Vintertid er tid til behandling af pigmentpletter

Peeling og Vitamin C + TXA
30.10.23
Peeling og Vitamin C + TXA

Peeling og Vitamin C + TXAUrene er stillet tilbage, vinteren er på vej og solen er på retur. Har du ligesom jeg pigmentpletter, så er netop nu det helt rigtige tidspunkt til at gøre noget ved dem.

Behandling af pigmentpletter kan være svært, men når solen er på vej væk, så får vi en hjælpende hånd af det manglende lys de kommende måneder.

Sådan gør du:

1. Brug en mild daglig peeling

Hvis du ikke allerede bruger en mild syrepeeling hver dag, så start nu. Der findes flere forskellige typer af syre. Vi har selv to at vælge mellem: AHA Peeling og T-Zone Peeling.

Vælg AHA Peeling, hvis du har solskadet, ældet og tør hud.

Vælg T-Zone Peeling, hvis du har tendens til bumser, hudorme eller sart hud.

Brug ikke dem begge – du skal vælge mellem dem.

En mild peeling som ovenstående vil fjerne døde hudceller, gøre huden mere ensartet at se på og forøge effekten af de efterfølgende produkter.

2. Kombiner flere effektive ingredienser mod pigmentpletter

Der findes stadig flere gode produkter mod hyperpigmentering på markedet med en række forskellige ingredienser. Din bedste chance for succes er at blande flere gode ingredienser på samme tid.

Jo flere steder du kan blokere den melanin-overproducerende proces i huden, jo større chance for succes har du. Det kan du blandt andet gøre med:

Vi har blandet tranexamsyre, C-vitamin, resorcinol og niacinamid i vores nye Vitamin C + TXA, der specifikt er målrettet hudtonen og pigmentering. 

Bruger du allerede flere produkter med for eksempel A-vitamin eller en høj koncentration af Niacinamid, så kan du med fordel kombinere dem. Det samme gælder Azelainsyre. Jo flere aktiver, du kombinerer mod pigmentpletter, jo større chance for succes.

Er du nybegynder, så husk altid at starte langsomt og med et produkt ad gangen. Vi synes, du skal starte med enten AHA-Peeling eller T-Zone Peeling i kombination med Vitamin C + TXA, hvis det er pigmentpletter, der er dit primære problem.

Ja, du skal stadig huske solcreme

Hvis du mener det alvorligt det med pigmentpletterne, så er der desværre ingen vej udenom solcremen. Kræftens Bekæmpelse anbefaler solcreme ved et UV-indeks over 3, og det kommer vi selvfølgelig ikke i nærheden af på denne årstid. Men vi taler ikke om kræft her – vi taler om udseendet af pigmentpletter, og der skal endnu mindre til.

Så på med solcremen, ellers kan du lige så godt droppe det helt og bruge dine penge på noget sjovere. Læs mere om solcreme til hyperpigmentering her.

Og husk tålmodighed

Når først hyperpigmentering er i huden, så bliver den der. Vi kan ikke fjerne den – vi kan kun holde den nede og konstant huske at beskytte den mod solen. Det skal du være forberedt på.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Maria

Skal lige sikre mig, at det er rigtigt forstået, at den nye TXA+c-vitamin fra jer kan/bør bruges som et tillæg til Niacinamid, og ikke blot er et alternativ?
Med andre ord: At det er godt at bruge jeres A-vitamin, TXA+c-vitamin, Niacinamid og Azelainsyre samtidigt (efter peeling med salicylsyre), hvis man går efter ensartet hud / mindske farvede pletter efter akne?
Kh Maria

Katja Moikjær

Yes – lige præcis 🙂

Mai

Hej Katja
Hvor meget solfaktor bruger du på de forskellige årstider? Kommer ikke meget ud i dagslys i denne tid.
Venlig hilsen
Mai

Helene Randløv

Hej Mai
Man skal altid bruge samme mængde, hvis man vil være beskyttet altså. Da det netop er det blå lys (fra solen) og de meget langbølgede UV-stråler, der forårsager mest hyperpigmentering, er det fuldstændig ligegyldigt om det er regn og slud eller aldeles skyfrit. Strålerne trænger gennem vinduerne og derfor er beskyttelsen den samme året rundt.
Kh. Helene

Ann-Katrine

Hej.

Kan man bruge jeres vitamin c + txa serum under alle slags creme? Jeg bruger feks filorga.

Helene Randløv

Hej Ann-Katrine
Umiddelbart ja, men der er måske undtagelser, det kan jeg ikke sige.

Kh. Helene

Louise

Hej
Jeg tror desværre ikke helt jeg forstår det. Jeg har pigmentpletter (Melasma) i snsigtet. Hvad vil i anbefale til både morgen og aften rutine, når jeg gerne vil have udjævnet farveforskellen?

Helene Randløv

Hej Louise
Det handler om at beskytte huden med høj SPF hver eneste dag. Det giver god mening at vælge en af de nye, der beskytter mod det synlige blå lys (altså fra solen). Udover det er det svært at svare på, hvad der kunne være brugbart for dig, når jeg intet ved om dine præferencer. Det handler til en vis grad om at prøve sig frem, til man finder det, der virker for dig. Hvis du vil have et mere præcist svar, må du skrive en besked på Instagram eller Facebook 🙂
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *