Lørdagslook: Mobilkamera

Effektiv kemisk eksfoliering: Avène Cleanance K

Avène Cleanance K

En effektiv men mild daglig kemisk eksfoliering er noget af det bedste, du kan gøre for din hud. Hvad enten du har tør hud, akne, hudorme, skællet hud eller stort set lige gyldigt, hvilken ballade din hud byder dig, så er den rette eksfoliering alfa og omega.

Daglig eksfoliering med en mild syreholdig creme er noget af det bedste, du kan gøre for din hud. De mest kendte er AHA (glykolsyre, mælkesyre, frugtsyre mfl.) og BHA (salicylsyre), men der findes flere andre. Gå efter produkter, der er i en creme og skal BLIVE på huden – ikke vaskes af. Du skal altså ikke tænke i gammeldags skrubbecreme. Effektiv peeling med AHA og BHA foregår med en creme, der bliver siddende som enhver anden creme. Du bruger den lige efter, du har renset din hud.

Avène Cleanance K er et sådan produkt. Ifølge Avène selv indeholder Cleanance K 6% Glycolic Acid, 2% Lactic Acid og 0.1% Salicylic Acid, hvilket gør det til et effektivt produkt med primært AHA (0,1 % salicylsyre er en meget lille koncentration, men lidt har også ret). Jeg har ingen mulighed for at tjekke koncentrationerne, men jeg er sikker på, at det passer — produktet virker i hvert fald uden tvivl.

Et spørgsmål om ph-værdi
Som jeg har talt om tidligere, så er ph-værdi afgørende for, om en syrecreme rent faktisk virker. Det betyder, at det ikke er nok at se på cremen om der er glycolsyre, lactic acid eller salicylsyre i. Man skal også kende ph-værdien. En høj ph-værdi vil gøre eksfolieringen ineffektiv.

Det har Avène heldigvis styr på med Cleanance K. PH-værdien oplyser de selv til 3,5 og mine egne ph-strips viser, at den ganske rigtigt ligger i det område. Det er en ph-værdi, der sikrer en effektiv eksfoliering (omend den ikke skal være højere).

PH værdi Avene Cleanance K

Min egen erfaring er også, at Avène Cleanance K virker efter hensigten. Den gør det, en god kemisk eksfoliering skal: Fjerner døde hudceller, afhjælper milde tilfælde af bumser, hudormer og andre ting, der skæmmer på overfladen og hjælper den nye og friske hud med at komme frem i lyset.

Til alle hudtyper
Lad jer SLET ikke skræmme af, at det er et produkt til akne. Alle hudtyper har virkelig god gavn af eksfoliering med AHA, akne eller ej. Især tør hud og ældet – tør hud vil bare gerne have en ekstra creme ovenpå. Meget sart hud kan blive irriteret af syren, så gå forsigtigt frem.

Daglig og mild kemisk eksfoliering er et af de efter min mening vigtigste skridt i en daglig hudpleje – og de færreste mærker har effektive produkter til det.

Her kan du købe det
Avène Cleanance K koster cirka 140 kroner og kan købes på apoteket. Du kan også købe den online hos eChemist, Apo-Rot eller de danske webapoteker.

Har du prøvet den eller en anden kemisk eksfoliering?

 Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

324 kommentarer

 • Maria

  Har været eet af mine daglige resultater i et godt stykke tid efterhånden siden jeg opdagede den herinde på siden i en tråd …. og ihhhh jeg har været glad for den lige siden! :)

  Kan kun sige thumbs up! …. ud og køb køb køb, hehe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak Maria :-D Ja, det er for dårligt, jeg ikke har fået skrevet om den endnu, når vi har fået skrevet SÅ meget om den i kommentarfeltet :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Mehner Kristiansen

  Once you go Cleanance K – you never go back! ;-)

  Jeg vil og kan aldrig aldrig aldrig nogensinde undvære denne vidundercreme! Min absolutte favorit! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette K. Frederiksen

  Den er ret genial :)

  Den kan godt kommes på, og så med serum/creme ovenpå ikke? Bare lige for at være sikker ;)

  – Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Larsen

  I er snart ved at have mig overbevist om, at det der kemisk eksfoliering skal prøves. Men altså bruger man sin almindelig creme ovenpå, eller går den i stedet for den almindelige creme? Og hvis cremen skal ovenpå, klasker man det så bare oveni med det samme? Eller hvad er den gyldne regel/rækkefølge?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg har meget tør hud og bruger derfor creme ovenpå. Hvis man har lyst til et antiage produkt skal det også ovenpå. Hvis du har fedtet hud, vil du nok helst være fri – frit valg :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • amalie elm

  Åh ja gode kemiske eksfolieringer er det bedste! Jeg bruger rønsbøls, som er rigtig god! Jeg er sikker på, at scenes også er god ;)

  god jul, og tak for en vidunderlig blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg vil bare lige spørge, om man kan putte en fugtighedscreme ovenpå?
  Jeg har fedtet hud og undgår at bruge andet end en lille smule creme + et lag solcreme om dagen, da min hud bliver utrolig fedtet, hvis jeg bruger for mange produkter samtidig, så jeg vil benytte Cleanance K om aftenen – kan jeg så godt putte min sædvanlige natcreme (A-derma Epitheliale AH repair cream) ovenpå?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det kan du sagtens, hvis du vil. Alt kan bruges ovenpå – eller man kan helt lade være.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Tak for svar! Tror jeg skal prøve den cleanance k så, har nu hørt en del gode ting om den efterhånden. (:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Uuuuhhh, I frister. Men jeg kan simpelthen ikke finde den til 65 kr. på Apo-rot. Har I mulighed for at linke? Jeg kan kun finde en, der koster 11,62€. Måske jeg kigger på en forkert.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg er ret sikker på at den koster de 11,62 på apo-rot. Med fragt er det billigere på echemist.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg har Ren skincares “Glycolactic Radiance Renewal Mask” og deres “Resurfacing AHA Concentrate”
  Begge kan klart anbefales, selvom de er i den dyre ende af skalaen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maja

  Den tror jeg at jeg må prøve!
  Nu spørg jeg måske lidt dumt, men vil hellere være sikker: du skriver at den skal bruges lige efter man har renset ud – men kommer du så også creme på bagefter – eller fungerer den i stedet for creme?

  Hilsen
  Maja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maja

   Ej undskyld – ser lige at der er flere der har spurgt om det samme:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Min fejl – jeg skulle havd nævnt det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg har knastør hud, så jeg bruger creme bagefter. Fedtet hud behøver nok ikke – prøv jer frem :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Skal man bruge en anden creme ovenpå når man har akne hud? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Hvor har du købt de pH-strips?? Jeg kunne virkelig godt bruge sådan nogle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Reher Lund

  Min hud har virkeligt svært ved især AHA, den er et noget sart bekendtskab. Omvendt er den bare heller ikke fan af old school skrubbecreme.
  I det hele taget kan den godt være lidt svær at få eksfolieret, selv om den ved den søde grød ofte trænger – men det er svært at planlægge to dage uden udenfor lejligheden aktiviteter, og det er ofte den tid det tager for hysteriet at lægge sig, hvis jeg skulle formaste mig til at ville fjerne lidt død hud.
  Har I et godt råd til en sart dame som mig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Har du prøvet BHA? Altså ren salicylsyre? Det er mildere. Jeg kender desværre kun til den fra Paulas Choice

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ella

   Cliniques Mild Clarifying Lotion er BHA så vidt jeg ved – min sarte hud kan i hvert fald godt tåle den :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Helt korrekt. Den er jeg også fan af. Altså den mildeste af dem (den er uden alkohol)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg må være en af dem med meget sart hud, for min hud er i hvert fald ikke glad for den creme :-( Den får min hud til at rødme og skalle efter bare en enkelt nats brug. Sådan har jeg det med de fleste lignende produkter såvel som produkter til store hudorme.
  Det er bare så træls! For jeg har en del problemer med store og tilstoppede hudorme, særligt henover næsen og ud på kinderne :-( Findes der nogle alternativer til de her cremer, når huden tilsyneladende er for sart?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christiane

  Jeg har brugt den i en uge nu som natcreme, hvor jeg smører den på næsen og enkelte gange i panden hvor jeg har hudorme. Min næse er blevet så meget pænere, og det er klart en creme, der skal blive en del af min aftenrutine, når jeg har brug for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bodil

  Er blevet afhængig af den siden den blev omtalt i et af kommentarfelterne her på bloggen. Bruger den kun om natten, under min natcreme. Den er ikke lige så krads som de øvrige jeg har prøvet. Ellers har jeg prøvet Poulas Choice og MD formulations – sidstnævnte har dog ikke været til at opdrive tilbud på i EU, de sidste par år, så den er droppet. Synes der er for store forsendelsesomkostninger på Poulas Choice, så den går der langt imellem at jeg køber. Overvejer at prøve den her ved lejlighed:http://shop.danishskincare.dk/produkter/16-eksfoliering/63-smooth-skin-daily-exfoliator/

  Nogen som kender den og har prøvet med gode erfaringer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Tak for dette indlæg! Jeg er for nyligt (på grund af et af jeres ældre anmeldelser) blevet opmærksom på kemisk peeling og håber sådan, det kan hjælpe på min problematiske ansigtshud. Jeg har sart hud med Rosacea og har ofte uren hud på hagen. Mit største problem er dog min pande, som… ja, jeg ved nærmest ikke, hvordan jeg skal beskrive den. :D Den er tør og skællende, men samtidig ser den utroligt blank ud og kan nærmest ikke matteres, uanset hvor meget pudder, jeg hælder på. Den tager ikke så godt imod creme; det kan nærmest bare nuldres af igen (jeg har nok prøvet 30 forskellige slags). Måske er det kemisk eksfoliering, der mangler?

  Hvis nogen har et bud på, hvad jeg kan gøre, modtages det med kyshånd, Og pudderdåser, tak for en virkelig god blog, der også genererer et hyggeligt og informativt kommentatorspor!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Stine

   Jeg synes, du skal læse kloge Paula Begouns råd om Rosacea her: http://www.paulaschoice.com/expert-advice/rosacea/_/skin-care-for-rosacea

   Hun er en af mine kilder til viden.

   Fx kan du se at et produkt med ren BHA og IKKE AHA er bedst lige til jer med rosacea. Men læs alle hendes artikler om rosacea, hun ved meget mere end mig.

   Kh Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Tusind tak for svar! Pandeproblemet har nu altid været der – også før jeg fik Rosacea – men det er i hvert fald blevet værre, efterhånden som jeg bliver ældre. *mimre* Jeg vil læse op på hende Paula. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Velbekomme :) Lad mig høre, hvordan det går. Det med alderen kender jeg godt… Onde tunger siger, at det er hormoner

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg bruger de også jævnligt, men synes måske den virker lidt skrap til min lidt sarte hud. Jeg har også la roche posays effaclar duo, der er mikroeksfolierende

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Effaclar K er desværre ineffektiv pga den høje PH. Effaclar DUO må jeg prøve

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • jane C

  Kan ikke få linket “eChemist” til at virke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh hvor I lokker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Jeg har været ret glad for den.. Men har opdaget, at der er silikone i – Hvad siger i til det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Silikone er godt. Det giver en dejlig konsistens og har ingen problematiske effekter på huden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina Nielsen

   Jamen, så er det jo fint :-)
   Jeg har bare oplevet, at jeg er begyndt at få bumser på hagen igen, og vidste ikke om det skyldtes siliconen.
   Jeg hader bumser! – Efter at have været hårdt angrebet, da jeg var yngre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej, det er ikke derfor. Det skyldes ofte hormoner – du har ikke for nylig skiftet p-piller, startet/stoppet med p-piller, været gravid eller lign. der fucker med hormonerne? (Du behøver ikke svare – bare tænke over det :) )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger Avene dagligt efter mange år med Excuviance for min acne hud. Cremen har ikke udrette mirakler for min hud, men den hjælper – især når man både har acne og sart hud (træls kombi, som Excuviance ikke kunne klare) Jeg kan anbefale fedt-masken fra Avene, som er uundværlig for min hud, her i vinterkulden. Jeg bruger den en gang om ugen og har aldrig mere problemer med tør hud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Mirakler finder man desværre ikke i kosmetik. Håber du har fået hjælp hos fx. lægen til din akne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • natalie k

  det var da utroligt. jeg skulle netop ud i morgen for at faa fat i denne creme! fedt at se at i kan anbefale den :-) tusind tak for jeres super arbejde og dejlige blog! kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg bruger selv cremen, og jeg er rigtig glad for den. Jeg synes den er effektiv og virker efter hensigten. Dog er jeg begyndt kun at bruge den om natten, da min hud er meget sart, men samtidig uren. En meget irriterende kombination, synes jeg i hvert fald selv! Når jeg har brugt den om dagen synes jeg det “prikker” for meget. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er AHA-syren der gør det. Klogt at nøjes med en gang i døgnet så :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Nu har jeg faktisk prøvet at bruge den med en lidt lettere fugtighedscreme ovenpå, efter dine anbefalinger. Det er da bestemt ikke helt dumt! :) Jeg synes i hvert fald ikke din svier/”prikker” så meget mere. Jeg tror dog jeg vil fortsætte med at bruge den om natten her i vinterperioden, og så bruge en lidt mere “rich” creme eller olie om dagen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joanie

  Kære Pudderdåser. Ej hvor lækkert, jeg troede at dette produkt ikke kunne bruges af tør hud. Godt at blive klogere. Har I nogensinde testet Avedas botanical kinetics exfoliator? Det er en slags tonic, man fordeler på huden med en vatrondel. Den dufter lækkert og giver huden glød og gør den glat :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej, den har jeg desværre ikke prøvet endnu.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Så kom anmeldelsen :-) Tog chancen og købte den, da jeg var et smut i Bruxelles torsdag, og nu hvor jeg læser hele anmeldelsen, er jeg glad for, at jeg gjorde det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • rebecca

  uh vil så gerne prøve den creme, nu i skriver så meget positivt om den. Men jeg er lidt nervøs for det fordi der er parfume i den, da jeg engang har slået ret voldsomt ud over et produkt der var stærkt parfumeret, selvom jeg ikke har parfume allergi..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er mildt parfumeret. Der er parfume i, men på ingen måde kraftigt. Hvis du ikke er allergisk bør det ikke være et problem.

   Hvilket produkt er det, du reagerede på?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • rebecca

   Det var også et apoteker mærke mod uren hud, men jeg kan ikke huske hvad det hedder, og jeg er ikke engang sikker på det eksisterer mere. Det kan jo også have været noget andet jeg er reageret på, tror i hvert fald jeg vil give cremen en chance trods min parfume angst :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg købte cremen efter at have set jeres anmeldelse af vichys nye creme. Ville nemlig ha købt vichys, men valgte efter at have læst her den fra avéne. Dog har jeg et mindre hormon udbrud i fjæset, og så er der sgu ikke meget der hjælper, så indtil videre er resultatet udeblevet. Dog får den lige en chance.
  Jeres anmeldelser kommer altid som lys på en klar himmel! Og de er meget konstruktive synes jeg! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Ved I noget om, hvorvidt den kan/bør kombineres med TriAcneal-cremen? Jeg er nemlig lidt forvirret over, hvad disse produkter hver især bidrager med. På forhånd tak :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg kender ikke personligt triacneal, men kan se, at der også er glycolsyre i den. Så umiddelbart vil jeg gætte på, at de ikke skal kombineres, men igen – jeg kender den ikke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Jeg bruger selv Gentle Exfoliator Brightening Toner fra Clarins, og er meget glad for den. Men er da blevet vildt nysgerrig efter at prøve Cleanance K fra Avene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sophie

  Tak for endnu et skønt råd! :)
  Er efter at have læst på bloggen selv begyndt at bruge Paula’s choice, som jeg har været rigtig glad for (Bruger BHA 2%). Ville høre om du har nogen råd til hvorvidt man skal vælge BHA eller AHA er meget i tvivl.

  – Sophie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   AHA er som hovedregel bedst til tør, solskadet eller ældet hud. BHA er bedst til akne, fedtet hud og hudorme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Cleanance anti shine er en mildere creme fra samme serie
  Cleanance K er vidunderlig (jeg er så absolut afhængig) og det kan anbefaldes at bruge en serum under den, på dage hvor man føler huden er lidt tør. Jeg bruger den en gang dagligt – om morgen, og ellers bruger jeg rich compensating fra Avéne.
  Triacneal er trinet over Cleanance K – altså en hud som er angrebet af større urenheder.
  Clean-Ac er til hud er til hud i medicinsk behandling.
  Vaskegelen fra samme serie er også værd at anbefalde – jeg bruger den ikke selv, men har hørt godt om den fra en af mine venner jeg pushede den på, da han var træt af hudorme, men ikke lige frem er typen der smørre sig i cremer.
  Til sommer kan cleanance ansigtscremen med spf 30 anbefaldes – den er oliefri og fedter derfor slet ikke.
  Hvis man kender det der med umulige vandede hudorme og bumser, som man godt ved aldrig bliver til andet end små grimme sår fordi man som jeg heller ikke kan holde fingrende fra dem, så er Cleanance Spot Treatment – som er en udtørrende farveløs pen, der kan bruges i supplement til alle produkter i serien – en fantastisk quick-løsning til begyndene bumser/hudorme. Den har fået mig til at stoppe med at klemme og i stedet bare duppe den talg absorberende voks på, og sammen med Cleanance K har det resulteret i en næsten photo-shop-perfect hud :)
  Selvom den udtørre bumserne, udtørre den altså ikke huden ellers.

  Avène har en serie til Roseaca ramt hud, og den giver absolut gode resultater. Har et par kolleger hvor jeg har set “før og efter”, og det har altså virkeligt virkelig været nogle tydelige bedringer. Men hvis man ikke allerede har været det, er det en god ide at hoppe ned til sin hudlæge

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Hvis man ikke har set de store resultater efter en måneds brug af cremen fra Paulas Choice, som du tidligere har anmeldt, kan man så prøve at se om denne virker bedre?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvordan er din hud? Hvad er det, du gerne vil have afhjulpet?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sheila Hansen

  Hej Pudderdåser, lige et spørgsmål, må man bruge den i hele ansigtet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Skal den bruges mellem vask og skintonic? Eller efter skintonic? Og vil du anbefale at den kun bruges én gang dagligt? (ex. kun om aftenen?)

  Tak for en fantastisk blog, som jeg med glæde følger hver dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak for rosen Lærke :) Hvis du bruger skintonic ville jeg bruge denne bagefter. Start med en gang om dagen, og hvis du ikke oplever irritation, kan du med fordel bruge den to gange om dagen, hvis din hud kan tåle det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder som en rigtig god creme til min problemhud! Jeg tænker bare, hvordan opfører den sig på huden? Er det sådan én som man kan gnubbe af i løbet af en time, eller hvordan er denne? Den fra Vichy med grønt låg opfører sig i hvert fald skørt på min hud, så måske denne vil være bedre :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Den trænger fint og hurtigt ind, ingen problemer. Men det gør Vichy nu også, hvad bruger du ovenpå?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • For det meste har jeg anvendt en creme fra A-derma, da min hud samtidig er ret sart og tør. Men den fra vichy kan jeg gnubbe af efter kort tid, uanset om der er creme udover eller ej. Det er ligesom om den ikke kan trænge ordentligt ind i min hud. Men det er der faktisk mange cremer der ikke kan?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvad bruger du før?

   Det fænomen handler sjældent om huden, men om at to produkter med en forskellig base reagerer på hinanden. Fx et silikonenaseret produkt går i forbindelse med et oliebaseret produkt. Lidt ligesom hvis du forsøger at blande olie og vand i køkkenet :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Det oplevede jeg også med den fra Vichy, så den blev jeg aldrig gode venner med, men fedt at læse om hvorfor det sker…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eller også behandler jeg bare min hud forkert.. Den er nemlig en lækker blanding af at være fedtet ved næsen og på hagen, men i resten af ansigtet er huden ret tør og sart. Jeg har en del urenheder ved næsen og på hagen også.. Jeg renser den morgen og aften og bruger derefter A-dermas exomega til tør hud som I også har omtalt så godt herinde. Men måske jeg bare gør det helt forkert? Jeg har altid haft problemer med min hud, siden teenageårene, og har aldrig fundet de rigtige produkter endnu..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det lyder nu ikke spor forkert :) Hvad renser du den med? Det plejer altså at være kombinationerne af produkter, der gør det der nummer. Fx. oplevede jeg det med Gosh BB Cream ovenpå… jeg tror faktisk det var denne Cleanance K, men jeg kan ikke huske det længere. Kan også være noget andet.

   Kombinationen af at være fedtet på næse og pande og tør på kinderne tror jeg rigtig mange af os (undertegnede inklusive) kan nikke genkendende til. MEN jeg er ikke fan af Vichys variant – så kan kun anbefale at prøve et godt produkt til kemisk eksfoliering som dette. Det gør underværker ved kombineret hud som vores.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder som noget jeg helt sikkert vil forsøge mig med så! Den ryger med hjem næste gang jeg skal forbi apoteket. Tusind tak for dine gode svar, det er fantastisk at man altid kan søge hjælp herinde :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Velbekomme :) Glad for at kunne hjælpe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Lige et lille spørgsmål, som jeg håber, du/I måske kan svare på… Har altid haft lidt problemhud og har den seneste måned lidt af både insisterende tør og uren hud særlig på hagen og rundt om næsen, som ikke ville reagere på NOGET (tror, det er et mindre hormon-spat-udbrud). Har netop været ved lægen og fået Tetralysal-piller samt Epiduo-creme, som jeg skal påføre en gang om dagen. Kan ovenstående Avéne Cleanance, som jeg også netop har købt (nu skal den hud have!), bruges i kombination med Epiduo-cremen, tror du? Og i så fald – hvilken rækkefølge?
  På forhånd tak fra en fast – og pt meget hudfrustreret – læser :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Mette
   Epiduo indeholder primært Benzylperoxid, og det burde ikke give noget problem at blande de to. For en sikkerheds skyld vil jeg anbefale at du bruger den ene om morgenen og den anden om aftenen. Men start med Epiduo først og vent med Cleanance K til du har vænnet dig til Epiduo. Det kan være hård kost for sart hud.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Yaaay! Tusind, tusind tak for det exceptionelle gode tip! :D Jeg har været så frustreret over min hud på det seneste, frost, tørhed og udbrud. Allerede efter at have brugt den en gang, kan jeg se og mærke en forskel. Waow! Jeg er vild med den! Jeg prøvede at følge rådet om at rense ansigtet med olie, hvilket jeg også har været super glad for :) Men kan disse to kombineres eller modarbejder de hinanden? Håber meget på et svar. Og tak for en lækker blog! I kommer med de bedste tips :) Looove <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak Camilla :) Du kan sagtens gøre begge dele, hvis du synes det virker for dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej

  Jeg bruger lige pt denne creme (købt i Boots i England for ca. 100kr). Jeg har til tider ret fedtet hud og her er denne ikke nok! Jeg har brugt Paulas Choice tidligere, og må sige at den er bedre (pga. det højere indhold af syre, men den er desværre lidt dyr). Men jeg ville lige spørge, for da jeg købte Avene, så jeg på denne creme:

  http://www.boots.com/en/Eau-Thermale-Avene-TriAcneal-30ml_1160774/

  Er det en I kender noget til/har en mening om?

  Kh

  Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Der er en anden der har spurgt om den længere oppe. Jeg kender den desværre ikke – men prøv evt. at se hvad Lotte skriver i sin lange kommentar. Hun arbejder med produkterne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Tak. Den havde jeg ikke lige set.. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Jeg har en temmelig taknemmelig hud og bruger egentlig Alpha-H Liquid Gold, men er faktisk lidt i tvivl om man skal undgå øjengivelserne? (jeg er begyndt at få smilerynker og vil gerne minimere disse…). Derudover kan jeg se på ingredienslisten at der er alkohol denat i, er det fatalt?De allerbedste hilsner og tak for en fantastisk blog!! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Og ja – du må endelig ikke få glycolsyre tæt på øjnene. Det skal du være meget forsigtig med.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Jeg har prøvet Clearance K, men er egentlig blevet ret begejstret for ‘Alpha-H Liquid Gold’, som også indeholder AHA…

  Min hud er ret medgørlig og temmelig taknemmelig, men jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt man må bruge kemisk eksfoliering omkring øjnene? (Jeg er 30 og begyndt at få smilerynker, så det ville være her, der ville skulle sættes ind… :-)). Derudover kan jeg se på ingredienslisten at Alpha-H Liquid Gold indeholder forholdsvist store mængder ‘alcohol denat’ – er det fatalt?

  De allerbedste hilsner og tak for en fantastisk informativ blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvis det står indenfor de første tre pladser på ingredienslisten vil det kunne udtørre din hud.

   Tak for de pæne ord :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej!
  Ville høre om man har brug for at beskytte sin hud m. solfaktor når man bruger avene cremen her eller hth lotion en gang dagligt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Selvfølgelig. Det har man altid. Jeg ved godt, der er tale om at glykolsyre øger lysfølsomheden, og det er rigtigt. I meget meget lille grad, som alene handler om at man fjerner det øverste lag døde hudceller som jo også skærmer for solen. Så ja – du skal passe på solen. Det skal vi alle!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Faurskov

  Er den ny?? Har været på to forskellige apoteker – men de har den ikke og har heller ikke hørt om den!? :-\

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej slet ikke? Det lyder sært. Og de havde Avene?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

   Hey! Vil lige først og fremmest sige tak for en skøn blog, opdagede den for et par måneder siden og har været flittig læser siden :)
   Så til cremen. Jeg har brugt Avene cleanance K i 3 uger nu, og er faktisk blevet ret glad for den, da jeg ikke får så mange urenheder som før brug. Jeg bruger den både morgen og aften efter jeg har renset min hud. Dog syntes jeg min hud godt kan se lidt fedtet ud når jeg bruger den om morgen. Jeg har en fedtet t-zone og har derfor nok brug for en creme der matterer lidt mere i dagtimerne. Kan I anbefale en god dagcreme, der matterer og er god mod bumser?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Laura. Tusind tak :)
   Udover Cleanance K, som indeholder kemisk eksfoliering, findes der ikke andet du kan købe, som kosmetik, der virker mod bumser. Mange virksomheder vil sikkert sige noget andet, men det virker ikke!
   Du skal til lægen, hvis du skal have noget mere, eller have Basiron i håndkøb.
   I forhold til en matterende creme, så har jeg aldrig rigtig fundet de vises sten, men prøv at læse her: http://pudderdaaserne.dk/2012/11/09/guide-fedtet-hud-og-skinnende-t-zone/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annie

  Hej Katja

  Ih hvor er jeg glad for at jeg har fundet jeres blog, har surfet rundt de sidste par uger og fundet mange gode og brugbare råd.

  Jeg har et spørgsmål til denne creme. Er den teenagerhud venlig, eller skal hun hellere bruge fx Clearsil.

  Mvh og tak
  Annie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Den er perfekt til teenage-hud. Og bedre end Clearasil :)

   Kærlig hilsen Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annie

   Super, så bliver den bestemt mit næste skønhedskøb.

   Tak for hjælpen

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det var så lidt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Min kæreste og jeg døjer begge med hudorme på næsen og tænkte derfor vi ville prøve den her. Indrømmet vi har ikke givet den mange dage, men der sker altså ikke noget når vi tager den på. Ingen prikken, ingen synlige forbedringer og huden på næsen føles ru og ikke som når vi har brugt vores sædvanlige risscrub. Bruger vi den mon forkert? Vi smører et tynd lag på næsen og derefter dagscreme som vi plejer…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvor mange dage har I brugt den?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   2-3 dage. Kun om morgen under dagcreme. Er det ved alle man skal kunne mærke en prikken?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej, mange kan ikke mærke noget. 2-3 dage er slet ikke nok. Der går cirka 14 dage før du kan se en effekt. Prøv gerne to gange dagligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Hej fantastiske dåser!

  Jeg er lidt i tvivl om hvilken creme jeg skal vælge for at bekæmpe mine hudorme, det er lettere at få fat i denne fra avene og så er den også billigere end den fra paulas choice, men jeg er bare i tvivl om, om denne creme er for “sur/stærk” til at bruge dagligt på min hud, da jeg mener at paulas choice kun indeholder 1-2% syrer men denne indeholder ca. 8% af disse syrer.
  Et andet spørgsmål er efter hvor lang tid man vil kunne se en virkning, dvs. i mit tilfælde at mine hudorme omkring næsen vil begynde at forsvinde?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Den vi taler om fra Paulas Choice er en salicylsyre, dette er med glycolsyre. Du kan ikke sammenligne de to koncentrationer. Paulas Choice tilsvarende glykolsyreprodukter er AHA-cremerne, som indeholder mellem 5 og 10 %.

   Dine hudorme vil ikke forsvinde. De vil blive mindre synlige. Og det vil tage et par uger at se en effekt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   tak for hjælpen i syre forvirringen! Dvs. at begge cremer virker kemisk eksfolierende og såmed mindsker mine hudorme?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja. BHA mener jeg personligt virker bedre – men…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Hej dejlige pudderdaaser

  Tak for jeres fantastiske blog, der er baade velskrevet, interessant og vidner om stor kendskab til hudpleje og makeup. Det er bare super at I forklarer hvorfor/hvorfor ikke et produkt virker, for saa bliver vi laesere bedre rustet til at finde rundt i junglen af skoenhedsprodukter og vi sparede derved baade penge og aegelsen over daarlige koeb.
  Jeg har nu koebt Avenes Cleanance K og venter nu spaendt paa at se resultater :-)
  Efter at have laest en del om kemisk eksfoliering har jeg virkelig lyst til at gaa all in og eksfoliere alt, hvad jeg kan. Jeg bruger allerede Dermalogicals Gentle cream Exfoliant maske en gang om uge og synes at den virker godt og nu har jeg ogsaa lyst til at koebe Avedas botanical kinetics exfoliator eller Clarins Gentle Exfoliator Brightening Toner, som nogle af de andre laesere naevner i deres kommentarer. Mit spoergsmaal er saa om disse produkter er kompatible med Avenes Cleanance K? Eller skal man hellere noejes med et eksfolierende produkt i den daglige skoenhedsrutine? Kan bruge for mange eksfolierende produkter og kan dette gooer at deres virkning ophoerer eller mindskes?
  Paa forhaand tak for hjaelpen.

  Kristina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Kristina
   Hold da op en fin ros at få <3 Tak skal du have!
   For meget eksfoliering kan gøre huden sart, så du skal i hvert fald passe på.
   Personligt foretrækker jeg, at starte "behandlingen" med en god eksfolierende maske, mest fordi jeg ikke er den tålmodige type.
   Det eneste af de produkter, du nævner, som jeg kender, er Avedas Botanical Kinetics Exfoliant, som jeg selv er ret glad for, bortset lige fra parfumestofferne.
   Produkterne er umiddelbart fint kompatible, men du skal være MEGET forsigtig og der er næppe grund til at angribe huden så voldsomt :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Ved i om den må bruges samtidig med man smører med Cosmelan en gang om dagen?

  Altså ikke “samtidig”, men Cosmelan om morgenen og så denne om aftenen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det vil jeg ikke umiddelbart anbefale. Cosmelan indeholder andre typer syre og har en peelende effekt i sig selv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Tak for svar :)

   Har du en idé om hvor mange dage der skal gå imellem, altså fra jeg holder med cosmelan til jeg kan bruge den og omvendt?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg kender ikke Cosmelan i detaljer. Spørg der, hvor du har fået din behandling.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Hej skønne pudderdåser – tak for en fantastisk blog!
  Jeg er så nysgerrig efter at prøve denne creme, men da jeg jævnligt bruger selvbruner, er jeg lidt bekymret for om de to vil gå godt i spænd? Eller om det vil resultere i at selvbruneren ville skalle af. Hvad tror I? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Rebecca
   Generelt bliver farven mere jævn, hvis man eksfolierer jævnligt, når man bruger selvbruner. Dog ville jeg nok undgå at bruge dem sammen. Altså selvbruner morgen og Clearance aften (eller omvendt).
   Det kan godt være, at du skal bruge selvbruneren oftere. En god syreeksfolering vil få huden til at skifte overflade hurtigere, til gengæld bliver resultatet pænere når huden er pænere :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rebecca

   Tak for et hurtigt svar! Jeg tror jeg vil kaste mig ud i det så ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej skønne dåser :-)
  jeg overvejer at købe denne creme efter at have hørt så meget godt om den, men er lidt i tvivl om den vil gøre den store forskel da jeg allerede bruger La Roche-Posays Effaclar Duo, som jeg kan læse mig frem til også skulle være mikroeksfolierende? Men hvor stor er forskellen på de to produkter?
  Jeg er sådan set glad for duo’en, men synes stadig min hud fedter en del (dog ikke så meget som før) og den kan godt være lidt krads på min hage, hvor min hud er ret sart. Til gengæld har den gjort min hud pænere, renere og får sjældent bumser længere og når jeg endelig gør, er urenheden væk på en dags tid ved brug af Effaclar duo.
  Vil i anbefale at kaste mig ud i avenes eller blot fortsætte med Effaclar duo?

  Mange hilsner og tak for en skøn blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   De kan cirka det samme. Jeg har ikke selv personligt prøvet Effaclar Duo, men på papiret kan de præcis det samme. Så hvis du har så gode erfaringer med Effaclar, så ville jeg bestemt ikke skifte.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Tak for svar! Jeg har brugt Effaclar Duo i en måned med stor succes. Jeg har helt droppet at bruge concealer omkring næsen, for jeg har ikke brug for det længere! Super lækkert. Og så er det jo rart at jeg kan købe den her hvis jeg ikke kan finde den fra La Roche Posay, de koster vist også det samme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Vil i øvrigt lige tilføje at jeg har fedtet t-zone. Hvis jeg bruger min Embryolisse i resten af ansigtet og Effaclar Duo de steder hvor jeg er fedtet, er jeg helt mat og fin i mange timer ad gangen. Så den er faktisk en ret god primer til fedtet hud. Men virker Cleanance K mattificerende ligesom Effaclar Duo? Det kan jeg ikke lige gennemskue?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej det synes jeg ikke den er.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  Den lyder lækker! Jeg overvejer om man kan bruge den i bikinilinjen til at komme af med indgroede hår og røde knopper?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michella

  Kan godt være det er et dumt spørgsmål, men skal den ikke skylles af igen? Eller lader man den bare sidde på? :) Har købt den i dag, men synes umiddelbart ikke jeg kan læse mig til et svar..

  TAK for en skøn blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej, den skal ikke skylles af :) Det skal absolut blive siddende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hmm bare lige så jeg forstår det rigtig..

  Avene cremen skal bruges hver dag og er rigest på AHA.
  Paulas C skal også bruges hver dag og er rigest på BHA som er bedst hvis man har urenheder??

  Korrekt :)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja – bortset fra at Paulas Choice også har en AHA-variant. Men ja :)

   Der er også mange, der foretrækker AHA til uren hud. Det er ikke noget dårligt valg nødvendigvis.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu har jeg købt Cleanance K på jeres anbefaling og er egentlig godt tilfreds. Jeg synes dog, at den “fnulrer”, hvis man f.eks. bruger den som dagcreme inden sin foundation. Har I nogle erfaringer med det problem?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Line
   Det problem kender jeg godt. Det sker oftest, når jeg har for meget creme på eller jeg rører for meget ved huden. Bruger du andet creme/serum/andet på huden end Cleanance K og foundation?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, det gør jeg nemlig. Jeg bruger Cliniques tre-trins system og oftest også en serum derefter. Måske skulle jeg skippe serummet og bare bruge Cleanance K om aftenen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Line
   Når du nu siger tre-trins system… mener du så, at du bruger alle tre trin? Og hvilke produkter bruger du? hvilket nr. Clarifying Lotion? Jeg tror bestemt, der kommer alt for meget på din hud. Hvilken hudtype har du?

   Kh. Spørgedåsen AKA. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er helt okay med spørgsmålene! Jeg spurgte jo først ;)
  Ja, jeg bruger alle tre trin. Jeg bruger Liqiud facial soap til oily skin, clarifying lotion 2 og dramatically different lotion.
  Min hudtype er uren/fedtet med tendens til en lille smule tørhed på kinderne og fedtet alle andre steder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Line
   Tak fordi du svarer! Jeg vil råde dig til at skifte rutinen ud. CL 2 er hardcore og virkelig skrap for huden. Hvis jeg var dig… så rutinen sådan ud.

   Liquid Facial Soap i en blidere udgave
   Cleanance K
   evt. en creme hvis huden er tør. (hvad bruger du af serum?)

   Dette gælder både morgen og aften.
   Du drømmer ikke om, hvor meget min hud har haft gavn af at retænke rutinerne og droppe 70% af alle de produkter, som skulle bruges her og der og alle vegne.

   Ud med CL 2 og DDL

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej igen,

   Mange tak for dit svar! Jeg vil prøve at ændre rutinen og se, om det gør nogen forskel. Tak :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Det var da så uendelig lidt!
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Kære Pudderdåser.

  Nu har jeg også været ude at købe mig denne creme og vil glæde mig til at få den i brug. Jeg har en lidt sart og tør hud – og i den forbindelse har jeg så nogle spørgsmål! Jeg skal have købt mig en ny serum og har læst om efg serummet på jeres side og advanched night repair serum. Jeg er 41 og har linier omkring især øjnene. Hvordan er det med brugen af Avène Cleanance K og serum og så en creme. Jeg har tænkt mig kun at bruge Avène Cleanance K om natten med en creme over. Men skal det være med både serum og så creme over. Synes nemlig, at det bliver ret så meget. Eller kunne det være serum om dagen med en creme over???
  Og så sidste spørgsmål (håber I bærer over med, at der er en del…), hvilket serum EFG, Advanched night repair serum – eller vil noget tredje være bedre?
  På forhånd tak og mange hilsner fra Dorthe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Dorthe
   Der er ikke et enkelt svar på det spørgsmål. Du kan gøre det som du vil. Jeg har brugt alle modeller alt efter humør, økonomi og hvad jeg lige havde til rådighed.
   Jeg har ikke prøvet Advanced Night Repair personligt, så jeg har svært ved at sige noget om det, men jeg har kun hørt pænt om det.
   Jeg vil foreslå dig at starte med Cleanance K og et andet produkt til at starte med. Så kan du jo se derfra. Hvad det skal være, det må afhænge af din hud og økonomi :)
   Den eneste grund til at lægge en creme ovenpå en serum er, hvis du har ekstra tør hud
   Kh Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ON

  I sagde på et tidspunkt, at i ville skrive om andre former for peeling, altså kemiske peelinger o.lign. Her tænker jeg på den slags peelinger man får foretaget hos hudlæger, og evt. laserbehandlinger etc. Vi er nogle der husker Samantha fra SATC, som fik foretaget en kemisk peeling lige inden hun skulle til et event, og hendes hud var helt rød og skallende. Jeg har selv fået en kemisk peeling, udført af en læge, som varede 1.30 min, og kostede 1.500 kr. Rødmen udeblev fuldstændigt, og jeg kunne hverken se eller mærke forskel efterfølgende. Kan det mon være rigtigt?? En lille guide ville være en stor hjælp:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Du kan sagtens få lavet en kemisk peeling uden rødme og irritation. Det kommer helt an på, hvilken slags det er. Men du skal da gerne kunne se resultater. Hvad fik du det lavet for og hvilken slags var det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • ON

   Det var MILK. Blev anbefalet kun at bruge vand og fed creme med spf bagefter. Jeg har aldrig haft værre hud :(

   Jeg ville have en peel fordi jeg har store porer, hudorme, uren/fedtet hud (især ved menstruation), er tidligere ryger og har gået lidt i solarie i mine yngre dage. Så min hud er generelt bare temmelig slidt og skadet (ikke akne eller rynker)

   Jeg bruger Paula’s Choice, både BHA og AHA, men det er ikke helt nok til at

   Men vil i lave en guide til f.eks. TCA-peels eller andre metoder hvorved man “ødelægger” huden således at den genopbygger sig selv? Det er en jungle at finde rundt i, og vi er nogen stykker hvis hud trænger til en helt ny start

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Øv :(

   Vi gør det på et tidspunkt – men vil ikke love hvornår. Jeg kan ikke få http://www.paulaschoice-eu.com til at virke lige nu, men hvis du søger der, så har hun skrevet en god guide til det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Skal den kun kommes på de områder hvor man har uren hud eller skal den i hele ansigtet? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hele ansigtet :) Du kan selv bestemme, men jeg ser ingen grund til ikke at bruge i hele ansigtet

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Nu har jeg brugt den i 3-4 dage og jeg har fået mere uren hud som om at den har frembragt flere er det meningen? :/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   ps. jeg har brugt den både morgen og aften og jeg har rengjort min hud rigtig godt inden og kun kommet den på de områder der er slemmest.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Du skal bruge den i hele ansigtet, og du skal bare rense din hud som normalt – du må endelig ikke være ekstra hård ved den. Du kan se resultater efter et par uger. Hvis du fortsat synes, det bliver værre, skal du selvfølgelig stoppe med den igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elena

  Uhh, den ser da bare for interessant ud!

  Jeg er ved at afprøve Akademiklinikkens serum med AHA og BHA (http://www.akshop.se/product.html/pure-active-serum?category_id=8), som jeg tager på hver aften efter rens. Uanset hvor meget jeg tager på, kan jeg altså ikke mærke en prikken. Kan det betyde, at den er til no use for mig??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej, slet ikke. Det behøver ikke prikke for at virke. Du skal faktisk helst ikke mærke noget – det betyder, at din hud ikke er irriteret (men jeg kender ikke selve produktet!).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Hej I seje og kloge tøser!

  På jeres anbefalinger har jeg nu følgende cremer at skifte imellem:
  Aderma Epitheliale Ah Repairing Cream
  Aderma Exomega lotion
  HTH Lotion

  Jeg overvejer nu at tilføje den her anbefalede Cleanance K, og vil derfor høre, om I kan guide lidt om forskelle/sammenhænge mellem disse fire produkter.

  Jeg har forholdsvis “almindelig” hud uden store problemer med tørhed/fedtet hud/acne, men havde i teenagetiden meget uren hud, hvilket gør at den i dag heller ikke er “Photoshopet” i looket, men sådan lettere ujævn uden makeup.

  Hvordan kan jeg bruge de fire produkter – eller overlapper de hinanden, så de ikke alle fire er relevante?

  På forhånd mange tak!

  Bedste hilsner

  Susanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Susanne
   Der er AHA syre i både Cleanance K og HTH, så du skal ikke bruge de to produkter sammen. De kan lidt det samme. Du skal vælge mellem de to :)
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

   Kære Katja!

   Tak for dit svar. Kan du så anbefale den ene frem for den anden af Cleanance K og HTH?

   Og hvad gør Aderma’s Ephitheliale (har læst jeres anmeldelse af den) helt præcist i modsætning til HTH/Cleanance K – og hvordan bruger jeg de forskellige cremer, altså hvor ofte hvilken og i hvilken rækkefølge osv.?

   Jeg takker rigtig mange gange for din hjælp;-)

   Bedste hilsner fra Susanne

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Epitheliale er en fugtigheds/antiagecreme. Disse to er eksfolierende syrecremer. Du skal altid bruge syreprodukter først.

   Allesammen er til at bruge dagligt.

   De er alle gode – jeg vil ikke fremhæver det ene fremfor det andet.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Hej Pudderdaaser :)
  Ville lige høre om I tilfældigvis skulle have et forslag til min hudsituation.
  Jeg har gennem de sidste måneder (4-5) brugt denne her Avéne Cleanace K samt deres rensegele fra samme serie. Har kun haft få urenheder, men synes at det er gået hen og blevet værre det sidste stykke tid – det er sådan at folk ligger mærke til det sidst på skoledagen, når ens concealer langsomt glider af. Dog synes jeg ikke at det er så slemt, at jeg lige frem behøver at gå til lægen med det. Eller burde jeg det? :-o Det lyder lidt voldsomt.
  Har i et forslag til fx et produkt?
  Btw, mange tak for en fantastisk blog:) Godt arbejde :) glæder mig altid at læse den, da I ligesom forholder jer ret anderledes i forhold til mange andre af sådanne blogs.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Iben

   Hvor sidder de urenheder helt præcis?

   Hvis de bliver værre af kemisk eksfoliering synes jeg bestemt, du skal gå til lægen og finde ud af om det er akne eller måske noget andet, der er i spil.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Iben

   Tusind tak for hurtigt svar :-)))

   Det er især (meget) i næsefløjen. De er sådan.. flere helt små og en gang imellem dukker der 1(-2) store+ hårde op.
   Mine kinder samt hage er helt pæne og rene, men i panden dukker der ofte omkring 2-4 mindre bumser op.
   Lækker forklaring :-s

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Iben

   Vil lige tilføje at urenhederne omkring næsen nærmest har siddet der fast de sidste mange måneder :-( I resten af ansigtet tænker jeg det måske er meget normalt i en teenagealder, men de andre er ret træls.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Sådan er det – uden forklaringen, så er det svært at vide, hvad vi har med at gøre – lækkert eller ej :) Jeg stemmer for at du stopper med Avene, hvis du synes, det er blevet værre i den tid, du har brugt det. Og overvej en tur til lægen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Nej, hvor er det en god creme! Så allerede resultater efter et par dage, og nu efter en uge tror jeg aldrig min hud har været flottere. Tak for et godt tip og en rigtig god blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lotte ljunggreen

  Hejsa jeg er begyndt at bruge produktet, og efter 1 uge kan jeg se meget store forandringer i min hud. Jeg har efter lidt hormonelle forandringer, oplevet at få urenhud og bumser, og var var hel desperat, det er en mirakel creme:o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg bruger kun Avene produkter til min tørre og sarte hud. Jeg har en pæn hud, men døjer noglegange, med talgknopper – de kommer altid på venstre og højre siden af min hage, og noglegange i panden. Dog, er det ikke så slemt mere, efter jeg er begyndt at bruge Avene og renser min hud 2 x dagligt. Men noglegange, så popper der lige 1-2 op. Vil du anbefale denne cream, at duppe på talgknoppen? – Behøves man bruge den, til hele ansigtet? Søger bare, et produkt, der kan fjerne talgknoppen! :)

  VH. Line :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Du kan godt bruge den på et enkelt område, men den virker ikke efter talgknoppen er kommet. Du skal bruge den hver dag som forebyggende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Hej Pudderdåser

  Nu har jeg både læst dette indlæg og de andet om kemisk eksfolering, hvor I anbefaler Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant fra Paula’s Choice.
  Men hvilken er bedst for min hud?

  Jeg har hudorme på næsen, panden og hagen, hvor jeg også har tendens til at få store bumser.

  Vh Diana

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   BHA – helt sikkert :) Det er også min egen favorit. Men hvis du har færre penge at gøre godt med, så er Avene også godt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Hej pudderdåser :)

  Kan man sammenligne denne creme med Paulas choice’s eksfolierende cremer? Jeg tænker % mæssigt?

  Altså Paulas choice har angivet procenter på de eksfolierende produkter.

  Eller prøver jeg at sammenligne pærer og æbler? ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej, det kan man helt sikkert. Det er et godt spørgsmål, der er 6% glycolsyre og 2 procent lactic acid i – det giver 8 % AHA og 0,1 % BHA.

   Det kan du sammenligne direkte med Paulas Choice :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anette

   super tak :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Hej pudderdåser

  Hvad siger I til en aspirin-maske som eksfoliering til uren/fedtet hud? Har I nogle erfaringer med det? For jeg har hørt om det, men jeg har ikke prøvet det endnu, og det kunne være et billigt alternativ?

  Vh Diana

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Aspirin indeholder acetylsalicylsyre. BHA er salicylsyre. Det virker ikke på samme måde – desværre. Acetylsalicylsyre er rigtig godt som antiinflammatorisk og beroligende, men det er IKKE eksfolierende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Hej søde piger!

  Jeg har et spørgsmål, som vist er druknet i dyngen (fra 2. april) – kan I mon hjælpe med det?

  Mange hilsner fra

  Susanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg har svaret dig nu :) Prøv også at se resten af kommentarfeltet igennem under indlæggene.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hej nu har jeg brugt den i 4 uger jeg syntes stadig at der kommer mange nede ved hagen der ved hormon linjen og der kommer kun lidt i panden men det er vist bare 1 -2 små bumser så det er ikke så slemt, men det er stadig ekstremt ved hagen syntes du at jeg skal prøve at købe den der avene cleanance spot treatment stick og bruge den sammen med jeg er nemlig ved at løbe tør for cremen så skal købe en i dag eller i morgen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Men det dejlige ved den er at den ikke gør min hud tør jeg behøver slet ikke at bruge nogle andre creme ud over den og min hud plejer at blive meget tør nogle gange men jeg er stadig bekymret for om den virkelig hjælper på min urene hud eller om det bare kommer langsomt og tager tid om at rense ud?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isa

  Hej!
  Tak for den gode gennemgang af dette produkt. Jeg overvejer at købe det. Jeg har ikke sådan en dårlig akne hud.. mere uren, med mange hudorme, og pletter rundt omkring… Jeg har dog en meget sart og tør hud.. Hvad vil du anbefale man bruge ovenpå cremen? Eller vil du anbefale man f.eks. bruger denne om morgnen og så en fed creme om natten?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jamen, du kan gøre begge dele. Start med at bruge den en gang om dagen kun. Hvis du har tør hud vil du nok hurtigt mærke, at du har lyst til at bruge noget mere ovenpå.

   Hvad plejer du at bruge? Du kan bruge hvad som helst der ellers normalt virker for dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • isa

   Jeg bruger dermalogica til kombineret hud. Også bruger jeg Ole Henriksen serum og natcreme …jeg håber virkelig det her vil virke for mig. Sker der noget ved at blande så mange produkter?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Hej! Skal man bruge en dagcreme efter man har brugt eksfolieringen, eller er den nok i sig selv? Og hvilket tidspunkt er bedst at bruge den på? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er bedst at bruge syreprodukter om aftenen. Det kommer an på din hud om du har behov for mere creme. Det må du selv mærke efter :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hej nu har jeg brugt den i 5 uger jeg syntes stadig at der kommer mange nede ved hagen der ved hormon linjen og der kommer kun lidt i panden men det er vist bare 1 -2 små bumser så det er ikke så slemt, men det er stadig ekstremt ved hagen nogle gange, syntes du at jeg skal prøve at købe den der avene cleanance spot treatment stick og bruge den sammen med? Men det dejlige ved den er at den ikke gør min hud tør jeg behøver slet ikke at bruge nogle andre creme ud over den og min hud plejer at blive meget tør nogle gange men jeg er stadig bekymret for om den virkelig hjælper på min urene hud eller om det bare kommer langsomt og tager tid om at rense ud?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg forstår ikke helt det sidste, du skriver? Hvis du synes, det virker nu, så skal du endelig blive ved. Der kommer ingen “forsinkede” urenheder. Der er ikke noget at være bekymret for.

   Jeg kender ikke deres Spot treatment stick, men hvis du har flere bumser, så kan du overveje at supplere med Basiron, som er et descinficerende håndkøbslægemiddel mod akne. De to ting i kombination er ganske effektivt: http://www.basiron.com/sv/

   Basiron er et lægemiddel, så husk at undersøge bivirkninger osv. før du bruger det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina

  Hejsa,

  Kan man bruge andre renseprodukter end nogle fra deres serie?

  Bedste Hilsner

  Sabina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilia

  Hej

  Jeg er så meget på vej til apoteket efter denne creme, den lyder som det jeg mangler?
  Men hvda er det med fedtet hud…hvorfor blir det bare ved og ved?
  Er nu 39, har ikke acne, bare møgfedtet hud:(
  Er den creme god til dette, og hvad anbefaler i ellers?
  Tak for en fantastisk blog!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er det her, der kan gøre noget. Fedtet hud handler om hormoner, og det er absolut en skrøne, at det kun hører ungdommen til.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betinna Grandjean

  Hej Pudderdåser ;o)

  -Super fed blog og meget informativ – TAK!

  Jeg har nu læst rigtig meget herinde, men vil alligevel gerne spørge for at blive helt afklaret omkring hvad jeg selv bør gøre.

  Jeg er snart 37 år. Kan stadig døje med bumser og hudorme, men har ikke som sådan fedtet hud. Dog døjer jeg MEGET med pigmentpletter samt har lidt gamle ar. Har pigmentpletterne i hele ansigtet (og ikke andre steder på kroppen -hmf!) Jeg har en nærmest sammenvokset brun stor plamage i panden, således at det nærmest er min normale hudfarve der er mindst af. Jeg har også brune plamager på specielt højre kind. Jeg bruger Foundation dagligt for at dække det værste. Om sommeren er det selvfølgelig HELT blusset op og jeg bliver nærmest “mulat-farvet” pletvis. Jeg føler at jeg ser uren eller beskidt ud. Om vinteren er det noget nemmere at dække. Jeg tør dårligt at nyde sol eller ferie længere… :/

  Jeg har nu læst om Avené, Paulas Choise osv. Har selv prøvet både cliniques (ved ikke om det er rigtigt stavet) samt Lancômes ansigtscreme mod pigmentpletter (ret dyre cremer…)… Sys ikke at jeg har penge pt. til kosmetiske behandlinger på en klinik (selvom jeg har hørt godt om diamant-peeling, men ikke ved om det holder ved..) Hvilke produkter vil du anbefale en hud, som både er blevet slap, pigmentplettet og kan døje med urenheder i perioder?

  Jeg har altid haft godt hudplejerutiner men har nok aldrig prøvet en kemisk skrub.. Er det Paulas, Avene eller andet jeg bør vælge? Skal det være AHA eller BHA?? Kan du anbefale Paulas rens og tonic også? Har også set at der er faktor 30 i deress ansigtscreme… men ikke i den med BHA vel? Hvordan med øjencreme mod store hævelser og rander?

  Årh hvor jeg glæææder mig til at høre jeres svar! inden jeg bruger flere formuer på diverse cremer, rens osv…

  På forhånd STORT TAAAAK!!!!
  Betinna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Betinna

   En AHA vil klart være at foretrække. Kombineret med et af disse: http://pudderdaaserne.dk/2011/10/29/de-bedste-produkter-mod-pigmentering-og-ujaevn-hudtone/

   Det allervigtigste er solblokker. Faktor 50 – ingen sol må komme igennem. Solen bliver ved med at vedligeholde dine pigmentpletter.

   Jeg tror ikke Paula har lavet et produkt, jeg ikke kan anbefale :)

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betinna Grandjean

   Hej igen Katja!
   -Tusind tak for svar! dvs. at jeg fx. ku bruge Paulas Choise med AHA og samtidig bruge en yderligere creme mod pigmentforandringer, altså Clinique’s even better skin eller en anden fra Paulas Choise? – gud hvor er det en jungle, selvom jeg har været vidt omkring og prøvet diverse cremer.
   Nu var jeg lidt hurtig, og fløj ned på apoteket og købte Avenes Cleanance K….. indtil videre en super god creme, men ikke den rigtige kan jeg høre. Jeg har også købt en ny faktor 50 til i år.
   Endnu engang tusind tak for jeres super fede blog!!
   KH Betinna

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nejnej, Cleanance K indeholder også AHA og er sandsynligvis lige så god, så brug du for guds skyld den. Suplér med fx. Even Better eller lignende creme mod pigmentforandringer. MEN lad være med at forvente mirakler – held og lykke :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betinna Grandjean

   Hej igen :o)
   Hold da op et hurtigt svar! TAK!
   Jamen så fortsætter jeg brugen af Cleanance K! :)
   Jeg føler ikke umiddelbart at jeg har brug for yderligere creme ovenpå (selvfølgelig solcreme når jeg er ude), men jeg skal gøre det for bedre effekt ift. pigmentforandringer tænker du?
   TAK Kata! ;o)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Næ – start med en ting ad gangen, så kan du også bedre adskille, hvad der rent faktisk virker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie Rohde

  Tak for inspirerende indlæg!
  Jeg bruger i forvejen en rens “Facial cleanser” fra MD formulations og deres mouisture defense antioxident creme, og kan denne fra Avene indgå i den hudplejerutine? Tænker bare hvis man mikser frugtsyrebalance fra mærke til mærke, om det vil være skidt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] hos Pudderdåserne kan du læse meget mere detaljeret om cremens ph-værdi og […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana A.

  Kender du AHA-frugtsyren fra Urtegaarden? I så fald: vil du så anbefale den, når den nu indeholder så stor en mængde AHA? Selvfølgelig mener jeg ikke som noget der skal blive på huden, men hvis det bliver vasket af efter 10-15 min?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej Pudderdåser
  Må man bruge Cleanance K cremen når man også bruger Skinoren (mod Acne), eller er denne kombination for “hård” ved huden?
  Tak for de altid brugbare råd;O)
  Vh Ida

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej Pudderdåser!

  Kender I andre eksfolierende cremer med BHA, som i modsætning til Cleanance K ikke indeholder parfume? Min astma-og-allergiske hud vil helst være fri, fortæller den mig tit. :) Jeg har set på Paula’s Choice, som I også anbefaler i kommentarerne, men jeg synes, at den er lidt dyr…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Desværre nej. Der findes mange som også indeholder rigelige mængder alkohol, men det vil jeg heller ikke anbefale.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Pudderdåser!
  Jeg har købt denne Avene Cleanance K efter at have læst om den på denne super blog!
  Da I også anbefaler en fra Paulas Choice kunne jeg også tænke mig at se nærmere på den, men jeg har problemer med at finde ud af nøjagtigt hvilken det er for en I mener for synes der er flere muligheder når jeg klikker på linket. Kunne I sig mig det nøjagtige navn på den?
  Og vil I anbefale den ene frem for den anden (avene/ paulas)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det kommer helt an på, hvilket problem du har med din hud?

   Paulas Choice eksfolieringerne handler om to ting: Om de er med BHA eller AHA, og hvor høj procent. Hvad du skal vælge kommer an på din hudtype. Alle de andre valgmuligheder – creme, gel, lotion har ingen betydning for effekten, alene for hvordan produktet føles. Jeg bruger BHA gel på 2 procent, men effekten af 2% lotion eller flydende er det samme. Jeg foretrækker bare gel formen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hej Katja og Helene, tak for en fantastisk side! Er begyndt
  at følge jeres råd vedr. behandling af uren hud, og jeg kan
  allerede se resultater – er 28 år så er VIRKELIG glad for udsigten
  til at få gjort bugt med min teen-hud. Har Bruger denne cream
  Cleveance K, da det virker som om, det er den eneste, I anbefaler,
  man også kan købe i en butik i DK, men faldt så i dag over denne
  fra Danish Skin Care – er det en cream I har erfaring rmed/kan
  anbefale?
  http://shop.danishskincare.dk/produkter/16-eksfoliering/63-smooth-skin-daily-exfoliator/
  Igen, tak fordi I tager tid til at hjælpe os andre :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søs

  Hm. Jeg forstår det simpelthen ikke. Jeg har prøvet Cleanance K af to omgange nu – og det eneste jeg ender op med er mere uren hud (hagen). Er fer andre der oplever det? – og har Pudderdaaserne mon en logisk forklaring? Min hud er sart med tendens til urenheder på hagen og tør hud all over.

  Jeres blog er fantastisk – den er min go to i alle beauty-henseender!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] (I jeg ved ikke hvad jeg skulle have gjort uden deres kyndige vejledning). Jeg synes I skal læse deres anmeldelse af denne da den er virkelig god og meget bedre end jeg ville kunne. Jeg bruger denne creme hver […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Ved at det er en gammel post, men håber I ser mit spørgsmål alligevel:-)
  Smøres det i hele ansigtet eller kun hvor man har hudorme og bumser – for mit vedkommende næse og hage?
  Mvh Astrid

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Du skal bruge det i hele ansigtet og hver dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej,
  jeg overvejer at købe denne, mne har et par spørgsmål:
  1) jeg bruger nuxe serie til ansigtet, der hedder Reve de Miel og inkluderer ansigtsvask og dag-/natcreme. Kan jeg bruge Clearance K i kombination med denne serie?

  2) i så fald skal jeg vel påføre den under min dagcreme/natcreme, ikke?

  Mvh
  Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Sofie
   1) ja
   2 ja
   :-D
   Held og lykke, Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Rasmussen

  Hejsa,

  Skal have købt mig sådan en tube der! Har dog også overvejet BHA 2% fra Paulas Choice, men ved ikke, om begge produkter er lige effektive?

  Jeg har tendens til fedtet hud, hvis jeg bruger en for fed/for meget dagcreme, så jeg ville helst undvære at smøre et ekstra lag ovenpå – men jeg har hørt, at man SKAL bruge en creme med SPF ovenover en eksfolierende en af slagsen??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Beate

  Gammelt indlæg, men jeg har lige brug for jeres hjælp.
  Jeg har købt det omtalte produkt, men opgav at bruge det efter 2-3 gange. Jeg påførte det om aftenen og næste morgen var mine tilstoppede porer mørkere og bestemt ikke renere. Jeg har prøvet en hel del produkter, men aldrig det. Det blev kun en lille smule værre de næste par gange, men så opgav jeg altså. Nogen siger, at huden udrenses, når man bruger kemisk peeling, men det ved jeg altså ikke, om er sandt. Skal jeg mon bare smøre den på, bide tænderne sammen og håbe, at det hurtigt går over, eller tyder det bare på, at den ikke er egnet til min hud?
  På forhånd tak for hjælpen. Det er så skønt, at man kan få et ærligt svar herinde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anders

  Giver Avene Cleanance K også fugt til huden, eller er det en god idé at bruge en ekstra fugtighedscreme, hvis man har tendens til tør hud?
  Og er der evt. noget, du kan anbefale sammen med? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anders
   Det er helt sikkert nødvendigt med en creme over, hvis huden er lidt tør. Vælg en du selv har det godt med, der er jo mange gode cremer, så det handler mest om personlig præference :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skal den fordeles i hele ansigtet, eller kun der hvor man har tildens for uren hud, dvs. i t-zonen for mit vedkommende :) ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hele ansigtet :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for det hurtige svar! Jeg var ude at købe den i dag sammen med deres gentle milk cleanser. Skønne produkter, som min sarte hud godt kan tåle :).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er dejligt at høre. Tak for tilbagemeldningen

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Elsker jeres tips og anmeldelser og efter at have læst i jeres arkiv faldt jeg over denne og styrtede ud og købte cremen. Jeg har brugt den i en uges tid nu, men syntes jeg bumser mere ud end normalt. Er det mon et tilfælde eller? Har normal/kombineret hud :) Mvh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Louise
   Har du læst brugsanvisningen? Jeg har nemlig hørt fra flere, at de har haft problemer, hvis de ikke har brugt den præcis som angivet. Ellers vil jeg sige at bumser sædvanligvis er længere tid undervejs, så måske har den bare hjulpet nogle på vej. Jeg oplever i hvert fald selv, at jeg godt kan slå lidt ud efter effektiv eksfoliering.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • @pixeleret

  Denne artikel er virkelig en øjenåbner, jeg har en ret fjollet tør hud med mange hudorme på næsen, og tænker måske at erhverve mig denne? Er det helt tosset, eller bør jeg gå efter en BHA?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej pudderdåserne. Tak for en super god informativ side :-)
  Jeg har igennem de sidste par måneder haft meget uren hud, især ved hagen og kæbelinien. Jeg har netop købt avene k cleanance og har også behov for en god creme til at bruge bagefter, så min hud ikke tørrer helt ud. Jeg har normal/ let fedtet hud og som sagt ret plaget af urenheder og bumser. Hvis I vil give mig et forslag vil jeg sætte STOR pris på det!
  På forhånd tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Line
   Har du brugt Cleanance K? Og føles din hud som om den mangler mere fugt bagefter?
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Ikke som det er lige nu, men efter erfaring ved jeg, at med den sæson vi går i møde, så vil min hud sikkert blive mere tør. Men det kan være at den ikke bliver det i år, for min hud er meget mere fedtet end normalt.:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie Nelson

  Hej Søde pudderdåser!
  Hvad er jeres mening om Mellisa AHA frugt-complex creme?
  Jeg tænker især om der er nogle ingredienser i som vil kunne irritere en lidt sart og tør hud?
  Tak for en dejlig og ærlig blog :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Tak skal du have :)
   Jeg har desværre ikke testet den

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Avène CleananceK er en olie fri creme som har en peelende efftekt på huden (keminsk eksfoliering), den skal bruges hver morgen efter man har renset sin hud. CleananceK indeholder aktive stoffer som blandt andet opløser hudorme og hæmmer bakterie udviklingen i huden, derudover gør den huden pæn og mat. CleananceK koster 140 kr. på apoteket i Danmark, men kan findes til 8.99€. Pudderdåserne har skrevet et super godt indlæg om kemisk eksfoliering, find det her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Jeg købte denne creme efter at have læst jeres, som altid, gode og informative anmeldelse. Så fedt med en dybdegående, gennemført anmeldelse, i stedet for de der ”Den er rigtig god, og I kan købe den her”, det får man altså bare ikke en pind ud af.
  Nå, jeg ville egentlig, udover at rose jer for jeres gode arbejde, lige spørge om noget..
  De første to-tre gange jeg brugte cremen, så jeg næsten magiske resultater, og min hud brokkede sig på ingen måder over den ellers stærke creme. Desværre, er min hud begyndt at drille lidt, jeg har fået en del flere hudorme, små urenheder og rødmen i ansigtet. Det kan også være fordi, jeg i samme omgang skiftede make-up fjerner og dagcreme, og at det er dem der ikke duer på min hud. Jeg ville bare lige høre, om det er normalt, at en creme som denne kan give dramatiske resultater i starten og derefter få huden til at slå ud? Altså, det kan jo være, den bare lige skal nå at reagere på cremen først, men jeg ville lige have svar fra ‘professionelle’ (det er I altså i mine øjne, hehe). Undskylder for en hel halv Bibel, men jeg tænkte, at hvis jeg ville have et godt svar, var det her, jeg skulle spørge. Mvh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære A
   Det lyder mere sandsynligt, at det er din nye makeupfjerner eller dagcreme, der driller. Jeg ville prøve at holde pause med dem i en periode og se, hvad der så sker. Du er nødt til at prøve dig frem for at finde ud af, hvad du reagerer på. Der er ikke rigtig anden måde at finde ud af det på :)
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • solveig

   Hejsa, jeg døjer med hudorme og har prøvet cremen og synes det provokere – somom det prikker og svier og gør jeg får flere. Har dog kun prøvet i 3 dag om aftenen. Kan det være cremen jeg ikke kan tåle eller skal det prikke og kan det gøre det værre, for det bliver bedre i huden?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det skal prikke. Det gør syren i produktet. Det bør dog ikke gøre decideret ondt. Men du bør ikke få flere hudorme. Bestemt ikke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Hej :)
  Nu har jeg også været ude og investerer i denne creme og glædede mig meget til at tage den i brug! Dog vågnede jeg i morges op til en meget ubehagelig overraskelse… Mit ansigt, specielt øjne og kinder, var total hævet op! Min hud svier, kløer, føles alt for lille og er rød.
  Jeg forstår ikke helt hvorfor min hud reagerer sådan overfor cremen, da der jo står den er hypoallergisk og at serien generelt er til sensitiv hud.
  Er der andre der har oplevet noget lignende, eller hørt om nogle der har? Jeg kommer i hvert fald ikke til at bruge mere af den fremover..
  Dette er ikke en kritik af Pudderdåserne, men ville bare fortælle om min oplevelse og hører om andre har været ude for noget lignende..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Kristina, dit stakkels menneske. Man kan få allergiske reaktioner på alt, også dem der kalder sig noget andet. Det der er en allergisk reaktion.
   Brug den aldrig igen!

   Hvordan har din hud det nu?
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

   Tak for svar!
   Min hud er meget tør , men er ikke hævet og rød mere. Så nu undgår jeg at bruge makeup og smører en masse creme på og håber den snart bliver normal igen ! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   God bedring med det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Tak for en dejlig blog som jeg besøger næsten dagligt :-)
  Jeg har købt denne lækre creme og er i tvivl om jeg skal bruge den morgen og aften? Hver dag? Hvor mange dage? I hele ansigtet?
  Mvh Gitte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Gitte. Dejligt at du kan bruge os. Jeg synes, du skal starte med en gang dagligt. Om det er morgen eller aften bestemmer du selv. Hvis du ikke oplever irritation, kan du gå op til to gange dagligt. Hvis det føles som for tit, så kan du gå ned til hver 2. dag. Man må prøve sig lidt frem :)
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ulla

   Håber at det er ok, at jeg kommer med et tilstødende spørgsmål i forlængelse af Gittes indlæg.

   Jeg bruger K cremen hver aften, og om morgene cleanance anti-shine regulating lotion (for at hindre at fuden bliver fedtet for hurtigt). Kan jeg bruge K cremen under anti-shine lotionen, for at se om effekten fra K cremen øges ved at blive anvendt to gange om dagen?

   Tak for en informativ blog!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] og hvor er de dog irriterende! Jeg læser tit pudderdåsernes blog og faldt lidt tilfældigt over dette indlæg  det lød som det helt rigtige produkt for mig! Produktet indeholder både AHA og BHA syre hvilke […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sissel

  Jeg har købt denne creme efter jeres anbefaling, og den har gjort underværker for min hud! Jeg har kombineret hud, og jeg synes, det er så svært at finde en dagcreme, der passer til min hud. Kan I anbefale en, der vil arbejde godt sammen med cleanance k, som jeg bruger som natcreme? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er virkelig vild med Avene og deres produkter! Så fedt at se at nogle får dem testet og skrevet omkring dem!! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Kære Pudderdåser.
  Jeg er dybt frustreret over min hud, og er ved at give lidt op..
  Jeg har en fedtet t-zone med meget uren hud på hagen og kæbeparti + tørre kinder.
  Jeg bruger Origins zero oil cleanser sammen med en Clerasonic Mia 2 og en fugtgivende creme bagefter. Om aftenen bruger jeg Basiron på hagen. Er det en forkert kombi? Hudpleje verdenen er jo simpelthen en jungle, så er usikker på, hvorvidt jeg bruger de forkerte produkter.

  Jeg er ret betaget af omtalen af Avene cleanance k, så tror virkelig jeg vil prøve den!

  Tak for en helt fantastisk blog :)!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvilken creme bruger du?

   Avene Cleanance K er helt sikkert et godt bud til dig. Gerne kombineret med Basiron.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

   Lige nu bruger jeg en fra Raunsborg. Jeg har tørre kinder, så jeg har brug for noget fugt. Har du et godt forslag til en bedre creme? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Mit forslag er klart at bruge Cleanance K i hele ansigtet, og så supplerer med en fugtcreme på dine tørre steder, men ikke på de fedtede ansigtspartiert. Cremen fra Ravnsborg er sikkert fin til det formål – brug det, du har i forvejen i stedet for at løbe ud og købe en masse nyt på en gang.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

   Tusind tak :)!! Og tak for en hammer god blog!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Hej og tak for en fantastisk side! Jeg har lige fundet herind og er helt vild med jeres letforståelige venlige vejledninger :-) Har dog et spørgsmål vedr denne aha mm fra Avene. Har brugt den en lille uge nu, hver anden dag kun pga sart hud – men kan det passe man får lidt ekstra uren hud af det? Men det er måske kun i starten eller??
  På forhånd tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Pia. Nej det burde du bestemt ikke få. Kan der være andre årsager? Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

   Tak for lynhurtig svar! Hmm synes ikke rigtig jeg har ændret på andet. Og kan nu også se det samtidig hjælper.. Jeg har altså også en meget mærkelig hud :-S Men måske det kan være noget udrensning?!?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg har i den seneste tid nydt at bruge denne som min dagcreme. Nu er jeg bare kommet i tvivl om den indeholder solbeskyttelse, så man undgår pigmentforandringer osv. i forbindelse med at vejret bliver varmere?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej mette. NEJ det gør den ikke. Du skal bruge en solcreme ovenpå. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Hej!
  Hvad med at bruge denne Cleanance K om dagen med solfaktor ovenpå og a-vitamin creme på natten?
  Noget der taler imod det?
  Har brugt Beaute pacifique’s a-vitamin creme i et par år nu, med gode resulater, en robust hud, men vil komme tilbage til lidt syre da jeg har lidt hormon-bumser efter 40 år :-)
  Har I et svar/ide?
  Ellers tak for en fornem side med så meget gode tip!
  PS Har prøvet at skrive under dette inlæg før men det kom ikke ind, måske er indlægget for gammeel?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nej, det lyder da som en meget fin idé :) God hudplejerutine.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Tak for svar, så prøver jeg det. Jeg har brugt Cleanance K om natten nu i 10-12 dage, så nu gearer jeg op med a-vitaminen også :-) om intet taler imod det!!
   Jeg kom vist ud at købe et serum fra plaisir 3i1 igår, fordi det var på tilbud :) (og fundet via jeres hjemmeside…)

   Så nu er spørgsmålet hvor jeg bruger det i den her rutin?

   A-vitamin + fugtcreme ovenpå til natten

   Avene Cleanance K + serum + fugtcreme (punktvis/tørre kinder) og solfaktor sidst?

   Tænker jeg rigtigt? Findes der riskiko for noget, tex irritation? Alle produkterne har jeg tolereret separat så det burde være ok at bruge dem sammen. Nå, ikke serumet, så det skal jeg måske prøve før jeg adderer a-vitamin cremen ind igen?

   Er meget nysgerrig på fremtidige reviews på flere Beaute Pacifique produkter i fremtiden :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Du kan sagtens bruge Plaisir og Beauté Pacifique sammen. Bare husk Cleanance K skal altid på nederst og solfaktor på øverst. Der i mellem kan du blande som du lyster :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Hej
  Ved godt, det er et ældre indlæg efterhånden, men det bliver stadig læst :-). Jeg har brugt Cleanance K siden jeg læste indlægget første gang i starten af 13, og da jeg denne gang skulle bestille (som vanligt hos Apo-rot.de) lagde jeg mærke til, at produktet nu indeholder 1% BHA – Avéne har åbenbart ændret formuleringen – smil herfra, da 0,1% i mit hoved er = ligegyldigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Toppen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • lene

   Det var intresant, jeg har lige købt på echemist, er der så 1% i mine også? Hvordan ser man det, og betyder det at noget andet er blevet mindre, fx aha?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg prøver lige at spørge Avène selv

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • lene

   Hej, fik du noget svar af Avene selv?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • lene

  Sådan står det oversat på apo-rot om den, det var mere end *en* nyhed der?
  Avene termisk kildevand beroliger huden og reducerer inflammation
  Mikrokapsler og vitamin B6 kedelig hud ser
  Ahas fjerne fortykket liderlige lag og glat hud tekstur
  NYHED: Det øgede niveau af BHA (salicylsyre 1%) trænger ind i porerne, opløser endnu mere effektivt sebaceous og Hautpfropfen og dermed letter udstrømning af sebum
  NYT: Mere fugt uden fedtet! Udvalgte lipidkomponenter ved våd hud uden at fedte eller skinnende. Gelen creme føles let på, absorberer hurtigt og efterlader en mat teint
  NYHED: Moderne tekstur med fugt reservoir: flydende krystaller tjene som en glimrende vandreservoir, som giver ud og efter deres fugt til huden. De understøtter samtidig lethed og måtter virkning af emulsionen
  13% lipidindhold
  50% Avene termisk vand

  man må håbe de ikke har skiftet på ph-værdien også??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lene

   Hej hej! Noget nyt fra Avene selv?
   Jeg har lige begyndt at bruge de nye tuber jeg købt fra england og nu lade jeg mærke til at det ikke svier og prikker lidt, som det plejer at gøre år jeg smører cleanance K på…
   Så tænker jeg måske jeg har fået fat i den *nye* produkt og måske er også ph-værdiet eller noget andet skiftet ud også? Eller har jeg bare blevet vant til produktet, jeg syns dog det er interessant at det passer med at jeg skifter til nyere produkter at prikken ophør den samme dag? ikke?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • lene

   Glemte at sætte flueben for give besked om nye kommentarer på email ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jep. I har helt ret. Den bliver relanceret. Også i Danmark om et års tid. Jeg ved ikke mere om indholdet end I skriver, så jeg håber I vil fortælle mig, hvordan den fungerer?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

   Var lidt (læs meget) nysgerrig vedr. den nye formulering. Da jeg køber i Tyskland, fandt jeg en kontaktadresse her og spurgte dem om, hvornår formuleringen var ændret fra 0,1 til 1% BHA og hvordan jeg kunne se, om jeg havde købt den nye eller den gamle formulering – her er svaret, der ikke gjorde mig mindre forvirret – specielt når jeg læser her hvor Katja skriver, at den bliver relanceret om et år???

   Dear Mrs Frau El…………,

   The product was changed already in 2011, so that it is very likely that u got now a newer one with the new incredients.
   If you have special questians you can call us via the free hotline: 0800-7050600.

   With kind regards
   your Med.-wiss.-Team der
   PIERRE FABRE DERMO KOSMETIK GMBH

   C. Gerhardt, Ass. Med.-wiss.

   Judith Horzel, Leitung Med.-wiss. Information, Bereich Kosmetik
   Kosmetische Überwachung / Kosmetovigilanz

   PIERRE FABRE DERMO KOSMETIK GMBH
   Jechtinger Str. 13
   D-79111 Freiburg
   Tel.: 0049 (0)761-45261-650
   Fax: 0049 (0)761-45261-655
   Internet: http://www.pierre-fabre.de
   e-mail: info.dermo@pierre-fabre.de

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Okay, forvirringen er total…. Jeg skriver lige til dem også :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

   Katja – fik du kontaktet Avene igen efter jeg postede mit tyske svar i foråret?

   Jeg vil rigtig gerne have styr på hvilke “spændende” kemikalier, jeg udsætter min hud, så det ville være rigtigt rart at få endeligt “lukket” den og få afklaret, hvad produktet pt. indeholder, når man køber det i DK/ andre steder på nettet?

   Du har forhåbentlig – med din kendis-status – lidt lettere ved at få et korrekt svar end jeg, der bare er en af jeres “Plain Jane” læsere, har haft ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Pia

   Ja! Undskyld, jeg glemte at svare. Svaret var:

   “Cleanance K har indeholdt 1% BHA siden produktet blev reformuleret i 2011, og det er det produkt I skriver om.
   Der kommer endnu en reformulering i DK i 2015.”

   1 % BHA opfatter jeg som en stor forbedring af produktet. Jeg ved desværre ikke mere om, hvad der sker i 15, men det hører vi jo nok om :)

   Skulle I øvrigt rose jer for at være nogle meget observante læsere :D

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

   Tak for svar Katja – og 2015 = godt at have noget at se frem til – forhåbentligt vil det være en forbedring af et i forvejen rigtige godt produkt :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sille

  Hej,

  hold da op en masse svar, har ikke magtede at komme dem alle igennem :D
  Så håber ikke at der allerede er svaret på mit spørgsmål…

  Men jeg lider af både tør og uren hud med nogle hudorme, ikke mange, men de er der, forskellige steder, både de mørke og de hvide.

  Jeg har været et HAV af forskellige produkter igennem og intet har virket for mig :(
  Er mega træt af at smide penge i alt muligt der lige så godt kan smides i skraldespanden bagefter. Og prøver altid i mindst 4 uger, så det ikke fordi jeg ikke giver det en chance.

  A-derma er åbenbart for fed til min hud, Dermalogica tørrer den for meget ud, selv om de opstår der ikke er sæbe i de milde produkter etc…

  Jeg har pt. på La roche posay med toleraine Rich cream, Fysiologi rense gel og effeclair skintonic (beklager stavefejl).
  Prøvede uden skintonic i flere mdr., blev en smule bedre end med rensemælken der var lækker nok men ikke rensede effektivt nok, føler dog heller ikke helt at fysiologi renser godt nok, men kan tage fejl. Synes Skintonicen er meget sprittede.

  Jeg blev anbefalet Avene K på Apoteket, men jeg turde ikke give det en chance da jeg er bange for min hud er for tør og det så bare bider sig i halen (som det har gjort med flere andre produkter til uren hud), men nu læser jeg så herinde at måske jeg skal give den en chance alligevel ?

  Hvilken renselotion anbefales der til mig med så ? Kan jeg fortsætte med min la roche posay Fysiologi rensegel, eller skal jeg forsøge med en anden ?
  Og vil en skintonic være en god ide til ? eller er det bare dobbelt konfekt da huden alligevel bliver peelede?

  Jeg har læst om mærket på nettet, men kan ikke se nogle steder at der står at den ikke tilstopper porerne, som der står på flere af de La roche produkter jeg har kiggede på bla. den Rich som jeg bruger nu ??

  Vil det være en ide at bruge min Rich ovenpå Avene K ?

  Håber ikke min kommentar er for lang og besvær…

  Venlige hilsner
  Sille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Sille

   Ja det er et meget læst indlæg :D

   Dine tre LRP produkter er gode, men kan ikke behandle uren hud. Renseprodukter kan ikke behandle akne på nogen måde, man vasker jo de aktive ingredienser af igen med det samme (og lad det aldrig friste dig at lade det side på!)

   Når det så er sagt så er den fysiologiske rensegel pissegod, så den er der ingen grund til at skifte ud.

   Skintonic er generelt spildt arbejde: http://pudderdaaserne.dk/2011/04/13/skintonic-det-skal-man-da-bruge/

   Jeg synes, Cleanance K er et rigtig godt bud til dig. Brug den efter du har renset med din rensegel, og hvis din hud føles godt nok fugtet, så stopper du der. Hvis den stadig er tør, så lægger du en fugtighedscreme ovenpå. Det er din LRP helt sikkert fin nok til. En god ide til kombineret hud er at lægge fugtighedscreme på kun de steder, der rent faktisk er tørre og lade være på de fedtede partier. Men Cleanance K skal i hele ansigtet.

   Held og lykke med det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sille

   Hej,

   mange tak for det hurtige svar tilbage :)

   Jeg skal ikke ud i en af de Avene renseprodukter i stedet ?
   Jeg kan se når jeg renser med den fysiologi rensegel (altid rinse and repeat, som jeg har hørt fra flere man skal), så kan jeg se, når jeg renser med skintonic, at vatrondellen er lidt beskidt, så derfor jeg tænker om den rensegel renser godt nok?
   Jeg følte jo at rensemælken var lækker, men at jeg fik mere uren hud af den, selv om der står at den ikke tilstopper porerne.. men hvis creamen alligevel er peelende, så er det jo næsten lige meget hvilken renselotion man bruger faktisk ?

   Jeg tænker alligevel om den skintonic er den god ide, hvis rensegelen ikke renser helt nok eller ?

   Vh
   Sille

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Den er bestemt ikke nødvendig, men brug da endelig begge dele, hvis du er glad for det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Serife Kart

  Hej pudderdåser.. Jeg så for første gang jeres hjemmeside da jeg søgte på behandlinger imod ketorasis pilaris (KP).. Jeg har haft det siden jeg var 11, og de seneste par år er det kun blevet værre.. det gør mig rigtig ked af det og frustreret.. jeg fandt så Avenes Cleanance K eksfolierende aha og bha creme da paulas choice lige nu er udenfor min økomomiske rækkevide.. Hjælper det godt nok på KP? Er det det værd at prøve? Mvh, Serife

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hvordan renser man sin hud bedst med denne serie?
  Jeg har nemlig både en lotion og en creme som den på billedet som jeg bruger, men burde man også bruge deres “Soapless Gel Cleanser”?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det gør ikke en pind forskel hvilket renseprodukt du bruger, bare du renser din hud. De virker alle basically på præcis samme måde :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Pudderdåser :-) Vil denne også kunne virke på porrer, som Paulas Choice?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Stinna
   Hvis du mener, at de vil blive mindre synlige, så er svaret ja :mrgreen:
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jep :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Hej.
  Jeg har læst en del om Paulas Choice Resist AHA 10% Og Resist Retinol. Jeg er 31 og har allerede fine linjer, tør hud med urenheder op til mens og næsen har nogle gange sit eget liv i forhold til små røde knopper.

  Det koster dog en del..- Hvordan er denne i forhold til?
  Og er der evt andre muligheder, eller er det bedste Paulas Choice?

  Alternativt overvejer jeg at købe Resist produkterne til kroppen, da de er billigere, men mange bruger dem til ansigtet eller fødder og er glade for det. Dog er fragt dyr fra usa.

  På forhånd tak. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Natascha
   Har du brugt andre syreprodukter før? Resist AHA indeholder 10 % glykolsyre. Avene Cleanance K noget mindre men også lidt mælkesyre. Vi har også netop lanceret vores egen med 7%. Hvis du ikke er vant til at bruge syre, ville jeg bestemt ikke starte med 10 %. Det er alt rigeligt at starte med lavere procenter som fx. Cleanance K eller de 7 % som er i vores. Glykolsyre kan godt irritere noget i starten af behandlingen og man skal gå forsigtigt frem.
   Resist Retinol er et godt anti-age produkt, men ikke det eneste :) Hvorfor er det lige retinol, du gerne vil prøve? Jeg er også stor fan af Retinol-produkter, men de ER generelt dyre.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natascha

   Hej Katja.
   Nu har jeg bestilt dem til kroppen..- produkterne har fået gode anmeldelser og der var tilbud plus $10 discount, så tænkte at det måtte komme an på en prøve. :)
   Har før prøvet nogle af PC’s prøver, blandt andet BHA’en og AHA’en på 8% og den på 10% havde jeg også en prøve liggende af..- De har bare været gemt lidt væk, da jeg ikke har haft råd til at bestille før nu, hvis jeg blev fristet. ;)
   Jeg reagerede ikke på 10% AHA, da jeg prøvede den for 2 dage siden, så det tænker jeg er et godt tegn og de to andre reagerede jeg heller ikke på dengang jeg prøvede dem.

   Retinol ville jeg bruge forebyggende for at holde de fine linjer tilbage så længe som muligt. Der er kommet flere linjer til efter år i fertilitetsbehandling med mange hormoner, men uden succes.
   Så min hud har brug for lidt forkælelse ind i mellem behandlingerne, da den er blevet mere tør end den ellers har været og flere urenheder og så ser jeg bare træt ud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det lyder godt. Held og lykke med dem – jeg håber, de virker for dig.

   Retinol ER virkelig lækkert, og jeg kender desværre ikke lige et billigt produkt med en høj koncentration i.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Hej Katja. Min datter på snart 14 år har rigtig mange hudorme og enkelte bumser. Vil denne creme forstyrre hendes unge hud? Vh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Christina
   Er det Cleanance K du mener? Cleanance K har jeg ikke prøvet, siden den blev reformuleret, men jeg kan fortælle at min egen søn på 13 år har haft rigtig stor glæde af vores egen T-zone Peeling. Der er ikke noget, som forstyrrer huden i nogen af cremerne.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Debbie

  Hej pudderdåser :)

  Vil først sige 1000 tak for en god blog, med en masse gode og nyttige råd. Jeg ved godt dette er et ældre indlæg, men prøver lige alligevel :)

  For godt 3 måneder stoppede jeg på p-piller, og min hud begyndte herefter at slå helt ud: fedtet hud både i hoved, på brystet, skuldrene og nakken. Dette har gjort, at jeg har fået mange små hudorme, især ved næsen, hagen og især på brystet. Derudover har jeg rigtig mange bumser på hagen, i nakken/på rykken og på brystet.

  Jeg har læst meget om denne creme, og ville egentlig bare høre, om jeg også kan bruge den på brystet? og om den kan kombineres med Skinoren?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Hej.
  Tak for en rigtig god blog, søger altid på jeres blog, inden jeg køber noget nyt :)
  Jeg er 31 og har en ganske “nem” hud, uden synlige porer, men har de sidste uger døjet med betændte urenheder på kinden og omkring munden. Jeg stoppede med at amme i sommers, måske er der en sammenhæng? Jeg overvejer at bruge Avene cleananceK, men er det overhovedet det rigtige produkt til mig? Og kan det passe, at det slet ikke findes mere i Tyskland? Den er ikke med på deres hjemmeside og heller ikke på apo-rot. Er der kommet et nyt produkt?
  Mange tak for svar, og en rigtig god juletid!
  Janne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lene

  Hej, godt nyt år forresten.

  Jeg har brugt cleanance K nu i lang tid og er faktisk meget tilfreds da den holden min hud klar og pæn.

  Men måske ville jeg få endda bedre effekt med en af jeres syre produkter så dem kikker jeg på at købe nu.

  Skal jeg vælge AHA serumet eller T-zone peelingen?

  Jeg er 45 har kombineret hud (tendens til tør om vinteren) og er ret tifreds med min hud med cleanance K, serum og olie samt creme ovenpå og solfaktor. Cleanance er mit faste produkt mens serum og cremer og solfaktor skifter mærke og konsistens efter årstiden etc.
  Kan I hjælpe før jeg går ud og køber jeres produkt?

  Ville det give mening at bruge en kur med T-zone og en kur med AHA efter hinanden, måske?

  På forhånd tak, Lene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Lene
   Først tak fordi du overvejer vores produkter.
   Jeg er lidt i tvivl, om du mener, at du vil bruge produkterne samtidig? Det vil jeg nemlig gerne fraråde! Hvis din hud er tør, giver det mest mening at bruge AHA-serum. Er din hud sart, eller vil du hellere bruge salicylsyre (som også er effektivt mod hudorme og bumser), så er det T-zone Peeling, du skal vælge.

   Spørg endelig igen, hvis det ikke giver mening det jeg skriver :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • lene

   Nej, jeg mente en ad gangen. Men er stadigt i tvivl om hvilken jeg skal satse på først.
   Det handler jo om at erstatte en produkt jeg er tilfreds med, den har dog parfume og det prøver jeg at undgå i hvert fald i perioder, det er altså cleanance K jeg snakker om nu.
   Når du skriver også er effektivt mod bumser mener du at både aha og bha er det eller at det er et også ved t-zone peelingen?
   Jeg vil have noget som giver øget hudfornyelse da min hud har det godt med kemisk peeling og fungerer bedre. Jeg kan lide både aha og bha. Deraf min tanke at måske skiftes om med dem, altså en flaske ad gangen sfl.
   Jeg kommer at bruge den en gang om dagen da jeg bruger andet til natten.
   bruger serum og creme og solcreme ovenpå.
   Hvad er dit bud?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Lene
   Jeg ville vælge AHA-serum, da jeg forstår det, som din hud er mest til den tørre side?

   Det der virker bedst på urenheder og bumser er BHA, fordi det kan opløse fedt. Til sammenligning er der kun ganske lidt BHA i Cleanance K. Vores T-Zone Peeling er en effektiv BHA med 2% salicylsyre.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hej.
  Har I hørt noget om, at Cleanance K er ved at blive udfaset og erstattes af Cleanance Expert?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Nanna
   Som Pia skriver, og vi selv har skrevet flere gange, vidste vi, at der var noget nyt på vej. Den er åbenbart kommet, jeg ved desværre ikke andet end det.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Ja, Cleanance K ER udgået – det, der er på hylderne, er det sidste – så ud og hamstre, hvis I bruger det produkt.
  I stedet er de kommet med Cleanance Expert = ingen glycolsyre og ingen salicylsyre, men i stedet nogle “vidunder-ingredienser”, de vist har patent på.
  Den indeholder vist noget papaya-halløj, der skulle virke exfolierende, men for mig er det et virkeligt dårligt bytte – bruger Cleanance K som anti-aging produkt.
  Jeg har hamstret nogle tuber Cleanance K og vil så på sigt gå over til pudderdåsernes eget mærke – har allerede de fleste ting i serien. Buy-buy Avéne :-(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Pia
   Tak for info!
   Som selvfølgelig er godt for os, ret trist for Avéne.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Åååååårh røvtur :((((

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej pudderdåser :)
  Min datter har mange hudorme og bumser. Hun bruger serien Manhattan clear face men uden effekt. Har prøvet avene cleanance k da jeg bruger den, hvor jeg synes det blev bedre. hvad kan I anbefale af cremer, både rens og creme. Hun er 14 år?
  venligst Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Christina
   Min anbefaling er, at hun i hvert fald stopper med at bruge udtørrende produkter som Manhattan Clear Face lige med det samme! Min søn på 13 år har haft virkelig stor glæde af at rense med en sort Konjac svamp og derefter smøre med vores egen T-Zone Peeling efterfulgt af vores Alt i en Creme. Og det er det jeg vil anbefale alle unge mennesker!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • christina

   Hej Helene mange tak for svar. Ja man kan til tider undre sig over matas og deres råd/vejledning :)
   Hvor køber vi jeres produkter?
   Venlig hilsen Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Christina
   Du kan læse meget mere om vores produkter her:

   http://pudderdaaserne.dk/vores-egne-produkter/

   I morgen er der 20 % hos Magasin…

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej! Tak for altid gode råd her på siden :-). Jeg skal lige høre, om man bruger den som fugtighedscreme eller skal det på bagefter? Mvh Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  hejsa:-)
  kan i anbefalde en creme som kunne erstate denne Avène Cleanance K?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor kan man købe dette?
  vil gerne købe nogle til min kone:)
  i har ikke noget go håndcreme… da jeg er vinduespudser får jeg meget føre hænder

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har i nogen som er neutrale i duften. Da jeg er allergisk over for det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Celi

  Hejsa! Jeg er godt klar over at dette er en gammel artikel og at produktet er udgået for længst. Jeg har dog lige taget hul på min sidste tube fra mit lille lager, og den dufter fint som den plejer og er også stadig aktiv i sin eksofiering. Anyway her kommer det jeg egentlig vil spørge om. Jeg er gået hen og er blevet gravid og ved INGENTING om hudpleje for gravide! Har I nogle dos and don’ts? Kan jeg f.eks. fortsætte med AHA/BHA? Retinol? Glykolsyre? Mvh den forvirrede

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Celi
   Først og fremmest stort tillykke. Du kan fortsætte med det meste, ved kraftige Vitamin A præparater skal du lige høre lægen. OG så er det endnu mere vigtigt, at du husker SPF, når du bruger kemisk eksfoliering.
   Du kan læse mere her: Dåseposten: gravid og kosmetik
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Har haft denne stående på hyllen længe hjemme hos os, men hverken min mor eller mig er kommet i gang med at bruge den, da vi egentlig er i tvivl om hvad det “er” for en creme. Er det en creme, der skal bruges som en normal dagcreme eller er det en skrub, der skal renses af?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sara
   Kemisk peeling er i dette tilfælde en creme, som du bruger på ren hud. Den kan bruges alene eller du kan smøre en creme ovenpå, hvis du har brug for det. Den skal altså ikke renses af.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hejsa
  Jeg har lige set dette indlæg. Jeg kan, at det er et ældre indlæg og cremen findes (vist) ikke mere. Kan I anbefale en anden?
  Tak.
  Mvh. Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth Andersen

  Har tænkt over det og jeg døjer ekstremt meget f det, så kan man gøre noget ekstra ved f.eks at bruge en speciel fugtgivende cremen ovenpå?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Lisbeth
   Hvad er det du døjer med? Så er det lidt lettere for os at svare på.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdagslook: Mobilkamera