Tirsdagstip: Bliv fri for hævelser i ansigtet

14.04.15
Natur Drogeriet Skåret Lakridsrod
Natur Drogeriet Skåret Lakridsrod
Foto: Natur Drogeriet

Det er yderst sjældent, at jeg ser tv, men ham den langhårede havde set at Madmagasinet med Adam Aamann og Mette Frisk havde tema om lakrids, så det synes han selvfølgelig, at jeg skulle se.
Der er noget med danskere og lakrids… Ham den langhårede er fra Iran, og selvom han er meget høflig, så vrænger han virkelig på næsen af lakrids. Trods vores snart atten år sammen, forstår han stadig ikke min trang til lakrids.

50 gram…
I programmet skulle Mette kigge på om blodtrykket steg efter indtag af 50 gram lakrids dagligt i en periode. Det er på ingen måde noget nyt, at lakridser kan have en ret træls bivirkning netop i form af forhøjet blodtryk og kaliumubalance. Det er ikke noget at spøge med, faktisk kan du spise dig til både daglig hovedpine og svimmelhed, hvis du er glad for lakridser.

Morgengrim
Hvis Mette eller nogen af hendes bekendte læser med, så beklager jeg på forhånd. For det der virkelig overraskede mig, var hendes udseende. I løbet af en uges tid, var hun så hævet i ansigtet, at hun nærmest så syg ud. Hun havde store poser under øjnene, og hun var bare hævet og morgengrim.
Hvorfor det kom bag på mig, ved jeg ikke, for i virkeligheden siger det sig selv, at ubalance i kaliumniveauet vil resultere i hævelser.

Mit eget eksperiment
For et par uger siden havde jeg meget ondt af mig selv, fordi min hvæsende vejrtrækning resulterede i langvarige hosteanfald. Lakrids måtte der til for at forsøde mit sygeleje, og ham den langhårede blev instrueret i at købe den rigtige. Selvom jeg selvfølgelig burde vide bedre, så fik jeg ikke rigtig drukket nok og min kost var heller ikke særlig velbalanceret i de dage. Derfor var resultatet af mit store lakridsindtag i løbet af de mange dage, hvor jeg lå i sengen virkelig meget tydeligt. Faktisk var det lidt af et chok for mig at opdage, at jeg havde poser under øjnene. Det har jeg nemlig aldrig haft før.

Bliv fri for hævelser i ansigtet
Under en samtale med en veninde klagede hun lidt over rynker og poser under øjnene. Hun sagde: ”Det har jeg altid haft, men det er bare blevet meget værre på det sidste”. Hun har lange travle dage, hvor sunde måltider og snacks ikke altid har plads. Derimod er lakrids og kaffe nemme at nå i farten, og sådan en pose lakrids kan hurtigt få ben at gå på. Derfor fortalte jeg både om Madmagasinets og mit eksperiment, samtidig med at jeg rådede hende til at lægge lakridserne på hylden i en periode.
Et par dage senere fik jeg en sms, hvor der stod: ”36 timer uden lakrids! Ja, og underligt nok ingen poser i dag.” og ti dage senere endnu en sms, hvor der stod: ” Det er altså så fedt at vågne uden hævelser i ansigtet”. Nu giver hun glad tippet videre, og det fik mig lyst til at gøre det samme.

Lakridsoman
Nu er jeg ikke tilhænger af, at man er fanatisk, men det giver altså ret god mening at holde lidt igen med lakridserne. Det er ikke særlig let, når man rigtig godt kan lide smagen af noget. På den anden side er det ret motiverende at slippe for poser under øjnene og andre hævelser i ansigtet.
Det er ikke så nemt at finde ud af, hvor meget af synderen glycyrrhizinsyre der er i de forskellige produkter med lakridsrod, så du skal være opmærksom på dit indtag hele vejen rundt.

Har du nogensinde tænkt over dit indtag af lakridser i forhold til dit helbred og udseende?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
3 kommentarer
Maria k.

Her kommer lige et spørgsmål, da jeg ikke kunne finde en mail at skrive på 🙂
Men jeg har været på en længere rejse på 8 måneder, med masser af sol, havvand, vandring i bjerge, tørluft og sved. Det har sat sine spor i mit unge ansigt. Jeg har selvfølgeligt brugt masser af solcrem i ansigtet, men jeg føler at der er sket en stor forskel specielt omkring øjnene og panden, hvor der er kommet linjer/rynker.
Jeg bruger mild ansigts rens morgen og aften, men kunne godt tænke mig at høre om der var noget i kunne anbefale? Ville en serum måske hjælpe?

Gitte

Nu kunne jeg godt nok ikke lige forestille mig at spise lakrids i de mængder der bliver snakket om her, men generelt så afspejler det sig jo i udseendet, hvordan vores kost er. Så jeg vil da sige, at det ikke undrer mig.

Stine

Det lidt vilde var jo bare, at det netop ikke var store mængder… Jeg tror hun fik 50g dagligt den uge – det er sikkert ikke heftigt, hvis man spiser lakrids på daglig basis.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *