Paula Begouns råd til hvordan du blander AHA og BHA

14.12.17
Resist Weekly Surfacing Treatment 10% og Calm 1% BHA Lotion Exfoliant fra Paula's Choice
Resist Weekly Surfacing Treatment 10% og Calm 1% BHA Lotion Exfoliant fra Paula's Choice
Resist Weekly Surfacing Treatment 10% og Calm 1% BHA Lotion Exfoliant fra Paula’s Choice (reklamelinks)

Hvorfor må man ikke bruge både en AHA og BHA? Jeg vil da gerne have både fine porer, færre hudorme OG på samme tid mindske hyperpigmentering og alderstegn. Hvem vil ikke det? Så hvorfor siger de der Pudderdåser så hele tiden, at man ikke må bruge både en AHA og en BHA på samme tid?

Det er der mange gode grunde til. Men den vigtigste er, at langt langt de fleste ikke har brug for det. Alle former for syrepeeling, både AHA (herunder glykolsyre, mælkesyre, malic acid mm), BHA (salicylsyre), LHA (L’Oréals egen version af salicylsyre) og PHA (PolyHydroxyAcid) kan alle de ovennævnte ting. De eksfolierer allesammen huden, de mindsker porer, ujævnheder, giver glød og har anti-aging fordele. De gør det bare på forskellig måde og nogen er lidt bedre til det ene end den anden. Læs mere om de forskellige typer syre her.

Så med mindre du har helt særlige behov, er der slet ingen grund til at bruge flere slags. Især ikke fordi det øger risikoen for irritation. Og når der ikke er nogen særlig grund til at gøre det, så anbefaler vi det selvfølgelig ikke – især ikke når det kan irritere huden unødigt.

MEN vi får mange spørgsmål om det. Og guruen indenfor al ting AHA og BHA, Paula Begoun, har skrevet en guide til hvordan man kan kombinere AHA og BHA. Jeg vil derfor overlade ansvaret til hende. I kan finde guiden her.

Paula Begouns råd til at kombinere AHA og BHA
Paula skriver, at har du for eksempel kraftige solskader, dybe rynker eller voldsomme hudorme/forstørrede porer, så kan det være en idé at forsøge.

Der er flere måder at gøre det på:

  • Skifte mellem de to på ugebasis eller sjældnere
  • Bruge den ene morgen og den anden aften
  • Bruge begge en eller to gange dagligt (du kan bruge dem direkte ovenpå hinanden uden at vente)
  • Bland forskellige koncentrationer
  • Tilføj en højere koncentration peeling en eller to gange om ugen

Der er ikke nogen særlig optimal måde at gøre det på, og det kræver en del eksperimenteren at finde den rette måde til din hud. Læs hele guiden her.

Jeg vil derfor også gerne kraftigt understrege, at dette ikke er for dig, der er på første eller anden flaske af din AHA eller BHA. Dette er kun for absolut erfarne brugere, der kender deres egen hud. Vi anbefaler det som sagt ikke – dette er Paula’s råd, ikke vores.

PS. Der sker nogle gange noget sært, når jeg prøver at linke til de redaktioneller sider på Paula’s Choice. Den beder mig om at vælge land, og så bagefter kommer jeg bare til forsiden. Men hvis jeg så trykker tilbage og går ind på linket igen, så plejer det at virke.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Lisbeth M.

Hej Pudderdåser
Tak for advarslen-den er bestemt på sin plads. Jeg døjer selv med grimme forstørrede porer på og omkring næseområdet (startede i teenageårene) og har desværre også fået nogle irriterende pigmentpletter på kinderne. Så jeg er en af dem, som har et kombi-forbrug, men det har taget tid at finde den rette fremgangsmåde, som passer til mig. Mest fordi jeg er gået langsomt frem, selvom jeg i årevis har brugt kemiske peelingprodukter. Om morgenen bruger jeg Paulas BHA, dog kun 2 % opløsning. Aften AHA (den grønne fra Ole H- invigorating Night Treatment. Ca 2 gange om året skruer jeg op og kører højere opløsninger. 2 uger med BHA og 2 uger med AHA. Det har virket godt på mig uden at genere huden. Mere glød og mindre synlige porer. Før var det enten eller, da AHA kun gav mig glød og BHA kun hjalp på porerne (og urenheder generelt). Jeg bruger ALTID solcreme -også om vinteren, og solbadning hørte teenageårene til, så derfor tør jeg godt køre mit faste program. Men skal jeg opholde mig i solen pga. ferie, grillaften eller lignende, så har jeg solhatten på. Den chikke med stor skygge og undlader mine peelingprodukter. Better safe than sorry 🙂

Helene Randløv

Hej Lisbeth
Efter at have brugt både den ene og den anden syre i årevis, vil jeg godt anbefale Niacinamid i en høj koncentration. Sådan en kan du blandt andet hos Paula… men du kan også få vores helt nye Niacinamid 10% her 😛
Kh. Helene

Lisbeth M.

Hej HeLene
JA, selvfølgelig. Det er jo det jeg skal. Jeg har allerede Paulas niacinamid 10% booster, men den udtørrer min hud noget så frygteligt, så jeg er kommet helt fra det igen. Ligner én der skifter ham efter få dage- især på næsen. Jeg har alle jeres andre produkter (undtagen makeupfjerner) så bliver det mit næste køb. Er vild med kvaliteten på jeres produkter og at de aldrig bringer min hud ud af balance. Og T-zone peel skal jeg alligevel tilbage til, når Paulas slipper op. Tusind tak for din reminder.Rigtig god jul og tak for alle de gode artikler!!

Helene Randløv

Tak for din fine ros Lisbeth <3
Nu har jeg efterhåndet prøvet flere forskellige Niacinamid med høj koncentration, og jeg ender også med knasende tør hud hver eneste gang :-/ Derfor er jeg naturligvis fortaler for vores egen, som jeg har brugt i over en måned uden tør hud til følge.
Rigtig glædelig jul til dig også :-*
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *