Dåseposten: Reaktion efter kombination af flere slags frugtsyre og salicylsyre

02.11.16

Hej Katja

Jeg har brugt jeres AHA creme i omkring en måned, og Paulas Choice BHA om morgenen i cirka tre uger. I starten gik det rigtig fint og min hud blev blød og flot, så blev den lidt mere uren igen (Jeg har ikke mange bumser, men mere store porer i t-zonen, tør hud på kinder med små urenheder og knopper). Nu her de sidste dage reagerer min hus mærkeligt – jeg har fået en masse små knopper på kinderne og mid hud klør og er meget tør selvom jeg smører med fugtighedscreme bagefter. Kan det være en reaktion på frugtsyren? Jeg bruger Nilens jord mineralpudder, og har hørt at der kan være Bismuth som i mineralpudder, men ved ikke om det kan være den?

Ville være ked af at skulle smide mine frugtsyre produkter her, har før brugt frygtsyre over længere tid uden at reagere overhovedet. Og AHA burde jo være god til tør hud, derfor synes jeg det er mærkelig at min hud bliver så tør pludselig. Paula skriver at man sagtens kan kombinere AHA og BHA, men kan det være at det er blandingen af de to produkter?

Jeg har brugt en maske med 10% AHA en gang om ugen de sidste tre uger – kan det være det?

Det blev en laang mail 😊Håber du får tid til at svare.

Kh. Anne

Kære Anne

Det lyder bestemt som om du over-eksfolierer.

Jeg ved godt, at Paula og andre siger, man godt kan blande flere syre-produkter, og nogle gør det da også med et godt tesultat. Men det er meget avanceret brug med høj risiko for bivirkninger. Og kombinationen af hele tre syre-produkter på en gang vil jeg bestemt mene er årsagen til dine problemer.

Jeg synes du skal stoppe helt med masken og nøjes med enten AHA eller BHA.

En pause helt uden syre hvor din hud kan komme sig ville nok også hjælpe.

Mineralpudder tvivler jeg på spiller nogen rolle her.

Jeg forstår godt, det er ærgerligt at kassere gode AHA-produkter, men udover at glæde en god veninde med dem, kan de også bruges på kroppen. Både AHA og BHA virker godt på knopper, keratosis pilaris, indgroede hår mm.

Kh. Katja

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
5 kommentarer
Jette

Hvad er det for en maske du bruger med 10% frugtsyre? Sådan en ku jeg godt bruge. – jeg bruger frugtsyrecreme 2 gange om året som kur ved årstidsskift, men ALDRIG maske med frugtsyre i de perioder.

Katja Moikjær

Jeg mener at Paula’s Choice har?

Sofia

Hvis man nu bruger dem hver for sig, men på forskellige dage, sker der så noget?
Jeg bruger nemlig t-zone peeling næsten hver dag, men en gang i mellem bruger jeg AHA serum istedet for.

Timothy Benjamin

Nej, ikke umiddelbart når du skifter mellem begge med dages mellemrum. Men hold øje med huden – hvis det er eller bliver for meget for huden, så skal den nok vise det. Og husk solbeskyttelsen! 🎃

Maria

Jeg bruger T-zone peeling på min fedtede/bumsede pande og hage, Aha serum på min tørre næse og mine kinder samt HTH creme på overarmene. Jeg bruger det ikke oven på hinanden men områderne i ansigt støder jo op til hinanden og skal jeg vaske hænder mellem hver creme så jeg jeg ikke risikere at overeksfoliere

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *