Effektiv kemisk eksfoliering: Avène Cleanance K

16.12.12
Avène Cleanance K

Avène Cleanance K

En effektiv men mild daglig kemisk eksfoliering er noget af det bedste, du kan gøre for din hud. Hvad enten du har tør hud, akne, hudorme, skællet hud eller stort set lige gyldigt, hvilken ballade din hud byder dig, så er den rette eksfoliering alfa og omega.

Daglig eksfoliering med en mild syreholdig creme er noget af det bedste, du kan gøre for din hud. De mest kendte er AHA (glykolsyre, mælkesyre, frugtsyre mfl.) og BHA (salicylsyre), men der findes flere andre. Gå efter produkter, der er i en creme og skal BLIVE på huden – ikke vaskes af. Du skal altså ikke tænke i gammeldags skrubbecreme. Effektiv peeling med AHA og BHA foregår med en creme, der bliver siddende som enhver anden creme. Du bruger den lige efter, du har renset din hud.

Avène Cleanance K er et sådan produkt. Ifølge Avène selv indeholder Cleanance K 6% Glycolic Acid, 2% Lactic Acid og 0.1% Salicylic Acid, hvilket gør det til et effektivt produkt med primært AHA (0,1 % salicylsyre er en meget lille koncentration, men lidt har også ret). Jeg har ingen mulighed for at tjekke koncentrationerne, men jeg er sikker på, at det passer — produktet virker i hvert fald uden tvivl.

Et spørgsmål om ph-værdi
Som jeg har talt om tidligere, så er ph-værdi afgørende for, om en syrecreme rent faktisk virker. Det betyder, at det ikke er nok at se på cremen om der er glycolsyre, lactic acid eller salicylsyre i. Man skal også kende ph-værdien. En høj ph-værdi vil gøre eksfolieringen ineffektiv.

Det har Avène heldigvis styr på med Cleanance K. PH-værdien oplyser de selv til 3,5 og mine egne ph-strips viser, at den ganske rigtigt ligger i det område. Det er en ph-værdi, der sikrer en effektiv eksfoliering (omend den ikke skal være højere).

PH værdi Avene Cleanance K

Min egen erfaring er også, at Avène Cleanance K virker efter hensigten. Den gør det, en god kemisk eksfoliering skal: Fjerner døde hudceller, afhjælper milde tilfælde af bumser, hudormer og andre ting, der skæmmer på overfladen og hjælper den nye og friske hud med at komme frem i lyset.

Til alle hudtyper
Lad jer SLET ikke skræmme af, at det er et produkt til akne. Alle hudtyper har virkelig god gavn af eksfoliering med AHA, akne eller ej. Især tør hud og ældet – tør hud vil bare gerne have en ekstra creme ovenpå. Meget sart hud kan blive irriteret af syren, så gå forsigtigt frem.

Daglig og mild kemisk eksfoliering er et af de efter min mening vigtigste skridt i en daglig hudpleje – og de færreste mærker har effektive produkter til det.

Her kan du købe det
Avène Cleanance K koster cirka 140 kroner og kan købes på apoteket. Du kan også købe den online hos eChemist, Apo-Rot eller de danske webapoteker.

Har du prøvet den eller en anden kemisk eksfoliering?

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
324 kommentarer
Maria

Har været eet af mine daglige resultater i et godt stykke tid efterhånden siden jeg opdagede den herinde på siden i en tråd …. og ihhhh jeg har været glad for den lige siden! 🙂
Kan kun sige thumbs up! …. ud og køb køb køb, hehe.

Pudderdåse Katja

Tak Maria 😀 Ja, det er for dårligt, jeg ikke har fået skrevet om den endnu, når vi har fået skrevet SÅ meget om den i kommentarfeltet 😀

Ditte Mehner Kristiansen

Once you go Cleanance K – you never go back! 😉
Jeg vil og kan aldrig aldrig aldrig nogensinde undvære denne vidundercreme! Min absolutte favorit! 🙂

Ditte Mehner Kristiansen

Ps. Og så koster den heldigvis kun cirka 65 kr på apo-rot.de 🙂

Pudderdåse Katja

Hvor ser du den pris?

Ditte Mehner Kristiansen

Hovsa, jeg havde sat min valutaomregner til dollars – den rigtige pris er cirka 85 kr. 😀
http://www.apo-rot.de/index_details.html?_filterartnr=1396595&_searchkeyword=avene+cleanance+k&_nav=suche&_random=-1848977541

Pudderdåse Katja

Præcis 😀

Mette K. Frederiksen

Den er ret genial 🙂
Den kan godt kommes på, og så med serum/creme ovenpå ikke? Bare lige for at være sikker 😉
– Mette

Pudderdåse Katja

Jo præcis 🙂 Det er sådan jeg gør

Camilla Larsen

I er snart ved at have mig overbevist om, at det der kemisk eksfoliering skal prøves. Men altså bruger man sin almindelig creme ovenpå, eller går den i stedet for den almindelige creme? Og hvis cremen skal ovenpå, klasker man det så bare oveni med det samme? Eller hvad er den gyldne regel/rækkefølge?

Pudderdåse Katja

Jeg har meget tør hud og bruger derfor creme ovenpå. Hvis man har lyst til et antiage produkt skal det også ovenpå. Hvis du har fedtet hud, vil du nok helst være fri – frit valg 🙂

amalie elm

Åh ja gode kemiske eksfolieringer er det bedste! Jeg bruger rønsbøls, som er rigtig god! Jeg er sikker på, at scenes også er god 😉
god jul, og tak for en vidunderlig blog!

Pudderdåse Katja

Tusind tak Amalie og i lige måde 🙂

Christina

Jeg vil bare lige spørge, om man kan putte en fugtighedscreme ovenpå?
Jeg har fedtet hud og undgår at bruge andet end en lille smule creme + et lag solcreme om dagen, da min hud bliver utrolig fedtet, hvis jeg bruger for mange produkter samtidig, så jeg vil benytte Cleanance K om aftenen – kan jeg så godt putte min sædvanlige natcreme (A-derma Epitheliale AH repair cream) ovenpå?

Pudderdåse Katja

Det kan du sagtens, hvis du vil. Alt kan bruges ovenpå – eller man kan helt lade være.

Christina

Tak for svar! Tror jeg skal prøve den cleanance k så, har nu hørt en del gode ting om den efterhånden. (:

B

Uuuuhhh, I frister. Men jeg kan simpelthen ikke finde den til 65 kr. på Apo-rot. Har I mulighed for at linke? Jeg kan kun finde en, der koster 11,62€. Måske jeg kigger på en forkert.

Pudderdåse Katja

Jeg er ret sikker på at den koster de 11,62 på apo-rot. Med fragt er det billigere på echemist.

Malene

Jeg har Ren skincares “Glycolactic Radiance Renewal Mask” og deres “Resurfacing AHA Concentrate”
Begge kan klart anbefales, selvom de er i den dyre ende af skalaen!

Pudderdåse Katja

Dem har jeg desværre ikke prøvet

maja

Den tror jeg at jeg må prøve!
Nu spørg jeg måske lidt dumt, men vil hellere være sikker: du skriver at den skal bruges lige efter man har renset ud – men kommer du så også creme på bagefter – eller fungerer den i stedet for creme?
Hilsen
Maja

maja

Ej undskyld – ser lige at der er flere der har spurgt om det samme:)

Pudderdåse Katja

Min fejl – jeg skulle havd nævnt det 🙂

Pudderdåse Katja

Jeg har knastør hud, så jeg bruger creme bagefter. Fedtet hud behøver nok ikke – prøv jer frem 🙂

Mette

Skal man bruge en anden creme ovenpå når man har akne hud? 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *