Danmarks billigste kemiske peeling: HTH

21.10.11
HTH Lotion

Cremer med AHA, også kaldet frugtsyre cremer, koster som regel mange 100 kroner. Og med god grund for som jeg har skrevet om før, så bør en creme med mild kemisk peeling være en del af enhver hudpleje rutine.

Hvor BHA er særlig egnet til fedtet hud, så er AHA særlig godt egnet til solskadet, rynket, ujævn og tør hud, som den kan eksfoliere, så de nye sunde lag hud kommer frem. Det kan også have en positiv effekt på mild akne.

Det var faktisk en sød læser, Julie, der mindede mig om HTH og dens egenskaber. For selvom HTH sælger sig selv som en billig supermarkedsbodylotion mod tør hud, så indeholder den faktisk en fremragende AHA – nemlig lactic acid.

Kender ikke den præcise procentdel
AHA virker bedst i en creme på mellem 5 og 10 procent. Jeg kan desværre ikke få oplyst den præcise procentsats af producenten Cederroth – det er en fabrikshemmelighed – men at dømme efter dens placering på ingredienslisten ser det ud til at være en meget fornuftig koncentration.

Brug den gerne i ansigtet som en mild kemisk peeling hver dag – og på resten af kroppen. Som navnet antyder, så egner den sig bedst til tør hud, men deres Lotion version har en lettere konsistens end de andre typer.

Og så koster den 39 kroner i supermarkedet. De er ikke nødvendigvis de mest elegante konsistenser til ansigtet, men de virker!

Lille vidundermiddel mod røde knopper på arme og andre steder
Udover Lactic Acid indeholder den en stor del carbamid, som også virker eksfolierende og blødgørende på tør hud. Kombinationen af Lactic Acid og Carbamid gør dette til et lille vidundermiddel mod keratosis pilaris, det du kender som røde knopper på armene eller andre steder.

Jeg har det selv på lårene, og to uger med HTH har kraftigt mindsket det. Som jeg har skrevet om flere gange er kombinationen af AHA og carbamid særlig effektiv mod disse knopper, som så mange af os har, og her har du dem i samme creme til en latterlig lav pris.

Duften er den samme, som det var for 20 år siden. Min salig mormor brugte den, og da jeg åbnede den kunne jeg genkende duften af min mormor. Men den er mild, og der er ingen af de særligt allergene parfumestoffer i – eller for den sags skyld andre problematiske stoffer i. Den federe Creme er parfumefri.

AHA og BHA skal blive på huden
Jeg anbefaler altid at bruge cremer med AHA, der bliver på huden. Du skal IKKE fjerne dem igen, de skal blive siddende og virke deres magi. Du bruger det som enhver anden creme og lader det blive på huden.

Der findes også rensegelé og lignende med AHA og BHA, men det er bare ikke lige så effektivt, når de kun er i kontakt med huden i 20 sekunder, før de bliver vasket af.

Her kan du købe det
Du kan købe HTH’s produkter i større supermarkeder. Der findes i Danmark HTH Original Body Creme 200 ml, HTH Original Lotion 200 ml, HTH Creme 100 ml og HTH Omega 3/6 Bodylotion, og de koster fra 39 kroner.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
73 kommentarer
Mette

HTH er udgået i Føtex. Mon nogen ved, hvor man kan få den henne i København?

Aida Ceesay

Så vidt jeg ved har Eurcerins body lotions til tør hud også Lactic acid og carbamid i :). Har I nogen erfaring med eucerins cremer???
Jeg har utrolig meget hyperpigmentation så kunne godt buge noget der kan rette op på det :).
Tak fo en fed blog!

Katja Moikjær

Det anede jeg ikke. tak for tippet, dem vil jeg kigge på

Nanna

Hej 🙂
Håber det er ok, at jeg skriver, selvom det er et gammelt opslag. Jeg skriver for at høre, om I kan anbefale noget til pigmenteringer i ansigtet – jeg ved ikke, om den creme i omtaler, kan gå ind og hjælpe på sådan noget? :0))
Vh Nanna

Helene Randløv

Hej Nanna
Denne creme vil ikke have en effekt… Men prøv at søge på Eucerin Even Brighter i søgefeltet, den virker!
Kh. Helene

Lise

Når dette er en kemisk peeling, betyder det så at man skal droppe de peelinger man laver med en handske 1-2 gange om ugen, eller bør man fortsætte med det?

Helene Randløv

Hej Lise
Jeg er selv fan af børster og handsker, og bruger dem sammen med HTH. Men du skal selvfølgelig lytte til din hud. Hvis den bliver træt af at blive skrubbet, er det klart bedst at lade være.
Kh. Helene

Sanne

Fantastisk informativ blog! Konsulteres hver eneste gang et kosmetisk produkt skal erhverves.
Jeg har et supplerende spørgsmål angående dette opslag: har den version med grønt låg fra HTH samme effekt på føromtalte knopper, som den originale (blåt låg)? Jeg kan se i en kommentar længere oppe, at den ikke umiddelbart skulle – er det korrekt?

Katja Moikjær

Hej Sanne
Det mener jeg heller ikke. Den originale “lotion” og “creme” med blåt låg er dem med de høje indhold af mælkesyre og karbamid. Men hvis du har en i hånden, så send mig ingredienslisten, så skal jeg tjekke. Kh. Katja

Josefine

Dumt spørgsmål fra en uvidende.. Skal HTH lotionen til brug i ansigtet gå i stedet for den almindelig ansigtscreme?

Helene Randløv

Hej Josefine
Hvis du er på budget, kan du sagtens smøre den i ansigtet, men brug den om aftenen, det er bestemt ikke verdens lækreste ansigtscreme IMO. Hvis du gerne vil bruge en kemisk peeling dagligt vil jeg gerne anbefale dig en anden, men vil du så ikke lige skrive lidt om dine hudbekymringer, hvilke resultater du forventer af produktet og hvilke andre produkter du bruger?
Kh. Helene

Josefine

Hej Helene,
Jeg bruger pt. La Roshe Posay toleriane renselotion, kildevandsspray og toleriane ultra ansigtscreme. Jeg har enormt sensitiv hud, så synes det er svært at finde produkter, der kan rense i dybden. As we speak har jeg et par bumser på kinden og hagen, og jeg ved ikke om det kan have noget med toleriane ultra ansigtscremen at gøre. Jeg søger et produkt som kan rense mere i dybden uden at gøre huden rød, irriteret, tør og åben for urenheder. Jeg hører gerne dine indspark i forhold til peeling og ansigtscreme. 🙂 Tak på forhånd. Kh Josefine

Luna

Hej! Jeg har kastet mig ud i at prøve den creme i forbindelse med indgroede hår på benene. Har i nogle erfaringer med dette? Og kan man godt bruge HTH cremen efter bodyscrub eller det for hårdt for huden?
Mvh Luna

Katja Moikjær

HTH virker, men AHA og carbamid svier på nybarberet hud. Det er også derfor vi anbefaler T-zone Peelingen i stedet for vores AHA-serum.
Er barberingen af ældre dato og hårene indgroede, så er HTH godt.
Røde knopper virke salicylsyren bedre på.

Simone

Hej Pudderdåserne, har lige læst en masse indlæg om hth bodylotion, og jeg har selv “the original” udgaven. Jeg brugte den for første gang i dag på kroppen og ansigtet, men vidste ikke at der er det der syre i, for måske er det det,der gjorde at ansigtet sveg/kløede en anelse bagefter? Jeg bruger nemlig også jeres t-zone peeling om aftenen, men er det for meget med de to forskellige syrer til ansigtet? For egentlig er min hud normal/kombineret, tror jeg, men er bare glad for konsistensen, fordi den er let, giver blød hud og ikke fedter. Så på trods af at den er til tør hud, fungerer den godt i mit ellers kombinerede ansigt bortset fra den lidt kløende fornemmelse bagefter. Kan jeg bruge den med det grønne låg i ansigtet i stedet? Eller skal jeg bruge creme uden det der syre, når jeg bruger t-zone peelingen? Eller hvad vil I foreslå?. Brugte før Derma bodylotion familieudgaven til ansigtet, men synes hth-konsistensen er mere lækker

Helene Randløv

Hej Simone
Vi anbefaler ikke, at du blander syreprodukter. Det kan sagtens være det, der får din hud til at reagere, men det kan også være noget andet… Jeg vil helt klart fraråde dig at fortsætte brugen af den, når huden reagerer sådan. Har du nogensinde prøvet vores Alt i en creme? Det er en let creme, der sagtens kan bruges over det hele.
Kh. Helene

Simone

Det tænkte jeg også, for den fungerede fint på kroppen. Jeg har prøvet alt-i-en cremen, men jeg synes den er for fed i t-zonen. Jeg har overvejet at prøve Mac prep+prime moisutre eller danish skin care anigtscreme

Helene Randløv

Hej Simone
Så vil jeg foreslå Anti-age Ansigtscreme, der er helt let, hvis den altså skal være fra os. Måske tager jeg fejl, men jeg mindes at MACs Prep+Prime serie ikke længere inderholder det pågældende produkt eller noget der ligner? Danish Skin Care er fin men lidt dyr i forhold til ingredienserne.
Kh. Helene

Simone

Hej Helene
MACs moisture infusion serum hydratant (som jeg mente – jeg skrev måske noget andet) kan man få i Magasin. Jeres anti-age ansigtscreme lyder fin, men skal jeg allerede bruge anti-age som 21-årig? Jeg er egentlig åben for alt, men jeg kan ikke finde ret meget uden parfume, der ikke vil have overpriser for deres produkter…

Sanaz Pishkar

Hejsa.
Har lige købt HTH bodylotion, da jeg lider af KP.
Dog har jeg købt den parfume fri udgave. Er der forskel på den originale og den som er parfume fri? Tænker mht AHA osv.
Mvh sanaz

Katja Moikjær

Ikke så vidt jeg ved nej

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *