Tirsdagstip: Hold det enkelt (eller basispakken fra Pudderdåserne)

Basispakke fra Pudderdåserne
25.10.22
Basispakke fra Pudderdåserne

Basispakke fra Pudderdåserne

Stort set alle, der skriver til os, stifter bekendtskab med indlægget ”Tirsdagstip: Sådan oversætter du hudplejeritualet til produkter”. Indlægget er et forsøg på at forklare hele serien set i forhold til hudplejeritualet. Man kan nok godt argumentere for, at man kan skære mere ind til benet end det. ”…Basispakken fra Pudderdåserne” er mit bud på den ultimative basispakke af produkter. Erfaringen fortæller nemlig, at jeg med meget få variationer, svarer nogenlunde det samme, når det netop gælder basispakken fra Pudderdåserne. Det er sådan set ikke, fordi jeg ikke anbefaler andet, det gør jeg stort set altid. De fleste spørger bare specifikt ind til vores egen serie, derfor er det den, jeg vælger at tage udgangspunkt i. Det er naturligvis også den, jeg har størst kendskab til.

Til alle hudtyper
Når snakken falder på hud, er vi vant til at referere til hudtyper. Her i Pudderdåsehovedkvarteret taler vi tit om, at det ikke giver så meget mening. Helt skævt bliver det, når rynker bliver kategoriseret som en hudtype. Bare fordi huden søger sydover, kan man sagtens stadig døje med både tør, sensitiv eller fedtet hud. Lige som rynker, er hyperpigmentering og akne tilstande, der kræver specielbehandling. Der er sikkert nogen, der har en fuldstændigt uproblematisk hud, der hverken bliver irriteret, tør eller fedtet i T-zonen. Tillykke til dig! Langt de fleste har en kombination af de forskellige ”hudtyper”, oftest krydret med diverse udfordringer. Og de udfordringer skifter endda afhængigt af sæsonen, alderen og alt mulig andet. Derfor giver det mest mening at tale om en basispakke, der faktisk er tilpasset alle hudtyper.

Basispakken fra Pudderdåserne
Der er ingen ben i at finde de rigtige produkter, når man er hjemme i ingredienserne. Det er forståeligt nok de færreste, der orker at sætte sig ind i et helt sortiment eller alle ingredienserne.
Når man starter på noget nyt, er det en rigtig god idé at starte med én ting ad gangen. Hvis der opstår reaktioner, er det nemlig langt lettere at finde synderen. Selvom basispakken er forholdsvis harmløs, kan der jo sagtens være noget, du ikke tåler. De tre produkter, der er i mine øjne er rygraden i vores serie, er:

  1. Alt i en Makeupfjerner: Af vores tre renseprodukter anbefaler jeg den, fordi du undgår noget, du er fristet til at skylle af. Den renser huden blidt og effektivt.
  2. T-Zone Peeling: Det er en kemisk eksfoliering med salicylsyre, der samtidig med at være blid er særdeles effektiv i kampen mod hudorme og bumser.
  3. Cremen: Af vores forskellige cremer, er det afgjort Cremen jeg anbefaler mest. Valget falder på den uanset om huden fedter eller er mere tør, fordi den er så let og alligevel fugter i dybden. Samtidig med at den lindrer og beroliger huden.

Men hvad er forskellen på Alt i en Creme og Cremen? Forskellen er oplevelsen og effekten, selvom det måske lyder lidt fjollet… Cremen er lettere end Alt i en Creme og den fugter i mine øjne mere effektivt. Alt i en Creme er sådan en rar, rig og mere flødeagtig creme. Det er dejligt, men det kan godt føles forkert, hvis man døjer med bumser, den følelse giver Cremen ikke.

Sådan bruger du basispakken
Når nu jeg foreslår de tre produkter, skal du selvfølgelig også have en vejledning i brugen af produkterne:

  1. Alt i en Makeupfjerner: Udover de tre produkter anbefaler jeg også en stak bløde frottéklude og rene håndklæder. Kludene gør en kæmpeforskel især, hvis du har hudorme på næsen. Produktet hælder du på en opvredet klud, vatrondel eller hvad du nu bruger og renser derefter huden. Derefter dupper du huden tør med et håndklæde.
  2. T-Zone Peeling: Trods navnet er T-Zone Peeling en let creme, der skal fordeles i hele ansigtet (og andre steder du døjer med hudorme og bumser) og blive på huden. Påfør den med let hånd og giv eventuelt problemområderne lidt ekstra.
  3. Cremen: Der bør ikke være ventetid eller tørretid mellem produkterne, de skal på lige efter hinanden. Påfør en tilpas mængde i ansigtet, på halsen og brystet.

Du kan til hver en tid tilføje flere produkter, når først din hud er dus med basispakken. Det skal naturligvis foregå stille og roligt med respekt for din hud.
Husk altid SPF i dagtimerne, det er den bedste beskyttelse mod store porer, rynker, trist hud og naturligvis hudcancer.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Signe

Kan det være at du vil uddybe hvorfor frotte klude er gode mod hudorme især? Jeg døjer med hudorme især på hagen, lidt kindbenet, bruger t-zone peeling en gang om dagen, nogle gange suppleret med The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% om aftenen, renser med Matas mind micellar på hæklede varrondeller, men synes ikke helt jeg er i mål med at reducere hudorme. Er det vatrundellerne der er synderen her tror du?

Helene Randløv

Hej Signe
I årevis har jeg prøvet alverdens produkter mod hudorme og store porer. Først i sommer opdagede jeg pludselig, at der da var sket noget, eneste ændring er kludene. Det er en ret billig løsning, hvis du har lyst til at prøve det af.

Kh. Helene

camilla

Kan man godt bruge jeres aha Peling og jeres serum a 2 % og derefter super3 booster fra beauti pacifique? Er det okay at blande disse produkter ?

Helene Randløv

Hej Camilla
Umiddelbart ja, men du skal virkelig være forsigtig og introducere dem et produkt ad gangen over lang tid.

Kh. Helene

Mette

Hej Pudderdåserne.
Spørgsmål fra en totalt nybegynder ud i hudpleje, selvom jeg bliver 40 år om 2 måneder :-/
Hvis man nu ikke bruger make up overhovedet, skal man så stadig bruge alt i en makeup fjerner inden man bruger T-zone peeling? Og er det nu også korrekt forstået at cremen bare skal på lige bagefter T-zone peeling også selvom den måske ikke er trukket ind i huden endnu?

Helene Randløv

Kære Mette
Ja, Alt i en Makeupfjerner er bare et navn, det er en helt almindelig rensevand/micellar water. Den renser huden blidt og uden brug af vand, uanset om du bruger makeup eller ej. Og ja, det er helt korrekt forstået, at produkterne bare skal på lige efter hinanden.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *