Tirsdagstip: Tilpas din hudpleje til sæsonen

15.10.19
Det Gode Ritual

Det Gode Ritual

 

Det handler ofte om hudpleje her på bloggen, og det kommer det også til i dag. Ofte skælder vi ud på vand, både fordi det er en hård og ikke ret effektiv rensemetode. Det er rigtig svært at vænne sig af med at vaske huden med en udtørrende rens. Det er endnu sværere at vænne sig af med at skylle huden med masser af vand, hvis det er det, man er vant til. Også det har vi skrevet flere indlæg om. Her skal det mere handle om sæsonbestemt hudpleje. Det er heller ikke et nyt emne, men den sidste uges beskeder vidner om, at det er på tide at gentage budskabet.

Et godt ritual
Det kunne se sådan ud, svarer jeg altid… Som nævnt utallige gange afhænger det jo helt af din hud, hvad du kan overskue og om hvad budgettet er til. Mængden af produkter og konsistenserne af flere af dem, kan let justeres i det gode ritual. Det afhænger igen helt af din hud og hvad den har brug for.
Overgangsperioderne er altid hårde ved huden. Det koldere og tørrere vejr kommer sært nok altid bag på os. For mit eget vedkommende var jeg så dum at starte en test af noget nyt lige inden overgangsperioden i år. Det resulterede i knasende tør hud, heldigvis har jeg lært lektien, og efter et par dage var huden glad igen.

Tilpas din hudpleje til sæsonen
Måske er det lettere at forstå de forskellige trin, hvis de bliver forklaret? Først og fremmest vil jeg råde dig til at glemme, hvad du tror, du ved. Det lyder vanvittigt arrogant, men ikke desto mindre er det altså ofte det, jeg bruger mest tid på at diskutere med vores læsere. Her kunne jeg give et hav af eksempler, men det er tarveligt… bare læs og gør som jeg siger 😛

  • Mild rens: Det er en, der ikke skummer. Det er en der lader sig fjerne, uden at du skal plaske vand i ansigtet, og uden du skal gnubbe eller skrubbe huden. Samtidig er det en, der ikke får huden til at stramme, som er den et nummer eller to for lille. Der er et hav af gode produkter, og der er mindst lige så mange, der mildest talt er uhensigtsmæssige.
  • Mild kemisk eksfoliering: På det danske marked er der forsvindende få produkter med netop denne egenskab. Netop dette trin i hudplejen er en stor del af filosofien bag og selve grunden til vores egen hudplejeserie.
  • God og let fugt: Det kan være et serum eller en let creme afhængigt af, hvad du foretrækker. Det vigtigste er, at huden får noget fugt, det behøver selv den mest fedtede hud.
  • Behandling eller korrigerende pleje: Uanset om det er porestørrelsen, pigmentpletter, linjer eller noget helt fjerde du gerne vil behandle, så er der sikkert en ingrediens, der kan hjælpe noget af vejen. De forskellige emner kan læse mere om rundt omkring på bloggen.
  • Eventuelt fedt eller forsegling: Det er det trin i det gode ritual, der er mest tvivl om. Enten føler du, at du slet ikke kan undvære netop dette trin. Eller du er nærmest bange for at få fedtstoffer på huden. Begge dele er lige misforståede. Døjer du med fedtet hud, der skinner lynhurtigt, har du behov for fugt og ikke fedt. Og derfor kan du sikkert springe dette trin over, eller supplere med en creme, når huden trænger.
    Er din hud overvejende tør men med urenheder alligevel, kan det være fordi, hudens barriere er ødelagt. Der er det netop vigtigt med en creme, der kan hjælpe din naturlige barriere på vej.
  • SPF i dagtimerne hver dag hele året: UVA-strålingen påvirker huden hele året. Derfor er det ikke kun i sommerhalvåret, du skal huske beskyttelsen. Hvis du nogensinde bliver i tvivl om nødvendigheden af SPF, så skulle du tage at læse afsnittet Officielt forår i et tidligere Tirsdagstip.

Det er klart, at der er et hav af variationer over dette tema. Ovenstående liste skal læses som en skitse til, hvordan dit ritual kunne se ud.

Er det virkelig nødvendigt?
For noget tid siden fik vi en syrlig kommentar på Facebook. Hvad opslaget omhandlede kan jeg ikke huske, men det må have handlet om forskellige produkter. Kommentaren gik nemlig på, om alle de produkter virkelig var nødvendige. Det er ikke så enkelt at svare på…
Har du en glad og tilfreds hud, som du er lige så glad for og tilfreds med. Så er der stor chance for, at du har fat i noget rigtigt, og så giver det ofte god mening at pleje huden, som du allerede gør.
I vores meget snart ti år som Pudderdåser har vi for længst indset, at der er en overvejende del af både kvinder og mænd, der på ingen måde føler sig godt tilpas med sin hud. Så er alle de trin eller produkter nødvendige? Nej, det er de ikke nødvendigvis… men det er de sandsynligvis.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Ida

Jeg kom til at sende min kommentar før jeg var færdig, derfor får I den igen.
Jeg har netop fået fingrene i jeres seneste produkt, og det betyder en lille ændring i min rutine. Da indlægget indikerer at, man mere eller mindre skal finde en rutine, man selv kan lide, er jeg dog kommet i tvivl. Umiddelbart ser min rutine sådan ud: Alt i en rens – T-zone – A serum – Hyaluronsyre – Niacinamid. Jeg er 24 og døjer med meget fedtet hud, derfor bruger jeg ingen creme. Giver ovenstående rækkefølge mening ift. aktive indgredienser etc.? Jeg er ikke specialist i kemi, så derfor tænkte jeg, at jeg hellere ville spørge jer til råds.
P.s. jeg knuselsker jeres produkter og er så glad for dem og jeres blog i det hele taget. Jeg anbefaler jeres produkter til alle jeg møder på min vej. Tak!

Katja Moikjær

Det giver så fin mening! Men husk kun at bruge A-Serum om aftenen. Det er dejligt du kan bruge det, vi laver <3

Josephine Becker palmvig

Dåser, hjæææælp!!! Jeg har brugt the ordinary i nogle år, men er løbende i gang med at konvertere til jeres lækre ting. Jeg bruger p.t. Garnier sensitive micellar rens og jeres hyaluronsyre, a-serum 2% (lige købt), niacinamid og antiage (+ alt i een på krop, mand og børn 😆) og T-zone peeling er bestilt – MEN jeg har haft alle disse “typer” produkter fra The Ordinary tidligere, og de har SÅ mange regler, så jeg kan slet ikke forholde mig til at Pudderdåserne skulle være så simpelt? 🤪 I the ordinary må man ikke blande retinoid med salicylsyre? Og niacinamid må man heller ikke blande med retinoid?kan jeg virkelig bruge jeres T-zone og A-serum sammen? Og niacinamid med begge, både morgen og aften? Også sammen med hyaluronsyre?
Ej men altså! 😊 Tusind tak for at give jer tid til så grundige svar, jeg kan dog ikke finde svar på dette nogen steder. bedste hilsner Josephine

Katja Moikjær

Kære Josephine. The Ordinary har mange regler, og det er aldrig lykkedes os at finde dokumentation for dem, du nævner. En af deres regler var også, at man slet ikke måtte bruge hverken salicylsyre eller glykolsyre – lige indtil de selv lancerede produkter med det indhold. JA – du må gerne bruge salicylsyre, retinoid og niacinamid! Held og lykke 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *