Farvel til Avène Cleanance K

07.03.15
Avène Cleanance Expert og Triacnèal

Avène Cleanance Expert og Triacnèal

Dette indlæg er forældet. Avène har nu også omformuleret Triacnéal, så den ikke længere indeholder AHA. Læs mere her.

Avène har truffet en beslutning, der får en pudderdåse til at udspy gloser, der får Kaptajn Haddock til at lyde som en søndagsskoleelev. Avène har ladet Cleanance K udgå.

Den billigste og lettest tilgængelige syrepeeling med glykolsyre/AHA er nu ikke mere. Og det er svært at forstå hvorfor.

I stedet har vi fået Cleanance Expert, som Avène lover kan alt og lidt til, når det kommer til uren hud:

“Avène Cleanance Expert er en effektiv ansigtscreme til mild og moderat uren hud med hudorme og mindre bumser. Diolenyl® bekæmper bakterien p. acnes, som er den bakterie, der er ansvarlig for inflammation ved bumser. Samtidig dæmpes rødme. X-Pressin® virker peelende på hudens overflade, opløser hudorme og giver et mere ensartet udtryk. Monolaurin® virker talgregulerende. Avène Termalkildevand virker beroligende og irritationsdæmpende.”

Der er bare to problemer, når nu man elsker Cleanance K:

  1. Der er ingen glykolsyre eller anden syre i Cleanance Expert
  2. Der er ingen andre ingredienser i Cleanance Expert med dokumenteret effekt

Avène har i stil med La Roche-Posay/Vichy valgt at bruge en række patenterede ingredienser, som de selv har opfundet. Herunder et papayaenzym, som de bruger som eksfoliering i stedet for glykolsyre. Problemet med dette er, at vi ikke har uafhængig dokumentation for, at det virker. Vi har kun Avène’s eget ord for det. I modsætning til den gamle Cleanance K, som var spækket med gode, solide ingredienser, som vi har hyldemeter af viden om, hvordan virker.

Hvis du vil udskifte Cleanance K med Cleanance Expert, så må du altså tage Avènes eget ord for at det virker. Ikke vores, for vi aner det ikke. Jeg er selv meget glad for enzymer, men de kan noget helt andet end syre.

Cleanance Triacnéal
Men der er heldigvis et helt andet Avène produkt, der stadig indeholder syre. Cleanance Triacnéal er umiddelbart en langt mere oplagt erstatning til alle jer, der kommer til at savne Cleanance K. Den er nemlig også baseret på 6 % glykolsyre i en effektiv ph-værdi og med så lidt alkohol i, at det næppe vil udtørre huden.

Triacnéal er først kommet til Danmark indenfor de seneste år, og man kunne godt gætte på, at ligheden mellem Triacnéal og Cleanance K er årsagen til, at Avène vælger at lade Cleanance K udgå.

  • Triacnéal indeholder 6 procent glykolsyre ligesom Cleanance K
  • Triacnéal indeholder IKKE mælkesyre og salicylsyre som Cleanance K
  • Triacnéal indeholder 2 andre ingredienser med dokumenteret effekt på akne, men dog i meget små mængder (retinal og
    undecyl rhamnoside)

Og så er der selvfølgelig også alle de andre mærker, der laver cremer med syre. Læs mere i vores tidligere guide her.

Her kan du købe det
Avène forhandles på de danske apoteker. Cleanance Expert koster 145 kroner for 40 ml.  Cleanance Triacnéal koster 150 kroner for 30 ml.

Priserne er over 1/3 lavere på det tyske online apotek Apo-rot. Her koster begge produkter kun cirka 87 kroner stykket.

Belgiske Farmaline har også gode priser.

Priserne på britiske Escentual er tilgengæld stukket helt af – trods French Pharmacy Sale og alting.

Jeg har ledt og ledt efter et restlager af Cleanance K,

 

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
55 kommentarer
Anne

Ej det kan de da ikke mene!! Betyder det at allerede nu skal man købe et lager hjem?

Katja Moikjær

Det er nok endda for sent :-/

Anne

Hvis det gør en forskel har Frederiksberg apotek rigeligt af dem stadig væk. 🙂

Randi Rædkjær

De har den stadig på webapoteket, just saying…

Katja Moikjær

Jeg har godt set det. Jeg tror simpelthen ikke på, den er på lager, når det kommer til stykket, men vil meget gerne have et referat her, hvis nogen forsøger sig.

Nanna

Den er stadig på diverse apoteker i Århus 🙂

Wicki

Jeg ved ikke om det er et dumt spørgsmål, men kan man ikke bare bruge jeres AHA eller t-zone peeling i stedet for? 🙂 Eller har jeg misforstået noget?

Katja Moikjær

Jo det kan man da 🙂

Ida

så er det godt, at vi har jeres produkter!! 😉

Katja Moikjær

Tak Ida 🙂

Maria

Skide irriterende altså. Men kan I så ikke lige plugge jeres eget produkt, der kan det samme så ? Hvilken een af dem er det ? 🙂

Katja Moikjær

Cleanance K indeholdt 6 % glykolsyre og 0,ikkeretmeget procent salicylsyre. Vores AHA serum indeholder 7 % salicylsyre og vores T-zone peeling indeholder 2 % salicylsyre. AHA-serum kommer indholdsmæssigt tættest på, men læs lige her, før du vælger: https://pudderdaaserne.dk/2014/09/13/hvilken-syre-skal-jeg-vaelge-aha-bha-eller-en-af-de-andre/

Helle

Phew at jeg fik bestilt et par ekstra af mirakelcremen fra Escentual i januar, så lageret er fyldt. Jeg veksler mellem Clenance K og LRP Effaclar Duo, som jeg også er begejstret for, men hvad er forskellen på de to egentlig, og kan den ene erstatte den anden?

Katja Moikjær

LRP Effaclar indeholder LHA som er L’Oreal-koncernens egen version af salicylsyre, der virker lidt anderledes. Der er ingen AHA i.

Anneli

Buuuhhhhh! Øv. Købte lige en ny cleanance k i ugen, så må ned og købe op de sidste der er tilbage.

M

hej kære dåser!
Kan i anbefale en skintonic med aha jeg kan bruge hver dag. Jeg vil nemlig helst undgå creme fordi jeg vil bruge syre som det første i min rutine. Har før brugt en eksfolierende skintonic fra clarins men ved ikke om den er velfungerende ift. Ph og ingredienser?

Katja Moikjær

Hvorfor skal det være flydende for at du kan det? Først og fremmest behøver du ikke bruge skintonic: https://pudderdaaserne.dk/2011/04/13/skintonic-det-skal-man-da-bruge/
En let creme/serum med AHA kan sagtens være det første i din hudplejerutine.
Clarins eksfolierende skintonics er gode, men vær opmærksom på om de udtørrer din hud. Der er en del alkohol i.

Stinna

Jeg mistænkte det godt da jeg midt på ugen sad og tjekket priser for hvor det var billigst at bestille avene produkter hjem fra, og lige pludselig var cleanance K ikke at finde nogen steder, men istedet var denne nye cleanace Expert overalt. Jeg krydser lige fingre for at de stadig har de stykker på hylden jeg så på mit lokale apotek i starten af ugen! :O

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *