ShaveSafe: En aldeles fremragende barberskum

08.07.11
ShaveSafe
ShaveSafe
Foto: ShaveSafe

Kære læser denne anmeldelse er lidt mere personlig end jeg bryder mig om, hvis du er sart, er den måske for personlig til dig. Til dig der er sart, kan jeg sige det ganske kort. Denne barberskum virker (på mig)! Katja havde kun moderat effekt af den.

Testet på begge dåser
Da Katja havde testet den, spurgte hun mig, om jeg havde prøvet den. For som hun sagde: ”den burde virke” og det gør den så også på mig. Katja indrømmede dog i går, at hun ikke havde brugt den hyppigere end hver tredje dag eller vasket med den mellem barberingerne.
Da denne anmeldelse handler om en barberskum, som hævder at forhindre røde knopper og indgroede hår, var det nødvendigt at barbere steder, som ellers ikke plejer at blive barberet…

Røde knopper, kløe og indgroede hår
Når jeg skriver sådan, er det fordi, jeg blev så møgtræt af røde og kløende knopper, at jeg holdt op med at barbere der, hvor knopperne kom. Jeg har prøvet alle mulige metoder til at få håret væk og resultatet var altid det samme. Skraberen er efter min mening det nemmeste og hurtigste at have med at gøre, derfor er mit valg faldet på den, men ShaveSafe kan sagtens bruges uanset hvilken hårfjerningsmetode du foretrækker.
Intimbarbering, (ja nu skrev jeg det), er en udfordring for rigtig mange, men ovenstående problem begrænser sig desværre ikke altid til bikinilinjen og andre private steder. Hvis du har sart hud, kender du måske både til knopperne på benene og under armene.

Min mand som dog har fuldskæg nu, har altid haft store problemer med skægpest, hans hud ser simpelthen frygtelig ud, hvis han nærmer sig med skraber eller barbermaskine. Vi talte lidt om, at han skulle prøve ShaveSafe, men han har (forståeligt nok) ikke rigtig kunnet overskue det. Så om det virker på ham, ved jeg desværre ikke.

Den evige kamp mod de røde knopper i bikinilinjen er især aktuel i sommermånederne, badedragt og en busket bikinilinje er bare ikke særlig frækt, men røde knopper er altså heller ikke særlig lækre at kigge på og så kan en lille irritation i nogle tilfælde udvikle sig til byldelignende kæmpeknopper. Indgroede hår klør, generer og så er det virkelig ikke spændende at få dem ud. Jeg var ikke særlig begejstret for tanken om at skulle igennem sådan en tur, men heldigvis tog jeg mig sammen til at teste ShaveSafe alligevel.

Husk
ShaveSafe virker, men der er nogle ting man skal huske, når det kommer til barbering.

Skraber eller maskine skal være ren, det betyder at begge dele skal renses grundigt og at skraberen/bladet skal udskiftes hyppigt. ShaveSafe hjælper netop med at rense barbergrejet og det betyder at blade/skraber ikke behøver helt så hyppig udskiftning.

Det er en god idé at barbere sig i badet, da hårene vil være blødere.

Mange har lært på den hårde måde at en af behandlingsmetoderne (til at undgå knopper og så videre) er at barbere oftere. Dette gælder også med ShaveSafe, det betyder at området skal barberes mindst hver tredje dag og eventuelt oftere, hvis du ikke har den store effekt af produktet i starten.

Hvis en creme er nødvendig efter barberingen, er det vigtigt, at du vælger en, som er uparfumeret.

Det virker
Selv havde jeg meget stor effekt efter første gang, men det kan godt tage lidt længere tid, før du kan se en effekt. Shabenaa, som producerer ShaveSafe, skriver at der kan gå op til 3-4 uger, før resultatet kan ses.

I mit tilfælde ville det være helt absurd at barbere oftere end hver tredje dag. Derfor valgte jeg i stedet at vaske det barberede område med ShaveSafe dagligt i de første uger.

De to ingredienser som gør ShaveSafe så effektiv er cocamidopropylamine oxide og klorhexidin. Klorhexidin kender de fleste, som en væske eller creme man renser sår og lignende med, i ShaveSafes tilfælde desinficerer det ikke blot huden men også skraber og hårsække.  Cocamidopropylamine oxide er antibakteriel og sammen sørger de to for, at huden bliver renset, hvorved man undgår den irritation og hævelse, som er hovedårsag til både knopper og skægpest/indgroede hår.
Klorhexidin er lokalirriterende og derfor er det vigtigt ikke at lade ShaveSafe sidde på huden for længe.  Ved kendt allergi overfor et eller flere af indholdsstofferne bør produktet naturligvis ikke anvendes.

Jeg er virkelig begejstret for ShaveSafe, som er helt fri for parfume, parabener og farvestoffer. Den har helt fjernet ubehag ved barbering, så der er ingen tvivl om, hvilken barberskum jeg vil vælge i fremtiden. Når du læser prisen nedenfor, skal du huske, at du fremover sparer penge på skrabere/blade og efterbehandling. De 139 kr. ShaveSafe koster er derfor givet virkelig godt ud, jeg synes den er virkelig drøj i brug (det synes Katja ikke) og jeg er vild med den meget lette konsistens. Den er slet ikke skummet på den sædvanlige barberskum-måde. Den er mere vandet, hvilket jeg synes er en kæmpe fordel.

Der er lidt bundfald i flaskerne, som godt kan sætte sig i pumpen. Det er et kendt problem og lige nu er der desværre ingen anden løsning end at lade pumpen hvile (min flaske er blevet rystet grundigt og har derefter stået et øjeblik). Man kan også klippe en lille bid af pumpen forneden, så den ikke længere kan nå bundfaldet. Producenten arbejder på højtryk for at finde en løsning på problemet og så skal det lige nævnes at ikke alle oplever dette problem.

Hvor kan den købes og hvad koster den?
ShaveSave koster 139 kr. og kan købes i Shabenaas webshop her og i Aarhus hos MensCare, Vestergade 52, 8000 Århus. ShaveSafe er på vej til flere butikker, så husk at holde øje med forhandlere på sitet, hvor du også kan læse endnu mere om produktet.

Billedekilde: RuneS

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
25 kommentarer
Sofie

Hej piger
Tusind tak for denne guide. Der var engang hvor jeg barberede min bikinilinje med en brugt skraber og ofte på tør hud, og da havde jeg aldrig de store problemer. Så blev jeg træt af, at jeg skulle barbere så ofte, og jeg begyndte at fjerne hårene med en pincet. Siden da har jeg hele tiden røde knopper, små sår og ingroede hår. Jeg synes at ligegyldigt hvad jeg gør, bliver de grimme knopper der. Hvad søren skal jeg gøre? Tror I at jeg skal fortsætte med pincetten og prøve at koge den af, bruge shavesave og aloe vera gel? Eller er det mon smartere at gå tilbage til barbering?
I skriver at man skal barbere sig mindst hver tredje dag for at få effekt af shavesafe. Hvad er logikken i det? Jeg ville tro, at huden har bedre af at få ro?
Håber at I vil hjælpe mig…
Kh. Sofie

Helene Randløv

Hej Sofie
Logikken er at det er det antibakteriellemiddel, der gør den store forskel 😀 Bruger du det ikke, får du selvfølgelig ingen effekt. Jeg ville ikke selv bruge en pincet, men hvis det virker godt for dig, så er der ingen grund til at lave om på det 🙂 menøøøhh umiddelbart havde du jo ingen problemer med skraberen, så det ville jeg da overveje at gå tilbage til…!
Kh. Helene

Anni

ShaveSafe indeholder antibakterielle stoffer. Er det ikke et problem i forbindelse med at anvende den til intimbarbering? Der er jo en naturlig bakteriekultur man helst ikke skal bekæmpe. Har lige købt en flaske, men har ikke turde begynde på den af selvsamme grund.

Helene Randløv

Hej Anni
Det har jeg aldrig haft problemer med! Altså håret sidder jo ikke “indvendigt” og du behøver kun bruge den ved hårene.
Kh. Helene

Et vidunder produkt | Mathilde Mac Donald

[…] Pudderdåserne Katja og Helene har lavet en fin anmeldelse produktet lige HER. Jeg vil ikke lave en længere anmeldelse, da jeg ikke er skønshedsblogger, men produktet er […]

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *