Hudplejerutine til alle – rækkefølge og miks af produkter

07.12.17
5 trins hudplejerutine

5 trins hudplejerutine

Vores guide til hudplejerutine er en hjælp til, hvordan du kan sammensætte din egen hudpleje. Denne guide har set nogenlunde identisk ud, lige siden vi starte bloggen, og da vi lancerede vores egen hudplejeserie, har vi selvfølgelig forsøgt at holde den røde tråd.

Det er IKKE en liste over fem trin du SKAL udføre. Langt fra. Dette er en liste over fem trin du selv kan blande, som det passer til din hud. Vores håb er bare, at den kan bidrage med et overblik i en til tider uoverskuelig hudplejeverden.

Et par vigtige ting at huske, inden vi går i gang:

  • If it works, don’t fix it – virker noget andet for dig, så lad være med at lave det om, bare fordi to skønhedsbloggere har skrevet noget andet på nettet
  • Du skal IKKE følge alle fem trin slavisk. Tanken er, at du tager de trin, der giver mening for dig og ignorerer resten (næsten…).
  • Du behøver IKKE købe samtlige produkter fra et mærke – heller ikke bare fordi det hedder Pudderdåserne. Miks og match alle de dejlige produkter fra alle de gode brands, der findes derude. Der er absolut ingen grund til andet.

1. Rens
Første trin er selvfølgelig at rense huden, hvad end det er med en eau micellaire så som vores Alt i en makeupfjerner, en ansigtsvask til brug med vand, en rensebørste eller hvad du ellers foretrækker at bruge.

Jo mildere, jo bedre. Vand udtørrer huden, og din hud har faktisk godt af kun at blive renset en gang om dagen. Dette kan for eksempel være om aftenen, hvis du bruger makeup.

2. Eksfoliér
Daglig brug af en mild syrepeeling er vores allerbedste tip til din hud. Der findes mange slags syre, som du kan læse om her.

Vi har selv skabt T-zone peeling med salicylsyre og AHA serum med glykolsyre.

Det vigtigste er at vælge en syrepeeling, som bliver siddende på huden. Vasker du den af igen, så har den ingen effekt. Det skal altså være i form af en creme, lotion, gel, flydende toner eller lignende, som du ikke vasker af.

Vi anbefaler salicylsyre til uren hud og til meget sart hud. Glykolsyre er bedst til tør hud, ældet hud og til solskader. Læs mere om syrepeeling her.

3. Korrigerende pleje
Ovenpå din syrepeeling kan du bruge alle de serum og cremer med fantastiske aktive ingredienser, som videnskaben har opfundet. Ønsker du at gøre noget ved rynker, bruger du her dit antiage serum. Er dit problem hyperpigmentering, er det her du bruger dit serum mod det. Har du akne så er basiron en effektiv partner til salicylsyre. Mulighederne er uendelige. Læs for eksempel om:

I vores egen hudplejeserie har vi både en Anti-age Ansigtscreme, som er vores bud på en effektiv cremet serum og vores Ansigtsolie. Begge har et højt indehold af aktive ingredienser og kan naturligvis både bruges alene eller med et ekstra lag creme ovenpå til dig, der har virkelig tør hud.

Dette punkt kan indeholde hvad som helst, som du ønsker at gøre noget ekstra ved. Og ja, i virkeligheden er eksfoliering under punkt 2  noget af det allerbedste, du kan gøre for din hud, og syrepeeling er selvfølgelig også korrigerende og pleje, men noget skulle vi jo kalde de enkelte punkter…

4. Fugt
Har du tør hud? Hvis ja, så læg et ekstra lag creme på. Har du ikke tør hud? Så lad være. Har du kombineret hud? Så brug en fed creme de steder, hvor huden er tør og lad være der, hvor den er fedtet.

Det, der med at bruge fedtet creme, er forbundet med mange myter, men helt ærligt så behøver det ikke være så svært. Føles huden tør og stram, så smør creme på. Føles den fedtet, så lad være.

Vores eget bud her er selvfølgelig Alt i en cremen. Der er mange gode cremer derude. Vælg den der føles rarest. Det behøver bestemt ikke være dyrt.

PS. Skæller din hud? Så er det ikke sikkert den er tør. Læs lige det her, hvis din hud skæller omkring næse eller øjenbryn.

5. Solbeskyttelse
Jeg fik for nylig skældud, fordi billedet på den gamle guide manglede solbeskyttelse, selvom vi endda selv har lanceret vores Alt i en beskyttelse SPF40.

Og ja, det er selvfølgelig for dårligt, og derfor skriver jeg nu indlægget en gang til MED billede af solbeskyttelse på.

For det er naturligvis det allervigtigste skridt, og det eneste du ikke bør springe over. Fordi det i sidste ende handler om liv og død. 1 ud af 7 danskere vil i løbet af deres liv få kræft i huden. Enten som modermærkekræft eller hudkræft.

Så hvad du end gør, pas bedre på i solen. Både med solcreme, skygge, solhat og tøj.

Hvad så med øjencremen, skintonic og facemist?
De spiller ikke nogen afgørende rolle i hudpleje. Brug dem, hvis du af en eller anden grund har et nært forhold til dem eller det føles rart, men hverken vi eller videnskaben tilskriver dem en særlig rolle. En facemist eller skintonic kan selvfølgelig fint indeholde de samme gode ingredienser som en syrepeeling eller en antiageserum og fungere som en sådan – men de hører afgjort til sjældenhederne!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
67 kommentarer
Marie-Louise Jønsson

Jeg er stor fan af jeres produkter og har flere af dem. Nu har I så lavet en niacinamid 10% så nu må I rigtig gerne lave endnu en ny rækkefølge og mangler I ikke også ansigts olien

Pernille Larsen

Tusind tak for jeres super fine guide! Jeg har længe været i tvivl om, hvordan jeg kunne få olie ind i min hudplejerutine, men nu hvor jeg anvender den som punkt nummer 3, så fungerer det helt perfekt 😀

Marie-Louise Jønsson

Hej pudderdåser
Den lyder skøn den nye creme. Skal den oven på T-zone peeling og før jeres anti age creme og skal den i hele ansigtet eller kun “pletvis” hvor der er et “problem”

Helene Randløv

Kære Marie-Louise
Det er præcis sådan! Altid syre nederst, så Niacinamid 10% og så en creme eller olie efter valg… Anti-age Ansigtscreme hvis huden ikke er tør, Alt i en creme hvis huden behøver lidt mere, og Ansigtsolie hvis den er tør.
Vores anbefaling er, at du bruger den i hele ansigtet… eller efter behov, hvis du er mere til det 🙂
Kh. Helene

Therese

Fungerer Plaisir Fix It T-Zone Serum som en eksfolierende peeling ligesom jeres T-Zone Peeling? Eller findes der andre effektive kemiske peelinger, som ikke er syrebaseret?

Helene Randløv

Hej Therese
Nej, det gør den ikke. Den er ganske let eksfolierende. De fleste effektive kemiske eksfolieringer vil indeholde syre, jeg kan ikke lige komme på en, der ikke gør. Ingen af dem er dog baseret på syre, heller ikke vores T-Zone Peeling.
Hvorfor vil du gerne undgå syre?
Kh. Helene

Therese

Jeg har bare brugt jeres T-Zone Peeling i lang tid og kan ikke rigtigt se nogen forbedringer ift. urenheder. Men det er altså syre, der skal til ved eksfoliering?

Helene Randløv

Hej Therese
Hvordan bruger du den? Er din hud overvejende fedtet eller tør? Hvilken type urenheder har du? Og hvor lang tid er det præcis, du har brugt den?
Kh. Helene

Therese

Jeg har fulgt jeres anvisning om at bruge den 1-2 gange dagligt nederst på huden, og jeg har i hvertfald brugt den hele sidste år. Min hud er ikke tør og bliver kun lidt fedtet i løbet af dagen i t-zonen. Jeg har ugentligt en hård bums og så har jeg en del små knopper på panden, så jeg ønsker en glattere hud. Lige pt bruger jeg Plaisir Fix It T-Zone serum efterfulgt af The Ordinary Niacianimide og Retinoid.

Sidsel

Hej pudderdåserne. Beklager hvis I har fået spørgsmålet før, men det er lidt svært at navigere i alle kommentarerne herinde.
Jeg bruger: t-zone-peeling, en serum og alm dag/natcreme. Jeg har netop fået fingrene i jeres nye niacinamidcreme og en swissclinic skinroller, og er lidt i tvivl om rækkefølgen. Efter jeg har rullet, skal jeg så bruge: 1 niacinamid, 2 t-zonepeeling, 3 serum og så efterfølgende creme? Eller skal jeg blot nøjes med serum og creme når jeg har brugt min skinroller? 😊 hilsen Sidsel

Helene Randløv

Hej Sidsel
Syre skal ALTID nederst.
Så det er:
T-Zone Peeling
Niacinamid
Serum (så længe det ikke er AHA!)
Creme
Du kan sagtens udelade T-Zone Peeling de dage du ruller og bruge Niacinamid først.
Kh. Helene

Emilie

Hej Pudderdåserne. Jeg ved jeg skriver på et ældre indlæg, men håber stadig I vil svare. Jeg vil gerne begynde at få opbygget en god hudplejerutine og vil gerne bruge olie (en blanding af hyben, havtorn, jojoba). Jeg kan ikke helt blive klog på om olie alene er nok og/eller hvilken rækkefølge hudplejen skal komme i hvis man bruger olie. Jeg har overvejet dette:
1. Renser i Matas Micellar Water
2. Jeres AHA-serum
3. Olie – evt jeres ansigtsolie
4. Creme?
Er i tvivl om olien “ødelægger” serummet og om det er nødvendigt med en almindelig creme ovenpå olien? Jeg har lidt sart hud med tendens til atopisk dermatit, som dog ikke er i udbrud i ansigtet. Jeg har en relativ pæn jævn hud, dog med hudorme på næse og hage og tendens til at blive tør. Jeg ønsker fugt og glød til ansigtet.
Hvad vil i anbefale i fht produkter og rækkefølge?
Er flittig læser og bruger af jeres blog og er så glad for det inspirerende og ærlige univers i har lavet. Godt arbejde!
Vh Emilie

Helene Randløv

Kære Emilie
Mange tak for ros <3 Du kan sagtens bruge produkterne i den rækkefølge, du skriver, der skal bare gå lidt tid, før du smører olie ovenpå AHA Serum 🙂 Min fjolleregel er at der cirka skal gå en tandbørstning mellem de to produkter. Om du har brug for en creme mere, kan jeg ikke svare på, måske har du behov for det, måske har du ikke. Hvis huden virker tør en dag, er det en rigtig god idé med lidt ekstra, hvis den har det fint, kan du udelukke cremen. I forhold til hudorme og glød, vil jeg anbefale vores nyeste produkt Niacinamid 10%, der blandt andet arbejder på de to ting. Hvis du vil tilføje den til rutinen, skal den efter syre og før olie.
Kh. Helene

Natascha

Hej med jer..
Tak for nogen rigtige gode indlæg 🙂 de er sindssyge brugbare.
Jeg er kommet til en helt ny verden kan jeg læse mig til 😉
Hidtil har min hudpleje bestået af en ansigtsrens og ansigts creme – så jeg er total grøn her og håber I vil hjælpe lidt på vej.
Jeg overvejer en hudpleje rutine som følger;
1: Ansigtsrens
2: The ordinary: Azelaic Acid Suspension 10% – går det som en syrepeeling (c vitamin)?
3: Pudderdåserne: NIACINAMID 10% (b vitamin)
4: The Ordinary: Advanced Retinoid 2% (a vitamin)
5: Pudderdåserne: Ansigtsolie
6: Pudderdåserne: Alt i en creme
7: Pudderdåserne: Alt i en beskyttelse
Jeg har normal til tør hud. Mindre plamager pigmentering I forbindelse med graviditet (er næsten væk men ikke helt). Jeg har få rynker og en ujævn hudtone – til den mørke side.
Har jeg for meget på min liste I forhold til en fremtidig hudplejerutine? Og er der noget der ikke passer sammen?
Jeg håber I kan hjælpe mig.
Kh. Natascha

Helene Randløv

Hej Natascha
Tak for din ros!
Jeg er ikke helt sikker på, jeg er med på dit trin 2… Ja, Azelaic Acid er en syrepeeling, men det har ikke noget med vitamin C at gøre? Mon ikke du har fået blandet det sammen med ascorbic acid (der er C vitamin). De plejeprodukter, du foreslår ser fine og fornuftige ud, også kombinationen af dem, men… det ville tage pusten fra mig. Du er garanteret sejere og mere viljefast end mig, men jeg er alligevel nervøs for, at du taber motivationen til SÅ mange trin to gange om dagen hver dag.
Derfor vil jeg foreslå at du gør sådan:
Morgen
Rens
Eksfoliering (The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10%)
Behandling (Pudderdåserne NIACINAMID 10%)
Fugt (Pudderdåserne Alt i en creme eller Pudderdåserne Ansigtsolie afhængigt af dagsformen)
SPF (Pudderdåserne Alt i en beskyttelse)
Aften
Rens
Eksfoliering (The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10%)
Behandling (The Ordinary Advanced Retinoid 2% du kan sagtens tilføje Pudderdåserne NIACINAMID 10% før eller efter)
Fugt og fedt/”forsegling” Fugt (Pudderdåserne Alt i en creme eller Pudderdåserne Ansigtsolie afhængigt af dagsformen)
Giver det mening?
Kh. Helene

Sisse

Hej,
Jeg bruger flittigt flere af jeres produkter og er vild med dem.
Jeg bruger bla både Alt i èn cremen og Alt i én beskyttelsen. Dog synes jeg at beskyttelsen får min hud til at føles meget tør. Hvis jeg deriomd blander den med olie eller creme går det fint – men bevares solbeskyttelsen når jeg gør det sådan?

Helene Randløv

Hej Sisse
Det enkle svar er nej, men det afhænger selvfølgelig af, hvor meget SPF du bruger. Kan du ikke smøre olie på inden? Det er mineralerne, der gør at huden føles tør. Jeg bruger altid en god fugtcreme eller olie under, ellers krakelerer jeg nærmest.
Kh. Helene

Sisse

Det vil jeg prøve. Tusind tak for for svar!!

Helene Randløv

Selvfølgelig <3

Christina

Hej
Kan en foundation eller pudder med solfaktor bruges i stedet for en creme med solfaktor? Jeg synes, at det er svært at finde en creme med solbeskyttelse, der ikke fedter alt for meget, så jeg kan holde ud at have den på under min foundationpudder…

Helene Randløv

Hej Christina
Hvor pudsigt du spørger i dag, jeg skrev dette indlæg: Tirsdagstip: Beskyt dig! i går og har lige udgivet det nu 🙂
Så svaret er nej, det kan du ikke. Hvilke produkter har du prøvet?
Kh. Helene

Katrine

Kære jer,
Tusind tak for jeres fantastiske blog, som jeg altid søger informationer i, inden jeg erhverver mig nyt make up. OG tusind tak for jeres fantastiske produkter, som jeg absolut ikke kunne leve uden!
Jeg bruger jeres 1) Alt i en makeupfjerner, 2) T-zone peeling, 3) den nye Niacinamid, 4) Anti-age. Mit spørgsmål går på, hvor lang tid der skal gå mellem, at jeg påfører produktet? Jeg venter som regel, til jeg føler det er tørret nogenlunde ind, og det synes jeg ofte at der er i løbet af et minut – men jeg er bange for, at der ikke går længe nok imellem, således at produkterne hver især mister deres effekt. Hvor mange minutter forslår i ca. man venter?
Venlige og taknemmelige hilsener,
Katrine

Katja Moikjær

Kære Katrine. Det er absolut fint. I virkeligheden behøver du slet ikke rigtig vente, kun T-zone peelingen skal på tør hud. Så det er helt perfekt, det du gør.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *