Lørdagslook: Kardazzle

Perioral dermatit, akne, milier eller keratosis pilaris? Ikke alt der skinner i ansigtet er bumser

Perioral dermatit

Perioral dermatit

Vi får mange mails om umulige udbrud af akne og bumser, der i virkeligheden viser sig at være noget helt andet. Stædige røde og hvide knopper i ansigtet, der ved første øjekast ligner bumser, er ofte noget helt andet. Og behandling mod akne kan forværre lidelser som for eksempel perioral dermatit eller keratosis pilaris. Så det er vigtigt at vide, hvad problemet er, før man kaster sig ud at løse det.

Pudderdåserne er IKKE hudlæger eller noget der barekommer i nærheden af, men desværre er det svært at gå et sted hen og få hjælp til at finde ud af præcis, hvad ens udbrud er for noget. Men hvis du mistænker for eksempel rosacea eller akne, så er lægen stedet at starte.

Her har jeg forsøgt at beskrive de knopper, bumser og andre lignende gevækster, som vi oftest støder på, og ikke mindst hvordan de skal behandles.

Bumser
Bumser eller akne kan kendes ved at der kommer en kerne af puds i bumsen. På et eller andet tidspunk vil bumsen blive moden og kunne trykkes ud – ikke at jeg anbefaler at gøre det! – men det er en relativ sikker måde at kende bumser på. Akne kan også ligge dybt nede i huden som nogle dybe og meget smertefulde inflammationer. Men pointen er: Hvis du kun har små overfladiske hvide eller røde knopper som aldrig rigtigt kan trykkes ud, så er der god grund til at overveje, om det overhovedet er bumser.

Første skridt i behandling af bumser er daglig peeling med salicylsyre og så skal du altid stille dig selv dette spørgsmål. Hvis ikke det er nok, så kan man med fordel kombinere salicylsyre med håndkøbslægemidlet Basiron. Hvis det heller ikke er nok så er det en tur til lægen, der har en lang række receptpligtige lægemidler til sin rådighed.

Gode produkter til bumser:
Pudderdåserne.dk Musthaves T-zone peeling
Basiron
Andre syreholdige produkter
BHA-peelinger fra Paula’s Choice

Rosacea
Rosacea kan ligne akne meget, men er det ikke. Hvis du har udbredt rødme og knopper, der ligner bumser, så skal du til lægen og få det tjekket. Jer, der selv kæmper med denne mystiske og kroniske hudlidelse ved sikkert meget mere end mig, så jeg håber I vil deltage her med jeres erfaringer.

Hvis du har udbredt rødme og udslæt i ansigtet, der bliver forværret af sol, rødvin eller andre triggere, så skal du starte med et besøg hos lægen.

De receptpligtige lægemidler vil jeg ikke komme ind på her. Udover dem handler det om at finde ud af, hvad der trigger udbrud: Madvarer, alkohol, sol mm.

Solbeskyttelse er meget vigtig for rosacea, men at vælge den optimale solcreme er svært for sart hud. Salicylsyre kan have en positiv effekt for nogen. Det kan creme med K vitamin også, mens det slet ikke virker for andre.

Læs mere om rosacea og behandling her.

Perioral dermatit
Hvis du hovedsageligt har “bumser” omkring mund og hage, og de aldrig rigtigt bliver til bumser, der kan trykkes ud, så skal du overveje om det i virkeligheden er perioral dermatit, du har. Det har jeg selv haft. Prøv at se billederne her.

Det tricky ved perioral dermatit er, at jo mere af ovennævnte bumsemidler man propper på, jo værre bliver det. Perioral dermatit er et udslæt, som kan udløses af steroidcreme, kosmetik, tandpasta med lauryl sulfat og generelt kradse produkter i området.

En sikker udløsende faktor på mig er det havreekstrakt som blandt andet A-Derma bruger i Exomega. Jeg aner ikke hvorfor, men den er sikker hver gang.

Behandlingen af perioral dermatit er at stoppe med at bruge de produkter, der irriterer uden.

Gode produkter til perioral dermatit:
Milde fugtighedscremer
Skift tandpaste med lauryl sulfat ud med zendium tandpasta

Keratosis pilaris
Keratosis pilaris kender de fleste af os som røde knopper på overarmene. Det er meget udbredt og hænger sammen med tør hud.

I ansigtet kan de optræde som røde og hvide knopper på kinderne, der ligner dem, man også gerne har på overarmene.

Behandlingen af Keratosis Pilaris handler om at behandle tør hud og løsne de propper, som knopperne er. Det vil sige masser af fed creme og dertil eksfoliering. AHA syre er særligt effektiv, især i kombination med carbamid. Den optimale behandling er glykolsyre i kombination med carbamid. Mælkesyre med carbamid er også effektivt og ofte billigere.

Gode produkter til keratosis pilaris:
Carbamidcreme 10% (købes i Matas eller på apoteket)
Pudderdåsernes Musthave AHA-Peeling
HTH-creme (indeholder carbamid og mælkesyre)

Milier
Milier er nogle stædige små sataner af knopper, der kan dukke op enkeltvis eller i flok. De kommer ofte omkring øjnene men kan komme allevegne. De er små og hårde, og du kan (i modsætning til bumser) ikke selv klemme noget ud af dem. Så lad være med at forsøge. Du kan kende dem på at de er små, hårde, ikke kommer og går, og at de føles helt anderledes end almindelige bumser.

De er lavet af døde hudceller, der er blevet fanget under huden. De vil ofte med tiden gå væk af sig selv, men det kan være, du skal vente meget længe.

Syrepeeling med AHA eller BHA kan hjælpe til at opløse milien. Hvis ikke den går væk med den behandling kan en kosmetiker fjerne den med særligt værktøj.

Hvis du opsøger en kosmetiker eller kosmetolog er det også en fordel at have brugt syrepeeling hjemmefra, da det vil gøre det nemmere for fagpersoner at fjerne milier (har jeg lært af Eva).

Og hold fingrene væk selv!

Gode produkter til milier:
Syrepeelinger generelt
Tålmodighed
Professionel hjælp til at fjerne den

Hudorme
Hudorme er små sorte prikker i hudens porer. De er nemme at genkende på den sorte prik, og de findes oftest i t-zonen, der hvor huden er fedtet – altså på næsen, hagen, panden og det inderste af kinderne. Hudorme skyldes at fedt, døde hudceller mm. ophobes i hudens porer nedefra og danner en prop.

Salicylsyre er den mest effektive måde at opløse den prop på, på grund af syrens særlige evne til at trænge gennem fedt og ind i poren og opløse proppen.

Fysisk eksfoliering (det vil sige skrubbecreme, rensebørster, konjacsvampe mm.) kan have en effekt. Man kan med fordel kombinere et salicylsyreprodukt med en mild fysisk eksfoliering, men pas på ikke at over-skrubbe og irritere huden!

Hudorme har i øvrigt intet med snavs at gøre og kan ikke vaskes væk! Og lad være med at presse dem ud, du gør det kun værre.

Antinflammatoriske midler mod akne (som for eksempel Basiron) har ingen effekt på hudorme, da der ikke er tale om hverken bakterier eller betændelse.

Gode produkter til hudorme:
Pudderdåserne.dk Musthaves T-zone peeling
BHA-peelinger fra Paula’s Choice

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

53 kommentarer

 • Charlotte

  Jeg fik Perioral dermatit i forbindelse med behandling for min acne (Isotretinoin).
  Det betød at min hud blev ekstrem følsom – så først havde jeg acne, så rosacea og sidst
  (men ikke mindst) Perioral dermatit.
  For mig var skiftet til zendium tandpasta det afgørende trick mht. til min Perioral dermatit. Det lyder som en reklame, men det er det virkelig ikke. Hvis nogen lider af det mindste Perioral dermatit, så skift tandpasta asap.

  Håber dette råd kan hjælpe andre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Charlotte. Tak for din historie. Jeg oplever det selv. Hvis jeg i en periode bruger tandpasta med laurylsulfat, så får jeg udbrud. Så du har helt ret. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mads

  Hej :) Når I anbefaler Basiron, så synes jeg virkelig også, I skal huske at fortælle om dets blegende effekt! Man kan blive meget overrasket, første gang man prøver det. Jeg har personligt ødelagt alt for meget tøj, håndklæder og sengetøj gennem tiden – endda selvom jeg troede, jeg havde fået vasket produktet ordentligt af :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Mads. Det står i indlægssedlen, som man altid skal huske at læse, før man bruger et produkt. Især når det som i Basirons tilfælde drejer sig om et lægemiddel. Jeg har skrevet det flere gange, men nævner det ikke hver gang, jeg omtaler produktet. Men du har helt ret – det afbleger helt enormt. Håndklæder og sengetøj bliver værst ramt og det hjælper ikke at vaske produktet af. Især ikke fordi det jo skal blive siddende på huden for at virke, så det ville være rigtig dumt. Den eneste løsning, vi har brugt herhjemme til min søster, der har brugt Basiron, har været at hun bare havde sine egne håndklæder og sengetøj. Det er værre med pandehåret, når man er har langt hår. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikita

  Nu stiller jeg lige et helt andet spørgsmål, håber det er ok!
  Kan jeg ikke købe Kiehls Ultra Light Daily UV defence spf 50 et sted på nettet, jeg kan ikke finde den mere på Magasin’s hjemmeside (eller er det bare mig der er blind?) og på deres egen hjemmeside er den udsolgt…. Grrrr.. Sådan noget må i da vide? ;-)

  God Mandag

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Nikita
   Det er jo sæson til at den slags er udsolgt og det ser ud til at være tilfældet ;-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita

   Så sætter jeg mig da bare til at vente, ha ha!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Jeg talte med Kiehl’s i dag, den burde snart være hjemme igen :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilio

  hej Katja,

  Jeg vil lige høre om noget mht hudorme på næsten, de sorte små sataner :-/
  Jeg benytter jeres t-zone peeling creme på næsten,mig ellers renser jeg men en pH natural sæbe. Dagcreme er Pai’s olie. Dette fungerer rigtig godt for mig, men de hudorme der de forsvinder ALDRIG!
  Er der intet man kan gøre for at de forsvinder?
  Porrestrips, masker og peeling virker ikke. Ej heller at fjerne dem, de kommer dagen efter igen :-(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Camilio

   Fortæl mig præcis hvordan og hvor ofte du bruger t-zone peelingen?

   Hvilken sæbe bruger du?

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Super fint og informativt indlæg. Salicylsyre mod hudorme – er det noget man skal have på recept?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nej slet ikke. Se under overskriften “gode produkter til hudorme”. Der ser du de to produkter, jeg kender til, der er effektive.

   Glad for at du kan bruge det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melanie

  TAK for dette indlæg :heart_eyes: jeg har aldrig vist at det var de der milier jeg havde – jeg har nemlig forgæves prøvet at trykke i 100 år! Så tusind tak, dette har garanteret hjulpet mange.
  ..men nu hvor vi alligevel er inde på alt det der syre, er jeg nødt til at spørge om I kender til Stridex (iherb.com)?? Jeg fandt det igennem smukblog, og synes det har været rigtig fint, men nu er jeg lidt i tvivl om det der for stærkt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Dejligt at du kan bruge det :-)

   Er det ikke også bare salicylsyre i Stridex? De bruger så vidt jeg ved 2 % salicylsyre uden alkohol, så den er helt fin, så vidt jeg ved. Med det forbehold at jeg aldrig har haft dem i hånden selv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jaike

  Det er virkelig ikke reklame det her. Jeg fortæller det kun, fordi jeg véd, hvor sindssygt dårligt selvtillid hudproblemer i ansigtet kan give. Jeg har lidt meget af perioral dermatit, men i modsætning til det, indlægget beskriver, har mit primært været omkring øjnene og kinderne. Jeg kan stadig ikke anvende makeup, uden at det blusser op igen, men det er 100 gange bedre, end det var for et år siden. Hvad der har hjulpet for mig er
  æblecidereddike (økologisk) som skal drikkes dagligt (ca. 2 spsk), zink tilskud, probiotik og fiskeolie. Der findes en helt fantastisk international gruppe på Facebook, der hedder perioral dermatitis. Her udveksler folk deres erfaringer, tips og tricks.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Basiron burde virke, sikkert også for de fleste men altså ikke for mig til trods for at jeg brugte det samtidig med BHA hvilket der siges at have en god effekt men ja for mig udtørrede det bare min hud og ikke så meget andet, jo afblegede mine fine nye håndklæder :-( men nu bruger jeg kun BHA morgen og aften og bl.a. også en creme fra paula’s choice med Azelaic Acid som fungere super godt, den visker til og med mine acne ar væk så småt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det afbleger rigtig meget! Man skal virkelig kun bruge gamle, grimmme håndklæder :(

   Hvor er det dejligt at syre alene kan hjælpe dig :)

   Hvilken forskel gør azelaic acid synes du?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Tak for et rigtig godt og informativt indlæg :-)

  Mht akne vil jeg blot lige tilføje lidt fakta: Hvis man har vedvarende, svær akne skal det næsten altid behandles før det går væk. Jeg har selv været på isotretionin-kur á to omgange. Akne er hormonelt betinget, og kan derfor ikke “blot” behandles udefra. Efter jeg blev gravid blussede aknen op igen, men jeg kan selvsagt ikke gå på aknekur (det er helt vildt skadeligt for et lille foster), men det kunne holdes nede ved hjælp af laktosefri kost, epa+gla kosttilskud, kostfibertilskud og clindoxyl til de udbrudte områder.

  Hvis man lider af lidt akne, der kommer og går i perioder, kan det være værd at overveje at afprøve laktosefri kost, den er helt sikker i forhold til mig. Og så er epa+gla virkelig også en god ting mod træt hud, uanset på hvilken måde huden brokker sig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg er helt enig med dig! Jeg håber, at jeg har skrevet her, at vi med salicylsyre osv kun snakker om en mindre effekt på milde tilfælde af akne. Det kan slet slet ikke sammenlignes med svær akne. Har isotretinoin virket for dig?’

   epa+gla fedtsyrer har desværre også nogle bivirkninger, så dem skal jeg passe meget på med (jeg har epilepsi)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg har også perioral dermatitis og prøver at undgå de receptpligtige midler, der anbefales, fordi jeg hellere vil forsøge at undgå det, der trigger udslættet. men det er selvfølgelig her, udfordringen ligger.
  Men jeg er enig i at det er en god idé at se på, hvilken tandpasta , man bruger. Selv er jeg skiftet fra en Colgate maximum til en Zendium Classic, og jeg mener, det har hjulpet. Muligvis har I ret i, at det er natriumlaurylsulfat, der er synderen, og hvis det er tilfældet, vil jeg blot lige gøre opmærksom på, at Colgate også laver en tandpasta uden natriumlaurylsulfat – hvis man synes, zendium er lidt rigelig “flad” i smagen.
  Derudover har jeg stor glæde af at smøre området om munden med Weledas Evening Primrose olie (kæmpenatlys). Tænker, at Oleum Vitae, oil of life, som også er fremstillet på kæmpenatlys, kan have samme virkning; men jeg har ikke efterprøvet det endnu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvilken Colgate er det?
   Jeg må med skam erkende, at jeg er ret godt opdateret, da jeg i dag bruger nogle helt andre tandpasta – nemlig specialtandpastaer mod tør mund. (og de indholder i øvrigt heller ikke laurylsulfat)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   . Hej Katja! Colgate skriver selv på deres hjemmeside, at Colgate Fluor Active ikke indeholder NLS. Har ikke selv prøvet den endnu.
   3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisi

  Jeg har vist noget der minder om perioral dermatit – i den forstand at mine udbrud ikke rigtig bliver til egentlige bumser, og at de ikke kan trykkes ud,. Til gengæld “skaller” huden omkring dem, og de bliver altid sådan lidt “sår-agtige” og er derfor også 100 år om at hele. Og med 33 år, burde jeg være ovre teenagehuden, men nej åbenbart ikke.
  Kan det være en slags perioral dermatit – eller er jeg mon ovre i noget helt andet?
  Jeg har faktisk fået en recept på noget acnemiddel af min læge, men uden at hun egt tjekked emin hud. Og jeg er bange for at det evt kan gøre problemet værre i stedet for at hjælpe…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvad hedder midlet, du har fået? Nogle midler kan bruges til begge dele.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilla

   Du har Perioral Dermatits – det har jeg nemlig og mit hud skaller når jeg har mine udbrud.

   Du skal slet ikke gå igang med acne behandlingen! Be om at få en henvisning til en hudlæge asap.

   Da jeg for 3 år siden havde mit første udbrud troede min læge at det var acne, den gele jeg fik gjorde mit eksem 2000% værre så det spredte sig fra en lille plet på hagen til at fylde halvdelen af mit ansigt. Jeg fik endelig overtalt min læge til at noget var helt galt og fik en henvisning til en hudlæge.

   Den gele jeg havde fået havde givet mit en allergisk reaktion, fordi min læge ikke havde set at jeg havde haft børneeksem som lille. Jeg var på antibiotika kur i et år pga de skade acne behandlingen havde givet mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Til Keratosis Pilaris, hvordan “behandler” jeg det så praktisk? En kombination af carbamid-creme og HTH-creme (f.eks. den ene morgen og den anden aften)? Eller den ene i starten og den anden efter noget tid? Eller noget helt tredje?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Anne
   HTH og Carbamidcreme behøver du ikke blande. HTH indeholder nemlig også carbamid. Der er flere veje at gå:
   Carbamid alene
   HTH alene
   AHA produkt alene
   AHA produkt plus carbamid creme. I dette tilfælde vil jeg anbefale at bruge AHA nederst og carbamid ovenpå. Op til to gange dagligt. Du kan også bruge den ene morgen og den anden aften. Bare undgå at bruge carbamid nederst og AHA øverst, det vil ikke fungere optimalt.
   Jeg håber det gav lidt mere mening?
   KH. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Jo, det gjorde det. Tak. :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hej pudderdaaserne :)
  Forleden har jeg undersøgt hjemmesider, og jeg stød ind på Mads Timmermann, der er bag hudpleje der kaldes for Danish skincare. De har nemlig også et produkt, der indholder salicylsyre. Kan i give en anmeldese på dette produkt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sara
   Nej, det kan vi ikke, for der er ingen af os, der har testet produkterne.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg har rosacea og har mere eller mindre prøvet alle solcremer på markedet, men min hud gik amok hver gang, også selvom jeg udelukkende brugte dem med fysisk filter. Nu har jeg endelig fundet en der virker! Og som oven i købet er en let farvet creme, som dækker rødmen helt ok og fungerer dæmpende på irriteret hud. Paulas Choice barely there med SPF 30. Den kan varmt anbefales og den giver ikke hvid maskeansigt, hæ.
  Ift hudpleje så er det så forskelligt fra person til person med rosacea. Jeg bruger änglamark rensemælk til at fjerne make-up, skin tonic uden parfume fra matas til sart/tør hud, dernæst paulas choice skin recovery serum, så en lille klat af matas’ fugtmaske (den parfume kan jeg godt tåle og masken er god!), så en vilkårlig fed creme, gerne natcreme, enten matas’ natcreme eller paulas choice skin recovery creme, dernæst lidt locobase repair. Hvis der skal make-up på efter al den smøren ind, så dupper jeg ansigtet let med en vaskeklud, for at fjerne lidt af locobasen. Så paulas choice solcremen som nævnt foroven, til sidst en helt gul pudder fra clinique, der tager det sidste rødme. Det har taget mig 15 år at finde frem til den her kombination, men det virker for mig. Tips hermed givet videre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Kære Pudderdåser,

  Jeg har i et par års tid haft rigtig store problemer med knopper i ansigtet, og jeg har ret svært ved at afgøre, hvad de faktisk er. Det er små, hudfarvede, nogle gange hvide, knopper på kinderne og kæbelinjerne, der ikke bliver inflammerede eller modne som bumser, så det har jeg udelukket. Det er heller ikke milier, da de ikke er hårde og jeg kan klemme noget hvidt ud af dem, hvilket jeg vil tro er sebum/talg. Så tænkte jeg, at det måske er KP, men jeg er stadig i tvivl, da jeg ikke har tør hud, men derimod ret fedtet, og hvis jeg forsøger mig med fede cremer kan min hud slet ikke absorbere det og jeg ender med følelsen af et ekstra fedtlag oven på huden. Jeg har dog alligevel prøvet med både AHA og carbamid cremer, men jeg synes blot problemet blev værre, især af AHA syre. Jeg har i samme tidsperiode i øvrigt også været plaget meget af hudorme, både på næsen, kinderne og hagen. På engelsk skelnes mellem closed og open comedones, hvor open comedones refererer til hudorme, men hvad kalder vi mon closed comedones på dansk? Er det blot bumser? Når jeg spørger, er det fordi de knopper jeg har ligner closed comedones, når jeg søger på dette, men jeg synes også mange beskrivelser siger, at closed comedones kan udvikle sig til desiderede bumser, hvilket mine knopper ikke gør. Jeg har desuden også forsøgt med BHA syre i et års tid, men jeg synes ikke det har gjort nogen synderlig forskel, heller ikke på mine hudorme. Jeg bruger pt. jeres t-zone peeling hver aften. Nu er forvirringen så ved at være total, og jeg er mildest talt noget i vildrede, og desuden har jeg vist også efterhånden fået skrevet en roman. Jeg håber meget I kan hjælpe og forhåbentlig gøre mig lidt klogere.

  På forhånd tak.

  Hilsen Astrid

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Hej pudderdåser.

  Tusind tak for gyldne råd! Jeg har kæmpet med at finde frem den rette pleje til min hudtype, idet den er sart/tør med tendens til akne på kinder og hage. Efter råd fra jer med at fokusere på FUGT og mild syrebehandling er jeg nu næsten i mål.

  Jeg har dog en sidste problemstilling.
  Jeg får til tider talgophobninger mellem øjenbrynene, som uden provokation i form af pilning el.a., bliver til en stor stenhård “bums”, som bare aldrig modnes. Her har jeg desværre nogle gange mistet tålmodigheden efter nogle uger, voldet og presset for NOGLE gange få prikket hul med stor tømning af pus, andre gange blot for at ende med et grimt sår.

  Det er sikkert bare en mega besværlig bums på halvårlig basis. Men typen er meget atypisk, ift. hvad jeg ellers får i ansigtet. Er det en sag for kosmetologen måske?

  Håber, det gav mening.

  Kh. Laura.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Laura. Det lyder umiddelbart som en mili. Kan du genkende det hvis du googler billeder frem? Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

   Hej Katja.
   Jeg har googlet, men milier ser umiddelbart meget små ud? Og denne her bliver altså meget stor :) Mvh.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sus

  Hej :) Godt nok et gammelt indlæg jeg faldt over her, men jeg har milier rundt om øjnene og vil høre, om der er ok at smøre HTH creme helt oppe ved øjnene (altså under vippekanten og på øjenlåget)? Tænker her på den syre, der jo er i cremen …

  Kh Sus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan Østergaard

  Kære Pudderdåser
  Jeg har søgt og søgt, men kan intet finde om nogle dutter jeg har i ansigtet, håber at i måske kan hjælpe.:)
  Min hud er super tør, og på kinderne og omkring munden, får jeg sådanne hvide små, men aflange dutter, som om de kommer ud af hårsækken. Jeg kan skrabe dem lidt af, men aner ikke hvad det er, eller hvad jeg skal stille op? :( Min hud er for tør til pudder, og forsøger jeg mig med foundation, popper dutterne virkelig frem, i hele hovedet. Jeg bruger Oskia Renaissance mask et par gange om ugen, og forskellige milde renseprodukter to gange dagligt (jeres micellar blandt andet), godt med serum, olie og creme, men min hud er stadig tør, og dutterne synlige.
  Det blev en lang besked, men håber at i kender til det, og måske kan hjælpe mig videre. :)
  Kh. Joan

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Hej! Jeg ville vildt gerne, at I skrev lidt om tinea versicolor eller Pityrosporum folliculiti. Jeg har lidt af det en del år nu, og kan bare ikke få det til at gå væk. Behandler det med nizoral. Men det kommer altid tilbage.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Amalie
   Hvad siger lægen? Hvis du har lidt af det så længe er det vel tid til en pillekur? Det er helt almindeligt, at det vender tilbage. Sørger du for at forebygge efter behandling?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandie

  Hej pudderdåserne.
  Jeg har nu brugt jeres hudpleje produkter i en måneds tid og er super glad for det. Jeg kan se stor forskel allerede, og er sluppet helt af med mine Rosacea symptomer 🤗
  Jeg har dog et spørgsmål, for jeg har 3-5 små milier på øjenlægen og her skriver I at syrepeeling kan være en god ide, men hvordan er det med jeres produkter (jeg benytter make up fjerner, t zone peelingen og niacinamid 10%) på fx øjenlågene?
  På forhånd tak for hjælpen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Sandie. Syren kan løsne milier lidt, men den kan ikke fjerne dem. Du skal have prikket hul på dem hos en kosmetiker. De kan ikke komme ud af sig selv. Desværre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Pudderdåserne,
  Ved godt at det er et gammelt indlæg, men jeg har små røde knopper/pletter i panden, som aldrig danner puds, og midler mod akne fra hudlægen har ikke hjulpet, udover antibiotika. Kan det være eksem eller svamp?
  Mvh. Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Rikke
   Hvad siger lægen? Vi har ikke en jordisk chance for at svare på dit spørgsmål :-/
   Hvilke produkter bruger du? Sørger du får at de er milde og gode?
   I den forbindelse skal du måske også kigge på dine hårprodukter/styling, især hvis du har pandehår

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Hudlægen har ikke kigget på det endnu.
   Men min hovedbund har en tildens til at klø, og ved hårgrænsen og et lille stykke længere inde mod hovedbunden har jeg meget (ofte) ansamlinger af ømme, kløende knopper/bumser

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Rikke
   Afsted til lægen. Indtil du kommer det, kan du prøve Alt i en KUR. At den virker på dit problem, kan jeg ikke garantere, men det er et forsøg værd. Og tjek som nævnt dine produkter.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej. Kan man bruge jeres ovenstående anbefalinger på Keratosis Pilaris på kroppen også, fx armene? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Line
   Ja, det kan man godt, der er flere indlæg om keratosis pilaris med anbefalinger i :-)
   (søg i søgefeltet… Så skal du nok finde dem :-*)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sus

  Hej :) Godt nok et gammelt indlæg jeg faldt over her, men jeg har milier rundt om øjnene og vil høre, om der er ok at smøre HTH creme helt oppe ved øjnene (altså under vippekanten og på øjenlåget)? Tænker her på den syre, der jo er i cremen …

  Kh Sus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja. Det må du gerne hvis du kan gøre det uden at få det i selve øjet

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdagslook: Kardazzle