Tirsdagstip: Massér musklerne i ansigtet

Pudderdåsernes store guide til A-vitamin

Retinol

A-vitamin hedder også retinol og er vel nok den mest testede og af hudlæger elskede hudplejeingrediens.

Nye teknologiske muligheder for at skabe mildere, men stadig effektive hudplejeprodukter med A-vitamin har givet det gamle vitamin en velfortjent renæssance.

Men det er svært at finde rundt i, for skal man lige vælge retinol, retinaldehyd, retinyl acetate, retinyl palmitate eller retinyl retinoate? Og hvor mange % skal der være i, og hvad med bivirkninger?

Der er intet i verden, vi hellere ville end at opstille en rangordnet liste over, hvilke typer a-vitamin der er bedst, og hvilke koncentrationer de skal bruges i for at virke bedst. Problemet er, at det ikke er helt så lige til uden at tage en række forbehold først.

Ikke kun et spørgsmål om a-vitaminet
Retinol, retinyl acetate, retinyl palmitate og retinaldehyd er alle velkendte former for A-vitamin, som mange forskellige forskere har undersøgt. Retinyl retinoate er en nyere opfindelse, som vi kun har forsking fra den samme gruppe asiatiske forskere. Studier der direkte sammenligner retinaldehyd, retinyl acetate, retinyl palmitate og retinyl retinoate er meget højt på ønskesedlen her!

Udover hvilken form for A-vitamin, man vælger at bruge i sit produkt, så kan man vælge forskellige former leveringssystemer og kombinationer til, som dygtige kemikere kan bruge til at forbedre optagelsen af A-vitamin og mindske risikoen for bivirkninger. Dette gør det også endnu sværere at sammenligne, så vi tager et meget stort forbehold for hitlisten over A-vitamin på dette punkt her.

Akne, rynker, hyperpigmentering
A-vitamin er effektivt mod en lang række af hudproblemer. Hos lægen kan du få A-vitaminsyre på recept, men et velformuleret A-vitamin produkt fra kosmetikkens verden er ikke nødvendigvis et dårligere valg.

A-vitamin har et årelangt cv, hvor det har fjernet rynker, akne, hyperpigmentering og endda mindsket størrelsen på hudens porer. Der er så mange studier af emnet, at jeg ikke engang vil begynde at hive enkelte frem her. Det er i dag hudlægernes standardingrediens nummer 1.

Bivirkninger
Irritation og rødme er en risiko ved brug af produkter med A-vitamin i. Det er ikke nødvendigvis produkter for alle, og ligesom når du bruger syre er brug af solcreme vigtigt. Start langsomt og forsigtigt ud, hvis du prøver A-vitamin for første gang. For at illustrere hvor forskelligt man kan reagere på A-vitamin, så har min egen hud endnu ikke reageret irriteret på A-vitamin. Helenes hud tåler derimod stort set ingen A-vitamin overhovedet.

A-vitamin er til aftenbrug
Cremer med A-vitamin bør bruges om aftenen inden sengetid. A-vitamin bliver nedbrudt ved kontakt med solen. Nogle mener også, at A-vitamin kan være decideret fototoksisk på huden. Andre mener det modsatte. Under alle omstændigheder skal du kun bruge din A-vitamin creme en gang i døgnet, så det kan lige så godt være om aftenen.

Brug den gerne sammen med syrepeeling. A-vitamin er ikke en peeling, så du kan godt kombinere med et AHA et BHA produkt, men start forsigtigt op. Bivirkninger og irritation ved A-vitamin er hyppige.

Det er også vigtigt at bruge A-vitamin meget længe, før du vurderer effekten. Gerne 3 måneder før du kan vurdere den fulde effekt.

A-vitamin hitlisten
Her er en liste over typer af A-vitamin i hudpleje, rangeret efter hvor stor effekt de har på huden.  Vi starter nedefra og op. De første er de svageste. Jo længere nede af listen, jo mere effekt og jo flere bivirkninger. (Primær kilde)

Retinyl palmitate og retinyl acetate regnes blandt de svageste A-vitaminer i hudpleje. De skal først omdannes til retinol og så derefter til A-vitaminsyre, hvilket gør det til en længere proces. De har effekt, men der skal større mængder til. Der er flere studier af retinyl palmitate og retinyl acetate, hvor deres effekt boostes med et hjælpestof af en slags og kombineret med den rette følgesvend eller i store koncentrationer kan disse svagere a-vitaminer virke på rynker og uv-skader.

 • Beauté Pacifique Super 3 Booster indeholder retinyl palmitate og retinal acetate
 • Environ indeholder retinyl palmitate

Retinol er en forgænger til både lægens A-vitaminsyre og den mere effektive retinaldehyd. Retinol har dokumenteret effekt især på rynker. I huden omdannes retinolen til A-vitaminsyre og retinaldehyd, men har færre bivirkninger.

 • Paula’s Choice CLINICAL 1% Retinol Treatment
 • The Ordinary bruger retinol i nogle af deres omformulerede retinol-produkter.
 • Excuviance Super Retinol concentrate
 • Restylane Night Serum

Retinaldehyd er i studier mere effektivt end retinol og har vist en effekt på akne. Har du uren hud, så er det ifølge videnskaben denne A-vitamin du skal vælge, og i den videnskabelige litteratur er den også en favorit til rynker, der giver den største effekt med få bivirkninger. Man kan undre sig over, at ikke flere bruger den?

 • Avène bruger retinaldehyd i mange af deres produkter. For eksempel den nye Ystheal intense (0,1%) og Avène Physiolift Precision Filler (0,3%)

Boblere:

Retinyl retinoate er en helt ny form for retinol, der er blevet studeret af en enkelt gruppe koreanske forskere. De mener, det er den bedste af dem alle, men når vi ikke har andre studier at sammenligne med, så er det meget svært at sige noget om.

Hydroxipinacolone retinoate er et andet blad i den urskov af nye former for retinol, der er skudt op. To italienske studier beskæftiger sig med den som tilbehør til aknebehandling, men de er ikke særlig konkrete.

 • Verso bruger retinyl retinoate.
 • The Ordinary har netop reformuleret deres retinol-produkter, og den gode gamle er udgået. I de nye kan du finde hhv hydroxipinacolone retinoate og retinol.

Her kan du købe det (reklamelinks)
Avène købes på apoteket eller online hos Escentual og Apo-rot.

Beaute Pacifique super3booster kan du købe i blandt andet Matas.

Excuviance, Restylane og Environ forhandles på klinikker.

Paula’s Choice CLINICAL 1% Retinol Treatment finder du på Paulas egen europæiske webshop. Læs hele anmeldelsen her.

The Ordinarys nye retinolprodukter finder du på The Ordinarys egen webshop.

Verso finder du i Magasin eller online på Boozt. Lookfantastic.dk har også et mindre udvalg.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

99 kommentarer

 • Lindy

  Hvad tænker I om de nye AHA/BHA produkter man kan købe i Matas?
  https://www.matas.dk/stories-my-moments-nyhed-aha-serum
  https://www.matas.dk/matas-t-zone-peeling-50-ml

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Lindy. Jeg har desværre ikke selv prøvet dem endnu, men jeg har selvfølgelig også nærstuderet dem og set på ingredienslisterne.

   Matas My Moments AHA indeholder ikke AHA i form af for eksempel glykolsyre, men derimod frugtekstrakter. Det minder mere om for eksempel en Melissa AHA creme eller et enzymprodukt. Vi har tidligere skrevet om den type: http://pudderdaaserne.dk/2013/12/29/forskellen-pa-frugtsyre-og-frugt-ekstrakter/ De virker anderledes end “rigtig” aha og bha, men har bestemt også en berettigelse.

   Matas T-zone Peeling er langt mere interessant efter vores mening, da den rent faktisk indeholder syre. Det er i form af glykolsyre (AHA), men jeg kender hverken procent eller ph-værdi. Det er dog næppe en voldsomt høj procent baseret på ingredienslisten alene. Prisen er selvfølgelig også lav, og så er der andre rigtig gode ting i også.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne katrine

   Jeg købte T-zone peelingen fra matas og jeg regnede faktisk ikke med at det ville gøre en forskel da PH værdien er oppe i 4, men oplevede en mild eksfoliering! :) Hvad mener i om Plaisir young skin t-zone serum? den virker ret interessant, så vidst jeg kan forstå indholder den enzymer fra græskar?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  I nævnte vist ikke hvilke der var særligt egnede til store porer?!🙄
  Og nu jeg er her:
  Kan jeg bruge retinol / A-vitamin produkter sammen med Jeres T-zone Peeling?
  Jeg skal på solferie i 14 dage til november. Skal jeg stoppe med min T-zone peeling mens jeg er afsted.

  Og ikke mindst: tak for Jer 🙏🏻
  Kh Lone

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Lone. Ja selvfølgelig kan du det! Brug T-zone peelingen nederst og HUSK solcreme!!! Men jeg vil ikke anbefale dig at starte på A-vitamin netop som du skal på ferie. Der kan som sagt være bivirkninger, så gør det når du er hjemme.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Super godt indlæg. Jeg har lige testet det nye Avene produkt i nævner i 3 uger og det virker rigtig fint på forbedret hudstruktur. De siger dog at det er mere tiltænkt som en kur 2-3 gange om året – hvilket jo ikke harmonerer med at I skriver at man skal give det mindst 3 måneder… Jeg fik ingen bivirkninger. Jeg vil også meget gerne høre et svar på de samme ting som Lone spørger om, da jeg også knus elsker jeres T-zone peeling og bruger dagligt, men skal 10 dage til Østen med kraftig sol i November. Tusind tak for en fantastisk blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Mange tak Mie :) Nej, der er ingen grund til kun at bruge det i 3 uger, med mindre man oplever irritation. Mærk selv efter og gå forsigtigt frem.

   Og ja, selvfølgelig kan du bruge T-zone peelingen på din ferie, men husk solcremen!!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Uha øv, jeg troede lige at Environ’s optrapningssystem var vejen frem. Jeg vil virkelig gerne have valuta for pengene :p

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg tvivler ikke på, at Environs optrapningssystem virker. Men det er ikke billigt, og du får nok mere A-vitamin for dine penge andre steder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Kan du sige om der er noget der er bedre end andet at starte op med så? Jeg tænker at lidt optrapning er en god idé lige meget hvad? Jeg synes at Excuviance Super Retinol concentrate ser ret god ud også…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg kender desværre ikke koncentrationen i Excuviance, men den ER god. Optrapning og forsigtighed er ekstremt vigtigt. Lige meget hvilket produkt du vælger, så start langsomt. Brug den en gang og se hvordan huden reagerer. Vent eventuelt en dag imellem og brug den hver 2. dag eller hver 3. dag indtil din hud er helt med.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Gud hvor føler jeg mig snydt. Jeg troede at super 3 boosteren var the shit! Nå, men jeg har da lige købt to 100 ml super 3 booster som skal bruges op inden jeg kaster mig ud i Ystheal intense. Men tak for oplysningen. :)
  Igen, hold nu k… jeg føler mig snydt. :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det synes jeg ikke du skal føle dig. Baseret på brugernes oplevelser er mit indtryk at folk elsker den. Især dem med uren hud – den kan altså noget. Jeg tror det er kombinationen af lidt A-vitamin og de andre ingredienser.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Godt indlæg!
  Jeg har selv den fra The Ordinary, og den kan helt klart anbefales – Er faktisk bare helt vild med det mærke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura WE

  Hej! Tak for gode indlæg. Hvordan vurderer I, a-vitaminprodukter fungerer til 29årig, fedtet, dehydreret hud med tendens til at reagere på hormonelle udsving og stress med bumser (ja, super fed hudtype).

  I dag bruger jeg Kiehl’s Skinrescuer (ca et halvt år med gode resultater – labgt færre udbrud men stadig godt fedtet hud med tilstoppede porer?) og så er jeg for få dage siden begyndt på jeres anti age ansigtsolie (man bliver jo ikke yngre). Derudover bruger jeg Kiehls Nightly Refining Micropeel Concentrate ca hver anden aften. Sidstnævnte er snart tom og det er især til den, at jeg overvejer en afløser.

  Min hud er ikke spor sart.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Laura
   Umiddelbart tænker jeg, at du skal have lidt BHA til at regulere den der talgproduktion for eksempel vores T-Zone Peeling, og noget let fugt for eksempel Clinique Moisture Surge under olien. Jeg vil lige kigge nærmere på Skin Rescuer, den lyder spændende :-*
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannie Rømer

  Hej. Har efterhånden skrevet på flere af jeres artikler uden at få svar eller at få mail om det i hvertfald. Men jeg er en kvinde på 28 med meget tør hud og (allerede) rynker :-)
  Jeg har for nyligt købt jeres T-zone peeling og alt i en creme og er i tvivl om jeg så ellers skal prøve jeres ansigtolie (mod rynkerne) eller anti age creme? Har brugt en masse anti age cremer uden effekt tidligere. Men tænkte at man måske kan kombinere ansigtolien med et retinol produkt? Måske dette? http://m.asos.com/the-ordinary/the-ordinary-advanced-retinoid-2-30ml/prd/7554570?clr=advancedretinoid&cid=25861&pgesize=12&pge=0&totalstyles=12&gridsize=2&gridrow=3&gridcolumn=1 Håber I kan hjælpe mig, da det er lidt en jungle. På nucærende tidspunkt bruger jeg også ren argan olie under dagcremen, men den gør ikke meget for mine rynker :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeannie R

   Hej igen, tak for svar, ved ikke hvorfor jeg ikke får mails fra jer. Men angående A vitamin, vil man kunne kombinere sådan her:
   – ansigtrens (og er det nogle alternativer som ikke skal vaskes af?)
   – T zone peeling
   – jeres ansigtsolie (har jeg ikke købt endnu)
   – A vitamin som jeg har linket til👆?
   – jeres alt i en ansigtscreme

   Jeg har dog stadig meget tør hud, selvom jeg bruger jeres almindelig alt i en creme nu, er nærmest ru på kinderne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Jeannie
   Det ved jeg heller ikke :-)
   Du kan vælge at bruge en rensevand, det er en glimrende løsning til tør/sart hud. Og så ville jeg bruge A-Vit inden olien. Du mangler vel både fugt og fedt. Min hud har fået det SÅ meget bedre, efter jeg er begyndt at spise Imedeen, jeg har aldrig troet rigtig på, at det virker, men det gør det altså!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeannie

   Mange tak for råd Helene, det er dejligt med noget rådgivning når der er så mange produkter at vælge imellem. Jeg vil nu bestille The Ordinary Advanced RetinoiD 2% og så jeres ansigtsolie :) Imedeen, er det en du kan linke til? Også gerne en god ansigtsvand, hvis der er noget i kan anbefale. Mvh. Jeannie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Jeannie
   Du kan læse meget mere om Imedeen her: http://pudderdaaserne.dk/2017/11/02/imedeen-hudpleje-i-tabletform/
   Min hud er ret tør, så jeg er glad for vores egen, fordi der ikke skal arbejdes så meget for sagen, når makeuppen skal af. Bioderma, Avené, La Roche-Posay og sikkert flere er også ganske udmærkede :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva Bacher

   Øhhh. Så ville det da være på plads med en undskyldning. Jeg undskylder til Pudderdåserne på dine vegne, Jeannie Rømer 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

   Hvis du har tør hud kan serien fra Korres ‘black pine’med anti-age active olie samt dag/natcreme helt klar anbefales !!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne H

  Kære Pudderdåser 🎀
  Beaute P. Creme Metamorphique hører den også til i 1. kategori? Jeg har fået oplyst at ingen anden creme kan det den kan, netop pga specielt leveringssystem / ingrediens el.lign. Er det “salgssnak”?
  Gør alle A vit.formerne huden tykkere?
  Hvis jeg har fået dermatitis ifb brug af B.P creme Metamorphique, kan der være en sammenhæng eller er det tilfældigt?
  Mvh Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Hej PD :D

  Jeg håber, det er okay at spørge jer… jeg har acne rosacea og har brugt Super 3 booster i maaaaange år efterhånden. Der var så en kosmetolog, der sagde til mig, at det måtte være derfor, min hud var så dårlig (tør, irriteret), for det gør huden meget følsom og tynd.

  Men BP siger jo altid, at deres produkter gør huden tykkere og mere modstandsdygtig…? Og direkte adspurgt siger de, at “deres” A-vitamin gør det – modsat andre A-vitamin-typer? – fordi det er “A-vitamin ester”.

  Hvad er det der ester? Og er det korrekt?

  På forhånd tak – det er much appreciated, for det er en jungle derude! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Jane

   Først og fremmest: Er din hud tør og irriteret? Eller var det bare noget kosmetologen sagde? Hvad synes du selv?

   Og hvad bruger du ellers i ansigtet?

   Mht. A-vitamin:
   Ja, A-vitamin kan gøre huden tykkere og mere modstandsdygtig. Hvad end den kommer fra BP eller nogle af de andre gode. Og det er helt rigtigt at retinyl palmitate og retinyl acetate er A-vitamin estere – altså de mildeste (og mest in-aktive) former for A-vitamin. Det er dem, der er øverst oppe på min liste. De hedder helt rigtigt A-vitamin estere. De er de mildeste former. Men også dem, der er mindst aktive.

   Ifht. rosacea så kan retinol / A-vitamin hjælpe. Men det kan helt sikkert også forværre. Hvad oplever du selv? Har Super3 Boosteren hjulpet dig? (Der er også mange planteekstrakter i, der både kan hjælpe eller forværre… sådan er det så svært at forudse med rosacea)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hvilket produkt fra The Ordinary anbefaler I? Der står 7 produkter når jeg trykker på ‘Retinoids’. Jeg bruger i forvejen jeres T-zone, men døjer desværre stadig med urenheder nu og da.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria L

  Åh, tak Gud for jer. Skønhedsprodukter er virkelig en jungle, og bedst som jeg troede jeg havde styr på noget, så kommer I med endnu en nuance :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naf

  Jeg har prøvet Avenes nye produkt, men måtte stoppe efter nogle dage. Min hud blev piv-tør og begyndte nærmest at drysse – det var ikke et kønt syn. Jeg har tendens til tør hud, men synes ellers ikke min hud er særlig sensitiv…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hvorfor har i ikke et produkt med A-vitamin?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Maria
   Fordi det kræver nogle tilladelser, vi ikke har på nuværende tidspunkt.

   KH. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Det var ærgerligt. Det håber jeg i får en dag jeg elsker jeres produkter specielt T-zone peeling.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Maria
   Det må tiden vise ;-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Benedicte

  Hvad vil i andbefale at bruge under A-vitamin fra The Ordinary Retinoid 5% in Squalane hvis man har meget tør hud efter acnebehandling ? – Kan man f.eks. bruge The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 eller bliver det for voldsomt ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Benedicte
   Hvordan mener du for voldsomt? umiddelbart tænker jeg, at det giver god mening at kombinere de to.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Benedicte

   Jeg tænkte at med A-vitamin 5% skulle man passe lidt på hvad man kombinerede det med. Men det lyder jo godt. Tak for hjælpen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej. Jeg har fået A-vitamin behandling fra huslægen i pille form for ca. 1 år siden med rigtig gode resultater. Nu er aknen dog begyndt at komme så småt igen, og jeg overvejer at begynde at bruge en af disse produkter. Jeg har kigget nærmere på følgende: The Ordinary Retinol 1% in Squalane. Vil I mene dette er den rigtige for mig? Skal man desuden bruge anden form for natcreme ovenpå efter? Jeg overvejer desuden at bruge AHA eller BHA creme sammen med A-vitamin cremen. På forhånd mange tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Cecilie. Beklager det langsomme svar. Jeg synes det er et rigtig godt bud. Brug en BHA sammen med – det er det bedste valg til uren hud. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Kære Pudderdåser, tak for grundig gennemgang af a-vitamin! Kender I mon noget til Indeed Labs ‘Retinol Reface’? I så fald, hvad synes I om produktet/hvad er jeres vurdering ud fra ingredienslisten? Hvor på hitlisten ligger den mon? Jeg bruger pt Environs produkter og er på trin 2, men som I selv skriver i svaret til Louises kommentar, så er det en dyr fremgangsmåde, så jeg overvejer at skifte til et billigere produkt med større effekt for pengene. På forhånd tak for svar. VH Astrid

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Astrid. Jeg kender den ikke, men den ser spændende ud. Meget endda. Den indeholder flere typer, der ser mere effektive ud: både retinol og hydroxypinacolone Retinoate. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

   Hej Katja, mange tak for hurtigt svar. Jeg har lige et ekstra spørgsmål vedr. A-vitamin og fregner – vil brugen af A-vitamin påvirke fregner? Det kan jo bruges mod hyperpigmentering, så har det samme effekt på fregner? Jeg vil være ked af at “miste” mine fregner, men jeg har samtidig en masse aknear på mine kinder, som jeg gerne vil se om jeg kan minimere. På forhånd tak for svar. VH Astrid

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Kan i anbefale en creme serum eller lign med stærk a vitamin der kan fås på dansk web shop, eller i matas?
  Mod entire/akne. Overvejede beaute patefique, men kan se den er blandt de svageste, hvor jeg fortrækker en stærkere en. Kh Sara

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Sara
   Som jeg også skrev til dig på facebook, må det være op til dig at vælge en af ovenstående sera/cremer. En hurtig søgning beviste, at du kan finde alle omtalte produkter enten online eller i fysiske butikker her i DK :-)
   Som nævnt er jeg selv vild med Pestle & Mortars Superstar <3

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mette

  Kære søde og grundige pudderdåser.
  Tusind tak for evig inspiration og ærlig kritik og analyse af alle de produkter, som vi andre mister overblikket over.
  Jeg har et spørgsmål i forbindelse med AHA, serum.
  Min hud er en besværlig størrelse og minder meget om Nannas længere oppe i tråden. Meget sensitiv, fedter let til, mange ar efter akne og stadig tendens til uren hud. Og nå ja, ikke ret meget glød tilbage. Jeg er 37 år.
  Jeg elsker Avené, som har gjort underværker for min hud, og jeg skal snarest købe den nye Ystheal-creme. Jeg vil dog gerne føje en serum til min rutine og lurer på den fra Beauté Pacifique, som alle taber kæben over. Men, men, men… så vidt jeg kan se, består den primært af olie, og det kan min hud slet ikke tåle. Så stopper den til. Kan det virkelig passe, at den er god til uren hud? Kh Anne Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvilken serum tænker du helt præcis på fra BP?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Hej med jer.
  Jeg er nok lidt sent på den, da dette er et gammelt indlæg, men jeg prøver alligevel.

  Har I nogen erfaringer med den franske apoteker udgave af A-vitamin pomade – A313?

  Kh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Den er vild, brug den med måde!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Prøver også lige mit held, selv om jeg er sent på den her: Kan du uddybe ‘den er vild!’?
   Har selv lige købt A313’eren, men er i tvivl om, hvordan jeg skal bruge den? Er primært for at bekæmpe nogle af de begyndende fine linjer ved øjnene.
   KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Louise
   Det betyder, at der er stor risiko for bivirkninger. Det er en høj koncentration, og der er virkelig mange, der reagerer dårligt på den. Personligt ville jeg holde den langt væk fra øjnene.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Tusind tak for svar. Ok, jeg går varsomt frem så – tænker én gang ugentligt om aftenen og ikke rær på øjnene. Tak igen.
   Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cat

   Den er 0,2% og faktisk ikke vild. Hvis man aldrig har brugt A.vit i nogen form skal man teste først, og så skal man altså følge de anvisninger der er givet ved brug af A313. En ært størrelse mængde promenade til hele ansigtet. Ansigtet skal være tørt, som i helt tørt, inden A313 påføres. Det anbefales også ikke at bruge AHA eller andre syre i samme rutine (det kan man jo forsøge sig med alligevel) ikke at komme for tæt på mundviger eller øjenomgivelser, den vil alligevel “krybe den vej” så bedst med afstand. Det anbefales også at begynde med få gange om ugen fx 2 gange, hvis ingen irritation forekommer kan det bruges oftere, ja som man har lyst.
   Promenaden er som en let vaseline og trænger ikke ind de første 4-5 timer. Hvis det begynder at svie har huden ikke været tør eller der er brugt for stor mængde. Promenaden kan også “tyndes op” med fugtigheds creme. Jeg er årelang bruger af forskellige styrker A-vit forskellige slags A-vit og denne her give mig ingen peeling, svien, rødmen, ja ingen ubehag, Bruger den hver 2. aften ellers fik jeg jo aldrig brugt alle de TO/The Ordinary produkter som min hud også har gavn af.

   Plus jeg bruger den også på håndryggen hver aften. Om dagen TO olie med retinol og TO HA håndcreme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Tak for dine tip til brugen af A313.
   Med hensyn til indholdet er det ikke korrekt, at den ikke er vild. Brugen af 0.2 prodcent ren retinol er forbundet med bivirkninger, næsten uanset om huden er vant til det eller ej.
   Salven/pomaden skal derfor bruges med største forsigtighed.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Hej skønne pudderdåser 😀. Kan man kombinere flere forskellige produkter med A vitamin? Mange hilsner og tak for fantastiske råd fra Anja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Anja. Det synes jeg er en dårlig idé. Hvilke tænker du på?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ste

  Hej med jer.
  Jeg er ret ny i det her creme- land. Men jeg er nåede midt 30erne og kan nu se jeg begynder at få rynker.
  Jeg fik anbefalet at få en recept fra lægen til noget a-vitamin creme af en kosmetolog.
  Så læste jeg jeres artikel og er nu i vildrede om det i håndkøb er lige så “godt” som det uden recept.
  Jeg ringede til en af de butikker i har linket til. Her fik jeg at vide at dem på recept og dem i håndkøb virker forskelligt.
  Dem på recept er imod acne og dem
  I håndkøb er mod rynker (groft sagt) er det korrekt.

  Håber at høre fra jer og tusind tak for en god artikel.

  Mvh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Ste. Både og. I Danmark er ingen af de receptpligtige A-vitamincremer godkendt til brug på rynker. De er kun godkendt til brug på hudsygdomme såsom akne. I USA kan du få masser af a-vitamincreme på recept til rynker. Men de er ikke godkendt herhjemme. Det er der nok mest politiske årsager til.

   På samme måde må man ikke skrive på et kosmetisk produkt at det virker på akne eller andre hudsygdomme. Det er ulovligt. Kun medicin må sælges som havende effekt på akne.

   Det er selvfølgelig ikke det samme som at lægens A-vitamin cremer ikke virker på rynker i Danmark, og at kosmetikkens A-vitamincremer ikke virker på akne. Men det handler om lovgivning og hvad man må skrive hvor.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja J

  Hejsa.
  Jeg er lidt sent til festen her, men håber alligevel I kan hjælpe :)
  Jeg er lige begyndt at bruge Retinol 0,5% Squalane fra the Ordinary, og synes umiddelbart godt om det, selvom jeg endnu ikke mærker den store effekt.
  Jeg har læst et par steder, at det ikke er godt at kombinere Retinol med en ansigtscreme med vand i, dog kan jeg ikke finde frem til årsagen til dette, er det noget I ved mere om? Eller ville I anbefale kun at bruge Retinol uden andet.
  Jeg har en forholdsvis normal hud, ikke fedtet og uden urenheder.
  Hilsen Maja :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Maja. Det kender jeg ikke noget til. Alle cremer indeholder jo vand. Ellers er det ikke cremer. Det tror jeg altså ikke på :) KH. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Kære Pudderdåser,
  Tak for jer!
  Jeg har som kvinde i midt trediverne fine linjer ved øjnene og bruger Filorga Optim Eyes, som I før har omtalt herinde. Den er udmærket, men overvejer at prøve Beauty Pacific’s Vitamin A-eyecreme for at se, om den har større effekt på linjerne. Udover irritation/rødme og derfor mådehold som ved brug i ansigtet, er der da særlige risici ved det sarte øjeområde ift. brug af A-vitamin cremer? Har også et lille modermærke ved det ene øje og tænker, om A-vitamin mon er for kraftigt at smøre på sådanne steder?
  Bedste hilsner
  Lærke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Lærke
   Du skal selvfølgelig holde godt øje med huden. Personligt har jeg ikke problemer, selvom jeg bruger vores A-Serum 5%.
   Kh.
   Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Hej,

  Kan se det er et gammelt indlæg, men i berører netop et af de issues som jeg kæmper lidt med – nemlig irriteret hud.
  Angående brug af A-vitamin. Jeg har nu brugt en serum fra apotcare i en lille uge og desværre virker det til at min hud reagerer med let udslæt. I skriver at Helenes hud ikke kan tåle så meget. Er jeres erfaring at huden skal vænne sig til det, at jeg skal prøve en mindre dosis eller helt stoppe med at bruge det?
  Venlig hilsen Lotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Lotte
   Den eneste slags a-vitamin, min hud gider, er granactive retinoid, som vi selv bruger. Det er dog vigtigt, at man trapper langsomt op.
   Desværre ved jeg ikke hvilken type A-vitamin, der er i Apotcare, så jeg kan desværre ikke svare dig uden det præcise navn. Selv de milde a-vitamin typer kan min hud ikke tåle.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Hej
  Kan man bruge A-serum om aftenen og T-zone om dagen? Lige nu bruger jeg A-serum på brystet om natten.
  Tak, Hanne :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Hanne
   Ja, det kan du sagtens :-) Husk SPF i dagtimerne. Beskyttelse er vigtig, når man bruger A-vitamin og eksfolierende peeling.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne

   Hej
   Tak for svar. Jeg har ikke tænkt på spf creme. Jeg bruger Avene Physiolift dagcreme. Bliver det for meget for huden med serum + dagcreme + spf ovenpå A-serum eller T-zone.?
   Hanne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine Cramer

  Hej
  Har brugt jeres A-serum 2% i en lille uge – og min pande reagerer, med hvad der ligner bumser lidt. Bruger T-Zone peeling samt Niacinamid efter – begge under A-serum. Efter jeres anbefaling. Skal jeg stoppe med — Serum, eller give det en chance? OG hvor høj en solfaktor skal jeg bruge om dagen? På forhånd tak :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Kathrine
   Hvor længe har du brugt T-Zone Peeling og Niacinamid 10%? Det er lidt kringlet det du har skrevet. Bruger du T-Zone Peeling nederst?
   Jeg bruger SPF 50+ hele året rundt.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina Bruun Nielsen

  Hej
  Jeg læste lige om a-vitamin fordi jeg har overvejet at købe det sæt fra ole Henriksen (det hvide) men det nævner i sket ikke.? Men er det så fordi at det ikke er et særlig godt produkt (ved godt i ikke kan have alle produkter med) eller har nok a vitamin i sig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elena

  Hej 🤗
  Jeg bruger danish skincare serien, men overvejer at prøve jeres a-serum sammen med. Må jeg bruge den om aftenen inden jeg på fører afrencremen som vidst også indeholder a vitamin? Med andre ord, må man bruge to forskellige produkter som begge indeholder a vitamin? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Elena. Det kommer meget an på koncentrationen og typen af A-vitamin. Danish Skincare bruger retinylpalmitat, der er meget mild. Jeg ville godt turde kombinere det med vores A-serum. Start med 2% :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • O.S.

  Hej pudderdaaserne.dk,

  Jeg vil gerne starte med at sige tak for en god og informativ artikel. Et enkelt spørgsmål til artiklens indhold:

  Hvorfra kender I indholdet af Ystheal intense (0,1%) og Avène Physiolift Precision Filler (0,3%)? Jeg har skrevet til Avène, og kunne desværre ikke få udleveret disse data.

  Jeg har sammenlignet med Medik8, som også laver produkter med Retinal. Deres kraftigste serum indholder 0.10% Retinal. Derfor tænker jeg, det er ret voldsomt at avène’s produkter indholder så høje koncentrationer.

  Glæder mig til at høre fra jer, og læse flere af jeres gode artikler i fremtiden :-)

  På forhånd tak.

  Mvh,
  O.S.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det har de fortalt os mundtligt – men tag altid den slags med et gran salt. Koncentration er ikke alt og kan ikke sammenlignes direkte. Formulering, ph-værdi mm. spilder også en rolle.

   En koncentration kan også dække over et aktiv + et hjælpestof. Når et produkt for eksempel indeholder 5% granactive retinoid indeholder det i virkeligheden kun 0,5% af det aktive stof. Resten er hjælpemidler.

   Jeg ved ikke hvad det er i Avenes vs Medik8s tilfælde, men hvis får en lejlighed til at grave mig ned i det på et tidspunkt, så gør jeg det

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebekka

  Hej! Tak for et super godt og informende indlæg! Dog har jeg lige et spørgsmål, jeg har tænkt mig at prøve Avene Ystheal Intense, men er det en serum eller creme? Og hvilke produkter ville i anbefale at bruge sammen med den? Tænker Avene eller nogle af jeres produkter.

  24 år, uren og tør hud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Rebekka
   Jeg kan simpelthen ikke huske det :-/ Frit efter hukommelsen er det en let cremet konsistens. Hvad forventer du af den og hvad bruger du ellers?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hej med Jer,

  Jeg er lidt i tvivl om hvad I mener med ‘en syre’. Er det en natserum?
  Jeg er begyndt at bruge Beute Pacifique Super 3 Booster, og tænkte det var en god ide at kombinere det med en serum. Hvad er jeres tanker, og evt. hvilken? Har overvejet Transform Plus fra Ole Henriksen.

  Håber I vil hjælpe.

  Hilsen Nanna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Tak for indlæg! Vil bare lige komme med et tip! Jeg har haft store problemer med bumser, og fik derfor Isotretonin på recept. Stoppede lynhurtigt,da jeg nærmest fik samtlige bivirkninger:-( Prøvede så BP booster uden effekt. Til sidst endte jeg med a-vitamin som kosttilskud, og vupti min hud er begyndt at klare op!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mette

  Hejsa
  Jeg synes nu i en alder af 45 år, at tiden er ved at vise sig lige vel rigeligt i mit ansigt.
  Jeg har altid haft sensibel hud, der dårligt tåler alkohol og parfume. Og jeg har ofte en meget stram og lidt tør følelse i huden.Så jeg har altid fokuseret på fugt fugt fugt og så lidt mere fugt.
  Jeg har i årevis brugt hyaluron-serum (lige nu jeres Hyaluron alt i en) +-dagcreme og A-vitamin natcreme. Men jeg synes ikke rigtig, at det er nok mere. Derfor har jeg nu i tre uger brugt jeres AHA-peeling inden alt det andet to gange om dagen.
  Men … på trods af, at jeg har den fineste og mest ensartede hud længe, så føles den stadig lidt stram og tør i det – især over kindbenene og under øjnene.
  Så måske det er mine cremer, der ikke giver nok mere.
  Jeg bruger om dagen Beaute Pacifique Creme Paradoxe og om natten deres metamorphique. Herudover en a-vitamin øjencreme.
  Kan I foreslå noget, det giver mere fugt uden at fedte?
  Eller måske skal jeg lave om på det hele ;-)
  Bedste hilsner
  Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mette
   Umiddelbart tror jeg det er din frygt for “fedt” den er gal med. En tør hud har naturligvis brug for fugt… så langt så godt, men den har også brug for beskyttelse mod fordampning af “vandet” i huden. Det er nok ikke i dagtimerne, du skal eksperimentere med det. Men en federe creme til natten er nok ikke det værste, du kan gøre for din hud. Har du prøvet vores Ansigtsolie? Udover det indlysende, at det er en olie… indeholder den 5% Matrixyl 3000 (en af de mest veldokumenterede peptider på markedet), det gør sammen med A-vitamin en ret markant forskel på linjerne…
   (Hvis huden føles vildt tør og skællende, samtidig med at den bliver fedtet og træls, når du bruger creme, skulle du tage og læse om skæleksem… det er en MEGET almindelig lidelse mange af os render rundt med).
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • mette

  Tusind tak for svar. Jeg har faktisk brugt olien ad flere omgang – både om dagen (når jeg bare var hjemme) og om natten. Men jeg synes ikke, at det gør nogen forskel.
  Men måske jeg skal prøve både at bruge jeres olie + en a-vitamin creme om natten. Kan man det? Og i hvilken rækkefølge? Og har I bedre forslag til en natcreme end den, jeg bruger?

  Er ret sikker på, at jeg ikke har skæleksem. Jeg skæller ikke, jeg klør heller ikke, og jeg fedter ikke osv. Føles bare tør og stram over især kinderne.
  Nogle gange smører jeg Skinfood i ansigtet hver nat en uge i træk – men det er som om, at det kun hjælper mod den stramme følelse mens det er på – når det bliver dag og jeg bruger en anden creme i ansigtet, føler jeg mig stram over kinderne igen sidst på eftermiddagen.
  Bedste hilsner

  Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Hej Dåser,
  Jeg har hormonel acne med cyster omkring hagen/munden/kinderne, som dog kan holdes rigtig godt nede med basiron 5% hver nat. Basironen dehydrerer dog min hud så meget den bliver vildt fedtet som kompensation. Jeg overvejer derfor at bruge en Vitamin A creme mod min acne, da mit indtryk er det er sundere for huden og ovenikøbet også forebygger rynker som I skriver. Ville i vurdere vitamin A er effektiv mod cystisk acne og mindre udtørrende? Kan jeg bare stoppe med at bruge basiron og skifte direkte eller skal jeg nedtrappe basiron for herefter at starte op på Vitamin A? PS. Tak for jeres dybdegående viden og fif

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sophie
   Umiddelbart vil jeg mene, at du skal have kigget dit ritual grundigt igennem. A-vitamin (på recept) tørrer huden fuldstændig ud, så afhængigt af, hvad du vælger, vil det ikke nødvendigvis være bedre.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Jeg er vildt imponeret over jeres viden og fantastiske service og jeg vil helt sikkert til at handle her. Men min hjerne går i sort over alle de fremmedord. Jeg er 49 år og har de sidste par år fået en del rynker på kinderne. Jeg købte for nyligt egyptian retinol serum og synes det har hjulpet på mine porer/linjer, og inden jeg opdagede jeres side her, købte jeg Beauty P super 3 Booster som en natcreme. Men jeg er i tvivl om, om jeg først skal putte serum i ansigtet og derefter bruge BP super 3 Boster som natcreme eller om jeg ikke må kombinere de to, da de åbenbart er det samme? (Hvis retinol=a-vitamin). Jeg er også i tvivl om, om BP super 3 booster i det hele taget er en god natcreme for aldrende hud, der ellers ikke fejler andet end manglende elasticitet? Jeg har desværre aldrig gået op i hudpleje fordi min hud og farvetoner var så nemme i sig selv, så jeg er en total novice, nu hvor jeg godt kan se, at jeg har brug for mere end vand og nivea.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Anja
   Mange tak for ros! Umiddelbart har jeg ikke meget fidus til det serum fra Grounded, jeg kan ikke få ingredienslisten til at passe, det er helt usandsynligt, at der er så høj en koncentration af retinol i produktet. At det virker er fantastisk! BP og Grounded burde sagtens kunne kombineres, serum nederst og derefter cremen fra BP.
   I forhold til hvad din hud har brug for, behøver jeg mere information om dine udfordringer og ikke mindst forventninger. En ting er dog stensikkert… trods din ret taknemmelige hud, så er vand ikke en optimal rensemetode. Læs for eksempel her: http://pudderdaaserne.dk/2019/10/15/tirsdagstip-tilpas-din-hudpleje-til-saesonen/
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Jense

  Hej. Tak for jeres utrættelige arbejde. Jeg sætter stor pris på jeres store viden.
  Jeg er startet op på Beauté Pacifique – Super 3 Booster pga. uren hud og allerede efter tre uger oplever jeg faktisk en forskel i min hud. Jeg har dog en bekymring. Jeg kan læse mig frem til, at man skal være forsigtig med solen. Jeg bruger solfaktor 30 hver dag, påført om morgenen efter jeg også har brugt jeres t-zone peeling. Hvordan er huden udsat ift. solen, når man bruger cremen, og er det bedst at undgå at bruge den, når man er udenfor i solen hver dag? Hvordan kan huden tage skade?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Julie
   Huden bliver lysfølsom (med risiko for solskader blandt andet hyperpigmentering og nedbrydning af kollagen) både af eksfoliering (T-Zone Peeling) og af A-vitamin (Super 3 Booster). Du kan sagtens bruge begge to, så længe du beskytter huden tilstrækkeligt. Personligt ville jeg skrue op til SPF 50, og så skal du huske at bruge nok og vælge løsninger, du kan bruge lag på lag (søg på SPF i søgefeltet, vi har skrevet om det flere gange <3).
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej pudderdåser, og tak for jeres fine artikler mm.
  Jeg er dog blevet total forvirret over alle de gode råd jeg læser om hudpleje. Håber meget jeg kan få et råd med fra jer.
  Jeg er 53 år. Bruger aha fra REN, mist, c vit fra Ole Henriksen, The buffet fra the ordinary, hyralonsyre fra pudderdåserne, a vit serum fra environ, og topper med en en defence creme fra environ.
  Tænker det er alt for mange forskellige ting jeg putter på huden ? Og findes der nogle ligeså gode alternativer til environ ? Jeg har brugt environ igennem et par år.
  Til natten bruger jeg udelukkende aha, mist og egf serum..
  jeg er kun interesseret i at gøre det bedste for min hud, da alderen pludselig træder frem med rynker og slaphed.
  Jeg bruger naturligvis også solcreme når jeg er ude.
  Håber i kan vejlede mig i denne jungle ….
  Bedste hilsner
  Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mette
   Hvis det fungerer for dig, så ser det fint ud. Du er hele vejen rundt på aktiver, så hvis din hud er glad, kan du roligt fortsætte!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • susanne

  Jeg har noget rødme på ved siden af næsen. Og nu jeg læser jeres artiklen her, så mistænker jeg min avitamin creme fra Beaute pacifice for, at den måske ikke er så god for mig? Jeg synes nemlig ikke, at min rødme tidligere har været så synlig. Som jeg forstår det, så kan jeg i stedet finde en creme eller serum med retinol, det er ikke lige så “hæftigt” eller? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Susanne
   Retinol er det, der giver de værste bivirkninger. Så det vil jeg ikke anbefale. Granactive Retinoid som også er nævnt her, er en af de mildeste former for A-vitamin uden at det påvirker effektiviteten. Det er blandt andet det vi bruger i vores A-Serum.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Lykkegaard

  Og hvor kommer så retinoid ind i billedet jf RAZspa. Vh Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Katrine
   Hvad mener du? RAZspa A-Vitamin Serum indeholder Retinyl Palmitate?
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Hej pudderdåserne!
  Jeg er på udkig efter en A-vitamin, og kan ikke rigtig finde ud af, hvad jeg skal vælge. Min hud er kombineret, men det vigtigste for mig er, at A-vitaminen har størst effekt på anti-age. Vil I anbefale Super 3 Booster, Paulas Choice 1% eller The Ordinarys retinol 1% in squalene?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er allesammen gode produkter. Jeg er meget stor fan af PC, men de virker alle.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Hej med jer. Jeg har fulgt jer i mange mange år, og har nydt godt af jeres ekspertise. Jeg læste om jeres A-vitamin serum, hvor I nævner noget med, at I anbefaler, at man kun bruger den om aftenen. Dette gjorde mig meget i tvivl om min egen hudplejerutine. Udover rens, så bruger jeg en dagcreme og øjencreme fra Beauté Pacifique, som begge indeholder A-vitamin. Derudover så bruger jeg også en A-vitamin serum fra samme mærke både dag og aften. Om aftenen bruger jeg også Super 3 boosteren fra BP.. Jeg er derfor kommet i tvivl, om jeg måske bruger alt for meget A-vitamin og om det evt. er spildt. Det kunne jo være fedt, hvis jeg kunne skære noget af det fra, da produkter med A-vitamin jo bare er dyrere 😊 Jeg er 29 år og en smule begyndende rynker. Jeg har brugt produkter i flere år, men har først suppleret med serummet indenfor det sidste år. Jeg har rigtig pæn hud, men døjer med en smule tørhed. Jeg håber I har nogle inputs. Jeg gider jo ikke bruge en masse penge på de dyre cremer, hvis det alligevel er spildt eller ligefrem dårligt for min hud. På forhånd tusind tak 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Sabrina. Jeg husker ikke BP’s egen vejledning helt præcis, men jeg mener de også anbefaler aftenbrug. Spørg dem – jeg er helt sikker på, at de ved bedst, hvordan du bruger netop deres produkt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstip: Massér musklerne i ansigtet