Jeg synes afgjort du skal vælge T-Zone Peeling til hagen.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britt

  Kan man bruge aha eller bha i bikinilinjen mod indgroede hår?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   JA! Det er et supergodt valg. På nybarberet hud er BHA bedst – AHA svier.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Britt

   Nu har jeg prøvet bha men det virkede ikke. Skal jeg prøve aha eller er der noget der er bedre?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvordan og hvor længe har du brugt det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Britt

   Jeg har købt en t zone peeling og brugt 3 pump hver dag efter bad som jeg har smurt i bikinilinjen indtil der ikke var mere tilbage så det vil sige nogen måneder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja så er den i hvert fald ikke for dig. Ingen grund til at bruge mere tid på den. Du kan sagtens prøve AHA i stedet – om den virker bedre tør jeg ikke love dig. Men det er en mulighed

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej, min kæreste har mange talgknopper om øjnene og jeg vil gerne give ham en creme, så de forhåbentligt kan forsvinde. Hvilken syre vil være bedst?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • simone

  Hej :-)
  I skriver at det ikke er en god ide at blande de forskellige syre så hvad er jeres holdning til Glossier’s solution exfoliating skin perfector?
  Jeg har en mild form af rosacea og urenheder i panden og på kinderne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Ville det være uhensigtsmæssigt at bruge AHA-serum om aftenen og T-Zone peeling om morgenen? :-)
  – Og tak for jeres knaldgode blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Mille. Ja, det synes vi. Du skal helst vælge.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bianca

  Hej. Jeg bruger BHA 2 procent liquid fra Paula’s Choice, hvilken af jeres er i samme dur? Har prøvet t zone og den er for hård til min hud! Er det iøveigt okay at bruge et bha produkt sammen med og jeres a vitamin?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Vores T-Zone Peeling indeholder 2% BHA (salicylsyre), så den er i samme dur. Vi har ikke andre produkter med bha.

   Og ja, du kan sagtens bruge A-vitamin og bha sammen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hvilken en, BHA eller AHA, er den, som kan hjælpe med at reducere ar i ansigtet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvilken type ar? Hvordan ser de ud?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Små ar, der kun er synlige i bestemt lys. Men som alligevel er der og nok kommer af at have pillet lidt i urenheder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Er det okay at bruge “T zone peeling” når jeg ammer? Det er det eneste det virker mod urenhederne på min hage!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Maja
   Hvis du nøjes med at smøre den i ansigtet, så er der ingen ko på isen. Du skal ikke smøre den i nærheden af, hvor baby sutter.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Christensen

  Hej pudderdåserne
  Jeg kan godt se det er et ældre indlæg. Men tak for det, det er rart at kunne læse sig selv lidt frem til tingene.
  Jeg er begyndt på jeres AHA serum. Og er meget spændt på om det vil give mig en god effekt. Jeg lider af forstørret porer og hudorme. Jeg får også bumser og også de indvendige bumser. Dette især omkring hagen. Jeg har da også kig på jeres t zone peeling. Men har nu læst mig frem til, at de 2 produkter ikke må blandes.
  Må man evt. Gøre det, at man bruge det ene produkt den ene aften og det andet produkt den anden aften? Eller må man evt. En eller to gange om ugen bruge t zone peelingen (Men uden AHA serum), som en, Ja peeling af huden? Eller vil det stadigvæk være for voldsomt til huden?
  Vil det være bedre at prøve AHA af først (har brugt den omkring 1 måned nu) og så når den er brugt op, gå over til t zone peelingen og så bruge den op. Altså skifte i mellem de 2.
  Håber det giver mening! Jeg vil så gerne have bugt med min urene hud! Så krydser for, at jeres produkter er svaret! På forhånd tak :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • karina

  jeg synes faktisk mine porer blir tydeligere efter peeling med BHA. hvad gør jeg galt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Hej. Jeg har siden jeg var teenager haft keratosis pilaris i ansigtet. Rundt om mine øjne og en smule på mine kindben har jeg den fineste hud, ellers er der KP i resten af mit ansigt. Det har taget lang tid at acceptere, den røde og ujævne hud og det har taget lang tid at finde produkter, som bare gjorde en lille forskel.
  Vil i foreslå mig at bruge en AHA serum og i så fald hvor mange %? Hvilken dagcreme/natcreme vil i foreslå?
  Jeg bruger lige nu produkter fra la roche posay.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Sandra

   Vi har kun en enkelt AHA Serum (måske du forveksler den med A-Serum – det er også noget forvirrende rod vi har lavet). Jeg synes bestemt du skal prøve AHA serum. Start med den. Brug den sammen med dine nuværende produkter eller fx vores antiage ansigtscreme.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Kære Pudderdåser,

  Jeg er SÅ forvirret – jeg håber I kan hjælpe mig. Jeg har brugt BHA længe, fordi jeg troede min fedtede hud havde bedst af det. Jeg tager til kosmetolog, og der fortæller hun mig at jeg over-eksfolierer min hud, og at jeg faktisk har tør hud, der fedter, fordi jeg behandler den som fedtet. Hun anbefaler mig at bruge mælkesyre i stedet og jeg køber straks jeres AHA! Det er her jeg løber i problemer: Jeg barberer mig i ansigtet (hver anden dag cirka) – Kan jeg bruge jeres AHA efter det? Før brugte jeg jeres BHA og det var superlækkert – men AHA’en sviger en smule (men er stadig lækker). Hvad siger I? Jeg bøvler forfærdelig meget med røde knopper og a hell of a lot små hvide ”bumser/knopper” efter mine barberinger, så jeg ville være rigtig ked af at bruge noget der ikke gjorde tilstanden gavn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Anne. Først og fremmest vil jeg gerne vide, hvordan du oplevede effekten af BHA selv? Blev din hud pænere af det efter din egen mening – ikke kosmetologens mening, men din egen mening?

   (Vores AHA-serum er ikke mælkesyre, det er glykolsyre)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Jeg oplevede effekten af BHA som god. Men jeg kan vel stadig bruge BHA selvom jeg har let til tør hud ikke?
   Hvad er jeres anbefaling? Og hav især det at jeg barberer mig in mente.
   Oh, ja okay. Det var da lidt pinligt.
   Mange tak for dit svar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja selvfølgelig! Især hvis du barberer dig er det oplagt (bare rolig – det gør vi andre også. Det er bestemt ikke pinligt! Jeg vokser selv overskæg)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej, jeg har meget uren hud og troede den med frugtsyre var bedst til mig. Men er det bedre med T-zone peeling eller skal jeg købe aha serum?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej med jer
  Måske er virkelig dumt spørgsmål; men hvordan skal AHA serummet påføres? Med en vanrondel eller smøres på som en creme? Har aldrig prøvet det før, så er i tvivl😬

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Rikke
   AHA-Serum er et serum og skal bruges præcis som andre sera. Det er dog vigtigt, at du starter stille og roligt op. Og at AHA-Serum kommer på ren hud inden andre produkter.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Ok, jeg har ikke brugt serum før – men altså så bare som en creme med fingrene? 🙈

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Christiansen

  Hej
  Har I undersøgt Dermalogicas produkter til ung. Hud, Clear start? De indeholder også salicylsyre, men hvad er forskellen på Clear start og jeres t-zone peeling? Leder efter er godt produkt til min teenage søn som får mange hudorme på næsen.
  Venlig hilsen Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Tina
   Nej, det har vi ikke. Den virkelig store forskel er et hav af allergene parfumestoffer. Så benytter Dermalogica sig af troldhassel, som vi heller ikke er fan af. Uden at undersøge produkterne nærmere kan jeg ikke udtale mig om pH-værdierne, som virkningen af salicylsyre afhænger af. Umiddelbart er det ikke noget jeg vil anbefale til en ung hud.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Hej Pudderdåserne,
  Jeg lider af keratosis pilaris på mine overarme, og forsøger at komme det til livs (så godt som man nu kan). Har googlet mig frem til, at kemisk peeling + en masse fugt måske er vejen frem. Jeg føler dog, at jeg læser lidt forskelligt i forhold til AHA og BHA peeling i forbindelse med keratosis pilaris. So far er jeg mest overbevist om, at jeg skal gå efter en BHA salicylsyre peeling – hvad er jeres mening? Og kan I anbefale en til kroppen – helst i en mere budget-venlige afdeling?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Lea
   Vi har skrevet om KP mange gange, prøv at søge i søgefeltet, der kan du se samtlige bud fra os :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej
  Jeg har forelsket mig i jeres anti age creme og skal aldrig bruge andet, men har brug for mere, så har luret på syre😊 Jeg er 38 år, har fine linjer, lidt slap ud, store pore på kinderne, fedtet hud i T-zonen, sjældent urenheder, dog lidt stoppet porer på næsen og hagen. Desuden ret sart hud med en del karspængninger (dog ikke rosaceia) What to do? Syntes det er en jungel med alle de nye produkter der kommer. Er selv gammel Mataspige for 15 år siden, men kan ikke følge med længere.
  Vh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Louise
   Hvis du er glad for Anti-age Ansigtscreme, vil jeg anbefale vores T-Zone Peeling, det lyder som om det er den, der passer bedst til din hud.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej
  Har brug for hjælp. Hvad skal jeg bruge og i hvilken rækkefølge. Jeg er 40 år har mange fine rynker og slap hud omkring munden og nedefter hva ville være det bedste for mig?? På forhånd tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Miriam

  Hej :-) Hvilken grad af solfaktor vil I anbefale ved brug af 2 % salicylsyre? Er fx faktor 15 tilstrækkelig?
  Vh og tak for hjælpen :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Miriam
   Altså… jo højere jo bedre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Hej
  Jeg er i tvivl om hvilken syre jeg skal bruge? Jeg har perioral dermitites og mistænker også at jeg har milier, hvad ville I anbefale?
  Knus Lærke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvis du har perioral dermatit synes jeg du skal bruge BHA / salicylsyre, som der er i vores T-Zone Peeling

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Hej Pudderdåser
  Jeg har netop købt AHA serum, A vitamin og anti age cremen, da jeg er over 50 og er rynket om øjnene. Shit happens:-)
  Kan jeg bruge alle produkterne omkring øjnene? Der står AHA ikke må komme i kontakt med øjnene – klart når det er en syre, men må jeg bruge den under øjnene og på lågene??
  Vh Helene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Helene
   Alle produkterne må komme op til men ikke i øjnene. Smør roligt AHA-Peeling (den har skiftet navn) under øjnene, jeg ville ikke selv bruge den på øjenlågene, mest fordi jeg helt sikkert ville få gnedet det ind i øjnene på et tidspunkt.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah jensen

  Kære jer. Jeg døjer med en lille smule uren hud i forbindelse med menstruation- herefter bliver min hud fin igen.. jeg købte for ca. 1 mdr. Siden jeres aha serum og A serum. Hvilket jeg nu har brugt trofast siden den kom.. problemet er nu, at jeg har voldsomt igen hud, og nærmest bliver værrer og værrer for hver dag.. hvad gør jeg galt?! Håber i kan afklare det. Vh hannah

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Hannah. Kan du beskrive urenhederne nærmere? Præcis hvor i ansigtet sidder de? Hvordan ser de ud?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hannah jensen

   Ja bestemt, det er nærmest alle steder bortset fra kinderne.. alle de steder hvor produktet har været. Jeg er nu stoppet med at bruge det, og huden bliver stille og rolig sig selv igen- ingen nye udbrud..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Hannah. Det er helt normalt at få mere uren hud når man starter på et syre-produkt. Dette indlæg er godt nok skrevet om salicylsyre, men det samme gælder både AHA og A-vitamin: https://pudderdaaserne.dk/2015/08/24/kan-salicylsyre-give-mere-uren-hud-starten/

   Især hvis du er startet på to nye produkter samtidig.

   Det vigtige er at starte langsomt, trappe langsomt op og kun starte på et nyt produkt ad gangen. Jeg er ked af at du har haft en dårlig oplevelse og forstår godt, hvis du ikke gider mere, men hvis du starter langsomt op igen på AHA-serum kun en gang hver 2. dag, så vil det være den rette måde at gøre det på.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hej.
  Jeg har længe brugt jeres t zone Peeling, og den har virket fantastisk. Nu er jeg dog stoppet med p-piller, og min hud imellem øjnene ligner nærmest en badesvamp. Resten af min hud skinner. Øv, så det er ikke længere nok at bruge t zone peeling to gange dagligt.
  Har i nogle gode råd?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sara
   Hvad bruger du ellers af produkter? Skriv meget gerne på facebook, der får du hurtigere svar <3

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hej. Hvor stor en mængde creme sjal man bruge af jeres T-zone peeling, når man smører det i ansigtet? Og af jeres andre cremer for den sags skyld? Hilsen Sarah

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette Damsbo

  Hej:-)
  Tusind tak for jeres fantastiske t-zone Peeling. Kan jeg bruge t-zone peeling om aftenen og Ole Henriksen nye Banana Bright vitamin C serum med PHA.
  Tusind tak for super gode produkter:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Henriette
   Vil du bruge den ene morgen og den anden aften? Eller misforstår jeg spørgsmålet? Jeg ville holde mig til den ene af dem.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej,hvis jeg har ar (røde mærker og enklte fordybninger i huden, efter enkelte bumser) udover det har jeg sjældent bumser. Hvilken syre kan i så anbefale?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg synes du skal prøve BHA til at starte med. Indtil alle bumser er helt væk

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christa

  Jeg har fået en ame pure peeling og det er en aha/bha peeling, men giver den mening, hvis de to ikke skal kombineres? Jeg plejer bare at bruge jeres t-zone peeling, så jeg kender ikke så meget til hele den der peelings jungle 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Christa
   Er det den, der bliver til sådan noget nuller på huden? Den vil jeg ikke anbefale i kombination med T-Zone Peeling.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg har lige brugt lindoxyl i 2 måneder mod maskne, jeg har gået i forbindelse med corona. Men den urene hud har efterladt mange pigmentpletter og en smule ujævnheder i huden. I forbindelse med det ville jeg begynde på jeres 2 % A vitamin serum, men overvejede selvfølgelig at kombinere den med en syre peeling. Hvilken en vil I anbefale? Eller er det bedst at vente lidt med syre peeling? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Sofie. Jeg synes ikke du skal starte på syre også nu. KUN et nyt produkt ad gangen og start langsomt. Prøv med A-Serum 2% og skriv så igen om nogle uger. Aftale?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nathalie

  Må man bruge Aha-peeling når man ammer? Og er der generelt nogle af jeres produkter man skal undgå, hvis man ammer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Nathalie
   Hvis du bruger produkterne i nærheden af baby (op til tre år), skal du undgå brugen af T-Zone Peeling og Alt i en Salve. Resten kan du sagtens bruge.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan jeg kombinere brugen af t-zone peeling med dermalogica daily microfoliant eller vil det være for hårdt for huden med to gange syre? Min hud har det med at slå ud hvis jeg bruger for skrappe produkter, men døjer pt med en del urenheder. Ikke ligefrem acne men den del bumser og hudorme. :(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Freja
   Det korte svar er nej! Det er dog ikke på grund af syren, du skal være forsigtig og være meget opmærksom på overeksfoliering.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagsfavorit: Benefit Fine One One