Anmeldelse: Vichy Normaderm Fugtgivende Dagcreme til uren og fedtet hud

19.11.12
Vichy Normaderm Dagcreme

Vichy Normaderm Dagcreme

Jeg har aldrig været stor Vichy Normaderm fan. Og det nyeste produkt i serien, nemlig den nye fugtgivende dagcreme er desværre ingen undtagelse.

Det kunne ellers være så godt. Vichy Normaderm dagcremen indeholder nemlig på papiret ingredienser, der er rigtig gode til uren hud, nemlig salicylsyre, glycolsyre og et ret ubeskrevet blad, nemlig LHA, som også er en syre.

Men det, som uren hud for alvor har brug for, er syre, som kan peele huden. Og for at kunne gøre det, så kræver det, at produktet har en lav ph-værdi under cirka 3,5. Ved en højere ph-værdi trænger produktet ikke gennem hudens øverste lag – stratum corneum, som er det yderste hudlag. Og Vichy Normaderm Fugtgivende Dagcreme har en ph-værdi på lidt over 5.

Uren hud har brug for peeling
Syre giver ikke mening ved så høj en ph-værdi i akne-behandling. Andet end at salicylsyre har en god beroligende virkning og glycolsyre binder fugt. Men hvis du vil bekæmpe akne, så vil du gerne have en syre, der kan peele huden, og det kan Vichy Normaderm ikke med den høje ph-værdi. Jeg har prøvet den selv og var stadig ikke fan. Jeg har også sat min lillesøster, som har decideret uren hud til at prøve – hun var heller ikke fan.

Vichys egen kommentar til den høje ph-værdi er, at det ikke er et peelende produkt, og at det skal virke på overfladen af huden.

Men så vil jeg til hver en tid i stedet anbefale et af de produkter på markedet med salicylsyre og glykolsyre, som har en lavere ph-værdi, og som derfor virker peelende på uren hud og trænger ned under stratum corneum. Disse tæller fx. MD Formulations og på apoteket Avene Cleanance K., der begge har en effektiv lav ph-værdi, og som uren hud vil have rigtig godt af.

Her kan du købe det
Vichy Normaderm Fugtgivende Dagcreme koster 155 kroner og kan købes på apoteket.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
49 kommentarer
Malene

Hej jeg overvejer at købe den der Avène Cleanance K, kan du give lidt ekstra info omkring den om man f.eks. må bruge make-up om dagen mens man er i behandling med den? 🙂

Pudderdåse Katja

Har du kigget på dette indlæg? https://pudderdaaserne.dk/2012/12/16/effektiv-kemisk-eksfoliering-avene-cleanance-k/
Du kan sagtens bruge makeup imens.
Kh. Katja

Anita Kofoed

Hej, åhhh hvor er det svært at finde ud af hvad der virker og ikke virker. Jeg får nogle gode tilbud fra paulas choice men er sådan i tvivl om alt det med AHA og BHA mm. Jeg har store porer på næsen, ikke bumser og ikke sorte porer, men store. Jeg er 50 og har en ret kedelig hud, dvs livløs at se på. Når jeg smører creme rundt i ansigtet, trækker jeg dødehudceller med rundt, som jeg må aftørre i håndklæde. Er begyndt lidt med røde linier på kinderne, ved ikke om det er det man kalder rosecca, og har desuden fået en ret stor hudpignet i form af en brun plet på ca 1/2 cm i diameter…. så hvilke cremer, renseprodukter, exfoliater vil hjælpe mig… hjælp inden jeg køber mig fattig. Har købt en del declour men synes ikke det hjælper synderligt på huden, føles mere bare som alm hudpleje…

Helene Randløv

Kære Anita
Tak for tilliden og velkommen til <3 Du kan læse om det gode plejeritual her: https://pudderdaaserne.dk/2019/10/15/tirsdagstip-tilpas-din-hudpleje-til-saesonen/
Og så handler det om at finde de rette produkter. På store porer virker Salicylsyre (T-Zone Peeling), Niacinamid 10%, A-Serum og sidst men ikke mindst Alt i et Kosttilskud. Da du ikke har problemer med bumser eller hudorme, vil jeg anbefale dig at bruge AHA-Peeling fremfor T-Zone Peeling (de to må ALDRIG bruges sammen).
Et ritual kunne altså bestå af:
Alt i en Makeupfjerner
AHA-Peeling
Niacinamid 10%
(om aftenen A-Serum 2%)
Hvis huden trænger til fugt, kan du bruge ALt i en Hyaluronsyre og/eller Anti-age Ansigtscreme
I dagtimerne høj SPF hver dag hele året.
Giver det mening, eller er det for meget at overskue på en gang?
Kh. Helene

Anita Kofoed

Så AHA peeling efter rent og bagefter Niacinamid og evt efterfølgende antiage creme? Eller hvor skal Niacinamid placeres i ritualet? Og tusind tak for hjælpen

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *