Anmeldelse: Glossier Solution

18.08.18
Glossier Solution

Glossier Solution

Glossier Solution kan nu endelig købes i Danmark. Men kan den flydende syrepeeling leve op til hypen?

Som flere af jer har gjort os opmærksomme på, så har Caroline Hirons skrevet en meget kritisk anmeldelse af Glossier Solution og med god grund. Ifølge ingredienslisten bag på Solution, så indeholder den nemlig sodium hydroxide som ingrediens nummer to, og det er ikke bare meget underligt, men også en rigtig dårlig idé for huden.

Sodium hydroxide kender du også som kaustisk soda, og det er en meget kraftig base. Det er helt normalt og harmløst at bruge det i meget små mængder i produkter for at justere ph-værdien, men som ingrediens nummer 2 lige efter vand? Det er helt vanvittigt. Ikke kun fordi det på kort tid vil smadre huden, men også fordi det ud fra et formuleringsmæssigt synspunkt slet ikke giver mening. Der er ingen fornuftig grund til at bruge så meget sodiumhydroxid.

Jeg er også meget glad for at kunne fortælle jer, at det ikke ser ud til at passe. Problemet lader til at skyldes en fejl på ingredienslisten.

Trykfejl på emballagen
På både Caroline Hirons Solution, som hun har anmeldt i januar, og den Solution, vi netop har købt på Glossier og modtaget med posten fredag, står sodium hydroxide ganske rigtigt som nummer 2 på ingredienslisten.

Men her er ingredienslisten, som den står på Glossier.com

Aqua/Water/Eau, Lactic Acid, Glycolic Acid, Gluconolactone, Propanediol, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Ethoxydiglycol, Magnesium Chloride, Sodium Hydroxide, Glycereth-7 Trimethyl Ether, Niacinamide, Betaine, Inositol, Citric Acid, Glycerin, Salicylic Acid, Phytic Acid, Pentylene Glycol, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Parfum/Fragrance, PEG-8, Acetic Acid, Potassium Hydroxide.

Og vigtigst af alt skriver Glossier:
Please note, the ingredient order may differ on the packaging, but the order above represents the correct, only Solution formula.

Altså: Ingredienserne står i en forkert rækkefølge på indpakningen. Den korrekte ingrediensliste er den på hjemmesiden.

Det er ikke bare en rigtig god nyhed for alle dem, der har brugt Solution, det er også den eneste forklaring, der giver mening. Glossier Solution er en flydende syrepeeling med 10% syre. Jeg måler ph-værdien til cirka 3. Hvis der virkelig havde været en hel masse kaustisk soda i Solution, så ville ph-værdien have været skyhøj. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at det er den rigtige ingrediensliste, der står på hjemmesiden.

Effektiv peeling med 4 slags syre
Så udover at Glossier Solution er et produkt med en gevaldig trykfejl på emballagen, så er det også en effektiv syrepeeling.

Glossier har valgt den tilgang, der hedder “alt godt fra skabet med syre” og blander både mælkesyre, glykolsyre, gluconolactone og salicylsyre. I alt 10 % blandet syre bliver det til. PH-værdien er som sagt en effektiv 3’er.

Kombinationen af mælkesyre, glykolsyre og salicylsyre får mig til at tænke på gode gamle Avène Cleanance K, som ikke er mere. Solution er det produkt, jeg kender, der kommer tættest på.

Jeg foretrækker personligt min syre enkeltvis for at opnå maksimal effekt med færrest mulige bivirkninger. Enten en høj koncentration af den ene eller den anden type syre. Men hvis kombinationen fungerer bedre for dig, så er Glossier Solution et fint og billigt bud – med parfume.

Her kan du købe det
Glossier Solution koster 180 kroner på Glossier.com. Der er gratis fragt, hvis du køber for over 300 kroner.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Louise

Hvornår giver det god mening at bruge et ‘blandingsprodukt’. Jeg bruger pt ikke syre i min hudpleje men skal i gang. Har lys tør/normal hud med tendens til rødme og hyperpigmentering og så er jeg 36, hvilket i den grad begynder at kunne ses. Så hvor starter jeg?

Katja Moikjær

Vi synes helt principielt aldrig det giver mening at bruge blandingsprodukter, men anbefaler altid at vælge den rene vare. Jeg synes, du skal starte med et produkt med glykolsyre en gang dagligt

Christina

Den fejl – og fejl generelt – gør mig usikker.. Hvad mon der ellers er fejl i…? Hun fremstår så tjekket, hende Emily, men det her er jo katastrofalt og totalt utjekket. Især når det hele er så hypet. Jeg var på et tidspunkt heelt vild efter stort set alle produkterne, men har tabt gnisten, efter de er lanceret herhjemme. Ret komisk. Jeg holder mig til make up’en, når jeg bestiller. Tak for oplysningerne!
Har I egentlig anmeldt P50 fra Biologique Recherche? Måske en Solution versus P50?

Helene Randløv

Hej Christina
Vi er i gang, skal lige have prøvet den først…
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *