Skintonic – det skal man da bruge?

13.04.11
Clinique Mild Clarifying Lotion
Clinique Mild Clarifying Lotion
Clinique Mild Clarifying Lotion - en af de gode skintonics. Men er det nødvendigt?

Stimulerer, renser, toner, lukker porerne. Det er blot nogle af de påstande, der er knyttet til brugen af skintonic. Og skintonic bliver af mange brug og solgt som et nødvendigt skridt i hudpleje. Men er det nu også det?

Lad os se nærmere på, hvad der egentlig er i en skintonic.

Glem alt om at lukke porrerne
Først og fremmest, den egenskab, der typisk bliver knyttet an til en skintonic er, at den skulle kunne lukke porrerne. Glem det. Det kan ikke lade sig gøre, det er der ikke nogle ingredienser, der kan. Heldigvis for det, for vi har brug for dem.

Det, der derimod er i en skintonic, er det samme, som der er i din creme, serum eller lignende. Altså – forhåbentlig – gode antioxidanter, ingredienser der får dine hudceller til at opføre sig normalt, peptider, exfolierende ingredienser, vitaminer eller lignende.

Skintonic er altså bare endnu en måde at få disse ingredienser på, bare i en anden form.

Forskellig form, samme indhold
Er det så skidt? Nej, overhovedet ikke. Jeg bruger selv skintonic, for tiden bruger jeg Cliniques Mild Clarifying Lotion (for guds skyld mild, ikke?), og den er jeg rigtig glad for, fordi den indeholder salicylsyre, der blidt exfolierer huden. Kunne jeg have fået det samme af en creme, gel eller lignende med samme ingredienser? Ja.

Det, jeg prøver at sige, er, at gel, serum, skintonic, creme og hvad det ellers hedder, er ofte bare forskellige konsistenser, det er de samme ingredienser, der er i. Så brug den type konsistens, du foretrækker, lad være med at tro, at det er et must at bruge en skintonic OG et serum OG en creme.

Du kan også nøjes med skintonic
Det betyder også, at hvis du har fedtet eller uren hud, og typisk ikke har lyst til at smøre dig ind i creme, så kan du ofte få de samme gode ingredienser, som der er i mange cremer, ved at bruge en god skintonic som det eneste.

Som en sidste fordel kan en skintonic på en vatrondel fjerne de sidste rester af makeup. Men en god makeupfjerner skulle gerne være i stand til at fjerne det hele af sig selv.

Pas på de brådne kar
Der er til sidst to typer skintonic, jeg vil advare imod. For det første så vær opmærksom på dem, der indeholder store mængder alkohol (I har snart opdaget, at jeg ikke er pjattet med alkohol på huden, ikke?) og dernæst dem, der mest består af vand og parfume/æteriske olier. De sidste har ingen fordele for huden og kan tværtimod irritere huden.

Bruger du skintonic?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
29 kommentarer
Lullumut

Jeg bruger selv Dermas, nogle gange Plaisirs eller andre, men jeg har pt. sat den helt på hold, fordi jeg har så tør hud pga. vejrskiftet. Tror jeg 🙂

Pudderdåse Katja

Uuuh Derma Eco? Der er tæske meget sprit i 🙁 Ikke godt til tør hud.

Lullumut

Nej, ikke ECO. Bare den pink woman. Hvad kan I sige om den? 🙂 Jeg bruger den, fordi den er billig, uden diverse ting og nem at finde i Spar, Netto osv.

Pudderdåse Katja

Jeg har ikke haft den i hænderne desværre, så bliver dig svar skyldig.

Lullumut

Ok, det er jo helt fair 🙂 Tak for hjælpen alligevel 🙂

prinsessetusindben

er det så helt galt at bruge kold kamillete?

Pudderdåse Katja

Nej det er et af de bedre bud ud fra teorien i hvert fald. Kamille har beroligende og antiinflammatorisk effekt på huden og er en antioxidant, så det er slet ikke dumt.

Sussie

Skintonic som renseprodukt hører til den lidt gamle opfattelse.
Det er hvis man bruger en rensecreme med olie i, at det er nødvendigt at fjerne olierester med sprit, som er i den “gammeldags” skintonic.
De nye tonere er fugt-eksfolierende-antioxidant-sprays, så de forbereder og forbedrer effekten af cremen.
At kunne bruge en toner/tonic som erstatning for creme ved fedtet hud er generelt en dårlig ide, da huden som oftest skal have spf og fugt, også selvom huden senere bliver fedtet.

Kali

Hej jeg bruger clarifying lotion fra clinique til hudtype 2 som jeg tror hjælper mine porer men den er lidt “stærk ” skal jeg blive ved med at bruge den ?

Pudderdåse Katja

Prøv at læse her: https://pudderdaaserne.dk/2011/04/10/anmeldelse-cliniques-3-trins-hudplejesystem/
Det ER stærk kost. Overvej evt. at bruge den helt milde i stedet. Den er lige så god, men ikke så hardcore.

Henrik Boysen

Hej Jeg kan kun være helt enig, i alt hvad du skriver.
For hold da op hvor bliver der lavet mange dårlige eller ligegyldige tonere. De fleste tonere består for det meste bare af vand og duft stoffer, eller meget høje mægter alkohol.
Tonere skal jo i virkeligheden også være fyldt med alle de gode ting som vores serumer og cremer indeholder.
Ingredienser som
Antiinflammatoriske ingredienser Kan eksempelvis være Aloe vera, Kakaosmør eller kamille.
Antioxidanter (som beskytter huden) kan eksempelvis være. Grøn te, olivenolie, vitamin E eller C.
Celle reparerende ingredienser (skin-identical ingredients) (som reparere huden) Kan eksempelvis være Glycerin Ceramide 1,2,3,4,5,6 eller Cholesterol.
Celle kommunikeerne ingredienser. (får cellerne til at arbejde hurtigere og opfører sig yngre.) Kan eksempelvis være A vitamin, B3 vitamin eller peptides.
M.V.H http://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/

Pernille

Jeg bruger selv toner, ofte faktisk istedet for rens. Hvis jeg ikke har haft noget makeup på gennem dagen (eller lige er stået op), så kan jeg godt finde på at bruge en toner som mit rense-produkt, da det jo tydeligt fremgår af vatrondellen, hvis der har været skidt på ansigtet (så det får mig til at tænke, at den fjerner det, der nu er).

Katja Moikjær

Det kan jeg faktisk også godt finde på:) At bruge en rar skintonic i stedet for et renseprodukt på sådan en dag

I

Min hud er for tiden meget irriteret, rød, en masse hudorme, hvide små bumser og ‘indvendig’ urenheder, der stikker ujævnt ud.
Jeg har indtil videre brugt dag/nat cream samt serum fra biotherm, men har nu købt nogle vichy produkter, da jeg fik dem anbefalet. men nu kan jeg se, at den skin og tonic jeg har købt lugter ret kraftigt af alkohol(hvilket jeg undrer mig over, da mærket jo er ‘apotekvenligt’, så det burde jo være ekstra godt, tænker jeg).
Jeg kan ikke se dog, hvor meget alkohol der er i, desværre, men ville du anbefale mig at give den et forsøg, eller vil den bare forværre mine tidligere nævnt hudproblemer?

Helene Randløv

Hej I
Nu ved jeg ikke, hvad det er, du bruger fra Vichy. Men lugter det af alkohol, ville jeg ikke bruge produkterne.
Der er mange gode produkter på Apoteket, men som alle andre steder, skal man se sig for, inden man køber.
Har du prøvet BHA? Og har du læst om vores egne produkter? Det vil jeg anbefale dig at gøre 🙂
Kh. Helene

I

Tak for svar.
Jeg har købt tonic, fugtighedscream samt rensemaske/scrub fra vichy normaderm serien. der er kun alkohol i tonicen, så hvidt jeg kan se og lugte. Hvilket er virkelig øv, da det lige var 160 kr, der røg der. Jeg havde fundet produkterne på nettet, hvor jeg ikke umiddelbart kunne læse mig frem til, at der ville være alkohol i.
Men er det bare en tommelfinger regel, at alkohol er no go?
BHA ved jeg desværre ikke hvad er. Jeg har hørt om Jeres produkter men ikke læst besynderlig meget om det, da det først sådan rigtig er nu, at jeg er begyndt at tænke på produkter til huden – derfor lod jeg mig rive lidt med af vichy, da jeg som sagt fik serien anbefalet. Nu føler jeg mig bare lidt øv.

Helene Randløv

Hej I
Er alkohol en af de første fem ingredienser går jeg selv uden om. Hvad du gør, er jo helt op til dig 🙂
Jeg synes du skal læse her: https://pudderdaaserne.dk/2012/11/19/vichy-normaderm-fugtgivende-dagcreme-til-uren-og-fedtet-hud/
her: https://pudderdaaserne.dk/?s=bumser
og her: https://pudderdaaserne.dk/2013/07/02/tirsdagstip-sadan-behandler-du-uren-hud/
Og så tror jeg du vil have rigtig meget gavn af vores T-Zone Peeling 🙂
Kh. Helene

Christine

Hej, jeg bruger renseprodukter hver morgen og aften, og skin tonic hver dag, men syntes ikke at det hjælper særlig meget. Kan I måske hjælpe mig

Katja Moikjær

Hej Christine. Renseprodukter hjælper ikke rigtig på andet end at fjerne makeup. Fortæl mig, hvad det er for et problem, du gerne vil have afhjulpet – så kan jeg nok lidt bedre hjælpe? Kærlig hilsen Katja

Lærke

Hej
Har du nogle gode råd til hvilke produkter man skal bruge for at rense sin hud? Altså jeg bruger ikke makeup, så det er ikke makeupfjerner jeg søger, men mere et produkt som man fx kan bruge om aftenen til at rense for døde hudceller og hjælpe genopbyggelsen om natten godt på vej. Jeg har en ansigtscrub fra mærket Melissa, som jeg bruger 1-2 gange i ugen når jeg er i bad. Det er det eneste jeggør ved min hud og det har da også hjulpet på mine porer, men kunne godt bruge en god dejlig creme til om aftenen måske?
Har du nogle råd?

Katja Moikjær

Hej Lærke
Det kan et renseprodukt ikke. Et renseprodukt kan fjerne makeup og snavs. Ikke andet.
Jeg tror du skal prøve det her: https://pudderdaaserne.dk/2014/09/13/hvilken-syre-skal-jeg-vaelge-aha-bha-eller-en-af-de-andre/

Betina

Hej Pudderdåserne 🙂
Elsker jeres blog og at I har så meget forstand på det forvirrende hav der er af produkter!
Cliniques mild clarifying lotion plejede at være the holy grail for min hud men lige pt har jeg det lidt stramt med mærket da den jo er udgået og istedet er “bare blevet lavet om” til den lotion der hedder 1.0. Jeg har nu googlet en del og læst andre der sammenligner ingredienserne og NEJ CLINIQUE, der er selvfølgelig lidt nye ting i og rækkefølgen på ingredienserne er også forskellig – og min hud reagerer dårligt på den nye også so not the same.
Jeg har en kombineret hud, dvs tendens til olieret/akne, mest på hagen og t-zonen og lidt stoppede porer på næsen men min hud er også rigtig sart (tidligere mild børneeksem som stadig kan blusse op). Har I en anden mild eksfoliering I kan anbefale som minder om mild clarifying lotion? Helst noget man kan skaffe i danske butikker/danske hjemmesider? 🙁
Tak på forhånd!
Hilsen Betina

Katja Moikjær

Hej Betina. Ja, det står også på min to-do liste at skrive om det. ØV!
Cliniques mild clarifying lotion bruger salicylsyre og der er andre produkter derude med salicylsyre. Hvis det skal være som en decideret skintonic, så pas! Det kender jeg ikke. Ikke med mindre de bliver fyldt med alkohol 🙁
Paula’s Choice har en flydende BHA, som måske kunne bruges. Læs mere om salicylsyre og mulighederne her: https://pudderdaaserne.dk/2014/09/13/hvilken-syre-skal-jeg-vaelge-aha-bha-eller-en-af-de-andre/
Så vidt jeg husker er der 0,5% salicylsyre i Cliniques. Paula har med 1 %. Der er også vores egen T-zone Peeling, som selvfølgelig er et noget anderledes produkt – der er en lotion, og der er 2% salicylsyre i.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *