Vores 10 bedste hudplejeråd som alle får pænere hud af – og sparer penge med

15.08.16

vores bedste hudplejeråd

1. Vask huden maksimalt en gang om dagen

Vand udtørrer huden og ødelægger det beskyttende lag af naturlig fedt, bakterier mm. som udgør hudens eget forsvarsværk. Lige gyldigt hvor mange bumser eller hudorme du har, så kan du ikke vaske dem af. Faktisk har ansigtsvask ingen effekt på akne, som vi tidligere har skrevet om her. Tværtimod udtørrer og irriterer du din hud og til ingen verdens nytte. Selvfølgelig skal du fjerne makeup om aftenen, men hvis du har renset dit ansigt om aftenen, behøver du bestemt ikke gøre det næste morgen igen. Og har du ikke makeup på, er der ingen grund til at vaske ansigt om aftenen.

2. Brug et mildt renseprodukt

Mange ansigtsvaske er baseret på laureth sulfat eller lauryl sulfat. Begge dele kan udtørre din hud. Mærk efter hvordan din hud føles efter du har renset den – føles den tør og stram? Så skal du bruge et mildere renseprodukt. Huden skal ikke føles udtørret efter rensning. Du kan med fordel vælge et produkt, der ikke kræver vand, når du ikke skal i bad. For eksempel en eau micellaire som vores egen makeupfjerner eller en af de mange andre på markedet. Et oliebaseret renseprodukt er også et godt alternativ.

3. Brug en daglig mild eksfoliering baseret på enten AHA eller BHA

Daglig mild kemisk peeling med en lav dosis af enten glykolsyre eller salicylsyre har mange fordele. Det fjerner døde hudceller, stimulerer dannelsen af nye, sunde hudceller og kan forebygge urenheder og ujævn hud. Har du tør, solskadet eller ældet hud er AHA (glykolsyre) et godt valg. Har du hudorme eller uren hud, så er salicylsyre (BHA) bedst. Salicylsyre er også godt til sart hud. Har du rosacea skal du vælge salicylsyre (BHA). Læs mere om AHA og BHA og find produkter her.

4. Brug en solcreme med høj UVA-beskyttelse og min. SPF 30, som ikke irriterer din hud

Sørg for at beskytte din hud, når du er i solen. Vælg en solcreme med høj UVA-beskyttelse og min. SPF 30. Find en, der ikke irriterer din hud eller øjne, og som du kan lide at bruge. Og hvordan gør man så det? Det er nemmere sagt end gjort, men vi har lavet en guide her.

5. Brug kun fed creme, hvor huden har brug for det

Det er en stor skrøne, at al hud har brug for fugt, fedt eller creme overhovedet. Brug kun cremer der, hvor din hud føles tør. De fleste af os har kombineret hud – fedtet hud nogle steder, tør hud andre steder. Brug creme der, hvor det føles rigtigt.

6. Undgå produkter med alkohol

Alkohol udtørrer og irriterer huden. Producenter af hudplejeprodukter bruger det ofte til at give produkter en gelékonsistens eller give dem følelsen af at de hurtigt trænger ind i huden. I små mængder er alkohol lige gyldigt, men som en tommelfingerregel: Hvis det står indenfor de første 5 ingredienser på ingredienslisten er der sidste ende vil huden blive mere irriteret og tør af det. Det hedder som regel “alcohol ” eller “alcohol denat.” på ingredienslisten – ikke at forveksle med alle fedtalkoholerne hvor alkohol også indgår i ordet. Læs mere om sprogforvirringen her.

7. Spild ikke dine penge på kedelige cremer

Der findes alt for mange harmløse, politisk korrekte, allergimærkede og ekstremt kedelige og uinteressante cremer på markedet. Din hud har fortjent en ansigtscreme spækket med antioxidanter, peptider og toppen af hvad verdens dygtigste forskere ellers har fundet ud af rent faktisk kan gøre huden smukkere. Hvorfor så give 80 kroner for verdens kedeligste ansigtscreme fra Neutral – bare fordi den er uden parfume? Der findes heldigvis masser af uparfumerede, men meget mere avancerede cremer derude. Se vores egen serie eller kig vores anmeldelser igennem her.

8. Bland produkter fra forskellige mærker – uanset hvad salgspersonale siger

Vælg de bedste produkter og bland lystigt. Der er INGEN grund til at holde sig til en bestemt serie – andet end at det ser pænt ud på hylden. Din hud er ligeglad.

9. Hvis et produkt føles som om det udtørrer eller irriterer din hud, så lyt til din hud

Der findes gode produkter, som huden lige skal vænne sig til i starten. Dette drejer sig primært som produkter med syre eller med A-vitamin. Det kan vare et par uger, før huden har vænnet sig til det, og det er derfor en god idé at trappe langsomt op. I disse tilfælde accepterer man lidt bivirkninger i starten fordi man gerne vil have effekten på lang sigt. MEN i langt flere tilfælde reagerer huden på overparfumerede produkter, planteekstrakter, alkohol, udtørrende renseprodukter og lignende, som ikke engang har nogen positiv effekt på huden. Og det er ikke det værd. Lyt til din hud.

10. Drop øjencremer, skintonic og andre overflødige produkter

Ja, skintonic er et overflødigt produkt. Det har ingen funktion. Nej, det kan ikke få porerne i huden til at trække sig sammen, eller hvad man ellers siger. Hvis du kan lide det, så fred være med det, men nødvendigt er det ikke. Det samme gælder øjencreme. Der er ingen særlige kendetegn ved en øjencreme andet end at den koster langt mere pr. ml. end den tilsvarende ansigtscreme.

 

Har du et godt hudplejeråd?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
41 kommentarer
Hannah

Tak for en skøn blog!
Lige for at forstå det: hvis man har renset sit ansigt om aftenen, kan jeg forstå på jer at man ikke skal gøre det igen om morgenen. Skal man så gå direkte igang med fx T-Zone Peeling efterfulgt af serum og creme? Eller skal man bare lade sin hud helt værre?

Helene Randløv

Hej Hannah
Det er bedst at undgå vand i ansigtet, du kan sagtens bruge en mild rensevand som Alt i en Makeupfjerner om morgenen for at rense natten af. Har du ikke behov for det kan du bare springe direkte på T-Zone Peeling, eller hvad du nu bruger.’
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *