The Ordinary

22.01.17
The Ordinary

The Ordinary

Et af de mest interessante nyere hudplejemærker er uden tvivl The Ordinary. Lave priser og fokus på effektive ingredienser i høje doser har gjort det canadiske mærke til en kæmpe online-succes på ingen tid. Vi har set nærmere på mærket og testet et udvalg af produkterne.

The Ordinary er et under-brand til firmaet Deciem, der pt. har 13 brands i alt. Hvor The Ordinary er kendetegnet ved en attraktiv blanding af enkelthed og lave priser, er flere af de øvrige mærker ekstremt komplicerede at gennemskue og priserne er også langt højere. Men der er også andre interessante brands under Deciem – jeg er ved at teste flere af dem.

The Ordinary er et smukt brand i al sin enkelthed. Hvert produkt indeholder en enkelt eller to ingredienser i høj koncentration i et helt simpelt serum eller lotion uden andre dikkedarer. Du kan derfor nafprøve produkter med enkelte ingredienser som for eksempel retinol, niacinamid, C-vitamin, azelaic acid, matrixyl eller lign.

Der er indtil videre 24 produkter, og der er næsten alle tyndtflydende serum med en enkelt eller to ingredienser i meget høje koncentrationer.

Det er en serie, som skal blandes med andre produkter for en komplet hudplejerutine. Du finder ingen ansigtsvask, solprodukter eller lækre cremer her. Kun serum eller olier med en enkelt eller to ingredienser.

Til gengæld får du produkter med høj effektivitet, som er nemme at indkorporere i din hudplejerutine. Og hvis du vil afprøve, hvad de mest veldokumenterede ingredienser som for eksempel Matrixyl, niacinamid eller a-vitamin kan gøre for dine hudproblemer, så er det svært at finde en bedre mulighed.

Jeg har dog overordnet set en meget stor anke mod The Ordinary: Når nu The Ordinary på hjemmesiden konstant henviser til “independent studies show that…”, så ville det være yderst passende med konkrete links og kildehenvisninger. Men det ændrer ikke på at de laver gode og billige produkter. Vi har samlet en liste med de mest og mindst interessante her:

Disse produkter fra The Ordinary skal du overveje:

The Ordinary Advanced Retinoid 2%
A-vitamin er en af den slags stjerne-ingredienser, der hjælper på næsten alt: Akne, ar, rynker, solskader – hvad som helst der er galt med din hud, så er der en virkelig god sandsynlighed for, at 2% a-vitamin vil have en positiv effekt. Og det her er en fremragende pris for 2% a-vitamin, der er en meget høj koncentration. Det er virkelig et godt køb.

The Ordinary Advanced Retinoid 2% kombinerer to former for a-vitamin: Retinol og hydroxypinacolone retinoate.

Retinol er hele a-vitaminet og en effektiv udgave af A-vitaminet, som vi efter vores mening ser i alt for få produkter. Hydroxypinacolone retinoate er en forholdsvis ukendt variant af A-vitamin, som grossisten selv påstår er en effektiv form for A-vitamin men med færre bivirkninger. Dem er der efterhånden mange forskellige af.

Jeg kan finde tre publicerede italienske studier af netop denne særlige form for a-vitamin, der studerer effekten på akne. Men alle studier kombinerer a-vitaminet med andre ingredienser og ingen sammenligner med andre A-vitaminformer, hvilket gør det meget lidt brugbart.

Men sammenlignet med andre A-vitamin produkter er The Ordinary Advanced Retinoid 2% også ekstremt billigt. Og det gør det selvfølgelig til en ekstremt interessant mulighed – også selvom det er en relativt ukendt form for A-vitamin.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%
Niacinamid er B3 vitamin og også en stjerne-ingrediens med hudforbedrende egenskaber for alle. Det er godt mod akne, rosacea, hyperpigmentering, ar, hudens egen beskyttelse og meget mere. Vi har skrevet mere her.

Mange spørger om man må bruge niacinamid sammen med syre. The Ordinary fraråder også selv at kombinere det med C-vitamin (en syre). Jeg forstår godt, hvorfor I spørger, men jeg forstår slet ikke hvorfor The Ordinary fraråder.

Årsagen til at man ofte fraråder kombinationen af niacinamid og syre er, at visse former for niacinamid skal være basiske for at fungere (ph over 7). Og et produkt med for eksempel AHA eller BHA har ofte en ph omkring 3. Det samme gælder et produkter med C-vitamin, der også har en lav ph-værdi. The Ordinarys C-vitamin har en ph-værdi på cirka 5.

Men det har deres niacinamid altså også. Da jeg testede den viste den også en ph-værdi på 5. Jeg har meget svært ved at se nogen meningsfuld forklaring på at jeg ikke kan bruge den ovenpå både en c-vitamin, en AHA eller en BHA. Så det har jeg selv gjort – helt uden problemer. Ydermere vil jeg henvise til Paula’s Choice, der har en tilsvarende 10% Niacinamid. Hun anbefaler også at bruge den ovenpå eksfoliering og skriver intet om at der er noget problem med at bruge efter syre.

Og du skal også prøve 10% niacinamid – især hvis du har akne, irriteret hud, store porer, misfarvninger eller ar i ansigtet.

C-vitamin produkter
The Ordinary har 3 C-vitamin produkter, og C-vitamin har muligvis været her i mange år, men er stadig super interessant for de fleste hudtyper. Det er en kraftig antioxidant, der styrker generelt huden og forbedrer hudtonen.

The Ordinary bruger (selvfølgelig) de billige C-vitaminer derude. Det helt store problem med C-vitamin er at holde det ekstremt sarte vitamin stabilt. Ved kontakt med lys og luft bliver C-vitamin hurtigt nedbrudt. Nogle former er mere stabile og mere effektive end andre. Nogle giver en højre risiko for bivirkninger og svien.

The Ordinary har 3 forskellige C-vitamin produkter og deres egen guide til C-vitamin forklarer faktisk forskellen ganske fint. Jeg vil ikke uddybe dem yderligere selv her, for det bliver et helt indlæg for sig, men jeg har selv brugt Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F.

The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10%
Azelaic Acid er en helt speciel syre, som normalt er meget svær at finde, og derfor er den interessant. Azelaic Acid er specielt interessant til dig, der har pigmentpletter. Den bruges også mod akne og virker yderst interessant mod rosacea, men jeg ved ikke nok om brugen til rådgive om netop det. Hvis nogen har mere erfaring i at bruge azelaic acid, så må I endelig råbe op.

The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA
Alpha arbutin er også en ingrediens til dig med hyperpigmentering. Det er en ingrediens, der udløser hydroquinone på huden, og den har derfor også været til debat for dens sikkerhed, men EU har vurderet den sikker. Hvor ren hydroquinone er forbudt i kosmetik, er alpha arbutin tilladt i op til 2%.

Alpha arbutin virker derfor også uden tvivl på pigmentpletter og er et rigtig godt bud til dig med melasma.

Men i modsætning til andre produkter på det danske marked, så kan alpha arbutin faktisk også bruges til at lysne huden – omend 2% nok ikke er nok til den helt store effekt. De produkter, vi normalt ser i EU, kan kun bruges til at hæmme hyperpigmentering med, men vil ikke kunne lysne mørk hud. Det kan man bruge alpha arbutin til – men der skal nok større koncentrationer til.

Jeg har selv købt den for at teste, men mine egne pigmentpletter er efterhånden helt væk, så jeg har ikke rigtig noget at teste på. Jeg ved at flere af jer er i gang – har I set resultater?

Disse produkter fra The Ordinary kan du springe over
The Ordinary 5% Lactic Acid + 2% HA 
The Ordinary 10% Lactic Acid + 2% HA
Mælkesyre er en AHA, og der er som sådan ikke noget galt med dem fra The Ordinary. Men hvis du vil prøve mælkesyre, så kan du lige så godt købe en HTH creme i Normal til under 40 kroner for 200 ml. Den indeholder også Lactic acid.

Som mange af jer har bemærket, så fraråder The Ordinary generelt brugen af salicylsyre. Det står under deres niacinamid-produkt. Jeg har skrevet til dem og spurgt ind til årsagen, men har desværre ikke fået svar. De anbefaler i stedet mælkesyre. Mælkesyre har nogle andre egenskaber – du kan læse mere om de forskellige syrer her – og du kan under alle omstændigheder købe det langt billigere i en almindelig HTH creme, hvis du vil prøve, hvad mælkesyre kan gøre.

Koldpressede olier
The Ordinary sælger også olier som for eksempel en koldpresset arganolie og koldpresset hybenkerneolie. Det er et godt valg og de fejler absolut intet, men til hhv. 51 og 73  kroner for små flasker med 30 ml., så er de ikke billige, og du kan gøre et bedre køb herhjemme.

The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG
The Ordinary vil også gerne kunne løse problemet med mørke rande under øjnene, men heller ikke de kan. De skriver at:

“This light-textured formula contains an extremely high 5% concentration of caffeine, supplemented with highly-purified Epigallocatechin Gallatyl Glucoside (EGCG) from green tea leaves. Independent studies have shown that topical use of each of caffeine and EGCG can help reduce looks of puffiness and of dark circles in the eye contour.”

For at tage Epigallocatechin Gallatyl Glucoside (EGCG) først, så kan jeg ikke finde de påståede studier, desværre. Jeg kan ikke finde et uafhængigt publiceret studie af Epigallocatechin Gallatyl Glucoside og dets effekt på mørke rande og hævede øjenomgivelser.

I forhold til koffein, så kan jeg finde to enkelte studier, hvor der er vist en effekt på øjenområdets udseende generelt ved brug af en creme, hvor koffein er indgået sammen med en lang række andre ingredienser, herunder den mere interessante K-vitamin. Personligt oplever jeg da heller ingen effekt efter flere ugers brug, og jeg har både mørke rande og hævede øjenomgivelser, så der skulle være rigeligt at tage af.

The Ordinary har efterhånden rigtig mange produkter og der kommer hurtigt nye til, så dette var kun et lille udvalg. Hvilke har du prøvet?

Her kan du købe det
Du kan købe The Ordinary på Deciems webshop, hvor du kan købe alle Deciems mærker.

The Ordinary og resten af Deciem er fra Canada, men de sender europæiske ordrer fra et lager i England, så der kommer ikke problemer med told og moms. Der er gratis fragt, når du køber for over 25 euro, og du kan blande produkter fra deciems mange forskellige mærker i samme indkøbskurv.

Der findes også enkelte europæiske forhandlere af Deciems produkter, og jeg fik ved en dumhed fra min side bestilt derfra, første gang jeg købte The Ordinary. Jeg endte med at vente meget længere på min ordre end jeg har ventet, når jeg har købt direkte hos deciem. Da jeg bestilte fra Deciem selv i starten af januar, gik der en uge fra jeg bestilte, til jeg fik en mail om, at den blev afsendt. Så jeg tror ikke, I skal ikke undre jer, hvis det tager lidt tid – der er vist meget pres på for tiden.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

The Ordinary

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
159 kommentarer
Rikke

Sjovt i måler så lav pH på niacinamiden – jeg måler væsentlig højere! Jeg har selv brugt flere af produkterne i noget tid, og er generelt begejstret – dog er problemet, som I også pointerer, at de ikke kan stå alene. Der skal en anden creme til. Jeg bruger f.eks. retinoid og niacin sammen, og putter jeg en creme ovenpå, er jeg efterhånden så fedtet, at jeg næsten kan ‘nuldre’ creme-klumper af i løbet af dagen 😀 Vil I mene, at f.eks. jeres egen anti-age er fin at bruge ovenpå ét af de andre produkter? Nogle af ingredienserne går selvfølgelig igen, men tænker det er meget smart hvis man nu har et specifikt problem som pigmentfejl.
Fedt i tog produkterne op! Til prisen forstår man godt de er populære.

Katja Moikjær

Ja, afgjort. Lige nu kombinerer jeg selv T-zone Peeling – niacinamid – retinoid – Anti-age ansigtscreme
Der er ingen begrænsning, så længe du ikke blander for meget syre.
Det er lidt bekymrende med den ph – hvor høj måler du? Var det dig, der skrev, at du målte en høj ph-værdi til mig tidligere?

Helene

Virkelig brugbart indlæg! Tusind tak. Jeg har længe overvejet at prøve brandet. Nu skal det være! Jeg kunne rigtig godt tænke mig at prøve retinoid og niacinamid. Hvordan vil I foreslå, disse kombineres? Jeg bruger BPs Super3booster. Kan den stadig bruges i kombination med de to andre? Håber I vil svare. Endnu en gang tak for jeres gennemarbejdede indlæg (og blog generelt).

Katja Moikjær

Der er ingen grund til at bruge både BP booster og retinoiden. Begge dele er a-vitamin-produkter, og du øger risikoen for bivirkninger ved at bruge begge to. Vælg et af dem og så brug det sammen med niacinamid også. Der er ingen problemer i at kombinere a-vitamin og niacinamid.

Rikke

Ja, det var nemlig mig 🙂 Og tjekke igen bagefter, jeg måler væsentlig højere. Det undrede mig nemlig også første gang. Det kan være lidt svært at aflæse lakmus-papiret, men i hvert fald pH 8.
Tak for svar, så kører jeg videre med jeres anti-age 🙂

Katja Moikjær

Det er jo helt vildt! Min var omkring de 5.

Cecilia

Nogle af deres produkter fra The Ordinary kan også nu købes hos asos 🙂 Nu må jeg se at få købt et par produkter, og se om de kan afhjælpe lidt på mine urenheder. Tak for gennemgangen , det var super brugbart 🙂

Gitte

Ih havde håbet at i havde skrevet om “buffet” og “matrixyl”!

Katja Moikjær

Ja…. Jeg bliver nok også nødt til det, for der er noget meget mystisk. Ingredienslisterne stemmer ikke overens. Matrixyl 3000 er palmitoyl oligopeptide & palmitoyl-tetrapeptide-7, og jeg ser det ikke på deres ingrediensliste. Hmmm.

Gitte

Det der tetrapeptide 7 står der og nogle andre palmitoyl? Men har ikke så meget forstand på det.

Katja Moikjær

Der findes mange peptider og det er ekstremt forvirrende. Matrixyl 3000 er et varemærke og består af palmitoyl-tripeptide og palmitoyl-oligopeptide. Og det er bestemt ikke på ingredienslisten hos The Ordinary. Så enten er der fejl i ingredienslisten eller i beskrivelsen.
I deres beskrivende tekst kalder de palmitoyl-pentapeptide 35 for matrixyl 3000, men det kan ikke passe. https://www.truthinaging.com/review/what-is-it-matrixyl
Jeg tror, jeg må have fat i Sederma, der er producenten af Matrixyl.

Lee

Synes jeg læste et sted at de henviste netop til Sederma som patantholderen på Matrixyl, men det var da jeg startede op med deres produkter så det er nok et års tid siden jeg så det…

Katja Moikjær

Jeg prøver at grave i det. Det lyder som om de pynter sig med lånte fjer.

Katja Moikjær

Jeg har fået svar fra producenten af Matrixyl, og det er Matrixyl 3000, der er i deres produkter. Den er god nok. De bruger bare af en eller anden grund en anden inci-betegnelse end den normale. Men jeg har intet at udsætte længere – køb 🙂

Mie

Tak for et utrolig flot, brugbart og gennemarbejdet indlæg. Det er til stor gavn, og jeg har mange gange haft utrolig stor glæde og gavn af jeres artikler! Masser af ros herfra ❤

Kat

Jeg elsker dem!! Har brugt deres hyaluron syre og deres retinoid 2% siden i sommers, sammen med jeres aha creme og en god dagcreme med solfiltre i, og min hud er blevet så (!!) pæn igen!! Når det er den tid på måneden sætter jeg jeres tzone ind om aftenen og så har jeg netop tilføjet the ordinarys magnesium ascorbyl phosphate 10% og prøvet deres primer… er glad for begge dele so far, men hyaluron syren og retinoden har været magiske at tilføje resten af min rutine🙌🏻

Isa

Jeg har også købt flere af produkterne 🙂 Jeg venter dog med at bruge azelaic acid, da jeg lige nu bruger både salicylsyre og basiron.

Mai

Hej
Tak for et godt indlæg 😆 Hermed min erfaring, som een med rosecea, med The Ordinary
Efter afrensning morgen og aften i sæbe indeholdende selenium sulfid (Vichy grøn) – så får min hud får huden creme med niacinamide 2% (pudderdåserne – anti-age) ofte med en 10% base nedenunder (Niacinamide 10% + Zinc PCA 1% fra The Ordinary). Enkelte gange så smører jeg om aftenen yderligere med La Roche-Posays creme rosaliac ar intense.
The Ordinary kan uden problemer blandes med andre produkter – og ovenstående regime har afhjulpet min rosesea pc’en måde som hverken penicillin eller lægeordineret creme har kunnet.
Jeg anvender også The Ordinary caffeine solution 5% EGCG – og syntes den er ok til at tage puffenes ved øjnene, men som rynkecreme er den ikke bedre end så meget andet jeg har prøvet.
Har også forsøgt med Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% – den er lidt fedtet i det og det tikker når den kommer på, men den er nu overgået til halscreme 😆
Alt i alt syntes jeg The Ordinary giver god værdi for pengene 😀

HeLene

Tak for et godt indlæg! Jeg bruger også nogle produkter derfra og har lige købt mere. Også nogle af dem i fraråder, lol, godt det ikke er dyrt så… Smile!
Vi gerne også høre mere om buffet. God søndag smukke piger!

Katja Moikjær

Nu sidder jeg og kigger lidt nærmere på deres peptid-produkter, og min første kommentar er, at der er noget galt. Der er ikke Matrixyl 3000 på ingredienslisten, som der står i beskrivelsen. Der er kun Matrixyl. Og der er meget stor forskel på hvor godt de to virker: https://www.truthinaging.com/review/what-is-it-matrixyl
Den gamle matrixyl er palmitoyl-pentapeptide. Den nye matrixyl 3000 består af to peptider: palmitoyl-tripeptide og palmitoyl-oligopeptide. Og dem kan jeg ikke se på ingredienslisten. Hvis de ikke er i, er der ikke matrixyl 3000 i, og så passer deres produktbeskrivelse og claims ikke.

HeLene

Det er indeed mærkeligt, de virker ellers så down to earth og troværdige. Nysgerrig på hvad du finder frem til, og håber den går at bruge fordi den var med i mit seneste ordinary haul =) (buffet altså). Vist er der matrixyl 3000 i jeres ansigtsolie? Vil den trænge gennem hvis man tager en serum under?

Christine

Følger meget spændt med i den her 😉

Katja Moikjær

Jeg har fået svar fra producenten af Matrixyl, og det er Matrixyl 3000, der er i deres produkter. Den er god nok. De bruger bare af en eller anden grund en anden inci-betegnelse end normalt. Men jeg har intet at udsætte længere – køb 🙂

HeLene

Tak for svar!

Christine

Hurraaaa! Tak fordi i er så grundige og professionelle 🙂

Anne-Marie

Tak for gennemgangen, jeg har tænkt mig det skal være næste investering, så det er meget brugbart.
Jeg har et spørgsmål til jeres T-zone peeling. Jeg tog den i brug for en uge siden og der var konsistensen som en cremet lotion, der var let at dosere på en finger. Men de sidste par dage er det istedet noget vandet og ret uforudsigeligt, hvor det sprøjter hen. Rigtig ærgerligt fordi en del ryger direkte i vasken uanset hvad jeg gør. Er det meningen eller er der noget galt med den, når den ter sig sådan?

Katja Moikjær

Den skal bestemt ikke skifte konsistens. Kan den have fået frost?
Hvor har du købt den?

Anne-Marie

Nej den har ikke fået frost. Den er købt i Salling i Aarhus.

Katja Moikjær

Prøv at gå ned med den i Salling og bede om en anden. De bør bytte den. Hvis der er problemer så skriv igen.

Anne-Marie

Der var ingen problemer med at få den byttet i Salling, men desværre har den nye også skiftet konsistens, gradvist over halvanden uge. Effekten på huden er heller ikke som, da den var cremet, de første par gange. Jeg bor i Horsens, så jeg kommer ikke lige forbi Salling, desværre. Men jeg ville lige give dig besked, hvis de har opbevaret dem forkert, så den kan have fået frost.

sveta

Hej Katja. Jeg kan ikke blive klog på deres produkter. Hvis nu jeg vil bruge deres C vitamin – den havy, som de beskriver. Er det så om aften som en serum under en creme eller alene?

Katja Moikjær

Jeg har ikke haft den i hænderne, men hvis de beskriver den som tyktflydende så har den sikkert en tyk konsistens. Men derfor kan du sagtens bruge en lille smule under anden creme – der skal ikke meget til. Prøv!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *