Rækkefølge og hudplejerutine: Sådan bruger du vores (og andres) produkter sammen

18.09.14
Pudderdåsernes hudplejerutiner

Pudderdåsernes hudplejerutinerVi får rigtig mange spørgsmål fra jer, der har svært ved at overskue, hvilken rækkefølge I skal bruge vores nye produkter og også alle andre produkter. Og jeg kan sgu godt forstå jer, det er noget af det sværeste at overskue.

Pudderdåserne har selvfølgelig også vores egen tilgang. Denne basis hudplejerutine for alle har vi skrevet om flere gange, og jeg håber, I allerede har læst dette, eller at I vil gøre det nu.

Nu har vi så lanceret vores egen serie, som vi selvfølgelig har lavet ud fra den samme filosofi, som vi altid har haft. Og jeg skal prøve at forklare, i hvilken rækkefølge man skal bruge vores produkter – og ikke mindst, hvordan I kombinerer dem med jeres gode gamle favoritter fra andre mærker. Noget vi selvfølgelig også selv gør, samtidig med at vi hele tiden skal teste nye produkter til bloggen. Så ja – vi blander selvfølgelig også selv vores eget og andre mærker!

1. Rens
Huden skal selvfølgelig renses og makeup skal fjernes. Det der med partout at ville vaske huden både morgen og aften er ikke nødvendigvis en god ting. Pas godt på hudens eget naturlige beskyttende fugtlag og rense den så blidt som muligt. Less is more.

Vi har lavet en Alt i en makeupfjerner, som vi selv synes er den bedste nogensinde til at fjerne makeup fra hele ansigtet. Den er en eau micellaire, som I også kender det fra andre mærker.

Skal jeg så ikke vaske mit ansigt i vand? Nej, ikke nødvendigvis. Bruger du rigtig meget makeup, kan det være nødvendigt med et skridt mere i din renserutine, men en helt almindelig hverdagsmakeup kan du sagtens fjerne med Alt i en Makeupfjerner alene.
Hvorfor har I ikke lavet en ansigtsvask? Så langt er vi ikke nået endnu, vi ønsker at producere produkter, der skiller sig ud, så indtil videre må du bruge et andet mærke til det formål. Til dette trin kan du selvfølgelig bruge et hvilketsomhelst andet renseprodukt end vores, hvad end det er en almindelig ansigtsvask, en Konjac svamp, Bioderma eller hvad dit hjerte måtte begære.

2. Eksfolier
Det allervigtigste når det kommer til at bruge daglig kemisk eksfoliering som vores T-zone peeling eller AHA-Peeling er, at det er det allerførste produkt du bruger (efter rensning selvfølgelig, men du kan også bruge det om morgenen uden at have vasket huden først). Du må bare ikke bruge andre cremer før din kemiske peeling.

Det samme gælder selvfølgelig, hvis du hellere vil bruge Avene Cleanance K, Exuviance eller nogen af de andre gode syreprodukter derude. De skal på først.

Og du skal kun bruge en. Du skal altså vælge mellem dem og må IKKE bruge AHA-Peeling og T-zone peeling samtidig.

3. Korrigerende pleje
Efter eksfoliering kan du nu bruge et serum eller creme med en masse gode aktive ingredienser, som skal løse dine problemer. Er du på min alder så bruger du her et antiage-produkt som for eksempel vores Anti-age creme. Det er også på dette tidspunkt, du skal bruge ethvert andet anti-age produkt, serum, produkt mod pigmentfejl eller hvad du ellers kan finde på.

Hvis du (som jeg selv) gerne vil kombinere flere produkter som for eksempel Anti-age creme og et serum mod pigmentforandringer, så gør du bare det. Rækkefølgen betyder mindre, men brug som hovedregel de aktive ingredienser nederst.

Har du akne er det her, du kan vælge at bruge basiron ovenpå din syrepeeling (effektiv kombination!).

Har du en 19-årigs babyhud, så lader du bare være med at gøre noget som helst. Heldige dig…

4. Fugt
Hvis du har lige så tør hud som jeg så har du nu stadig følelsen af tør og stram hud. Så nu smører du et ekstra lag af en god creme ovenpå. Til det formål har vi lavet Alt i en creme, men du vælger selvfølgelig den, du bedst kan lide.

Hvis du har fedtet hud eller din ud bare føles perfekt efter trin 3, så bare glem alt om dette punkt. Hvis du har kombineret hud, så er et af de bedste tricks bare at nøjes med at bruge creme på de tørre partier og udelade de fedtede.

5. Solbeskyttelse
Hvis du altid bare sørger for at bruge syreholdige produkter nederst, solfaktor allerøverst og så putte alt andet ind derimellem, så går du aldrig helt galt i byen.

Og solbeskyttelse er selvfølgelig vigtig og skal på til sidst. Og nej beklager, vi har ikke lavet nogle solcremer i denne omgang. Fem produkter var nok til at starte på, så der må I ty til de mange andre gode mærker, hvad end det er som en dagcreme med SPF eller en solcreme.

Mix og match
Vi har forhåbentlig gjort det klart mange gange nu, hvor vigtigt det er at blande produkter og lade være med at lytte til producenter, der gerne vil sælge dig en kæmpe pakke og forsage alt andet. Så det gælder selvfølgelig også vores egne.

God fornøjelse, jeg håber, det bidrog med lidt hjælp og eller så spørg igen.

PS. Og nej, du behøver ikke en seperat øjencreme.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
259 kommentarer
Dorte

Kære pudderdåser
Mit liv (og min hud😉) er blevet SÅ meget bedre siden jeg “mødte” jer!!! Jeg elsker alle jeres grundige undersøgelser og god råd til hvordan vi behandler vores hud bedst – det er uvurderligt! Jeg køber glædeligt jeres produkter og giver dem også gerne væk i gaver. Jeg kan slet ikke takke jer nok for alt det gode!
Det bedste til jer❤️💅🏼👯

M

Hej.
Jeg lider en del af hudorme på næsen, og jeres t-zonepeeling virkede kun på mig en måneds tid, så stoppede virkningen (samme skete da jeg fik Skinoren creme fra hudlægen).
Hvis jeg vil forsøge med AHA, kan jeg så blot skfite fra dag til dag?

Katja Moikjær

Ja sagtens. Men tror du ikke du skal give det en chance mere? Salicylsyre har en klart bedre effekt på hudorme.

M

Jeg har brugt det i over 1 år nu, men den store virkning var der kun synligt den første måned. Så var derfor jeg tænkte, der måske skulle ske noget nyt.

Mona

Hej!
Med hensyn til brug af jeres AHA serum, må man så heller ikke bruge en lermaske (Loréal clay purify mask) før ekseforliering? For ved ellers ikke hvordan man kan proppe det ind i sin hudplejerutine. Man må jo heller ikke bruge masken efter eksefoliering da det skal vaskes af

Katja Moikjær

Jo selvfølgelig! Undskyld, det er nok lidt uklart. Alt hvad der skal vaskes af igen, bruger du inden AHA serum.

Camilla

Jeg har jeres ansigtsolie som er super lækker! Men vil også gerne prøve jeres anti-age creme og alt i en creme, så hvilken rækkefølge skal jeg bruge de ting i? Og bør jeg vælge mellem olie og anti-age creme hvis jeg gerne vil bruge alt i en creme?

Katja Moikjær

Hej Camilla. Der er flere muligheder, men du skal nok vælge mellem anti-age og alt i en creme. Der er ikke grund til så mange cremer trods alt. 🙂
Du skal starte med dit syreprodukt nederst hvis du bruger det. Og derfra er der to muligheder – enten bruger du creme først og olie til sidst eller olie først og creme ovenpå. Prøv dig frem – begge dele fungerer, men olie først og creme ovenpå kan faktisk fungere overraskende godt, selvom det måske kan lyde lidt omvendt. Men du kan gøre begge dele – gør det der fungerer bedst for dig

Lærke

Hej.
Hvis man bruger den kemiske peeling (t-zone peeling), må man så ikke også bruge en fysisk peeling inden den kemiske? Således at rutinen kunne se sådan ud:
Makeup fjerner- rens- fysisk peeling(scrub)- kemisk peeling(t-zone peeling)- creme.
Tror ikke helt jeg forstår forskellen på hvad det egentlig er de gør hver især (altså den kemiske og fysiske peeling).
Mvh Lærke:)

Katja Moikjær

Kære Lærke
En fysisk peelingen kan skrubbe døde hudceller af på overfladen, så den ser umiddelbart friskere ud.
Salicylsyre kan det samme. Derudover kan den også eksfoliere indeni hudens porer og løsne de propper, der giver hudorme og bumser.
Glykolsyre kan eksfoliere et lag dybere og stimulere dannelsen af nye hudceller, hvilket modvirker solskadet og ældet hud på sigt.
De kemiske peelinger kan altså noget mere. Det giver fin mening at kombinere en fysisk og en kemisk peeling, men hold øje med om din hud bliver irriteret. Både rens og en skrub er måske for meget fx.

Rikke

http://www.videnom.net/sundhedsfaglig-viden/rosacea-og-hudpleje/
Her ser det ud til de anbefaler glykolsyre frem for salicylsyre hvis man har rosacea 🙂 (under peeling)

Rikke

Hej kære pudderdåser
Jeg har siden oktober brugt jeres T-zone peeling, make-fjerner og alt-i-en-creme – og jeg har helt ærligt aldrig været så glad for nogle produkter, som jeg er nu! Jeg er 24 år og har siden 13-års alderen døjet med uren hud. Ikke på akne måden, men mest hudorme, talgknopper og mindre bumser. Tidligere kunne jeg fjerne hudorme hver evig eneste dag. Nu er det kun nødvendigt hver anden uge (!!!!).
Jeg oplevede den første måneds tid ikke forandringer, men efter jeg er begyndt at bruge T-zone peelingen to gange dagligt (morgen og aften), er min hud synligt blevet så fin! Jeg har en ekstremt fedtet hud, så jeg vurderede det gik an.
Nu til mit spørgsmål: Jeg går ikke med makeup dagligt lige pt. Jeg har dog brugt makeup-fjerneren om aftenen alligevel, for at fjerne noget af det overskydende fedt fra dagen. Giver det mening at fortsætte med dette, når nu jeg ikke bruger makeup? Er der i stedet noget I vil anbefale, som hverken er make-up-fjerner eller decideret rens, som skal vaskes af?
Tak for herlige produkter og lærerig blog – som er også er for almindelige mennesker!
KH Rikke

Katja Moikjær

Kære Rikke. Tusind tusind tak. Hvor er det fantastisk at høre. Og ja, det giver fin mening at bruge makeupfjerneren til dette. Jeg bruger den selv om aftenen på dage hvor jeg ikke har haft makeup på og Helenes drenge bruger den også som ansigtrens selvom de ikke går med makeup. Den er god og mild til dette. Kh. Katja

JL

Hej med jer, jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal rense min hud for tiden. Hver gang jeg forsøger mig med noget der udgiver sig for at være en mild ansigtsrens, bliver min hud meget fedtet i løbet af kort tid også selvom jeg bruger en non-clogging fugtcreme lige efter. Jeg har i løbet af det seneste halve år mistet tålmodigheden og har skåret godt ned på antallet produkter. Nu renser jeg kun mit ansigt med lunket vand/saltvand og følger op med jeres T Zone Peeling. Intet andet. Min hud er blevet mere mat og mindre rødlig. Dog er den stadig uren i form af hudorme og små whiteheads. Jeg kan se at hudormene enkelte steder vokser lige så stille, nok fordi huden ikke bliver renset dybt :(. Kan det principielt godt lade sig gøre med vand/saltvand + T zone peeling, da sidstnævne vist også er fugtgivende og fedtgennemtrængende? Eller er det nødvendigt med et renseprodukt og i så fald, kan I anbefale et til mig. Vh

Katja Moikjær

Hej JL. Et renseprodukt kan hverken rense eller eksfoliere hudens porer. Det kan kun fjerne overfladisk snavs og makeup. Så det gør næppe nogen forskel på dine porer overhovedet, hvad du renser med. Vand og T-zone Peeling er helt fint – det er T-zone Peelingen, der skal gøre arbejdet, ikke renseproduktet. Hvilke renseprodukter har du prøvet? Og hvorfor bruger du saltvand? Kh. Katja

Anja

Jeg fik t-zone peelingen og alt-i-en-cremen i julegave. Og oh my, hvor er de gode! Min hud er blevet så pæn. Tak for det – og tak for en altid god og kildekritisk blog 🙂

Katja Moikjær

Tusind tak for rosen Anja. Det er skønt at høre.

Sus

Hej – bruger jeres lækre dagcreme samt aha peeling og vil rigtig gerne prøve olien også 🙂
Men hvordan og i hvilken rækkefølge?
Mvh Sus

Katja Moikjær

Hej Sus. Bare du bruger AHA nederst kan du bruge enten creme først og olie bagefter eller omvendt. Både Helene og jeg foretrækker olie under creme, men prøv dig frem. Bare du bruger AHA nederst, så kan du kombinere frit derefter.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *