Farvel til Avène Cleanance K

Avène Cleanance Expert og Triacnèal
07.03.15

Avène Cleanance Expert og Triacnèal

Dette indlæg er forældet. Avène har nu også omformuleret Triacnéal, så den ikke længere indeholder AHA. Læs mere her.

Avène har truffet en beslutning, der får en pudderdåse til at udspy gloser, der får Kaptajn Haddock til at lyde som en søndagsskoleelev. Avène har ladet Cleanance K udgå.

Den billigste og lettest tilgængelige syrepeeling med glykolsyre/AHA er nu ikke mere. Og det er svært at forstå hvorfor.

I stedet har vi fået Cleanance Expert, som Avène lover kan alt og lidt til, når det kommer til uren hud:

“Avène Cleanance Expert er en effektiv ansigtscreme til mild og moderat uren hud med hudorme og mindre bumser. Diolenyl® bekæmper bakterien p. acnes, som er den bakterie, der er ansvarlig for inflammation ved bumser. Samtidig dæmpes rødme. X-Pressin® virker peelende på hudens overflade, opløser hudorme og giver et mere ensartet udtryk. Monolaurin® virker talgregulerende. Avène Termalkildevand virker beroligende og irritationsdæmpende.”

Der er bare to problemer, når nu man elsker Cleanance K:

  1. Der er ingen glykolsyre eller anden syre i Cleanance Expert
  2. Der er ingen andre ingredienser i Cleanance Expert med dokumenteret effekt

Avène har i stil med La Roche-Posay/Vichy valgt at bruge en række patenterede ingredienser, som de selv har opfundet. Herunder et papayaenzym, som de bruger som eksfoliering i stedet for glykolsyre. Problemet med dette er, at vi ikke har uafhængig dokumentation for, at det virker. Vi har kun Avène’s eget ord for det. I modsætning til den gamle Cleanance K, som var spækket med gode, solide ingredienser, som vi har hyldemeter af viden om, hvordan virker.

Hvis du vil udskifte Cleanance K med Cleanance Expert, så må du altså tage Avènes eget ord for at det virker. Ikke vores, for vi aner det ikke. Jeg er selv meget glad for enzymer, men de kan noget helt andet end syre.

Cleanance Triacnéal
Men der er heldigvis et helt andet Avène produkt, der stadig indeholder syre. Cleanance Triacnéal er umiddelbart en langt mere oplagt erstatning til alle jer, der kommer til at savne Cleanance K. Den er nemlig også baseret på 6 % glykolsyre i en effektiv ph-værdi og med så lidt alkohol i, at det næppe vil udtørre huden.

Triacnéal er først kommet til Danmark indenfor de seneste år, og man kunne godt gætte på, at ligheden mellem Triacnéal og Cleanance K er årsagen til, at Avène vælger at lade Cleanance K udgå.

  • Triacnéal indeholder 6 procent glykolsyre ligesom Cleanance K
  • Triacnéal indeholder IKKE mælkesyre og salicylsyre som Cleanance K
  • Triacnéal indeholder 2 andre ingredienser med dokumenteret effekt på akne, men dog i meget små mængder (retinal og
    undecyl rhamnoside)

Og så er der selvfølgelig også alle de andre mærker, der laver cremer med syre. Læs mere i vores tidligere guide her.

Her kan du købe det
Avène forhandles på de danske apoteker. Cleanance Expert koster 145 kroner for 40 ml.  Cleanance Triacnéal koster 150 kroner for 30 ml.

Priserne er over 1/3 lavere på det tyske online apotek Apo-rot. Her koster begge produkter kun cirka 87 kroner stykket.

Belgiske Farmaline har også gode priser.

Priserne på britiske Escentual er tilgengæld stukket helt af – trods French Pharmacy Sale og alting.

Jeg har ledt og ledt efter et restlager af Cleanance K,

 

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
55 kommentarer
Tilde

Jeg har brugt Avenes K i flere år, og den har gjort underværker for min tørre hud med stoppede porrer. Er ved at løbe tør og leder derfor efter et alternativ. Kan I hjælpe med gode alternativer?

Katja Moikjær

Hej Tilde
Det kan være jeg ikke har udtrykt mig tydeligt, men Avène Triacneal, som jeg omtaler i indlægget, er helt klart den, der kommer tættest på. Ellers kan du læse om andre syre-produkter her: http://pudderdaaserne.dk/2014/09/13/hvilken-syre-skal-jeg-vaelge-aha-bha-eller-en-af-de-andre/
Kh. Katja

Tilde

Tak for dit svar. Jeg har afprøvet TriAcneal, der desværre ikke fungerer for mig. Har tør sviende hud, når jeg bruger den. Leder videre…

Malene

Ser først dette indlæg og kommentarerne nu. Jeg har brugt Cleanance Expert som ansigtscreme i mere end et halvt år, og det virker rigtig godt på min aknehud, som jeg har haft problemer med i 25 år. Jeg har 1-2 års tid brugt Tri-Acneal lokalt på bumser med rigtig godt resultat, da de som regel aldrig når til at “springe” rigtigt ud med betændelse og sådan, og de går hurtigere væk. Jeg har valgt ikke at bruge Tri-Acneal i hele ansigtet hver dag, da det jo kan give ret solfølsom hud. Men jeg kan helt klart anbefale den kombination af de to produkter. Jeg har netop læst beskrivelsen af jeres egen T-Zone peeling, så den tror jeg, at jeg vil købe næste gang for at prøve det af. Men som sagt, kan jeg klart anbefale Cleanance Expert.

Katja Moikjær

Det er dejligt at høre. Tak fordi du delte din oplevelse med os.
Tri-Acneal vil jeg dog kraftigt anbefale dig at bruge på hele ansigtet hver dag. Du får ingen effekt af syren, hvis du ikke bruger den dagligt.

Caroline

Hej Pudderdåser 🙂
Jeg var en af dem der var rigtig glad for Cleanance K. Jeg brugte den om morgenen under min make up – og min foundation sad simpelthen perfekt hele dagen! Jeg var SÅ glad for endelig at have fundet et produkt, der virkede for mig. Jeg har nu forsøgt mig med både Expert og TriAcnéal under min make up, begge uden succes. Cleanance K var jo en slags gel creme, kan det være det, der gjorde, at den gav så godt et resultat under min foundation? Kan i anbefale en creme/gel, som kan gøre noget af det samme? 🙂
Kærlig hilsen Caroline

Katja Moikjær

Hej Caroline
Hrmmm… Den var sværere. Det er så supertarveligt når de gode produkter udgår 🙁 Jeg kan ikke umiddelbart anbefale dig noget andet end at jeg kan håbe, at der kommer en anden læser forbi med et godt tip.
Kh. Katja

Anne

Hej! Kan det passe at det kun er i DK den er udgået så? Synes godt man kan finde den på udenlandske hjemmesider, som her: http://www.discountdrugstores.com.au/checkout/cart/ … eller er det ikke den? Kh. Anne.

Katja Moikjær

Hej Anne. Jeg er ret sikker på, at den er udgået alle vegne. Jeg tror det er nogle restpartier, der dukker op engang i mellem? Kh. Katja

Mette

Hej Pudderdåser.
Jeg er en 32 årig mor til to, som helt ærligt aldrig har haft en fast hudpleje rutine 😬. Det skulle der nu laves om på, og efter at have søgt lidt rundt på nettet, fandt jeg denne fantastiske side. Jeg har nu læst og læst og læst, og er kommet frem til følgende rutine, morgen: rens med rensemælk, herefter Adermas exomega creme. Aften: Avene’s Triacneal for en kemisk peeling og til sidst igen exomega creme. Lyder dette som en fornuftig rutine? Det skal siges at jeg aldrig bruger makeup, så derfor tænker jeg kun rens om morgenen. Kan man evt. bytte rundt, så det er kemisk peeling om morgenen og rens aften?
Ellers tak for en helt fantastisk side – rart med en overskuelig side om hudpleje. KH Mette

Katja Moikjær

Kære Mette
Fortæl mig lidt om din hud? Exomega er godt, men til ansigtet kan det godt drille lidt. http://pudderdaaserne.dk/2015/04/28/hvorfor-jeg-ikke-bruger-derma-exomega-ansigtet/
Kh. Katja
PS. Du har også set vores produktserie, ikke? http://pudderdaaserne.dk/vores-egne-produkter/

Anna

Hej pudderdåser. Jeg har brug for jeres hjælp. Jeg har prøvet så meget forskelligt både makeup og hudpleje. Min hud er bare ikke medgørlig og vil gerne finde en fast rutine morgen og aften. Min hud kan hurtigt få tørre områder da den måske er en kende sart men samtidig har jeg problemer med at min tzone i løbet af dagen fedter en del så makeuppen bliver aå grim. Har også nemt tendens til urenheder og derpå vil jeg gerne kunne dække disse. Men samtidig vil jeg gerne have en frisk blød hud. Nu har jeg efter diverse produkter købt avenes rens og cleanance expert samt en rensemælk fra normal. Dog kan jeg mærke min hud er blevet ru de sidste dage. Ud fra min hudtype og små udbrud i t zonen er der så nogle produkter indenfor en rimelig prisklasse samt rutine i kan anbefale? Måske også mht makeup? Har lige købt jeres t zone pejling også da jeg læste gode om den men ikke prøvet den endnu. Kan i anbefale mig at prøve noget? Så jeg kan få en renere mere jævn og frisk blød hud. Pft Anna

Katja Moikjær

Kære Anna
Du skal komme i gang med T-zone peelingen. Den skal nok hjælpe. Hvad bruger du lige nu?
Kh. Katja

Helle

Kan det passe den sælges igen, den popper frem på deres egen hjemmeside..?

Helene Randløv

Hej Helle
Hvilken creme er det, der er på deres egen site? Har du et link?
Kh. Helene

Cecilie

Kan det passe, at Triacnéal nu også er udgået? 🙁

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *