Kan salicylsyre give mere uren hud i starten?

24.08.15
Pudderdåserne T-Zone Peeling

Pudderdåserne T-Zone Peeling

Svaret er ja, måske – for nogle.

Når du starter op med en kemisk peeling med salicylsyre til hjemmebrug (hvad enten det er vores T-zone peeling eller en anden), så kan det give flere bumser i starten for nogle personer. Hvilket er ret tarveligt, for det er netop bumser og uren hud, som det virker på.

Det samme kan gælde for alle typer af syre, men er mest udtalt ved salicylsyre, da den også er den mest effektive for bumser.

Og så alligevel vil langt hovedparten (mig selv inklusive) aldrig oplever den mindste forværring i opstarten. Og hvordan kan det så være, at nogle får flere bumser i opstarten, mens andre ikke gør? Ingen ved det.

Den gode nyhed er, at det er normalt, og at det går over. Og at det bare betyder, at salicylsyren er begyndt at virke. Den amerikanske hudpleje-ekspert Paula Begoun, der også selv producerer gode produkter med forskellige syrer, forklarer, at salicylsyren simpelthen sætter gang i de bumser, der allerede ligger latent i din hud.

Salicylsyren eksfolierer indeni poren og er fedtopløselig (det er derfor, den virker mod bumser!). Salicylsyre øger den hastighed som hudens celler fornyer sig med, og det betyder, at de bumser, der allerede er på vej, kommer hurtigere op til overfladen, forklarer Paula Begoun.

Når det så er overstået, hvilket kan tage op til en måneds tid, så kan du til gengæld se frem til en på lang sigt pænere hud.

Læs mere om forskellige former for kemisk peeling til hjemmebrug her

Læs mere om vores T-zone peeling med salicylsyre her

PS. Her taler jeg altså kun om bumser. Hvis du oplever allergisk udslæt efter opstart af et nyt produkt, så stop! Så skal du ikke bare fortsætte. Der er stor forskel på bumser og udslæt.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
28 kommentarer
Satina Wandel

Det giver jo egentlig fin mening – det er ligesom med f.eks. behandlinger af diverse sygdomme. Min mor arbejdede som zoneterapeut og nogle gange kom der folk ind med min migræne, som blev behandlet – efterfølgende fik de et voldsomt udbrud og så fik de det til gengæld heller ikke igen. Det skal jo “ud af systemet” først 😀

Maria

Jeg er i det store hele vokset fra bumserne, men døjer stadig med hudorme på næsen. Ville salicylsyre hjælpe på det? Min hud er meget sart.

Helene Randløv

Hej Maria
Ja, det er præcis det salicylsyre i den rigtige koncentration kan. Du skal sørge for at få en prøve, inden du køber, så du er sikker på at kunne tåle produktet.
Kh. Helene

Malene

Puh, bumser piller bare frem, og håber det går over, som jeg kan se det burde efter noget tid. Jeg trækker vejret dybt, og væbner mig med tålmodighed.

Caja

Så forstår jeg bedre, at jeg er begyndt at få bumser. Troede, det var fordi, jeg ikke kune tåle jeres T-zone peeling.
Et spørgsmål: Hvor lang tid skal peelingen trænge ind, inden man smører dag/natcreme på? 🙂

Katja Moikjær

Du behøver ikke vente, du kan i princippet smøre på direkte ovenpå, hvis det føles ok 🙂

Kristina

Kære jer. Kan det mon bære samme forklaring til, at jeg har oplevet markant flere store hudorme, i en periode over et par måneder, efter jeg er startet med syreprodukt?

Katja Moikjær

Kære Kristina. Hvilket syreprodukt er det? Hvilken slags syre indeholder det?

Mette

Kære pudderdåserne,
Jeg har førhen startet op på T-zone peeling, men hver gang stoppet igen på grund af forværring af huden som mange ovenover også beskriver. Nu ca. et år efter, hvor jeg i denne periode i den grad har haft fokus på at passe på min hud – jeg er opstartet med Exuviance serien med både rens og dag/nat creme uden at være forskrækket af tilføring af fugt (jeg har meget fedtet hud og derfor altid været totalt “fedt”forskrækket ift. creme/olier på huden). Jeg er i den forbindelse startet op på t-zone peeling igen efter at have renset min hud og før tilføring af nat/dagcreme, og jeg har i det tilfælde slet ikke oplevet at min hud forværres ved opstart, men derimod forbedres lige med det samme. Jeg har derfor den mistanke at forværring af huden i starten af benyttelse af t-zone peeling i den grad bland andet kan skyldes at man ikke renser sin hud eller sørger for at rense sin hud optimalt og/eller tilfører creme/andet fugt som er godt for huden.
Dette er blot til information til andre som måske er bange for at starte op på t-zone peeling :)Jeg kan derfor anbefale at finde rette rense produkter og sørger for at dette er “basis” inden man tilfører andet til huden.
Tusind tak for nogle virkelig gode produkter og ikke mindst en fantastisk og en meget jordnær blog!
Mvh Mette

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *