Vask kun din hud en gang om dagen

06.11.13
Caudalie Gentle Cleansing Milk

 Caudalie Gentle Cleansing Milk

Overdreven vask og rens af huden er årsag til mange problemer. Hvis du opnår den der dejlige “squeaky clean” følelse på huden, når du har renset den, så har du været alt for hård ved din hud og skal holde igen. Det er et tegn på, at du har flået det yderste beskyttende lag fedt af din hud.

Flere og flere hudplejeserier som for eksempel LING vælger i dag kun at lancere et enkelt renseprodukt til alle hudtyper, og jeg er helt enig med den tilgang. Renseprodukter skal være milde – uanset hudtype. Less is more, især når det gælder rens. Selvfølgelig skal de være effektive (især når vi snakker om at fjerne makeup) men der er også en stor risiko for, at de fjerner det naturlige fedtlag, som huden har, for at beskytte sig selv. Resultatet kan være tør, sart, irriteret eller rød hud.

Nøjes med en gang om dagen
Lige så vigtigt det er at rense huden hver aften – især hvis du bruger makeup – lige så lige gyldigt er det at rense huden igen næste morgen. Du har jo ikke lavet andet end at ligge på din hovedpude, så hvis du har vasket dit ansigt, før du gik i seng, så er det næppe blevet ret beskidt, vel?

‘Jamen jeg har jo uren hud’
Stanford Universitet lavede de en undersøgelse, hvor de satte personer med akne til at vaske ansigt enten 1, 2 eller 4 gange om dagen. Resultatet var, at antallet af gange de vaskede ansigt om dagen, ingen indflydelse havde på deres akne.

Akne har nemlig meget mindre med hygiejne at gøre, end vi tror. ‘Uren hud’ er en af de mest åndede betegnelser – det er en hudsygdom. Og lige meget hvor meget du vasker, kan du ikke vaske den slags “urenheder” væk. Det gælder også hudorme og lignende.

Jeg selv bruger skiftevis en meget mild og ret fed rensecreme til mit ansigt (lige nu er det denne fra Caudalie, jeg er forelsket i) eller min Konjac svamp. En gang om dagen.

Hvor tit vasker du dit ansigt?

Kilde

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
44 kommentarer
Randi

Jeg “vasker” mit ansigt med sådan nogle facialwipes, da jeg ellers ikke er god til at få det gjort. Men jeg vil da fremover skippe det om morgenen, og så bare vaske med koldt vand.
Jeg har tidligere stillet jer et spørgsmål omkring de der syrepeelinger I har skrevet så meget om. Kan I anbefale en god en fra Matas? Der måske ikke koster spidsen 🙂

Katja Moikjær

Hej Randi. Nej desværre – jeg ville godt kunne, men de har ikke nogen i Matas. Kh. Katja

henrik boysen

Helt enig, de har prøvet at lave en spray i deres mande serie, men den er desværre fuldt med alkohol og med en for høj ph værdi. Men de har da heldigvis også nogle rigtig gode ting. blandandet deres nye serum fra plasir er virkelig super, og fyldt med gode ingredienser som,
Glycerin = celle reparerende ingrediens.
squalanes, samme olie som vi har i huden.
Peptide = Celle kommunikeerne ingrediens, får hudcellerne til at opføre sig yngre.
Ceramide 3 = celle reparerende ingrediens.
3 forskellige slags hyaluronsyre (katjas ynglings ingrediens)
= celle reparerende ingrediens hjælper med at binde fugten i huden.
Sambucus nigra blomster extract = antioxidant.
E vitamin = antioxidant.
Prisen på 150 kr er også super 🙂

Line Høj

Jeg vasker morgen og aften. Om morgenen med min konjac svamp uden et renseprodukt, og om aftenen fjerner jeg først min make-up med Bioderma og renser derefter med min svamp (med eller uden andet produkt, alt efter hvad jeg føler for) 🙂

Nanna

Jeg vasker mit ansigt i en vaskegel i badet om morgen. Om aftenen bruger jeg et 3-i-1 produkt. Det fungerer fint:)

Louise

Jeg renser om aftenen, og sprøjter skin tonic på en vatrondel om morgenen for at fjerne støv osv. Inden jeg tager creme og makeup på.
Hvad er en konjac svamp? 🙂

henrik boysen

Hvor kan jeg kun være dybt enig. Det med at vaske handler for mig om at huden skal være i balance, og hvis den er det ved kun at vaske engang om dagen, så skal man gøre det. Jeg renser kun om aftenen, og så om morgnen bruger jeg bare en våd vatrondel. Renser jeg to gange føles min hud bare super tør samtidig med at den er fedtet. Nu er den bare perfekt 🙂
Jeg har selv skrevet en artikel i samme stil der handler om at passe på ikke at overbehandle huden lige her. http://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/2013/05/kan-man-overbehandle-huden/
Som altid god dag og tak for en god side M.V.H. Henrik

Heidi Myrup

Tak for jeres altid interessante blog. Skal altid have min dag dosis.
Har vasket mit ansigt morgen og aften siden jeg har været 14. Da jeg dengang og nu til tider har problem hud.
Men en helt anden ting. Efter at jeg har købt Naked basics fra Urban Decay. Løber mine øjne i vand, når jeg har lagt det på og det stopper første når jeg har fjernet min makeup. Er det en øjenskygge som drysser meget eller indeholder det noget som mine øjne ikke kan tåle.
Endnu engang tak for en mega god blog.
Mvh Heidi

Louise

ENDELIG er der nogen der siger, at man ikke skal vaske huden både om aftenen og igen om morgenen. Har undret mig hver gang jeg så nogle “skønhedsguruer” sige det og jeg har da også modvilligt ladet være 😉

Stine Villum

Jeg vasker mit ansigt 2 gange dagligt og har faktisk lige købt clarisonic som jeg bruger til at rense den med. Er det en dårlig idé?
Hvad er jeres tanker omkring Clarisonic maskinerne?

Maria D

Vil også gerne vide hvad jeres holder er til Clarisonic?

Katja Moikjær

Vi har aldrig prøvet dem, så jeg kan ikke rigtig sige noget kvalificeret om dem.

Louise Eriksen

Jeg renser kun ansigtet om aftenen. Bruger dog ikke vand men bare rensecreme og tørre det af med vat. Nu bliver jeg lidt forvirret, er det bedre at bruge vand og evt en vaskeklud.?Jeg vil lige nævne at jeg har meget sart hud.
Og laver I ikke snart en anmeldelse på Ling produkter?

Christina Frederiksen

Hejsa
Jeg vasker mit ansigt både morgen og aften og har gjort det i mange år.
Det ville jo være skønt at skippe den ene gang, men jeg sidder tilbage med et spørgsmål.
Hvad nu hvis man bruger et produkt om aftenen, som man ikke synes er behageligt at have på under makeup for eksempel Bioeffect. Jeg kan ikke forestille mig kun at skylle ansigtet med vand om morgen, fordi min hud er ret fedtet, når jeg bruger Bioeffect, også selvom jeg kun bruger 1,5 dråbe.
Jeg overvejer også om Bieffect slet ikke er rigtigt for mig. Min hud er noget mere fedtet end før, hvor jeg brugte en creme med kemisk peeling om aftenen efter at have renset huden og en ret neutral creme om morgen efter at have renset huden. Jeg har fedtet hud, så måske min hud har brug for den kemiske peeling.
Er der nogle som har erfaringer med det? Og nogle der kan anbefale et godt produkt med kemisk peeling, som jeg kan bruge om morgen under makeup og dermed fortsætte med Bioeffect om aftenen.
Mange hilsner fra Christina

Katja Moikjær

Hej Christina
Du kan bruge alle kemiske peelinger under Bio Effect. Hvad brugte du før? Hvis det virkede for dig, så…
Kh. Katja

Christina Frederiksen

Hej Katja
Jeg brugte Ole Henriksen invigorating night gel før. Ved egentlig ikke hvor god den, fordi jeg ikke kan finde oplysninger om indholdet af BHA og heller ikke PH værdien, men den har i hvert fald i en eller grad kunne holde antallet af mindre bumser og hudorme nede.
Kan jeg virkelig bruge den under Bioeffect? Jeg troede jeg skulle bruge Bioeffect på ren hud, for at få effekten.
Mange hilsner fra Christina

Katja Moikjær

Ifølge Bio Effect selv skal man jo ikke bruge andet end Bio Effect overhovedet. Min egen erfaring er, at det kan man sagtens. Du skal blot passe på, at Bio Effect ikke kommer i kontakt med olieholdige produkter (EGF kan ikke tåle olie).
Men hvis du bruger invigorating night gel først, venter 10 minutter, og derpå bruger bio effect, så går det helt fint. Alternativt kan du for at være helt helt sikker bruge den ene om morgenen, og den anden om aftenen (det gør ingen forskel for effekten om man bruger et produkt morgen eller aften – også selvom det hedder noget med “night”)
Jeg kender ikke Ole H’s night gel, men hvis du før har været så glad for den, så er det da et oplagt supplement. Jeg bruger selv en BHA eller AHA også, når jeg bruger bio effect.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *