Olay Renegerist: Rynkecreme der virker

13.11.10
Øje uden noget

Jeg har jo sagt det flere gange før, man skal generelt se godt efter for at se effekten af rynkecremer. Og 9 ud af 10 gange kan man kun se forskel på sin bankkonto.

Men Olay Regenerist gør faktisk en forskel på rynker. En lille en, javist, men den er der. Jeg har de sidste 14 dage brugt Olay Regenerist 3 Point Super Serum og Olay Regenerist Replenishing Cream og der er en forskel at se på mine rynker. Men lad os lige se nærmere på, hvad Olay Regenerist indeholder.

Ceramid, fedtsyrer og alt det der…
De aktive stoffer i alle Olays produkter i Regenerist serien er primært Palmitoyl Pentapeptide-4 og Niacinamide. Og hvad er så det? Det er faktisk stoffer, som der findes uafhængig videnskabelig forskning, der viser, at de har en effekt på rynker. Derudover indeholder Regenerist serien også antioxidanter og andre gode sager, men det er de førstnævnte to stoffer, der er interessante her.

Niacinamide har i videnskabelige undersøgelser vist en evne til at øge hudens indhold af ceramid og fedtsyrer, stimulere cirkulationen i huden og andre ting (Kilder: British Journal of Dermatology september 2000 og Journal of Cosmetic Dermatology april 2004). Et videnskabeligt studie (som dog var betalt af Olay selv) har vist at Niacinamide efter 12 uger havde mindsket rynker, rødme og misfarvning af huden samt øget elasticiteten. (Kilde: Dermatologic Surgery, juli 2005). Niacinamide tilhører også en gruppe af ingredienser, der evner at få hudens celler til at opføre sig mere normalt.

Palmitoyl Pentapeptide-4 er et peptid, som er en lang kæde af aminosyrer, og dybere kemisk forklaring end det kan jeg altså ikke! Forskningen i peptider er først lige begyndt, men noget tyder på, at de også kan have en positiv effekt på aldrende hud, da de kan trænge ind i hudcellerne.

Nok kemi tak, hvordan ser forskellen ud?
Forskellen ER ikke voldsomt stor, men den er der. Og husk på, at dette er kun efter 14 dages brug. Jeg har ikke ret mange rynker i forvejen, men jeg har nogle fine linjer under øjnene, og de er blevet mindre dybe og mindre synlige på de 14 dage. Jeg kan både mærke og se forskellen, og jeg kan også se det på billederne. Jeg kan også mærke forskel på min kalkunpludderhals, men jeg kan ikke fange forskellen på foto. Her er før-billede og efter-billede efter 14 dage med Olay Regenerist. Som sagt har jeg ikke voldsomt mange rynker i forvejen.

Øje uden noget
Før
Færre rynker efter 14 dage med Olay Regenerist
Efter 14 dage med Olay Regenerist

Her kan du købe det
Det gode ved Olay Regenerist er, at den ikke hører til de dyreste produkter på markedet. Olay Regenerist Replenishing Cream koster 199,95 og Olay Regenerist 3 Point Super Serum koster 299,95. Du kan købe produkterne i Matas og stormagasiner eller spare cirka en tredjedel og købe dem her hos Chemist Direct fra England.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
22 kommentarer
Liselotte

Har du overvejet hvad den creme til gengæld ikke har gjort for dine øvre øjenlåg. Den mangler noget opstrammende, noget fugt, et eller andet.
Den var røget ud hos mig, for hvis det er effekten på den tunge del af det øvre øjenlåg efter 14 dage, så er det godt nok skræmmende.
Sagt i bedste mening og jo, jeg kan godt se effekten under øjet.
Mvh
Liselotte

Pudderdåse Katja

Liselotte jeg tror du har større forventninger til kosmetik end de kan indfrie. Der findes ikke en eneste creme i hele verden der kan løfte hængende øjenlåg. Hvis jeg vil have gjort noget ved dem skal jeg til en kirurg. Det kan ingen creme have nogen effekt på. Det eneste en antirynkecreme kan påvirke er rynker.

Liselotte

Men dine øjenlåg hænger jo slet ikke spor, før du gik i gang med forsøget, først efter?!
Min pointe er, at det du normalt bruger er godt, mens forsøgscremen er noget skod.
Og jo, jeg forventer at fugtighedscreme fugter – men jeg kan godt se, at jeg skal skrue forventningerne ned i fremtiden og bare købe på løfter og lir.
Mvh
Liselotte

Pudderdåse Katja

Jeg tror det er mascaren og lyset der falder en lille smule anderledes, der gør forskellen. Mine øjne hænger ikke mere end de gjorde før. 🙂
Du har ret, fugtigshedscreme fugter. Det er det den kan. Den kan ikke løfte øjenlåg. Desværre, ellers købte jeg den gerne, hvis de fandt en der kan det!

StyleStories

Hvis man kun skulle købe et af produkterne, vil du så anbefale serummet?
/Mette

Pudderdåse Katja

Ja det synes jeg. Men det handler mest om konsistens og ikke så meget om effekt.

StyleStories

Ok, så du tror altså ikke man opnår dobbelt effekt ved at bruge begge produkter samtidig? 🙂

StyleStories

Æv, ser lige at der er en masse parabener i produktet. Hvad er din holdning til det egentlig?

Pudderdåse Katja

Min holdning er, at parabener er et fantastisk konserveringsmiddel, som sikrer at der ikke går bakterier og andet stads i produkterne. Fint nok at ville undgå konserveringsmidler, men så skal man også lige huske at smide sin creme ud efter få måneder 😉
Ifht. diskussionen om parabeners sikkerhed, er det i mine øjne en af de største og mest fejlforståede myter i nyere tid. Der er absolut INGEN dokumentation for at parabener skulle være hormonforstyrrende, kunne give brystkræft eller hvad det ellers er forbundet med. Tværtimod har EU blankt frikendt de fleste parabener og forsker stadigt i resten. At det stadigt er sådan en stor myte tilskriver jeg hele den industri af “parabenefrie” og “økologiske” produkter. Ved du for øvrigt hvor du får hovedparten af dine parabener fra? Fra din mad. Parabener er et af de mest brugte (og mest sikre!) konserveringsmidler i fødevarer. Så det er helt galimatias at vi går så meget op i det på huden, men vi spiser det i store mængder.
Jeg kan tale LÆNGE om hele myten omkring parabener, men det står på min liste over blogindlæg jeg skal skrive en dag. Læs i mellemtiden Astma- og Allergiforbundets udemærkede artikel om emnet. http://dinhverdag.astma-allergi.dk/deklarationer/forbruger/parabener

Pudderdåse Katja

Og til dit første spørgsmål, så nej, det tror jeg ikke. To lag af det ene produkt virker lige så godt som et lag af hver af de andre produkter vil være mit bud. Der er de samme aktive ingredienser i.

StyleStories

Tak for svar! Glæder mig til dit indlæg om parabener. Jeg forsøger at undgå dem, fordi nogle af dem (så vidt jeg ved) er undersøgt og mistænkt for at være hormonforstyrrende, så hellere være på den sikre side. Men det er rigtigt det med maden, har hørt at der bl.a. skulle være rigtig mange parabener i fx slik. Det paradoksale er jo så, at parabenerne jo ofte blot bliver erstattet med andre konserveringsmidler, som ingen endnu ved hvad gør ved os. Det er sgu en jungle… 🙂

Julegavehøsten | StyleStories

[…] fra Olay, som skulle være god mod fine linjer i ansigtet (med andre ord en rynkecreme). Læste om den hos Pudderdåserne, som har testet den, og rent faktisk mener den har en virkning, så det må da […]

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *