De bedste produkter mod pigmentering og ujævn hudtone

29.10.11

Når vi bliver ældre, bliver uens hudtone for mange af os det primære hudproblem. Vi får efter mange år med p-piller og måske graviditeter også deciderede hormonelle pigmentforandringer. Kosmetikindustrien står selvfølgelig på spring for at sælge os produkterne til at løse disse problemer, og vi har kigget nærmere på de bedste af disse produkter.

Jeg har selv efter min graviditet med min søn fået små brune prikker over næsen og kinderne og en generelt uens hudtone. Under hvert øje har jeg en brun tonet pigmentforandring, som også er klart hormonelt betinget.

Når det kommer til kosmetiske muligheder, så er det begrænset, hvilke ingredienser vi har at gøre godt med. Det mest effektive er uden tvivl hydroquinone, men det er af mange gode grunde et receptpligtigt middel i EU. Derfor kan jeg kun anbefale, hvis du har seriøse pigmentforandringer at gå til en hudlæge. Laser er også meget effektivt. Det, du kan købe, hos kosmetikfirmaerne er til sådan nogen som mig med ujævn hudtone – det er ikke til seriøse pigmentforandringer.

Fælles for de fleste af disse produkter er indholdet af en særlig form for stabiliseret C-vitamin, som nok er det bedste bud, vi har på en ingrediens, der kan afhjælpe ujævn hudtone. Der er i hvert fald videnskabelig dokumentation for effekten.

Estée Lauder Idealist Even Skintone Illuminator
Jeg bruger pt. Estée Lauder Idealist Even Skintone Illuminator, og den virker. Det er et dejligt og behageligt produkt at bruge, som giver en mere ensartet hudtone og mildt mindsker de brune pletter. Dramatiske resultater? Nej, men det kan du heller ikke forvente.

Først og fremmest indeholder den salicylsyre (BHA), som eksfolierer huden, og stabil C-vitamin som skrevet om ovenfor. Derudover indeholder den en række planteekstrakter, som Estée Lauder koncerne påstår virker lysnende, og som måske rent faktisk virker, men der findes endnu ikke publicerede studier af det.

Alt dette er samlet i et virkelig behageligt serum, hvis eneste minus er citrusduften, som ikke er det bedste for huden.

30ml koster 515 kr. og 50 ml koster 765 kr. Du kan købe den i stormagasiner, parfumerier og i Matas.

Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector
Men gæt hvem der også er ejet af Estée Lauder: Det er Clinique. Og deres Even Better Clinical Dark Spot Corrector er sjovt nok stort set identisk med Estée Lauders idealist. Ingredienserne står enkelte steder i en lidt anden rækkefølge, og konsistensen er lidt anderledes, men de ingredienser der er vigtige: salicylsyre, C-vitamin og planteekstrakterne er stort set ned til sidste punktum identiske.

Dette ser vi rigtigt ofte med de store koncerner. Produkterne går igen henover mærkerne, og dette er et klart eksempel. Jeg har også prøvet Even Better, og resultatet er cirka tilsvarende Estée Lauder.

Prisen er lavere, nemlig 425 kroner for 30 ml og 595 for 50 ml. Du kan købe den i Matas, stormagasiner, parfumerier eller på Magasins webshop.

Kiehl’s Powerful-Strength Line Reducing Concentrate
Kiehl’s produkt her er slet ikke markedført primært mod pigmentforandringer, men mod rynker, men jeg har stort held med at bruge det mod det. Og med god grund for det indeholder imponerende 10,5 % C vitamin, og jeg har også personligt gode erfaringer med dette.

Den type C-vitamin, der bruges i Kiehl’s er en anden type end Estée Lauder og Clinique bruger. Men dokumentationen er i orden. For eksempel viser et studie fra 2004, at creme med 5 procent ascorbic acid, som der er 10,5 % af i Kiehl’s, afhjalp melasma hos 62,5 % af testpersonerne med meget lav andel af bivirkninger. Se undersøgelsen her på PubMed.

Den er et simpelt produkt på den måde, at det er C vitamin og ikke andre effektive ingredienser. Men du behøver heller ikke andet.

Kiehl’s er også billigere end de andre, nemlig 455 kroner for 50 ml. Køb den i Magasin og på Magasins webshop.

Restylane Whitening Day Cream
Restylane går imod C-vitamin strømmen her og bruger i stedet Niacinamid i deres produkt som den primære ingrediens. Det virker også, faktisk viser et studie, at det i 4% koncentrationer virker lige så godt som hydroquinone (Dermatol Res Pract. 2011).

I dette produkt er det kombineret med ekstrakt af tyttebær. Det har jeg ikke kunnet finde nogen dokumentation for brugen af.

Men med niacinamid i er dette en overbevisende mulighed. Og ja, jeg har brugt det, og effekten synes jeg, er meget fin og på linje med de ovenstående.

Restylane Whitening Day Cream koster 585 og kan købes hos primært specialklinikker og deres webshops som fx. N’age.

MAC Prep+Prime Skin Brightening Serum
MAC Prep+Prime Skin Brightening Serum indeholder den samme form for C vitamin som resten af Estée Lauder klubben, men ikke salicylsyre og planteekstrakterne pånær et par stykker. Det er dog stadig et virkelig godt serum, som giver en pænere og mere jævn hud. Den kan næppe lysne decideret melasma, men den kan hjælpe dig til en mere ensartet hud, og så er den relativt billig med sine 295 kroner for 30 ml.

Kan købes i Magasin, Salling i Aalborg og på Magasins webshop.

Vanity X og Bioeffect
Jeg vil også gerne til sidst slå et stort slag for de to produkter Vanity X og Bioeffect med EGF, som jeg faktisk har oplevet den største effekt af, selvom de primært er markedsført som antiage produkter. Jeg vil ikke bruge dem til decideret melasma, men hvis du har ujævn hudtone, så virker de! Læs mere her.

Har du problemer med pigmentpletter? Hvad har du forsøgt dig med?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
81 kommentarer
Maiken

Åh de kære pigmentforandringer.
Jeg har selv for 7 år siden fået fraktioneret laser/pixel laser 4 beh. og 3 IPL laser behandlinger mod pigmentpletter. Det ødelagde desværre mit pigment på kinderne. Så jeg efterfølgende fik hvide plamager -og det tog desværre ikke alle pigmentpletterne.
Hydroquinone og c-vitamin er udelukkende blegende produkter som ikke fjerner hyperpigmenteringen.
Som du skriver så er de tilbud der findes i kosmetologisk form nok ikke effektive nok til seriøse pigmentpletter. Selv har jeg købt mig fattig i Priori, chromawhite fra dermalogica og alverdens andre cremer.
Før man udsætter sin hud for laser beh. skal man virkelig undersøge hvad man går ind til. For mørke hudtyper er det direkte kontraindiceret at anvende laserbeh. Selv blev det en ekstrem smertelig oplevelse at gå igennem alle de laser beh. Både i direkte forstand, men bestemt også på pengepungen. Jeg skulle blege min hud i måneden optil beh., derefter var jeg så ødelagt i mit ansigt at jeg hævede op, kunne ikke se ud af øjene og til sidst var nød til at tage ferie fra mit arbejde efter hver beh. Også af hensyn til infektionsrisikoen der er efter laserbeh.
Der findes produkter der hæmmer tyrosinase, som er hovedenzymet i dannelsen af melanin. Meget effektiv og med høj sikkerhedsmargin. Bare så man kan træffe sine valg om laser/ikke laser udfra et kvlificeret grundlag:) Og som du skriver gå til hudlæge/eller anden specialist:))
Kh Maiken

Pudderdåse Katja

Tak for dine erfaringer og kloge ord Maiken. Vi er helt enige. Det er også værd at huske, at Laser er mange ting. Der er alt lige fra de milde laserbehandlinger til dem, der gør, at du helst vil skjule dig selv i 14 dage. Så som vi er helt enige om: Gå til en specialist, hvis du har decideret melasma!
Tak for at du deler dine erfaringer. Hvordan går det i dag?

Maiken

Mit hyperpigmentering kom kraftigt igen efter min graviditet for 3 år siden – endda andre steder i ansigtet end før. Desværre oplever 70-80% af alle gravide melasma.
Det er fjenet 100% i ansigtet + den hypopigmentering jeg havde fået på kinderne efter laser er blevet udjævnet, så jeg er meget tilfreds. Det tog ca 10 dage så kunne jeg se resultat.
Nu er jeg igang med decollté som er en stor pigmentplet – suk:)

Pudderdåse Katja

Det lyder godt, at det virkede. Hvad gør du ved decoleté’en. Også laser?

Lisa

Når du siger det er helt væk nu, er det så som i helt væk og at det ikke kommer tilbage igen når man befinder sig i solen? Er jo meget interesseret i en varig effekt, men det kan man måske gøre ved at bruge den forebyggende creme? Vil også gerne vide om der er nogen bivirkninger ved Cosmelan, er det hårdt ved huden?
Håber du har tid til at svare:-)

Maiken

Hej Lisa og Katja
Ja mine pigmentpletter i hovedet er forsvundet med Cosmelan som er en maskebehandling udført af sygeplejerske. Laser tog som sagt ikke alle pigmentpletterne og jeg kunne personligt ikke byde mit ansigt laser igen. Decollté er også under Cosmelan behandling. Der er intet hverken laser eller andet produkt der kan forhindre nye pigmentpletter hvis man opholder sig ubeskyttet i solen. For Cosmelans vedkomne medfølger der er vedligeholdelsescreme der hæmmer nye pigmentfejl efterfølgende. Det er ikke hårdt som sådan ved huden, men har en udrensende og peelende effekt. Et ekstra plus synes jeg:)
Masser af fordele hvis du spørger mig:)

Pudderdåse Katja

Tak Maiken.
Og helt enig med Maiken, Lisa. Det allervigtigste, ligegyldig behandling er solbeskyttelse! Ellers kommer det igen. Hvad enten man har brugt den ene eller anden behandling.
Og så er der hele spørgsmålet om p-piller. Der kan man også med fordel overveje at skifte præventionsform. (hvad du sikkert allerede har gjort…)

Lisa

Har også hørt godt om Priori, er det fuldstændig virkningsløst?

Maiken

Hej Lisa
Jeg brugte det i 3 måneder. Det fjernede slet ikke mine pigmentpletter. Er nu også sådan en utålmodig sjæl der gerne vil se resultater relativ hurtigt. Det kan godt være at det hjælper hvis man bruger det i længere:) Men en creme til over 1000 kr for 30 ml har jeg høje forventninger til.
Maiken:)

Lisa

Ja, det er nemlig sindsygt dyrt og jeg føler egentligt tit man smider penge direkte ud af vinduet i et forsøg på at komme af med dem. Glæder mig til der forhåbentligt bliver opfundet noget effektivt på et tidspunkt:-)

Maiken

Hej Lisa
som sagt så er mine behandlet fuldstændig væk med cosmelan – prøv at google det og læs lidt om andres erfaringer også:)

Pudderdåse Katja

Ja. Også mig!

AB

Hej Maiken
Havde lige spurgt om følgende længere nede, men blev anbefalet at høre dig, så prøver lige her:
De Cosmelan behandlinger der bliver nævnt, ved du om der er nogen i Århus der udfører disse?
Jeg har store problemer med pigmentpletter, på tros af at jeg bruger faktor 50 hver dag og har gjort det i 2 år, er der stadig kommet flere pletter til.Jeg opholder mig meget lidt ude og har ikke været på sommeferie, ved stranden eller lignende de sidste mange år, men bare efter en lille tur udenfor med højeste faktor, kan jeg allerede se pletterne bliver værre 🙁 Jeg har aldrig været gravid og tager ikke p-piller.
Min læge mener det kan være noget arveligt.. Har også været ved hudlæge og fik en form for blegecreme på recept kaldt Kligmans Creme. Det hjalp måske en smule, men han anbefalede ikke at man brugte det mere end 4 uger, da det så kunne ødelægge huden og give den modsatte effekt. Det er et par år siden, men er bange for at skade huden, så har ikke ville bruge det igen.. Har derudeover prøvet blandet andet Nimue Melamo Fade Mask og Beaute Pacifique, men det gør ikke det vilde ved pletterne desværre 🙁
Vil i anbefale jeg prøver noget mere af hudlægens creme, eller prøver den Cosmelan behandling? Kan se det ikke er helt billigt, men er efterhånden villig til at prøve alt.
Tænker dog, at når faktor 50 ikke engang kan holde pletterne væk nu, hvis jeg så kan få dem væk med Cosmelan behandling, vil de så mon ikke bare komme igen med det samme, bare jeg opholder mig det mindste ude? Selvom jeg selvfølgelig stadig vil bruge højeste faktor.
Og må man forresten bruge selvbruner i den periode man er i gang med Cosmelan behandlingen?
Da jeg har brugt solfaktor hver dag i mange år, er jeg virkelig helt “syg”-bleg, og pigmentpletterne mørke, men jeg synes det tager det værste, hvis jeg bruger selvbruner hver 2-3 dag, det er som om det udjævner farveforskellen lidt..

Lisa

Dejligt at høre fra nogen med erfaringer, håber der er flere der byder ind:-)

Marlene

Jeg har rød hud på kinderne. det ligner bare at jeg har fået for meget sol, men det er der året rundt og gør ikke ondt – Ville disse produkter kunne gøre det mindre rødt?

Pudderdåse Katja

Hvor på kinderne sidder det?

Pudderdåse Helene

Hej Marlene!
Nej, de virker ikke på den slags hyperpigmentering 🙁 Der findes derimod rigtig mange neutralisers, som dog skal bruges dagligt. Har du undersøgt om det er rosacea?
Mvh. Helene

Pudderdåse Katja

Grunden til at jeg spørger, hvor det sidder, er, at placeringen på kinderne (om det er langs kæben nederst på kinderne) eller på kindæblerne er et vigtigt hint om årsagen. Derudover er der spørgsmålet om rosacea. Så du må fortælle mere.
Men nej, disse produkter kan du ikke bruge. Hvis du er rød, er der ikke tale om hyperpigmentering. Hyperpigmentering er brun.

Ditte Mehner Kristiansen

Avéne (som fåes på apoteket) har lige lavet en ny creme til rødme af alle arter i ansigtet. Jeg fik en prøve og allerede efter to dage med påførsel morgen og aften kunne jeg se en markant forskel. Den er genial!!! 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Ditte!
Det lyder jo helt utroligt, vil du ikke fortælle lidt mere?
Mvh. Helene

Ditte Mehner Kristiansen

Avéne Antirougeurs Jour (redness-relief moisturizing protecting cream – og findes også som emulsion) hedder den…
Jeg har/havde en del rødme omkring næsen og af en eller anden årsag en slags blodkar-springning (jeg ved ikke hvordan man betegner det) under det ene øje, og da jeg er en sucker for Avéne’s produkter lige for tiden, fik jeg mig en snak med en rigtig hjælpsom kvinde på apoteket (hurra for apoteket i øvrigt – de ved VIRKELIG hvad de snakker om, når de vejleder en, i forhold til duller i Magasin eller Matas desværre). Hun viste mig den her nye creme og jeg fik en prøve på både cream og emulsion.
Jeg har brugt emulsion om dagen og cream om natten, og min rødmen omkring næsen er markant formindsket og det halløjsa under øjet er helt forsvundet. Jeg bruger ikke cremen i hele hovedet, kun på udsatte steder med min dagcreme (også fra Avéne) ovenpå og jeg er virkelig begejstret! 🙂 OG så er der spf 20 i… Win-win!

Pudderdåse Helene

Hej Ditte!
Mange tak for svar 🙂 De cremer må jeg vist kigge nærmere på!
Mvh. Helene

Johanne

Rigtig spændende læsestof : )

Pudderdåse Katja

Tak Johanne 🙂

Annette

Jeg er gravid nu, og har også fået en masse pigmenter. Jeg holder det nede med Dermalogica 🙂

Pudderdåse Katja

Det var også som gravid, jeg fik mine. Hvilken Dermalogica bruger du?

Annette

De hedder Pure Light og Pure Night 🙂

Camilla

Jeg er 18 og har problemer med pigmenteringer, har ujævn hud af resultat af uren hud, og det har også givet mig nogle mørke pletter i ansigtet. Jeg har brugt clinique i over et år nu, og det har ikke givet overraskende resultater, men det har hjulpet på mange af pletterne. 🙂

Pudderdåse Katja

Hej Camilla. Godt at høre! Tak for dine erfaringer. Det tror jeg er et meget realistisk resultat med denne type produkt. Og ja, man skal give det god tid. Kh. Katja

Anne

Jeg håber at i læser denne kommentar og svarer, selvom indlægget er gammelt.
Jeg er virkelig i krise over om jeg skal købe den fra Estee Lauder eller Clinique.
Jeg vil bare gerne have at mine grimme røde ar/røde pletter går væk.
Den sidste matas dame sagde at jeg skulle tage Estee lauder. Hvad siger I???
Håber virkelig på svar!

Pudderdåse Helene

Kære Anne!
Du kan tro vi læser kommentarerne <3
Er det ar fra acne, du døjer med?
Som Katja skriver er der ikke kæmpe stor forskel på de to, så mit forslag er, at du får en prøve på begge og vælger ud fra hvilken af dem, du bedst kan lide med hensyn til konsistens osv.
Mange hilsner
Helene

Anne

Ej hvor dejligt, og hurtig svar endda. Tusind tak
Ja det er netop fra acne.. Okay altså hvis der ikke er nogen forskel på produkterne, bør jeg vel bare tage den billigste.
Af en matas-clinique pige sagde hun at den fra clinique var meget koncentreret lige netop om at fjerne røde ar. En anden matas ansat fortalte at clinique slet ikke fjerner røde ar, men derimod brune pigmentpletter.
Og så har i jo tidligere skrevet om den der bio oil mod strækmærker. Men den kan efter sigende også fjerne ar?
Så bliver sgu lidt forvirret og egentlig gør jeg hvad I anbefaler mig 😀
Stoler blind på jer!!

Pudderdåse Helene

Kære Anne
Uuuuhhh jeg synes det er svært, jeg har ingen erfaringer at byde ind med her 🙁
Jeg tænker som dig at løsningen er at købe den billigeste, hvilket i dette tilfælde er Bio Oil. Du skal dog være opmærksom på, at den er temmelig parfumeret. Jeg krydser mine fingre og håber at det virker 😀
Mvh. Helene

AB

De Cosmelan behandlinger der bliver nævnt, ved i om der er nogen i Århus der udfører disse?
Jeg har store problemer med pigmentpletter, på tros af at jeg bruger faktor 50 hver dag og har gjort det i 2 år, er der stadig kommet flere pletter til.Jeg opholder mig meget lidt ude og har ikke været på sommeferie, ved stranden eller lignende de sidste mange år, men bare efter en lille tur udenfor med højeste faktor, kan jeg allerede se pletterne bliver værre 🙁 Jeg har aldrig været gravid og tager ikke p-piller.
Min læge mener det kan være noget arveligt.. Har også været ved hudlæge og fik en form for blegecreme på recept kaldt Kligmans Creme. Det hjalp måske en smule, men han anbefalede ikke at man brugte det mere end 4 uger, da det så kunne ødelægge huden og give den modsatte effekt. Det er et par år siden, men er bange for at skade huden, så har ikke ville bruge det igen.. Har derudeover prøvet blandet andet Nimue Melamo Fade Mask og Beaute Pacifique, men det gør ikke det vilde ved pletterne desværre 🙁
Vil i anbefale jeg prøver noget mere af hudlægens creme, eller prøver den Cosmelan behandling? Kan se det ikke er helt billigt, men er efterhånden villig til at prøve alt.
Tænker dog, at når faktor 50 ikke engang kan holde pletterne væk nu, hvis jeg så kan få dem væk med Cosmelan behandling, vil de så mon ikke bare komme igen med det samme, bare jeg opholder mig det mindste ude? Selvom jeg selvfølgelig stadig vil bruge højeste faktor..

AB

Forresten.. Er der nogen der ved om man må bruge selvbruner i den periode man er i gang med Cosmelan behandlingen?
Da jeg har brugt solfaktor hver dag i mange år, er jeg virkelig helt “syg”-bleg, og pigmentpletterne mørke, men jeg synes det tager det værste, hvis jeg bruger selvbruner hver 2-3 dag, det er som om det udjævner farveforskellen lidt..

Pudderdåse Helene

Hej AB
Kan du ikke lokkes til Fredericia?
https://pudderdaaserne.dk/2012/02/05/efterlysning%E2%80%A6vil-du-hjaelpe-os/
Hvis du stiller dine spørgsmål under ovenstående indlæg, er jeg sikker på Maiken kan svare dig 😀
Mvh. Helene

AB

Tak for hurtigt svar :o)
Jo det du linker til lyder jo optimalt, jeg prøver lige at sende en “ansøgning” :o)

Maiken

Hej AB
Nej der er desværre ikke noget i Århus der laver Cosmelan. Der ligger klinikker i Fredericia, Esbjerg og kbh. hvor sygeplejersker udfører Cosmelan.
Det er rigtig at hyperpigmentering kan være arveligt betinget. Du har gjort alt hvad der falder først for, for at undgå pigmentpletterne. Det lyder ikke til at dine pletter er kommet af UV bestråling når du har passet sådan på.
Det er meget almindeligt at hudlæger udskriver blegende cremer men det fjerner ikke den tilgrundliggende årsag. Cosmelan er netop unik idet den normalisere/hæmmer tyrisonase som er ansvarlig for pigmenteringen. Jeg tror ikke du vil have lyst til at bruge selvbruner under behandlingen. Cosmelan giver nemlig den fineste, naturlige glød og gør huden mere gennemskinnelig pga den peelende effekt. Oveni renser den op i urenheder og bruges ofte i ren antiageing øjemed – i kraft af dens peel. Jeg anbefaler ikke at man bruger selvbruner imens man peeler.
Håber det er svar nok. Ellers skriv endelig igen
De bedste hilsner Maiken SkinLab

AB

Hej Maiken
Tusind tak for svar :o)
Det lyder jo godt!
En skam der ikke er noget tættere på, men hvor mange gange kræver det man tager til klinikken? Er peelingerne noget man gør hjemme og hvor ofte?
Må indrømme at jeg som yngre fik meget sol og var ikke god til at bruge solcreme, men det er mange år siden (dengang havde jeg ikke pigmentpletter).
Der kommer flere pletter til, når bare jeg er i solen kort, også med faktor 50, så tænker også der må ligge andet end kun sol bag når de kommer så let.. De er dog blevet en smule mindre mørke her til vinter, men ikke meget, og frygter når det bliver sommer igen, for det der først kommer er ikke til at slippe af med 🙁

Maiken SkinLab

Hej AB
Det kræver som minimun 1 besøg i klinikken hvor graden af hyperpigmenteringen undersøges med en såkaldt woodlampe. Udfra hudtypen afgøres hvor længe masken du får på, skal sidde. Derefter smører du hjemme med den “hæmmende creme/cosmelan 2” det er bl.a den der gør at du peeler.
I realiteten kræver det kun det ene klinikbesøg, men det kan nu være rart for begge parter men en kontrol efter 4-8 ugers behandlig.
Det smarte ved Cosmelanbeh. er, at du bliver ved med at “blokkere” hyperpigmenteringen. For at bruge mig selv som eksempel, da jeg har døjet med pigmentpletter i knap 11 år. Så betød det at jeg for første gang i sommers – selvfølgelig ved brug af høj faktor også – men ved hjælp af Cosmelan 2 for første gang undgik forværring/opblussen i mine pletter. Dvs at jeg smører mig der hvor jeg ved pletterne sad før. Det er en life-saver ift pigmentpletter som ikke kan sammenlignes med de typisk blegende produkter som kan købe sig fattig i.
Du skal have behandlet dine pletter i bund og så efterbehandle med Cosmelan 2, så kan du, hvis du passer på din hud, undgå nye pletter. Hvis man er disponeret for hyperpigmentering og ikke bruger faktor 50, skal man hvad enten de brændes væk med laser eller v. Cosmelan beh. ALTID bruge høj faktor – det skal man være indstillet på!
Men så minimerer man også risikoen for hudkræft og undgår en masse rynker (det er da meget godt ik:))
Mange hilsner Maiken

AB

Hej Maiken
Tak for dine grundige svar :o)
Den maske man skal have på fra klinikken, er det en “tydelig” maske? Altså, vil man godt kunne tage toget hjem begefter med den på eller er man helt cremet ind?
Er det en gang om dagen man smører med cosmelan 2? og over hvor lang en periode varer behandlingen?
Er der parfume i produkterne?
Mvh AB

Maiken

Hej igen
Masken du får på minder mest om en forkert farve foundation- ja du er cremet ind. Det er selvfølglig et spørgsmål om forfængelighed hvordan man har det med at andre ser det. Nogle er ligeglade og tager ud og handler efter en behandling. Men langt de fleste vil gerne bare hjem på en lidt mere diskret måde.
Se http://www.skinlab.dk/#!cosmelan-pigmentfejl der kan du læse alt om efterbehandlingen
Kh Maiken

AB

Lige et sidste spørgsmål..
Jeg bor i Århus, så er nødt til at tage toget til og fra Fredericia, men er det muligt at jeg kan få masken med hjem og selv lægge den på, så jeg slipper på at skulle have den på hjem i toget?

Skinlab

Hej AB
Kan du ikke ringe eller maile til mig så kan vi lige snakke om det.
Kh Maiken

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *