Anmeldelse: Vichy Normaderm Fugtgivende Dagcreme til uren og fedtet hud

19.11.12
Vichy Normaderm Dagcreme

Vichy Normaderm Dagcreme

Jeg har aldrig været stor Vichy Normaderm fan. Og det nyeste produkt i serien, nemlig den nye fugtgivende dagcreme er desværre ingen undtagelse.

Det kunne ellers være så godt. Vichy Normaderm dagcremen indeholder nemlig på papiret ingredienser, der er rigtig gode til uren hud, nemlig salicylsyre, glycolsyre og et ret ubeskrevet blad, nemlig LHA, som også er en syre.

Men det, som uren hud for alvor har brug for, er syre, som kan peele huden. Og for at kunne gøre det, så kræver det, at produktet har en lav ph-værdi under cirka 3,5. Ved en højere ph-værdi trænger produktet ikke gennem hudens øverste lag – stratum corneum, som er det yderste hudlag. Og Vichy Normaderm Fugtgivende Dagcreme har en ph-værdi på lidt over 5.

Uren hud har brug for peeling
Syre giver ikke mening ved så høj en ph-værdi i akne-behandling. Andet end at salicylsyre har en god beroligende virkning og glycolsyre binder fugt. Men hvis du vil bekæmpe akne, så vil du gerne have en syre, der kan peele huden, og det kan Vichy Normaderm ikke med den høje ph-værdi. Jeg har prøvet den selv og var stadig ikke fan. Jeg har også sat min lillesøster, som har decideret uren hud til at prøve – hun var heller ikke fan.

Vichys egen kommentar til den høje ph-værdi er, at det ikke er et peelende produkt, og at det skal virke på overfladen af huden.

Men så vil jeg til hver en tid i stedet anbefale et af de produkter på markedet med salicylsyre og glykolsyre, som har en lavere ph-værdi, og som derfor virker peelende på uren hud og trænger ned under stratum corneum. Disse tæller fx. MD Formulations og på apoteket Avene Cleanance K., der begge har en effektiv lav ph-værdi, og som uren hud vil have rigtig godt af.

Her kan du købe det
Vichy Normaderm Fugtgivende Dagcreme koster 155 kroner og kan købes på apoteket.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
49 kommentarer
Maria Silje

Tak for din ærlige anmeldelse (:

Pudderdåse Katja

Selvtak Maria

Josefine

Jeg vil personligt sige, at jeg har været rigtig glad for denne creme, og har brugt den i flere år!… Min hud blev utrolig ren og fin i teenage årene, da hormoner og andet skidt, suste rundt i kroppen. Idag, er jeg dog gået over til en billig Neutral creme, da jeg har et stramt SU budget. Angående peeling, er deres rensegele fra serien en peeling, som man skal bruge hver aften – det vil sige at man får peeling effekten, selvom den ikke er i cremen..
Venlig Hilsen Josefine, der helt sikkert vil anbefale dette produkt.

Pudderdåse Katja

Det er dejligt, at det virkede for dig 🙂

Sisse Toft

Jeg har lige tømt min, og jeg kunne godt nok heller ikke se nogen effekt på huden. Øv.
Men tak for oplysningen om pH-værdi! 🙂
Mvh. Sisse

Pudderdåse Katja

Det var så lidt – det er der forklaringen ligge gemt

Karoline

Taak for anmeldelsen, havde egentlig tænkt mig at prøve cremen, men det tror jeg ikke lige at jeg gør 🙂
Og så vil jeg lige putte et godt ord ind for Avene Cleanance K – den creme er intet midre end fantastisk.

Pudderdåse Katja

Vi er helt enige – hold dig til den

Mette Tolnov

Tak for anmeldelsen!
Jeg er kæmpefan af Avenes Cleanance K, som på 2 mdr. har forandret min hud totalt. Udover at jeg har fået bugt med 90% af urenhederne, så gør den min hud blød, finporet og klar!! Jeg var ikke klar over det med ph-værdien, men det er en god oplysning.
God aften.

Pudderdåse Katja

Godt at høre Mette 🙂

Pernille Aaby

Apropos Cleanance K cremen… For tiden bruger jeg Estee Lauders Advanced Night Repair Serum hver aften under Cleanance K for at forbedre de ar, som jo desværre er en del af uren hud. Ved I, om det har nogen negativ effekt på Cleanance K’s virkning? 🙂

Pudderdåse Katja

Kære Pernille
Du skal altid bruge AHA/BHA produkter nederst. Og derefter serum. Så hvis du bytter om på rækkefølgen af de to produkter, så får du den bedste effekt.
Kh. Katja

Anna

Jeg ved ikke, om det gælder præcis denne her creme, men jeg synes også, at jeg kiggede på nogle af produkterne i serien og fandt alcohol ret højt på ingredienslisten… Det gør min hud fuldstændig sindssyg – jeg har kæmpet med acne i mange år… Ikke at jeg har sat mig så meget ind i forskellen mellem alcohol denat, alcohol aqua og alcohol?

Pudderdåse Katja

Der er rigtig meget alkohol i meget af serien. Men ikke i denne creme.

Signe Marie

Hmm… Ifølge forbrugerkemi må man slet ikke markedsføre glycolsyreprodukter med en phværdi på over 3,8. Eller er der noget jeg har misforstået, kan ikke finde kilden på påstanden her (nederst): http://www.forbrugerkemi.dk/kemi-info/stofgrupper/aha-stoffer

Pudderdåse Katja

Det er ikke korrekt skrevet af Forbrugerkemi. Det er en opinion fra den videnskabelige komité SCCNFP i dag SCCS, der mener det, det er IKKE en regel. Heldigvis. Kun en anbefaling – som jeg ikke forstår personligt 🙂

Signe Marie

Ej, hvor ringe, at de skriver ‘hvad siger loven’, så! Men godtat vide at min 10% lactic acid lotion ikke er ulovlig.
Ved I om der er noget lovgivning for det med syrer, koncentrationer og phværdier i det hele taget? Eller om det er et helt frit marked?

Pudderdåse Katja

Jeg er ikke fan 😉 https://pudderdaaserne.dk/2012/03/07/forbrugerkemi-dk-vildledning-eller-vejledning/
Jeg ved det faktisk ikke 10 procent – men jeg ved med sikkerhed at indenfor disse rammer, så er det lovligt.
Jeg mener, at de meget høje koncentration 30-40-50 osv. er forbeholdt klinikbrug, men jeg har ingen kilde på det, og jeg er slet ikke sikker.

Bodil

Desværre har jeg også testet cremen uden effekt. Er dog rigtig glad for rensegelen som jeg fortynder med vand og smider i en skumflaske, så der kommer det dejligste skum lige til at rense i.

Pudderdåse Katja

Den har jeg desværre ikke prøvet

Emilie

Dette er den første creme(fik 8 prøve fra woman eller sådan noget) som ikke har fået min hud til at bryde ud med små bumser forskellige steder, så jeg ønsker mig den til jul. Hvis jeg ingen pudder osv bruger har jeg sådan set helt ren ud med lidt porer på næsen, og så kan jeg vel godt bruge den? 🙂

Pudderdåse Katja

If it works – don’t fix it. Altså hvis den virker for dig, så bliv for guds skyld ved med at bruge den 🙂 Den skader på ingen måde.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *