Vores 10 bedste hudplejeråd som alle får pænere hud af – og sparer penge med

15.08.16

vores bedste hudplejeråd

1. Vask huden maksimalt en gang om dagen

Vand udtørrer huden og ødelægger det beskyttende lag af naturlig fedt, bakterier mm. som udgør hudens eget forsvarsværk. Lige gyldigt hvor mange bumser eller hudorme du har, så kan du ikke vaske dem af. Faktisk har ansigtsvask ingen effekt på akne, som vi tidligere har skrevet om her. Tværtimod udtørrer og irriterer du din hud og til ingen verdens nytte. Selvfølgelig skal du fjerne makeup om aftenen, men hvis du har renset dit ansigt om aftenen, behøver du bestemt ikke gøre det næste morgen igen. Og har du ikke makeup på, er der ingen grund til at vaske ansigt om aftenen.

2. Brug et mildt renseprodukt

Mange ansigtsvaske er baseret på laureth sulfat eller lauryl sulfat. Begge dele kan udtørre din hud. Mærk efter hvordan din hud føles efter du har renset den – føles den tør og stram? Så skal du bruge et mildere renseprodukt. Huden skal ikke føles udtørret efter rensning. Du kan med fordel vælge et produkt, der ikke kræver vand, når du ikke skal i bad. For eksempel en eau micellaire som vores egen makeupfjerner eller en af de mange andre på markedet. Et oliebaseret renseprodukt er også et godt alternativ.

3. Brug en daglig mild eksfoliering baseret på enten AHA eller BHA

Daglig mild kemisk peeling med en lav dosis af enten glykolsyre eller salicylsyre har mange fordele. Det fjerner døde hudceller, stimulerer dannelsen af nye, sunde hudceller og kan forebygge urenheder og ujævn hud. Har du tør, solskadet eller ældet hud er AHA (glykolsyre) et godt valg. Har du hudorme eller uren hud, så er salicylsyre (BHA) bedst. Salicylsyre er også godt til sart hud. Har du rosacea skal du vælge salicylsyre (BHA). Læs mere om AHA og BHA og find produkter her.

4. Brug en solcreme med høj UVA-beskyttelse og min. SPF 30, som ikke irriterer din hud

Sørg for at beskytte din hud, når du er i solen. Vælg en solcreme med høj UVA-beskyttelse og min. SPF 30. Find en, der ikke irriterer din hud eller øjne, og som du kan lide at bruge. Og hvordan gør man så det? Det er nemmere sagt end gjort, men vi har lavet en guide her.

5. Brug kun fed creme, hvor huden har brug for det

Det er en stor skrøne, at al hud har brug for fugt, fedt eller creme overhovedet. Brug kun cremer der, hvor din hud føles tør. De fleste af os har kombineret hud – fedtet hud nogle steder, tør hud andre steder. Brug creme der, hvor det føles rigtigt.

6. Undgå produkter med alkohol

Alkohol udtørrer og irriterer huden. Producenter af hudplejeprodukter bruger det ofte til at give produkter en gelékonsistens eller give dem følelsen af at de hurtigt trænger ind i huden. I små mængder er alkohol lige gyldigt, men som en tommelfingerregel: Hvis det står indenfor de første 5 ingredienser på ingredienslisten er der sidste ende vil huden blive mere irriteret og tør af det. Det hedder som regel “alcohol ” eller “alcohol denat.” på ingredienslisten – ikke at forveksle med alle fedtalkoholerne hvor alkohol også indgår i ordet. Læs mere om sprogforvirringen her.

7. Spild ikke dine penge på kedelige cremer

Der findes alt for mange harmløse, politisk korrekte, allergimærkede og ekstremt kedelige og uinteressante cremer på markedet. Din hud har fortjent en ansigtscreme spækket med antioxidanter, peptider og toppen af hvad verdens dygtigste forskere ellers har fundet ud af rent faktisk kan gøre huden smukkere. Hvorfor så give 80 kroner for verdens kedeligste ansigtscreme fra Neutral – bare fordi den er uden parfume? Der findes heldigvis masser af uparfumerede, men meget mere avancerede cremer derude. Se vores egen serie eller kig vores anmeldelser igennem her.

8. Bland produkter fra forskellige mærker – uanset hvad salgspersonale siger

Vælg de bedste produkter og bland lystigt. Der er INGEN grund til at holde sig til en bestemt serie – andet end at det ser pænt ud på hylden. Din hud er ligeglad.

9. Hvis et produkt føles som om det udtørrer eller irriterer din hud, så lyt til din hud

Der findes gode produkter, som huden lige skal vænne sig til i starten. Dette drejer sig primært som produkter med syre eller med A-vitamin. Det kan vare et par uger, før huden har vænnet sig til det, og det er derfor en god idé at trappe langsomt op. I disse tilfælde accepterer man lidt bivirkninger i starten fordi man gerne vil have effekten på lang sigt. MEN i langt flere tilfælde reagerer huden på overparfumerede produkter, planteekstrakter, alkohol, udtørrende renseprodukter og lignende, som ikke engang har nogen positiv effekt på huden. Og det er ikke det værd. Lyt til din hud.

10. Drop øjencremer, skintonic og andre overflødige produkter

Ja, skintonic er et overflødigt produkt. Det har ingen funktion. Nej, det kan ikke få porerne i huden til at trække sig sammen, eller hvad man ellers siger. Hvis du kan lide det, så fred være med det, men nødvendigt er det ikke. Det samme gælder øjencreme. Der er ingen særlige kendetegn ved en øjencreme andet end at den koster langt mere pr. ml. end den tilsvarende ansigtscreme.

 

Har du et godt hudplejeråd?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
41 kommentarer
Louise

Fedt indlæg. Nu får jeg lyst til at prøve jeres T zone peeling. Men tør jeg. Jeg har ekstrem sart hud, store porre og lidt skæl eksem omkring næsen og øjenbrynene. Jeg har læst jeres indlæg om skæleksem, så jeg har meget lyst til at prøve den peeling.
Mit spørgsmål er, vil i stadig anbefale den til meget sart hudtype og hvor ofte vil i anbefale den?

Katja Moikjær

Ja helt klart. Du kan starte meget langsomt op. Start med at bruge den en gang om dagen hver anden dag. Når du kan mærke at det går problemfrit så brug den en gang om dagen. Det kan du fint nøjes med, men hvis din hud føles glad og tilfreds kan du også prøve med to gange dagligt. Mærk efter hvordan din hud reagerer og gå forsigtigt frem. Så skal det nok gå 🙂

Timothy Benjamin

Hvis sart hud er tilfældet, kunne man evt. prøve MA (mandelic acid), som ud af de tre syre (MA, BHA og AHA), er mindst muligt irritabel grundet en længere tid ved penetrering af huden og de større molekyler.

SofieA

Hej Pudderdåser
Jeg er kommet min acne til livs med en ondsindede kur af isotretinoin. Det var et hårdt halvt år, men det hele værd nu, hvor min hud er helt fin igen. Mit eneste lille problem er, at min hud stadig er ret fedtet i t-zonen. Mens jeg tog pillerne var min hud slet ikke fedtet, så jeg ved, at det kan kommes til livs, men jeg kan jo ikke blive ved med at spise de piller. Har I nogle gode råd? Jeg prøvede at tale med min læge, som efter moderat pres, gav mig nye p-piller og en creme. Ingen af delene har virket.
I har før hjulet med SUPER gode råd til hår og tørre læber, så jeg krydser fingre 🙂

Helene Randløv

Hej SofieA
Hvad bruger du af produkter? Har du for eksempel prøvet BHA (for eksempel vores T-Zone Peeling)?
Kh. Helene

SofieA

Hej Helene
Jeg bruger en vask og tonic fra Body Shop’s Seaweed serie. Jeg har også prøvet jeres T-zone peeling, men den synes jeg desværre ikke tager den fedtede hud. J
Jeg har som sagt ikke længere uren hud, kun fedtet hud.

Mette

Tusind tak for et godt indlæg og en dejlig blog! Vil I kommentere på “renseapperater” som eksempelvist clarisonic? Jeg har prøvet at søge på bloggen men kan kun finde noget til fødderne… Jeg har hørt at clarisonic skulle gære huden bedre rent end man kan med eks en vaskeklud – men jeg er også lidt bekymret for hvor voldsomt det er med en elektrisk børste i ansigter… Og den er jo ikke gratis i forhold til bare lige at prøve… 😉

Katja Moikjær

Kære Mette
Jeg er i gang med et langt indlæg, men det lader vist vente på sig.. Beklager!
Der findes flere former for manuel eksfoliering efterhånden. Clarisonic er som du siger ret voldsom. Har du sart hud, så kan det være hård kost. Men den virker, ingen tvivl om det. Samme gælder Clinique. Vi har skrevet et par gange om Foreo, der er et blidere alternativ.
Hvis du vil have nogle billigere muligheder, så kig på de nye tørbørster til ansigtet fra Karmameju eller på en simpel Konjac svamp. De kan alle noget lidt forskelligt, men alle virker de eksfolierende på ansigtet og giver pænere hud.
Kh. Katja

Tine

Hej <3
Jeg er på udkig efter en (dag)creme og/eller produkter inden/under dagcremen til min mor på 60 år. Hun har tidligere brugt SHISEIDO BENEFIANCE WRINKLERESIST24 (http://www.sephora.com/benefiance-wrinkleresist24-day-cream-broad-spectrum-spf-18-P282018)
Hvad er jeres mening om den? Gør den det den lover? Og er den pengene værd? Jeg kunne rigtig godt tænke mig at give hende noget som virkede bare sparker r** og hvor man virkelig kan se en ændring i huden. Hun har selvfølgelig en smule rynker men også forholdsvis tør hud. Kan I hjælpe mig med nogle bud/forslag?

Helene Randløv

Kære Tine
I al beskedenhed vil jeg anbefale dig vores egen Ansigtsolie, den har altid fået mange fine ord med på vejen, og overrasker de fleste, fordi den ikke gør meget væsen af sig. Den er kick*ss og så er den budgetvenlig. Min egen mor er over 70 år, og man kunne sagtens se på hendes hud, at hun begyndte at bruge den… hun brugte så AHA under og selvfølgelig SPF over om dagen. Skal det være mere luksuspræget er der BioEffect, som du kan læse meget mere om her: Bioeffect…..
Shiseido er udmærket, og det vigtigste, (tænker jeg), er, at mor er glad… så hvis hun er vild med den, er den sikkert perfekt.
Kh. Helene

Sara

Hej dåser 🙂
Tak for en fantastisk blog, elsker at I tager hudproblemer op da det jo er en jungle at finde ud af! Jeg har lige et spørgsmål til punkt 1: Jeg renser faktisk min hud 2 gange dagligt, både morgen og aften. Om aftenen renser jeg med micellar water fra Nivea for at fjerne makeup og om morgenen bruger jeg en konjac svamp. Grunden til at jeg renser om morgenen, er at jeg synes min hud tit er fedtet hvis jeg har svedt i løbet af natten (især her om sommeren) og at min dagcreme og makeup føles mærkeligt på huden, hvis ikke der er renset først. Men kan forstå, at det er for meget rens? Derudover er jeg lige begyndt at bruge jeres t-zone peeling, hvor I anbefaler at man bruger den morgen og aften, og renser inden man påfører den. Så er vi jo ude i at rense to gange dagligt alligevel? Jeg er lidt forvirret, så håber I kan afklare det for mig 🙂

Lene

Hej. Jeg har løbende skiftet mine cremer ud til jeres produkter. Først t-zone – et par måneder efter niacimid – er par måneder efter alt i en creme(1 måned siden) og så 14 dage efter a-serum. Før brugte jeg Estee lander daywear til tør hud. Jef synes nu min hud strammer især på kinder. Jeg har fået bumser på hage og pande hvilket jeg ikke havde haft længe. Det føles virkelog som om huden skriger på fugt pg jeg har lyst til at klø / rense hele dagen. Det gør jeg men – hvor er det det går galt? Og skal jeg gå retur til estee lander (den er bare stjerne dyr) eller hvad?

Katja Moikjær

Kære Lene
Fortæl præcis hvornår problemet opstod? Var det da du begyndte på en bestemt af vores og i så fald hvilken? Eller da du stoppede med Daywear?
Bumserne forsvinder igen. Hvornår er de kommet i forløbet?
PS. Daywear er skidegod!

Louise

Hejsa 🙂
Jeg har et spm til øjencreme. Jeg har tit problemer med allergi og dermed øjne der løber i vand. Det har resulteret i et par ekstra folder, tør hud og et par milier. Det vil jeg selvfølgelig gerne komme til livs, da jeg aldrig har haft problemer med huden omkring øjenene. Jeg har investeret i en Ole Henriksen øjencreme og dermalogia intensive eyecream. Det virker desværre ikke, som i rigtigt nok skriver, men jeg håber I har nogle andre gode tips?
Mvh Louise

Supportdåse

Kære Louise, har du prøvet nogle af dem her? https://pudderdaaserne.dk/2020/06/24/oejencremer-der-lindrer/ – mine sarte øjne er i øvrigt også glade for Decubals øjencreme, den kan du få på apoteket. Mvh Lea, support

Diana

Hej Pudderdåser.
Jeg er ret ny i det her med, at pleje min hud – jeg har i mange år bare renset om aftenen og taget en creme på, derefter på hovedet i seng 🙈
Nu har jeg købt en del af jeres produkter og vil gerne “rigtigt” i gang – men jeg bliver lidt forvirret over rækkefølgen og har læst en del på jeres side om det.
Så i går gjorde jeg følgende:
1 rensede make up af (bioderma – sensitive skin)
2 t-zone peeling (jeres)
3 a-serum 2% (jeres)
4 anti-age (jeres)
5 natcreme (avene DermaAbsolu night)
Er det helt galt? Og hvornår skal jeg bruge Niacinamid 10%, som jeg også har købt? (Skal jeg måske bruge den om morgen?)
Har i nogle gode forslag til en god natcreme end den ovenstående? Den er lækker, men også pæn dyr 😉
Tak for en dejlig side- jeg bliver klogere og klogere 😊

Supportdåse

Hej Diana, det er en helt fin rækkefølge! Det vigtigste er at peelingen kommer på ren hud, som du også gør her. Tilføj Niacinamid 10% efter t-zone peeling og før din natcreme / dagcreme, så er det super fint. Mvh Lea, support

Mette

Hej, jeg bruger i forvejen en dagcreme og natcreme med 3 dobbelt hyaluronsyrekompleks. Er det så overflødigt at bruge jeres hyaluronsyre-produkt, når min hud allerede får hyaluronsyre to gange dagligt? Tak for gode produkter og jeg håber, at du kan hjælpe med dette spørgsmål :))

Helene Randløv

Hej Mette
Sandsynligvis ikke, men det afhænger selvfølgelig af, hvad den betegnelse præcis dækker over.
Kh. Helene

Frederikke

Hej:)
Mener i at bumser og uren hud kan skyldes af usund og for fedtholdigt/sukkerholdigt mad?
Jeg har læst lidt rundt på nettet, men jeg synes at det jeg kan læse mig frem til er lidt tvetydigt.
Mvh Frederikke

Katja Moikjær

Nej. Bumser skyldes bakterien P.acnes. Vi har skrevet lidt mere her: https://pudderdaaserne.dk/2016/08/22/sammenhaengen-mellem-kost-og-akne-hvilken-mad-giver-bumser/

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *