Rækkefølge og hudplejerutine: Sådan bruger du vores (og andres) produkter sammen

18.09.14
Pudderdåsernes hudplejerutiner

Pudderdåsernes hudplejerutinerVi får rigtig mange spørgsmål fra jer, der har svært ved at overskue, hvilken rækkefølge I skal bruge vores nye produkter og også alle andre produkter. Og jeg kan sgu godt forstå jer, det er noget af det sværeste at overskue.

Pudderdåserne har selvfølgelig også vores egen tilgang. Denne basis hudplejerutine for alle har vi skrevet om flere gange, og jeg håber, I allerede har læst dette, eller at I vil gøre det nu.

Nu har vi så lanceret vores egen serie, som vi selvfølgelig har lavet ud fra den samme filosofi, som vi altid har haft. Og jeg skal prøve at forklare, i hvilken rækkefølge man skal bruge vores produkter – og ikke mindst, hvordan I kombinerer dem med jeres gode gamle favoritter fra andre mærker. Noget vi selvfølgelig også selv gør, samtidig med at vi hele tiden skal teste nye produkter til bloggen. Så ja – vi blander selvfølgelig også selv vores eget og andre mærker!

1. Rens
Huden skal selvfølgelig renses og makeup skal fjernes. Det der med partout at ville vaske huden både morgen og aften er ikke nødvendigvis en god ting. Pas godt på hudens eget naturlige beskyttende fugtlag og rense den så blidt som muligt. Less is more.

Vi har lavet en Alt i en makeupfjerner, som vi selv synes er den bedste nogensinde til at fjerne makeup fra hele ansigtet. Den er en eau micellaire, som I også kender det fra andre mærker.

Skal jeg så ikke vaske mit ansigt i vand? Nej, ikke nødvendigvis. Bruger du rigtig meget makeup, kan det være nødvendigt med et skridt mere i din renserutine, men en helt almindelig hverdagsmakeup kan du sagtens fjerne med Alt i en Makeupfjerner alene.
Hvorfor har I ikke lavet en ansigtsvask? Så langt er vi ikke nået endnu, vi ønsker at producere produkter, der skiller sig ud, så indtil videre må du bruge et andet mærke til det formål. Til dette trin kan du selvfølgelig bruge et hvilketsomhelst andet renseprodukt end vores, hvad end det er en almindelig ansigtsvask, en Konjac svamp, Bioderma eller hvad dit hjerte måtte begære.

2. Eksfolier
Det allervigtigste når det kommer til at bruge daglig kemisk eksfoliering som vores T-zone peeling eller AHA-Peeling er, at det er det allerførste produkt du bruger (efter rensning selvfølgelig, men du kan også bruge det om morgenen uden at have vasket huden først). Du må bare ikke bruge andre cremer før din kemiske peeling.

Det samme gælder selvfølgelig, hvis du hellere vil bruge Avene Cleanance K, Exuviance eller nogen af de andre gode syreprodukter derude. De skal på først.

Og du skal kun bruge en. Du skal altså vælge mellem dem og må IKKE bruge AHA-Peeling og T-zone peeling samtidig.

3. Korrigerende pleje
Efter eksfoliering kan du nu bruge et serum eller creme med en masse gode aktive ingredienser, som skal løse dine problemer. Er du på min alder så bruger du her et antiage-produkt som for eksempel vores Anti-age creme. Det er også på dette tidspunkt, du skal bruge ethvert andet anti-age produkt, serum, produkt mod pigmentfejl eller hvad du ellers kan finde på.

Hvis du (som jeg selv) gerne vil kombinere flere produkter som for eksempel Anti-age creme og et serum mod pigmentforandringer, så gør du bare det. Rækkefølgen betyder mindre, men brug som hovedregel de aktive ingredienser nederst.

Har du akne er det her, du kan vælge at bruge basiron ovenpå din syrepeeling (effektiv kombination!).

Har du en 19-årigs babyhud, så lader du bare være med at gøre noget som helst. Heldige dig…

4. Fugt
Hvis du har lige så tør hud som jeg så har du nu stadig følelsen af tør og stram hud. Så nu smører du et ekstra lag af en god creme ovenpå. Til det formål har vi lavet Alt i en creme, men du vælger selvfølgelig den, du bedst kan lide.

Hvis du har fedtet hud eller din ud bare føles perfekt efter trin 3, så bare glem alt om dette punkt. Hvis du har kombineret hud, så er et af de bedste tricks bare at nøjes med at bruge creme på de tørre partier og udelade de fedtede.

5. Solbeskyttelse
Hvis du altid bare sørger for at bruge syreholdige produkter nederst, solfaktor allerøverst og så putte alt andet ind derimellem, så går du aldrig helt galt i byen.

Og solbeskyttelse er selvfølgelig vigtig og skal på til sidst. Og nej beklager, vi har ikke lavet nogle solcremer i denne omgang. Fem produkter var nok til at starte på, så der må I ty til de mange andre gode mærker, hvad end det er som en dagcreme med SPF eller en solcreme.

Mix og match
Vi har forhåbentlig gjort det klart mange gange nu, hvor vigtigt det er at blande produkter og lade være med at lytte til producenter, der gerne vil sælge dig en kæmpe pakke og forsage alt andet. Så det gælder selvfølgelig også vores egne.

God fornøjelse, jeg håber, det bidrog med lidt hjælp og eller så spørg igen.

PS. Og nej, du behøver ikke en seperat øjencreme.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
259 kommentarer
Mette

Hej pudderdåser.
Elsker jeres blok og gode råd 🙂
Jeg har problemer med bumser på hagen (ikke andre steder), og samtidig tør hud (særligt på kunderne). Jeg har tidligere brugt La roche possays Effaclar duo rens og creme, men synes den har tørret mit ansigt ud uden at hjælpe på urenhederne.
Jeg ville derfor høre, om I kan anbefale et alternativ til mig? Altså noget rens og noget creme. Jeg overvejer at prøve jeres T-zone peeling (den lyder lækker). Hvad vil I anbefale at rense med inden? Og skal jeg bruge en creme bagefter?
På forhånd tak for hjælpen. Mvh. Mette.

Katja Moikjær

Hej Mette. Tak for din ros 🙂 Du kan bestemt prøve T-zone peelingen, det er et godt bud.
Hvad renser du med i dag? Har du tør hud? Hvad bruger du ellers af cremer i dag?

Anabell

Hejsa
Jeg har fået en del flere udbrud, efter jeg er blevet gravid – hurra for hormoner 🙂 Jeg vil så gerne prøve jeres T-zone peeling men den er meldt udsolgt alle de steder jeg har været. Ved i hvornår man kan få fingrene i den igen? Jeg er lettere desperat!
Hilsen Anabell

Helene Randløv

Hej Anabell
Du kan altid få den hos GOSH Copenhagen.
Kh. Helene

Sarah

Hej 🙂
Mit spørgsmål lyder på om man godt kan/må bruge t-zone en dag også bruge AHA-serum en anden dag? Altså skifte imellem de to fra dag til dag? Eller hvad er jeres anbefaling? 🙂

Katja Moikjær

Hej Sarah. Jeg går ud fra at du har en plan med det, så ja, det kan du godt. Men det er lidt for avanceret brug til at jeg vil rådgive om det. Du kan måske finde noget brugbart her: https://www.youtube.com/watch?v=kwjo79xrc8w
Kh. Katja

Maja

Kære pudderdåserne 🙂
Da jeg for ca 6 måneder siden blev gravid blev jeg gjort opmærksom på jeres produkter. Jeg købte jeres makeup fjerner og jeres alt i en creme og blev virkelig glad for produkterne! Så glad at jeg, da jeg løb tør og skulle have nye forsyninger, havde så meget lyst til at prøve flere af jeres produkter. Jeg købte jeres T-zone og aha-serum, fordi jeg efter jeg er blevet gravid har haft en del urenheder men også døjer med ar og Soldkadet hud i ansigtet. Min plan var at bruge aha-serum om morgenen og T-zone om aftenen.. Nu ser jeg så at I ikke anbefaler de to produkter sammen, og mit spørgsmål er så; skal jeg droppe det ene produkt?
Og hjælper aha-serum mod ar?
Jeg ser frem til at høre fra jer!
/M

Katja Moikjær

Kære Maja
Ja, det skal du. I hvert fald til at starte med. Nogle blander med godt resultat, men det er ikke noget, jeg vil anbefale til at starte med.
AHA kan hjælpe mod ar, ja.
Har du stadig bumser?
Kh. Katja

Anne Sofie

Hej 🙂 Kan man bruge jeres produkter, hvis man er gravid?
Er det uden paraben og alt det der?
Mvh.

Katja Moikjær

Det kan du sagtens. Der er ingen parabener i, men det er nu ikke så vigtigt: https://pudderdaaserne.dk/2012/11/11/konserveringsmidler-parabenefri-men-hvad-er-der-sa-i-stedet/

SP

Nu er jeg 18 år, og jeg har en meet kombineret hud. Fedtet i t-zonen og tør på kinderne. Jeg får ikke bumser særig tit, men dog er jeg ramt af hudorme. Hjemme-dermaplaning har hjulpet mig en del, men jeg synes stadig at min næse særligt er slem. I trin nr. 3, skal man bruge en korrigerende pleje, som I skriver. Jeg ved ikke hvad der skal være en god idé at bruge? Jeg har ikke akne, og jeg har heller ikke brug for noget anti-rynke, men jeg har problemer med hudorme. Så mit spørgsmål er: Hvad kan for mig, være en god idé at bruge som korrigerende pleje?
Kærlig hilsen en KÆMPE fan af jeres site.

Katja Moikjær

Hejsa. Dermaplanning ved jeg meget lidt om, så jeg synes, det er svært at svare på. I forhold til hvad jeg normalt anbefaler, så har du jo brug for T-zone peelingen med salicylsyre. Men jeg tør simpelthen ikke anbefale brug af syre på en hud, som du dermaplanner. Jeg aner ikke hvordan det vil gå sammen.
På den anden side anbefaler vi jo netop T-zone peeling og salicylsyre som aftershave til mænd, så…

SP

Hej Katja. Mange tak for hurtigt svar! Nu købte jeg T-zone peelingen kort efter jeg skrev til jer, fordi jeg vidste med sikkerhed at jeg kunne bruge den. Jeg dermaplanner stadig, og jeg mærker ikke noget til t-zone peelingen – og dog, kun en meget mild(!) svige 1-2 dage efter jeg har dermaplannet (Som jeg gør 1-2 gange hver anden uge).
Men lige tilbage til en del af mit spørgsmål om korrigerende pleje. Nu er min hudpleje rutine: 1) Jeres make-up renser. 2) Jeres T-zone peeling. 3) Jeres alt i en creme. Som korrigerende pleje, kan jeg der bruge skintonic? Jeg har fået fortalt at skin tonic er god til fedtet hud, men vil det ikke bare ”suge” t-zone peelingen op, eller ødelægge den, eller noget helt tredje? Jeg er meget forvirret, hvad skintonic angår. I det hele taget er jeg egentligt forvirret over hvad jeg kan bruge som korrigerende pleje. Håber du kan hjælpe.
KH

Katja Moikjær

Jeg tror ikke du skal bruge noget korrigerende pleje? Det, vi har tænkt i den kategori, er primært rynkecremer og produkter mod hyperpigmentering. Det tror jeg bare du skal lade være med at tænke over.
Skintonic er spild af tid: https://pudderdaaserne.dk/2011/04/13/skintonic-det-skal-man-da-bruge/
Hold dig til det, du gør nu og se så hvordan det går. 🙂

Sofie Christensen

Kære Pudderdåserne. Tak for en god produktserie til en fornuftig pris 🙂
Jeg bruger om aftenen en a-vitamin creme for regenererende effekt. Kan jeg bruge jeres anti-age creme morgenen derpå eller bliver det for skrap en kombi? Mvh. Sofie

Katja Moikjær

Hej Sofie. Det kan du sagtens 🙂

AD

Hej søde pudderdåser. Jeg har lige et spørgsmål til jer. Økologisk koldpresset kokosolie, er det noget jeg kan bruge som ”fugtighedscreme” ? Jeg har i en længere periode nu brugt det om aftenen, som fugtighedscreme og jeg er VILD med det. Min hud bliver så baby blød, og elsker duften af kokos. Jeg ved så ikke om det her er på grund af kokosolien, men jeg har simpelthen fået så mange hvide hudorme på kinderne. Jeg bruger jo selvfølgelig jeres T-zone peeling, fordi det hjælper på det. Men kan kokosolie være skyld i de hvide hudorme? Og kan jeg overhovedet bruge kokosolie som fugtighedscreme, eller er det bare dårligt for min hud?
Men venlig hilsen en stor fan!

Helene Randløv

Hej AD
Kokosolie er sådan set fin, det er jo en glimrende vegetabilsk olie, men det lyder, som om det er lige fedtet nok for din hud. De hvide hudorme er i hvert fald tegn på, at det du bruger, er for fedtet. Hvad renser du huden med? Og har du ændret andet i din rutine?
Kh. Helene

AD

Jeg bruger alt i en make-upfjerner, og t-zonepeelingen fra pudderdåserne. så har jeg også i en periode brugt jeres alt i en creme, men stoppede igen fordi den simpelthen fedtede min hud sådan til, det gik slet ikke. Kan det være en reaktion på det? eller kokosolien? Nu har jeg faktisk valgt at holde en pause fra alt-i-en creme og kun bruge kokosolie, fordi det bliver min hud bare så fin af. Så må jeg se om en månedstid om der er kommet flere hvide hudorme, og er der, må det jo skyldes kokosolien! Men i hvert fald, mange tak for svar Helene. KH!

Victoria

Hej pudderdåser 🙂
Jeg har rimelig fedtet hud i t-zonen, forstørrede porer (hudorme) <-meget træt af dem. Og så har jeg lidt sporadiske bumser langs hårgrænsen, på hagen og i panden samt på overlæben.
Jeg tænker at omlægge min ansigtsrutine til en ansigtsvask, jeg bruger matas natur, jeres t-zone peeling og evt en oliefri creme? Og så en muddermaske et par gange om ugen, lyder det som en holdbar plan? Og har i nogle gode forsalg til muddermasker? 😊

Katja Moikjær

Hej Victoria. Muddermasker virker umiddelbart matterende på huden ved st opsuge overskydende fedt. Det får huden til at se øjeblikkeligt mattere ud men har ellers ikke nogen særlig betydning. Gør det hvis du kan lide effekten. Jeg bruger dem ikke selv og har ingen specielle anbefalinger. Den ene bør virke præcis så godt som den anden.
T-zone peelingen derimod har en positiv effekt på hudorme og tilstoppede porer. Det lyder som en fornuftig plan.
Kh. Katja

Anne

Kære Pudderdåser,
Først tak for en god og oplysende blog. Det er rart altid at kunne gå herind og søge lidt nyttige informationer.
Jeg har et spørgsmål til jeres egen serie, som jeg så småt er gået i gang med at prøve forskellige produkter fra.
Jeg ligger ind med både T-Zone peeling og AHAserum men kan læse at de ikke må bruges samtidigt. Er i tvivl om hvad der præcis menes med samtidig. Vil det sige at man absolut kun bruger det ene produkt inden for en given periode, eller må man fx godt bruge det ene f.eks. 3 dage i ugen og det andet 4 (altså bare ikke samme dag)
Håber I har tid at svare 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *