Kan salicylsyre give mere uren hud i starten?

24.08.15
Pudderdåserne T-Zone Peeling

Pudderdåserne T-Zone Peeling

Svaret er ja, måske – for nogle.

Når du starter op med en kemisk peeling med salicylsyre til hjemmebrug (hvad enten det er vores T-zone peeling eller en anden), så kan det give flere bumser i starten for nogle personer. Hvilket er ret tarveligt, for det er netop bumser og uren hud, som det virker på.

Det samme kan gælde for alle typer af syre, men er mest udtalt ved salicylsyre, da den også er den mest effektive for bumser.

Og så alligevel vil langt hovedparten (mig selv inklusive) aldrig oplever den mindste forværring i opstarten. Og hvordan kan det så være, at nogle får flere bumser i opstarten, mens andre ikke gør? Ingen ved det.

Den gode nyhed er, at det er normalt, og at det går over. Og at det bare betyder, at salicylsyren er begyndt at virke. Den amerikanske hudpleje-ekspert Paula Begoun, der også selv producerer gode produkter med forskellige syrer, forklarer, at salicylsyren simpelthen sætter gang i de bumser, der allerede ligger latent i din hud.

Salicylsyren eksfolierer indeni poren og er fedtopløselig (det er derfor, den virker mod bumser!). Salicylsyre øger den hastighed som hudens celler fornyer sig med, og det betyder, at de bumser, der allerede er på vej, kommer hurtigere op til overfladen, forklarer Paula Begoun.

Når det så er overstået, hvilket kan tage op til en måneds tid, så kan du til gengæld se frem til en på lang sigt pænere hud.

Læs mere om forskellige former for kemisk peeling til hjemmebrug her

Læs mere om vores T-zone peeling med salicylsyre her

PS. Her taler jeg altså kun om bumser. Hvis du oplever allergisk udslæt efter opstart af et nyt produkt, så stop! Så skal du ikke bare fortsætte. Der er stor forskel på bumser og udslæt.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
30 kommentarer
Louise

Og det er bare SÅ sandt. Jeg startede med jeres T zone peeling sidste efterår og jeg troede jeg skulle dø – alle de bumser der piblede frem! Men jeg havde en mistanke om at det var en ‘purging periode’, selvom jeg ikke kunne finde fakta om det i forbindelse med start af syre. Men det viste sig at jeg havde ret – og et par uger efter havde jeg fået en pænere hud end jeg nogensinde tidligere har haft!

Jasmina

For et par dage siden (for første gang i mit 27-årige liv) sagde min veninde at min hud var blevet SÅ pæn og at den havde en helt særlig glød og så frisk ud. Så fortalte jeg at jeg for nogle uger siden var begyndt at bruge jeres t-zone peeling. “Ej, man kan virkelig se at der er sket noget”. Kææft en fed følelse, for jeg synes også selv at rødmen og bumserne endelig var kommet væk. Tak er et fattigt ord, men alligevel! Tusind tak!

Johanne

jeg har også været glad for produktet, men dog har jeg også en skepsis overfor det, bare på grund af indholdet af syre. Det yder ikke særlig betryggende i sig selv, vel? Er der slet ikke noget farligt ved at bruge produktet? 🙂

Katja Moikjær

Det er syre specielt til kosmetisk brug. Den er mild og i en lav koncentration. Der kan komme en smule irritation og prikken i starten når man bruger produktet. For at undgå det er det godt at starte langsomt op.
Syre er mange ting. Det behøver ikke være farligt. Der er også citronsyre i rigtig meget kosmetik og i mad. Det bruges i konserveringsøjemed.

Pernille Aaby Larsen

Hvordan er jeres t-zone peeling på sart hud? Jeg slås nemlig med både tør hud, rødme og urenheder. Og skal den bruges alene eller sammen med fx jeres creme? 🙂

Katja Moikjær

Salicylsyre er faktisk godt til sart hud. Sart hud tåler det typisk bedre end fx Glykolsyre der er lidt skrappere. Det virker også antiinflammatorisk og dermed beroligende på huden.
Start langsomt op, maks en gang om dagen og øg til maks 2 gange hvis din hud tåler det.
Du kan kombinere den med hvad du vil blot ikke andre syreholdige produkter. Bare husk altid at bruge T-zone peelingen nederst og anden creme ovenpå. Prøv at læse mere her: https://pudderdaaserne.dk/2014/09/18/raekkefoelge-og-hudplejerutine-saadan-bruger-du-vores-og-andres-produkter-sammen/

Julie

Lige præcis dét er tilfældet for mig. Jeg har af to omgange startet op med at bruge jeres t-zone peeling, og begge gange har jeg lige skulle igennem en uges tid med virkelig dårlig hud.
Men når det er overstået, er alt godt og der er ikke en eneste bums i sigte!

Lisa

Jeg er også flittig (ny) bruger af jeres t-zone peeling, og er indtil videre godt tilfreds, men jeg kunne godt tænke mig at vide om der er noget maks antal uger/måneder/år man må bruge den, eller er det bare helt frit for? Og så tænkte jeg også på hvorfor det er så vigtigt at den kommer nederst? For i starten brugte jeg en serum inderst og så jeres peeling udenpå, men så læste jeg i et af jeres opslag at det var vigtigt at peelingen var nederst. Men hvorfor egentlig det? 🙂 😉
Mvh Lisa

Sofie

Det her indlæg kommer som sendt fra oven. Jeg døjer rigtig meget med uren hud og har flere gange startet op på jeres T-zone Peeling og efterfølgende stoppet da jeg simpelthen synes det blev værre.. Men samtidig fortalte folk også min glød var bedre.. Jeg tør nu starte op igen og holde ved. Godt at vide at resultaterne kommer derude i horisonten! 🙂

Cecilia

Jeg bliver så misundelig på alle de gode tilbagemeldinger. Jeg har nu opbrugt jeres t-zone peeling (wow der var til lang tid).
Der var en pause mellem de to gange jeg brugte den, men ellers brugte jeg den hele tiden.
Den har desværre ikke hjulpet på min ujævne hud og mine urenheder. De kommer stadig på især på kinderne, kæberne og rundt om munden. Det er bare så træls, når det jo netop er salicylsyre der er god mod dette.
Nu er jeg begyndt på mælkesyrebakterier, som jeg håber kan hjælpe 😉 Overvejer dog at købe peelingen igen, til at forebygge indgroet hår. Det er jo et vildt lækkert produkt, og det er dejligt at der er så mange gode tilbagemeldinger. Kan jeres AHA serum eventuelt anbefales til min situation (tør fedtet ujævn hud med urenheder, hudorme, ar og millier)? 😉
Kh. Cecilia

Katja Moikjær

Kære Cecilia. Er du helt sikker på at det er bumser? Placeringen gør at jeg synes du lige skal læse dette: https://pudderdaaserne.dk/2015/06/08/perioral-dermatit-akne-milier-eller-keratosis-pilaris-ikke-alt-der-skinner-ansigtet-er-bumser/
Er det bumser som bliver gule indeni og kan poppe?
Kh Katja

Cecilia

Jeg er ret så sikker på det er bumser, for de har gult puds i dem. Kan ikke lade være med at fjerne dem. Især nogle store omkring munden, men det bliver self. til ar ;( Gik for lang tid siden til til dybderens hver måned, men det blev for dyrt, især når det bare kom igen. Jeg er 21 år, så er ikke længere teenager. Bruger forresten også A-vitamin creme (Environ step 1) og har læst bl.a. hos Anette at det er en godt sammen med frugtsyre. Men har ingen virkning set.

Katja Moikjær

Kære Cecilia
Jeg ved desværre ikke om noget om, at almindelig A-vitamin-creme skulle have en effekt på akne. Jeg vil klart anbefale dig at forsøge med et lægemiddel. Første skridt er Basiron, som er i håndkøb. Derudover er der en masse muligheder på recept, som din læge kan hjælpe med.
Hvor meget T-zone peeling har du tilbage? Den er god at kombinere med Basiron.
Og ellers: Tal med din læge. Udover Basiron er der kun receptpligtige lægemidler, der reelt virker på akne.
T-zone peelingen med salicylsyre kan hjælpe og kan bruges i kombination med lægemidler, men hvis man for alvor har problemer med bumser, så skal der altså lægemidler til. Ingen kosmetik virker.
https://pudderdaaserne.dk/2014/10/01/hvad-er-forskellen-paa-salicylsyre-og-basiron/
Kh. Katja

Maria

Hej!
Jeg har det helt samme problem. Jeg har brugt t-zone peeling i langt måned og kan slet ingen effekt se. Jeg har dog ikke flere bumser en før. Og ja. Det er bumser. De får gult/hvidt indhold. Det skal også lige nævnes, at jeg altså er teenager . Kan det være, fordi T-zone peeling ikke kan gøre så meget ved hormonel akne? Eller er det måske bare ikke nok til nogle hudtyper?

Maria

*langt over en måned

Katja Moikjær

Og det samme svar gælder dig Maria. T-zone peelingen kan kun hjælpe lidt. Mod alvorligere former for akne hjælper kun lægemidler. Men gem endelig din T-zone peeling, hvis du har mere tilbage. Den kan være god at kombinere – afhængigt af hvilket lægemiddel, du bruger.
Kh. Katja

Stevani

Hej 🙂
Jeg har pludselig henover sommeren fået rigtig uren hud – hvilket jeg aldrig har oplevet før. Jeg overvejer at prøve jeres produkt, men ville høre om jeg kan bruge det sammen med mine beaute pacifique produkter? Derudover har jeg fået recept på tetracyklin – kender I til pillerne og har i nogen erfaring med dem?

Katja Moikjær

Kære Stevani
Tetracyklin er et lægemiddel mod akne, og hvis din læge har udskrevet det til dig, synes jeg afgjort du skal bruge det. Du kan sagtens kombinere med T-zone peelingen, men T-zone peelingen kan IKKE erstatte et lægemiddel mod akne.
Du kan sagtens kombinere vores produkter med andre: https://pudderdaaserne.dk/2014/09/18/raekkefoelge-og-hudplejerutine-saadan-bruger-du-vores-og-andres-produkter-sammen/ Hvilke Beauté Pacifique produkter er det, du vil bruge?
Kh. Katja

Malene

Jeg kan anbefale at man inden påbegynder brug at T-zone peelingcremen får lavet en diamamtslibning af huden hos en skønhedsklinik. Så tager huden SÅ godt imod T-zone peelingcremen. Før jeg fik en slibning af huden ikke så imponeret af cremen, men det har I den grad ændret sig.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *