Forskellen på frugtsyre og frugt-ekstrakter

29.12.13
Melissa AHA Frugtsyre kompleks

Melissa AHA Frugtsyre kompleks

Glykolsyre udvindes af sukkerrør. Bromelain (et eksfolierende enzym) udvindes af ananas. Salicylsyre udvindes af bær og bark. Mælkesyre stammer fra mælk-

Er det så ikke lige så godt med lidt frugtekstrakt i en creme? Kan ekstrakt fra sukkerrør og ananas eksfoliere huden på samme måde som de rene syrer?

Nogle firmaer som for eksempel Origins, Mellisa og IS by IS Clinical (IS Clinicals lillesøster-firma) vælger at bruge frugtekstrakter som for eksempel ananas, sukkerrør, blåbær, bark af piletræ mm. som alternativ til ren salicylsyre, glykolsyre eller mælkesyre.

Jeg er generelt ikke fan af den løsning.

Det er såmænd ikke fordi disse frugtekstrakter ikke kan virke eksfolierende. Der er bare ingen grund til at vælge dem fremfor den ægte vare. Tværtimod.

Ved at bruge den rene syre og styre den med koncentration og ph-værdi vil man kunne lave et mere effektivt og mildere produkt. Der er en risiko for irritation og allergi ved brug af visse planteekstrakter.

Derudover er de simpelthen langt fra så effektive som ren AHA eller BHA. Så selvom du måske oplever en lille effekt ved at bruge en af de typer peeling, så vil du højst sandsynligt kunne få en langt større effekt med et ægte syre-produkt.

Læs om hvilke produkter med AHA, BHA, PHA eller LHA, du skal vælge, i gårsdagens indlæg.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Teresa

Jeg er nu på nummer 3 af Melissas AHA-creme og er sådan set ret glad for den – jeg synes absolut den har gjort gode ting for min utrolig tørre hud. Men hvilke cremer ville I anbefale i stedet, nu hvor I siger der nogle der virker bedre? Er der nogen i samme prisleje?

M

Du kunne jo prøve at læse linket som dåserne linker til i slutningen 😉

Teresa

Nåå, ja 😉 Tak!

Chanie

Keep up the good work! 😉 Er vild med jeres voksne og intelligente blog samt tilgang til skønhedsjunglen. Er sikker på vi er mange der lærer rigtig meget af at læse med, jeg inklusive.

Nanna

Bruger Mellisa’en og har gjort det i nogle år og er faktisk ret tilfreds med den. Bruger den bare som min fugtighedscreme, er det egentlig “ok”, eller bør man supplere med andre cremer? Min hud føles ikke tør.

Louise

Mælkesyre kommer altså meget sjældent fra mælk (i hvert fald den mælkesyre vi ser i madvarer). Typisk kommer mælkesyre fra majs, kartofler eller sirup.
Man mister bare lidt troen på indholdet i et blogindlæg, når det starter ud med at pointere en løgn.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *