Effektiv kemisk eksfoliering: Avène Cleanance K

16.12.12
Avène Cleanance K

Avène Cleanance K

En effektiv men mild daglig kemisk eksfoliering er noget af det bedste, du kan gøre for din hud. Hvad enten du har tør hud, akne, hudorme, skællet hud eller stort set lige gyldigt, hvilken ballade din hud byder dig, så er den rette eksfoliering alfa og omega.

Daglig eksfoliering med en mild syreholdig creme er noget af det bedste, du kan gøre for din hud. De mest kendte er AHA (glykolsyre, mælkesyre, frugtsyre mfl.) og BHA (salicylsyre), men der findes flere andre. Gå efter produkter, der er i en creme og skal BLIVE på huden – ikke vaskes af. Du skal altså ikke tænke i gammeldags skrubbecreme. Effektiv peeling med AHA og BHA foregår med en creme, der bliver siddende som enhver anden creme. Du bruger den lige efter, du har renset din hud.

Avène Cleanance K er et sådan produkt. Ifølge Avène selv indeholder Cleanance K 6% Glycolic Acid, 2% Lactic Acid og 0.1% Salicylic Acid, hvilket gør det til et effektivt produkt med primært AHA (0,1 % salicylsyre er en meget lille koncentration, men lidt har også ret). Jeg har ingen mulighed for at tjekke koncentrationerne, men jeg er sikker på, at det passer — produktet virker i hvert fald uden tvivl.

Et spørgsmål om ph-værdi
Som jeg har talt om tidligere, så er ph-værdi afgørende for, om en syrecreme rent faktisk virker. Det betyder, at det ikke er nok at se på cremen om der er glycolsyre, lactic acid eller salicylsyre i. Man skal også kende ph-værdien. En høj ph-værdi vil gøre eksfolieringen ineffektiv.

Det har Avène heldigvis styr på med Cleanance K. PH-værdien oplyser de selv til 3,5 og mine egne ph-strips viser, at den ganske rigtigt ligger i det område. Det er en ph-værdi, der sikrer en effektiv eksfoliering (omend den ikke skal være højere).

PH værdi Avene Cleanance K

Min egen erfaring er også, at Avène Cleanance K virker efter hensigten. Den gør det, en god kemisk eksfoliering skal: Fjerner døde hudceller, afhjælper milde tilfælde af bumser, hudormer og andre ting, der skæmmer på overfladen og hjælper den nye og friske hud med at komme frem i lyset.

Til alle hudtyper
Lad jer SLET ikke skræmme af, at det er et produkt til akne. Alle hudtyper har virkelig god gavn af eksfoliering med AHA, akne eller ej. Især tør hud og ældet – tør hud vil bare gerne have en ekstra creme ovenpå. Meget sart hud kan blive irriteret af syren, så gå forsigtigt frem.

Daglig og mild kemisk eksfoliering er et af de efter min mening vigtigste skridt i en daglig hudpleje – og de færreste mærker har effektive produkter til det.

Her kan du købe det
Avène Cleanance K koster cirka 140 kroner og kan købes på apoteket. Du kan også købe den online hos eChemist, Apo-Rot eller de danske webapoteker.

Har du prøvet den eller en anden kemisk eksfoliering?

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
324 kommentarer
Morten

Hvor kan man købe dette?
vil gerne købe nogle til min kone:)
i har ikke noget go håndcreme… da jeg er vinduespudser får jeg meget føre hænder

Katja Moikjær

Hej Morten. Den er desværre udgået, den findes ikke mere. Vi har selv lavet et par alternativer siden: https://pudderdaaserne.dk/2014/09/13/hvilken-syre-skal-jeg-vaelge-aha-bha-eller-en-af-de-andre/
Hvad bruger du på hænderne i dag? Har du handsker på, når du arbejder?

Sami

Har i nogen som er neutrale i duften. Da jeg er allergisk over for det

Celi

Hejsa! Jeg er godt klar over at dette er en gammel artikel og at produktet er udgået for længst. Jeg har dog lige taget hul på min sidste tube fra mit lille lager, og den dufter fint som den plejer og er også stadig aktiv i sin eksofiering. Anyway her kommer det jeg egentlig vil spørge om. Jeg er gået hen og er blevet gravid og ved INGENTING om hudpleje for gravide! Har I nogle dos and don’ts? Kan jeg f.eks. fortsætte med AHA/BHA? Retinol? Glykolsyre? Mvh den forvirrede

Helene Randløv

Kære Celi
Først og fremmest stort tillykke. Du kan fortsætte med det meste, ved kraftige Vitamin A præparater skal du lige høre lægen. OG så er det endnu mere vigtigt, at du husker SPF, når du bruger kemisk eksfoliering.
Du kan læse mere her: Dåseposten: gravid og kosmetik
Kh. Helene

Sara

Har haft denne stående på hyllen længe hjemme hos os, men hverken min mor eller mig er kommet i gang med at bruge den, da vi egentlig er i tvivl om hvad det “er” for en creme. Er det en creme, der skal bruges som en normal dagcreme eller er det en skrub, der skal renses af?

Helene Randløv

Hej Sara
Kemisk peeling er i dette tilfælde en creme, som du bruger på ren hud. Den kan bruges alene eller du kan smøre en creme ovenpå, hvis du har brug for det. Den skal altså ikke renses af.
Kh. Helene

Louise

Hejsa
Jeg har lige set dette indlæg. Jeg kan, at det er et ældre indlæg og cremen findes (vist) ikke mere. Kan I anbefale en anden?
Tak.
Mvh. Louise

Helene Randløv

Hej Louise
Det afhænger af, hvad du har af udfordringer med huden. Er det bumser og urenheder har vi jo vores eget mærke og T-Zone Peeling, der hjælper ganske fortræffeligt på netop dette. Læs mere her: https://pudderdaaserne.dk/vores-egne-produkter/t-zone-peeling/
Kh. Helene

Lisbeth Andersen

Har tænkt over det og jeg døjer ekstremt meget f det, så kan man gøre noget ekstra ved f.eks at bruge en speciel fugtgivende cremen ovenpå?

Helene Randløv

Hej Lisbeth
Hvad er det du døjer med? Så er det lidt lettere for os at svare på.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *