Tirsdagstip: Undgå uheld med mascaraen

TÆNK-“vinder”-test: Cien Anti-Wrinkle Day Cream

Cien Q10 dagcreme

I juni i år kunne vi læse den sædvanlige historie, som vi altid får med jævne mellemrum: At rynkecremer ikke virker. TÆNK havde lavet en test.

Men inden jeg går i gang med selve Cien Anti-Wrinkle Day Cream, der blev udråbt som testvinder – eller nummer 2 alt efter hvor man læser henne – så vil jeg godt lige knytte nogle ord til TÆNKs test og ikke mindst de efterfølgende nyhedshistorier, den har resulteret i.

I den oprindelige test fra TÆNK blev der testet 12 cremer.  TÆNK konkluderer selv som overskift på testen: 2 rynkecremer ud af 12 testede havde en bedre effekt på rynker end almindelig fugtighedscreme, men virkningen var svær at se med det blotte øje. Testvinderen blev Eucerin Hyaluron Filler. Cien Anti-Wrinkle Day Cream blev nummer to.

En måned senere laver DR så denne historie, hvor de 12 testede cremer pludselig er blevet til 4 (???), Eucerin er væk (???) og testvinderen er blevet Cien Anti-Wrinkle Day Cream. Konklusionen er her blevet til: Antirynkecremer gør ikke huden yngre end en helt almindelig fugtighedscreme.

Den citerer Dagens.dk derpå hvor konklusionen bliver til “Anti-rynkecremer er spild af penge”. Og Cien bliver igen udråbt som testvinder.

Er det bare mig, der har svært ved at følge med her?

Hvad pokker de journalister foretager sig, vil jeg ikke forsøge at redegøre for, så lad os nu bare tage udgangspunkt i den oprindelige test fra TÆNK.

TÆNK har testet 12 forskellige cremer. Når TÆNK skal lave den slags tests her, er de typisk underlagt et internationalt samarbejde om laboratorie og kan ikke selv vælge, hvilke cremer de vil teste. Det vil jeg lade komme dem til gode her.

Når jeg kigger ned over listen af testede cremer:

Cien Anti-wrinkle Day cream Q10
L’Oreal Revitalift pro-rétinol A + elasti-flex
Vichy Aqualia thermal Light
Clarins Extra firming Day
Lancôme Rénergie multi-lift
Vichy Liftactiv
Clinique Youth surge anti-rides hydratant
Nivea Pure & natural Moisturizing Day Ceam
Weleda Pomegranate Firming Day Cream
Eucerin Anti-age Hyaluron-filler
Nivea Q10 Plus Anti-wrinkle Moisturizer day
Yves Rocher Sérum végétal wrinkles radiance
Garnier UltraLift day
Olay Anti-wrinkle

Lad mig bare sige, at det nok ikke lige var dem, jeg ville have udvalgt, hvis jeg skulle have testet om den billige creme fra Cien kan måle sig med de dyreste og de mest effektive antiagecremer derude.

Denne historie fik mig til at tænke tilbage på min tid på universitet. Når man skal udvælge sine cases til en test, så skal man ikke gøre det med en skovl. Så skal man gøre det ud fra, hvad man gerne vil kunne konkludere på. Og hvis man har en hypotese om at de billige fugtighedscremer er lige så gode som de bedste og dyreste antiage cremer, ja så skal man også teste de billige fugtighedscremer op mod de allerbedste rynkecremer. Og det har man afgjort ikke gjort her.

Min egen konklusion, når jeg læser denne test er, at Eucerin Hyaluron Filler (som ER TÆNKS egen testvinder) er den bedste creme i et ellers temmelig middelmådigt felt.

Men tilbage til Cien. DR’s og Dagens.dk’s testvinder.

Cien Anti-Wrinkle Q10 Day Cream forhandles som de øvrige Cien produkter i Lidl. Det er en antiagecreme på krukke – et klassisk supermarked produkt. Og et produkt som jeg har det meget ambivalent i.

Først og fremmest indeholder den nogle rigtig gode ingredienser:

Q10 – Flere studier viser at Q10 har en positiv effekt på rynker. Samtidig er det en god antioxidant og stimulerer collagenproduktionen.
Hyaluronsyre – Binder væske i huden, får den til at se fyldigere og friskere ud
Sheasmør – dejlig og en god antioxidant
Panthenol – god beroligende ingrediens
Og et par andre planteekstrakter og andet godt.

Der er altså nogle rigtig fine ting i Ciens antiagecreme, der også har en blød og behagelig konsistens. Men jeg har ikke tænkt mig at bruge den alligevel.

Først og fremmest er den på krukke.

Dernæst er der en solfaktor 4 i. Det er alt alt for lidt til at bruge om dagen, men samtidig må jeg fraråde at bruge en creme med solfiltre på om natten, hvor de er helt unødvendige, og man blot risikerer unødig irritation og allergirisiko. Solfaktor skal være forbeholdt når man rent faktisk har brug for det. Det gør altså at der ikke er noget tidspunkt på døgnet, hvor Cien Anti-Wrinkle Day Cream er passende.

Samtidig er der ret mange og gode solfiltre i, såvidt jeg kan bedømme på ingredienslisten. Jeg tvivler faktisk på at den SPF 4 passer?

TÆNKs egentlige testvinder – produkterne fra Eucerins Hyaluronfillerserie – de er derimod fast indhold i mit skab på badeværelset. Jeg forstår stadig ikke helt, hvor den blev af i nyhedsdækningen?

Her kan du købe det
Cien Anti-Wrinkle Day Cream koster 30 kroner i Lidl

PS. Jeg havde fødselsdag i søndag. Jeg ønsker mig stadig et laboratorium, hvis nogen har et i overskud? Så vil jeg teste Cien Anti-Wrinkle Q10 Day Cream op mod BioEffect, Estée Lauder, Elizabeth Arden Prevage, Olay Regenerist, Clinique Laser Focus, Vichy Dermsource og vores egen da også.

PPS. Cien laver til gengæld en god neglelakfjerner i en formidabel emballage, som jeg indtil nu har bestilt hjem i dyre domme fra USA i form af Zoya, hvis emballage minder om.  Den hedder Nail Polish Remover Acetone Free, og kommer i sådan en pumpe, man bare skal trykke ovenpå. Skal nok skrive om den snart.

 Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

27 kommentarer

 • Hannah

  Hvad så med en god rynkecreme til rundt omkring øjnene? Eller er det en øjencreme man skal være på udkig efter? Når man er en daglig kontaktlinsebruger, bliver der hevet rigeligt i det område, så jeg er meget interesseret i at høre jeres forslag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det samme gode ansigtsprodukt, som du bruger i ansigtet, kan du bruge om øjnene. Alle de produkter, jeg nævner her til allersidst som gode er også fremragende omkring øjnene.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henrik Boysen

  Du har så evig ret, jeg tror også testen ville vise noget helt andet hvis man tog nogle gode produkter fra eksempelvis Lauder, Clinique og paulas choice, plus solbeskyttelse :)
  Men jeg vil også sige til tænks forsvar, at næsten alle cremer som de har valgt til testen hedder noget som man som forbruger, ville forvendte ville kunne gøre lidt ved rynkerne. Og det er jo i bund og grund ikke i orden at markedsføre sin creme mod rynker, hvis ikke cremen har ingredienser som kan hjælpe bare lidt på rynkerne eller gløden i huden. :)

  Jeg var forresten i magasin i odense et par dage efter jeres produkter var kommet. Det var ikke mange der var tilbage på hylden, så tillykke med hvad der ser ud til at være en super lunce af jeres produkter :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Henrik
   Nej, det kan der være noget om!

   Det er gået rigtig godt! Vi er så taknemmelige og stolte!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super indspark til at minde os om at vi heller ikke skal være ukritiske over for TÆNK. Men jeg er desværre én af dem der ikke kan finde råd til at købe de rigtig dyre cremer, som måske (?) er mere virkningsfulde. Jeg køber gerne krukker i et prisleje mellem 100 og 180,- Det absolut vigtigste for mig er hvordan det føles på min hud. Min hud kan til tider være lidt sensibel, og jeg er kommet frem til at min hud sjældent føles tør og irritabel når jeg bruger en arganolie om natten og en Nivea Q10 om dagen. Men så var det at jeg også læste testen og tænkte at hvis jeg kunne få samme virkning for langt mindre, hvorfor så ikke spare de 100 kr? Og jueg er forbavsende overrasket positiv. Men enig – ville gerne have en højere solfaktor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Monica
   Vi skriver jo altid: If it works, why fix it? Og det er helt generelt vores holdning.
   Min personlige anke mod netop Cien er især emballagen, og den manglende SPF.
   Er den god for dig og din hud, skal du selvfølgelig bare bruge den ;-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Hvordan ligger Beauté Pacifique i feltet af rynkecremer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   De er ikke med i TÆNKs test. Deres Super 3 Booster er god, men jeg har helt ærligt ikke testet dem meget. Men det er gode produkter, som mange er glade for.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Tænkte på om jeg må spørge om noget konkret med min hudpleje her? Jeg har normal til kombineret hud og udover det er den sart (men ikke rød og irritabel). Dog med tendens til tørhed på næse og pande for tiden. Jeg har aldrig haft problemer med uren hud, men dette har jeg så fået efter jeg stoppede med minipiller for halvandet år siden (jeg har lige i dag fået piller ved lægen, så jeg håber de kommer til at hjælpe lidt). Jeg er 36 år og er først for nylig begyndt at få rynker under øjnene. Det vil jeg selvfølgelig gerne gøre noget ved. Derudover har jeg pigmentforandringer i ansigtet også. Så man kan sige at jeg har lidt af det hele. Dette gør det derfor svært at vide hvilken hudpleje jeg skal gå efter.

  Det eneste jeg bruger nu er bio-oil og Eucerin ansigtscreme. Men… efter at have læst mange gode indlæg på jeres blog og hørt gode anbefalinger fra veninder har jeg overvejet at kaste mig over Avene cleanance K til om natten til min urene hud. Og måske Eucerin Hyaluron day cream eller A-derma Exomega ovenpå både som dag og natcreme. Men jeg synes tre produkter virker af for meget oven på hinanden? Først bio-oil til pigmentforandringerne, så Avene mod uren hud og derefter en creme for rynkerne? Og har de så den virkning de burde have, hvis det bare er lag på lag på lag? Hvad vil I anbefale?
  Og kender I til ansigtsrens fra Avene og kan det anbefales? Evt. soapless gel cleanser? (jeg er en af dem der aldrig renser min make-up af andet end under badet om morgenen – ups).

  Jeg beklager den MEGET lange besked og håber ikke den er for forvirrende. Men jeg står og skal ud og investere i produkter lige nu og føler mig lidt på herrens mark. Jeg er selvfølgelig også meget nysgerrig efter at prøve jeres anti-age ansigtscreme (ud fra beskrivelsen lyder den til at afhjælpe mange af de ting jeg kunne bruge), men lige denne gang, vil jeg gerne prøve Avene af :-)

  Og tak for en altid virkelig inspirerende blog. Det er så dejligt at man kan stole på hvad I skriver og at I er fuldstændig ærlige om hvad I synes om tingene i tester – det giver stor troværdighed i min bog :-) Jeg får meget hjælp herinde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Charlotte
   9 ud af 10 gange ligger der rod i hormonerne (p-pilleskift, graviditet og lign.) bag den slags pludselige udbrud af bumser. Mit bedste råd lige nu er at lade din hud være, så vidt muligt, så du kan se, hvilken effekt pillerne fra din læge har. Hvilke piller har du fået? Det er ret afgørende at vide, før jeg kan anbefale dig noget.
   Tak for dine pæne ord. Jeg er meget glad for at høre, at du kan bruge det vi skriver til noget :)
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Tak for hurtigt svar :-) Pillerne hedder Lymecyclin Actavis og jeg skal tage dem i tre måneder.
   Jeg synes det er hårdt i en alder af 36 at skulle begynde at lide af så uren hud og med ar der desværre følger med. Jeg håber dog at de kan forsvinde med årene.
   Jeg kan sagtens følge dig mht. at give huden ro. Men det er bare svært for mig, da jeg så gerne vil gøre noget ved rynkerne omkring øjnene, pigmentforandringerne i panden og på kinderne osv. Men jeg venter spændt på at høre dine forslag og er villig til at følge dine råd hvad end det måtte være :-) Kh. Charlotte

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Charlotte
   Det er tetracyklin, du har fået, og sammen med det kan du bruge alt. MEN jeg synes stadig du lige skal vente og se, hvordan de virker for dig.

   Du vil dog temmelig sikkert have godt af et produkt a la Cleanance K eller vores egen nye serie – ren BHA ville være godt. Prøv at læse disse to indlæg og se, om de måske kan hjælpe dig?

   http://pudderdaaserne.dk/2014/02/12/hudpleje-rutine-alle-trin-trin/

   http://pudderdaaserne.dk/2014/09/18/raekkefoelge-og-hudplejerutine-saadan-bruger-du-vores-og-andres-produkter-sammen/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Lige en lille tilføjelse til forrige besked: Vil Avene Triacneal måske være bedre for mig end cleanance K. Jeg har ikke bare hudorme, men decideret bumser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Tusind tak for rigtig brugbart svar :-) Hvilke produkter fra jeres serie ville du anbefale til mig i min situation, hvis det var? Sidste spørgsmål, I promise :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Du må stille alle de spørgsmål du vil! Det er en ordre ;)

   Fortæl mig mere om din hud. Er den tør eller fedtet? Hvor gammel er du?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Tak, hvor er du sød :-)
   Jamen lige nu er jeg nok ret hudforvirret (hvis det er et ord ;-)), da min hud ikke arter sig som den plejer. Men jeg kan prøve at beskrive den så godt som muligt. Jeg tænker at jeg har normal til kombineret hud. Min hud er nogle gange tør i panden, på næsen og hagen, men normal på kinderne. Jeg kan også være fedtet i panden nogle gange. Nogle gange kan panden også godt føles fedtet, selv jeg kan se at der er tør og lidt løs hus i panden. Hvis det overhovedet giver mening? De bumser jeg har fået efter minipille stop sidder hovedsageligt i panden og på kinderne (hvor jeg ellers aldrig har haft uren hud før).
   Når jeg har skulle vælge cremer tidligere, har jeg altid valgt den lette udgave fremfor den fede udgave, da min hud ellers er blevet for fedtet i ansigtet. Men jeg ved ikke om det har været forkert?
   Jeg er 36 år gammel.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg vil klart anbefale T-zone peelingen til dig og dertil vores antiage creme. Og så synes jeg afgjort du skal holde fast i din Eucerin Even Brighter. Det er en god kombination med de to øvrige – jeg bruger den selv :-D Du kan sagtens bruge 3 produkter, det gør jeg som sagt selv med netop disse. Bare altid bruge T-zone peelingen først.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej Katja
  Jeg kan se at det svar jeg havde skrevet i eftermiddag er blevet slettet? Er det en fejl eller skal jeg skrive det igen? Den var gået igennem kunne jeg se.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg u-godkender dem nogle gange fordi jeg ellers glemmer at svare på dem. Jeg skal nok svare dig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Ok helt fint :-) Ville bare ikke have du troede jeg ikke havde svaret tilbage, hvis der nu var sket et eller andet teknisk fra min side :-) Men det haster skam ikke med svar, bare når du får tid :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mea

  Jeg forstår ikke det her indlæg. Du begrunder ikke hvorfor dine “bedste rynkecremer” skulle være bedre end dem der er taget med i testen – er det blot ud fra popularitet? Måske i skulle researche hvad produkterne rent faktisk indeholder og hvilke ingredienser der har en dokumenteret effekt.

  Så vidt jeg ved er det kun Retinol (Retin A) der har en dokumenteret effekt på rynker ved udvortes brug.

  Og ellers arbutin, kojic acid eller niacin amide hvis man “blot” lider af solskadet hud/pigment pletter.

  Jeg kan heller ikke se (her mangler også begrundelse) hvorfor du gider betale så meget mere for Eucerin som ikke har bedre ingredienser eller er bedre dokumenteret end Cien’s – er det populariteten igen? Er Lidl ikke godt nok?

  Mvh. Mea

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mea
   Det er ikke mig, der har skrevet dette indlæg, men jeg tillader mig lige at svare alligevel :-)
   Det er helt rigtigt, at Katja ikke begrunder det i dette indlæg, men det gør hun jo i alle de indlæg, som der er linket til. Det har absolut ikke noget med popularitet at gøre, det er netop ingredienser, forskning og dokumentation det er baseret på. Det er jo trods alt det, vi blandt andet koncentrerer os om her på bloggen.
   Hvorfor Katja gider at betale for Eucerin, kan jeg naturligvis ikke svare på, men jeg ved, hvorfor jeg gider. I Hyaluron-Filler er der blandt andet Glycine Saponin, som er en meget virksom ingrediens, som stimulerer syntesen af hyaluronsyre i huden, og tørhed og rynker som følge der af vil altså blive minimeret betragteligt.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Angelina

  I mit univers,kommer rynker ikke af alder men af andre ting som følelses mæssig stress.Indre byrder.Men en god fugtcream der er nærende for huden er bedre. Man kan også give sig selv ansigtsmassage, holde med sine finger på sine rynker og så føle hvad det er der er der. Når man så har fjernet det, så går rynkerne væk.God massage og holden på rynkerne så de kan gå væk.Det er lidt arbejde. ; – )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • susanne dahl

  Jeg er en af dem, der tror på, at jo dyrere jo bedre. Og så alligevel ikke. For har jeg ikke stadigvæk rynker på trods af årelange investeringer i dyre cremer – jo, det har jeg! Jeg har en veninde på min egen alder, som er fuldstændig kold overfor diverse reklamer og alt hvad de lover. Hun bruger faktisk Cien fra Lidl, og jeg lyver ikke når jeg siger, at hun har en fin hud uden rynker.Jeg har brugt bl.a. Clinique, Beaute pacifique m.m.og har stadig flere rynker end svarende til min alder, så nu prøver jeg Cien.Anti-age er en jungle at finde rundt i, og når alt kommer til alt, er det nok småting en creme kan gøre, hvis man har levet tilstrækkeligt længe, taget sol, røget nogle cigaretter mv.Hvad den smukke 20-årige pige i Matas jo heller ikke undlader at fortælle en!For som hun siger” Der er jo grænser for, hvilke mirakler en creme kan gøre”. Ja, nemlig. Mon ikke Cien fra lavprisvarehuset kan gøre det lige så godt som “La Mere”, på tilbud i Magasin til 10.500,- godt nok en stor krukke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • susanne dahl

  ja, det er så mig igen. Læser Henriks indlæg, hvor han nævner “gode produkter” i forhold til Tænks test.Jeg har haft mulighed for at teste Estee Lauder serum i et halvt år.Der var altså ingen forskel før-efter, ikke det fjerneste! Det er muligt, at et mikroskop ville kunne se en bedring af huden, men det kan jeg jo ikke bruge til så meget.På den anden side, vil man jo altid kunne forsvare sig med, at hvis du ikke havde brugt produktet, ville det hele have set meget værre ud. Verden vil bedrages, er det ikke det, man siger!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie-Pil Marie Simmelsgaard-Madsen

  Jeg er så en af dem som bruger cremen fra Lidl og jeg hat prøvet mange andre cremer både meget dyre og knap så dyre og jeg må bare erkende at Lidl cremen gør det lige så godt forbrug som de dyre cremer gør, så jeg køber den gladeligt igen og igen. Og et plus den dufter dejligt og ikke som den omgang vådt toiletpapirs stinkende cremer Matas er begyndt at producere 🙄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mie-Pil
   Den er glimrende, når man ikke har brug for alverden. Er det de uparfumerede varianter, du taler om? Ellers lugter vores toiletpapir nok forskelligt :-D
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstip: Undgå uheld med mascaraen