The Ordinary

22.01.17
The Ordinary

The Ordinary

Et af de mest interessante nyere hudplejemærker er uden tvivl The Ordinary. Lave priser og fokus på effektive ingredienser i høje doser har gjort det canadiske mærke til en kæmpe online-succes på ingen tid. Vi har set nærmere på mærket og testet et udvalg af produkterne.

The Ordinary er et under-brand til firmaet Deciem, der pt. har 13 brands i alt. Hvor The Ordinary er kendetegnet ved en attraktiv blanding af enkelthed og lave priser, er flere af de øvrige mærker ekstremt komplicerede at gennemskue og priserne er også langt højere. Men der er også andre interessante brands under Deciem – jeg er ved at teste flere af dem.

The Ordinary er et smukt brand i al sin enkelthed. Hvert produkt indeholder en enkelt eller to ingredienser i høj koncentration i et helt simpelt serum eller lotion uden andre dikkedarer. Du kan derfor nafprøve produkter med enkelte ingredienser som for eksempel retinol, niacinamid, C-vitamin, azelaic acid, matrixyl eller lign.

Der er indtil videre 24 produkter, og der er næsten alle tyndtflydende serum med en enkelt eller to ingredienser i meget høje koncentrationer.

Det er en serie, som skal blandes med andre produkter for en komplet hudplejerutine. Du finder ingen ansigtsvask, solprodukter eller lækre cremer her. Kun serum eller olier med en enkelt eller to ingredienser.

Til gengæld får du produkter med høj effektivitet, som er nemme at indkorporere i din hudplejerutine. Og hvis du vil afprøve, hvad de mest veldokumenterede ingredienser som for eksempel Matrixyl, niacinamid eller a-vitamin kan gøre for dine hudproblemer, så er det svært at finde en bedre mulighed.

Jeg har dog overordnet set en meget stor anke mod The Ordinary: Når nu The Ordinary på hjemmesiden konstant henviser til “independent studies show that…”, så ville det være yderst passende med konkrete links og kildehenvisninger. Men det ændrer ikke på at de laver gode og billige produkter. Vi har samlet en liste med de mest og mindst interessante her:

Disse produkter fra The Ordinary skal du overveje:

The Ordinary Advanced Retinoid 2%
A-vitamin er en af den slags stjerne-ingredienser, der hjælper på næsten alt: Akne, ar, rynker, solskader – hvad som helst der er galt med din hud, så er der en virkelig god sandsynlighed for, at 2% a-vitamin vil have en positiv effekt. Og det her er en fremragende pris for 2% a-vitamin, der er en meget høj koncentration. Det er virkelig et godt køb.

The Ordinary Advanced Retinoid 2% kombinerer to former for a-vitamin: Retinol og hydroxypinacolone retinoate.

Retinol er hele a-vitaminet og en effektiv udgave af A-vitaminet, som vi efter vores mening ser i alt for få produkter. Hydroxypinacolone retinoate er en forholdsvis ukendt variant af A-vitamin, som grossisten selv påstår er en effektiv form for A-vitamin men med færre bivirkninger. Dem er der efterhånden mange forskellige af.

Jeg kan finde tre publicerede italienske studier af netop denne særlige form for a-vitamin, der studerer effekten på akne. Men alle studier kombinerer a-vitaminet med andre ingredienser og ingen sammenligner med andre A-vitaminformer, hvilket gør det meget lidt brugbart.

Men sammenlignet med andre A-vitamin produkter er The Ordinary Advanced Retinoid 2% også ekstremt billigt. Og det gør det selvfølgelig til en ekstremt interessant mulighed – også selvom det er en relativt ukendt form for A-vitamin.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%
Niacinamid er B3 vitamin og også en stjerne-ingrediens med hudforbedrende egenskaber for alle. Det er godt mod akne, rosacea, hyperpigmentering, ar, hudens egen beskyttelse og meget mere. Vi har skrevet mere her.

Mange spørger om man må bruge niacinamid sammen med syre. The Ordinary fraråder også selv at kombinere det med C-vitamin (en syre). Jeg forstår godt, hvorfor I spørger, men jeg forstår slet ikke hvorfor The Ordinary fraråder.

Årsagen til at man ofte fraråder kombinationen af niacinamid og syre er, at visse former for niacinamid skal være basiske for at fungere (ph over 7). Og et produkt med for eksempel AHA eller BHA har ofte en ph omkring 3. Det samme gælder et produkter med C-vitamin, der også har en lav ph-værdi. The Ordinarys C-vitamin har en ph-værdi på cirka 5.

Men det har deres niacinamid altså også. Da jeg testede den viste den også en ph-værdi på 5. Jeg har meget svært ved at se nogen meningsfuld forklaring på at jeg ikke kan bruge den ovenpå både en c-vitamin, en AHA eller en BHA. Så det har jeg selv gjort – helt uden problemer. Ydermere vil jeg henvise til Paula’s Choice, der har en tilsvarende 10% Niacinamid. Hun anbefaler også at bruge den ovenpå eksfoliering og skriver intet om at der er noget problem med at bruge efter syre.

Og du skal også prøve 10% niacinamid – især hvis du har akne, irriteret hud, store porer, misfarvninger eller ar i ansigtet.

C-vitamin produkter
The Ordinary har 3 C-vitamin produkter, og C-vitamin har muligvis været her i mange år, men er stadig super interessant for de fleste hudtyper. Det er en kraftig antioxidant, der styrker generelt huden og forbedrer hudtonen.

The Ordinary bruger (selvfølgelig) de billige C-vitaminer derude. Det helt store problem med C-vitamin er at holde det ekstremt sarte vitamin stabilt. Ved kontakt med lys og luft bliver C-vitamin hurtigt nedbrudt. Nogle former er mere stabile og mere effektive end andre. Nogle giver en højre risiko for bivirkninger og svien.

The Ordinary har 3 forskellige C-vitamin produkter og deres egen guide til C-vitamin forklarer faktisk forskellen ganske fint. Jeg vil ikke uddybe dem yderligere selv her, for det bliver et helt indlæg for sig, men jeg har selv brugt Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F.

The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10%
Azelaic Acid er en helt speciel syre, som normalt er meget svær at finde, og derfor er den interessant. Azelaic Acid er specielt interessant til dig, der har pigmentpletter. Den bruges også mod akne og virker yderst interessant mod rosacea, men jeg ved ikke nok om brugen til rådgive om netop det. Hvis nogen har mere erfaring i at bruge azelaic acid, så må I endelig råbe op.

The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA
Alpha arbutin er også en ingrediens til dig med hyperpigmentering. Det er en ingrediens, der udløser hydroquinone på huden, og den har derfor også været til debat for dens sikkerhed, men EU har vurderet den sikker. Hvor ren hydroquinone er forbudt i kosmetik, er alpha arbutin tilladt i op til 2%.

Alpha arbutin virker derfor også uden tvivl på pigmentpletter og er et rigtig godt bud til dig med melasma.

Men i modsætning til andre produkter på det danske marked, så kan alpha arbutin faktisk også bruges til at lysne huden – omend 2% nok ikke er nok til den helt store effekt. De produkter, vi normalt ser i EU, kan kun bruges til at hæmme hyperpigmentering med, men vil ikke kunne lysne mørk hud. Det kan man bruge alpha arbutin til – men der skal nok større koncentrationer til.

Jeg har selv købt den for at teste, men mine egne pigmentpletter er efterhånden helt væk, så jeg har ikke rigtig noget at teste på. Jeg ved at flere af jer er i gang – har I set resultater?

Disse produkter fra The Ordinary kan du springe over
The Ordinary 5% Lactic Acid + 2% HA 
The Ordinary 10% Lactic Acid + 2% HA
Mælkesyre er en AHA, og der er som sådan ikke noget galt med dem fra The Ordinary. Men hvis du vil prøve mælkesyre, så kan du lige så godt købe en HTH creme i Normal til under 40 kroner for 200 ml. Den indeholder også Lactic acid.

Som mange af jer har bemærket, så fraråder The Ordinary generelt brugen af salicylsyre. Det står under deres niacinamid-produkt. Jeg har skrevet til dem og spurgt ind til årsagen, men har desværre ikke fået svar. De anbefaler i stedet mælkesyre. Mælkesyre har nogle andre egenskaber – du kan læse mere om de forskellige syrer her – og du kan under alle omstændigheder købe det langt billigere i en almindelig HTH creme, hvis du vil prøve, hvad mælkesyre kan gøre.

Koldpressede olier
The Ordinary sælger også olier som for eksempel en koldpresset arganolie og koldpresset hybenkerneolie. Det er et godt valg og de fejler absolut intet, men til hhv. 51 og 73  kroner for små flasker med 30 ml., så er de ikke billige, og du kan gøre et bedre køb herhjemme.

The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG
The Ordinary vil også gerne kunne løse problemet med mørke rande under øjnene, men heller ikke de kan. De skriver at:

“This light-textured formula contains an extremely high 5% concentration of caffeine, supplemented with highly-purified Epigallocatechin Gallatyl Glucoside (EGCG) from green tea leaves. Independent studies have shown that topical use of each of caffeine and EGCG can help reduce looks of puffiness and of dark circles in the eye contour.”

For at tage Epigallocatechin Gallatyl Glucoside (EGCG) først, så kan jeg ikke finde de påståede studier, desværre. Jeg kan ikke finde et uafhængigt publiceret studie af Epigallocatechin Gallatyl Glucoside og dets effekt på mørke rande og hævede øjenomgivelser.

I forhold til koffein, så kan jeg finde to enkelte studier, hvor der er vist en effekt på øjenområdets udseende generelt ved brug af en creme, hvor koffein er indgået sammen med en lang række andre ingredienser, herunder den mere interessante K-vitamin. Personligt oplever jeg da heller ingen effekt efter flere ugers brug, og jeg har både mørke rande og hævede øjenomgivelser, så der skulle være rigeligt at tage af.

The Ordinary har efterhånden rigtig mange produkter og der kommer hurtigt nye til, så dette var kun et lille udvalg. Hvilke har du prøvet?

Her kan du købe det
Du kan købe The Ordinary på Deciems webshop, hvor du kan købe alle Deciems mærker.

The Ordinary og resten af Deciem er fra Canada, men de sender europæiske ordrer fra et lager i England, så der kommer ikke problemer med told og moms. Der er gratis fragt, når du køber for over 25 euro, og du kan blande produkter fra deciems mange forskellige mærker i samme indkøbskurv.

Der findes også enkelte europæiske forhandlere af Deciems produkter, og jeg fik ved en dumhed fra min side bestilt derfra, første gang jeg købte The Ordinary. Jeg endte med at vente meget længere på min ordre end jeg har ventet, når jeg har købt direkte hos deciem. Da jeg bestilte fra Deciem selv i starten af januar, gik der en uge fra jeg bestilte, til jeg fik en mail om, at den blev afsendt. Så jeg tror ikke, I skal ikke undre jer, hvis det tager lidt tid – der er vist meget pres på for tiden.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

The Ordinary

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
157 kommentarer
Nanna

Hej Pudderdåserne!
Jeg er 26 år og døjer lidt med urenheder og ar efter disse på øvre ryg og skuldre. Jeg vil høre om I kan anbefale nogle af ordinarys produkter som kunne hjælpe. Jeg benytter allerede nogle produkter fra Australien Bodycare med tee true Oil, men vil gerne benytte noget serum eller evt Peeling. Nogle anbefalinger?
Hilsen Nanna

Katja Moikjær

Ikke efter at deres salicyl syre serum er “udgået” eller under omformulering – måske azelaic acid? Men jeg synes at salicylsyre på 2% er første valg

Nanna

Hej Pudderdåserne! Jeg døjer med lidt urenheder og ar efter disse på skuldre, øvre ryg og bryst. Vil I anbefale nogle af produkterne fra ordinary til st smøre på? Serum eller andet? Jeg har scrub, creme osv, men ville gerne have en serum jeg kunne putte på. Nogle anbefalinger?

Katja Moikjær

Har du prøvet med salicylsyre? Deres er dog udsolgt, men et serum med salicylsyre er det bedste bud.

Anna

Kære Pudderdåserne
Jeg har netop købet “The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA” og “The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10%” da jeg døjer med pigmentpletter. Jeg er samtidig blevet rigtig glad for jeres AHA- peeling (synes også at den har hjulpet en del på min tendens til hyperpigmentering) og vil derfor gerne fortsætte med at bruge denne. Mit spørgsmål går derfor på om I tænker, at jeg godt vil kunne fortsætte med at anvende jeres AHA-peeling under de 2 nye produkter som jeg har købt fra The Ordinary?
På forhånd tak for hjælpen og for nogle super lækre produkter! 🙂

Katja Moikjær

Ja, det må du gerne. De to er ikke peelende.

Ann-Katrine

Hej med jer.
Jeg har overvejet at prøve The Ordinarys niacinamid creme, men da der er zink in tænker jeg, om det kan virke udtørrende?
Er der zink i jeres niacinamid creme?
I anbefaler ikke The Ordinarys øjenserum med koffein, hvad vil I anbefale til puffy øjne?
Deres aha/bha serum, er det en skrap blanding for huden, eller er det ok? Også i forhold til jeres peelinger?
Og sidste spørgsmål. Jeg har læst mig til, det er sundt for huden at skifte creme/serum ind i mellem, huden kan “vænne” sig til det vante, og ved at skifte, giver man huden et energispark? Er det sandt?
Mange hilsner Ann-Katrine

Katja Moikjær

Hej Ann-Katrine. Beklager det meget langsomme svar. Nej, der er ikke zink i vores. Vi bryder os heller ikke om den udtørrende effekt, det kan have. Jeg kender desværre ikke til produkter med nogen reel effekt på puffy øjne. Der er en anmeldelse af peelingen her: https://pudderdaaserne.dk/2017/06/21/syrepeeling-fra-ordinary-en-guide/
Og det sidste er et klart nej 🙂

Mia

Tak for et virkelig godt indlæg! Nu skriver du selv, at dine egne pigmentpletter er efterhånden helt væk – hvordan kombinere man bedst produkterne, hvis man har problemer med pigmentforandringer? Ville det være godt, at kombinere fx niacinamid med The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA? Håber du/I kan hjælpe.

Helene Randløv

Hej Mia
Der er en vejledning på The Ordinarys egen shop, hvor der står alt om, hvad du må og ikke må kombinere.
Kh. Helene

Anna

Hej, tak for gode og ærlige indlæg! Har i mon lavet en anmeldelse eller kigget på deres produkt Pycnogenol 5%? Kan ikke helt lure om det er worth the hype 🙂 KH Anna

Helene Randløv

Hej Anna
Helt ærligt har jeg ikke turdet prøve, det lyder som noget min hud godt kunne blive rigtig sur over… Men det lyder bestemt interessant, og antioxidanter er altid godt!
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *