TÆNK-“vinder”-test: Cien Anti-Wrinkle Day Cream

24.09.14
Cien Q10 dagcreme

Cien Q10 dagcreme

I juni i år kunne vi læse den sædvanlige historie, som vi altid får med jævne mellemrum: At rynkecremer ikke virker. TÆNK havde lavet en test.

Men inden jeg går i gang med selve Cien Anti-Wrinkle Day Cream, der blev udråbt som testvinder – eller nummer 2 alt efter hvor man læser henne – så vil jeg godt lige knytte nogle ord til TÆNKs test og ikke mindst de efterfølgende nyhedshistorier, den har resulteret i.

I den oprindelige test fra TÆNK blev der testet 12 cremer.  TÆNK konkluderer selv som overskift på testen: 2 rynkecremer ud af 12 testede havde en bedre effekt på rynker end almindelig fugtighedscreme, men virkningen var svær at se med det blotte øje. Testvinderen blev Eucerin Hyaluron Filler. Cien Anti-Wrinkle Day Cream blev nummer to.

En måned senere laver DR så denne historie, hvor de 12 testede cremer pludselig er blevet til 4 (???), Eucerin er væk (???) og testvinderen er blevet Cien Anti-Wrinkle Day Cream. Konklusionen er her blevet til: Antirynkecremer gør ikke huden yngre end en helt almindelig fugtighedscreme.

Den citerer Dagens.dk derpå hvor konklusionen bliver til “Anti-rynkecremer er spild af penge”. Og Cien bliver igen udråbt som testvinder.

Er det bare mig, der har svært ved at følge med her?

Hvad pokker de journalister foretager sig, vil jeg ikke forsøge at redegøre for, så lad os nu bare tage udgangspunkt i den oprindelige test fra TÆNK.

TÆNK har testet 12 forskellige cremer. Når TÆNK skal lave den slags tests her, er de typisk underlagt et internationalt samarbejde om laboratorie og kan ikke selv vælge, hvilke cremer de vil teste. Det vil jeg lade komme dem til gode her.

Når jeg kigger ned over listen af testede cremer:

Cien Anti-wrinkle Day cream Q10
L’Oreal Revitalift pro-rétinol A + elasti-flex
Vichy Aqualia thermal Light
Clarins Extra firming Day
Lancôme Rénergie multi-lift
Vichy Liftactiv
Clinique Youth surge anti-rides hydratant
Nivea Pure & natural Moisturizing Day Ceam
Weleda Pomegranate Firming Day Cream
Eucerin Anti-age Hyaluron-filler
Nivea Q10 Plus Anti-wrinkle Moisturizer day
Yves Rocher Sérum végétal wrinkles radiance
Garnier UltraLift day
Olay Anti-wrinkle

Lad mig bare sige, at det nok ikke lige var dem, jeg ville have udvalgt, hvis jeg skulle have testet om den billige creme fra Cien kan måle sig med de dyreste og de mest effektive antiagecremer derude.

Denne historie fik mig til at tænke tilbage på min tid på universitet. Når man skal udvælge sine cases til en test, så skal man ikke gøre det med en skovl. Så skal man gøre det ud fra, hvad man gerne vil kunne konkludere på. Og hvis man har en hypotese om at de billige fugtighedscremer er lige så gode som de bedste og dyreste antiage cremer, ja så skal man også teste de billige fugtighedscremer op mod de allerbedste rynkecremer. Og det har man afgjort ikke gjort her.

Min egen konklusion, når jeg læser denne test er, at Eucerin Hyaluron Filler (som ER TÆNKS egen testvinder) er den bedste creme i et ellers temmelig middelmådigt felt.

Men tilbage til Cien. DR’s og Dagens.dk’s testvinder.

Cien Anti-Wrinkle Q10 Day Cream forhandles som de øvrige Cien produkter i Lidl. Det er en antiagecreme på krukke – et klassisk supermarked produkt. Og et produkt som jeg har det meget ambivalent i.

Først og fremmest indeholder den nogle rigtig gode ingredienser:

Q10 – Flere studier viser at Q10 har en positiv effekt på rynker. Samtidig er det en god antioxidant og stimulerer collagenproduktionen.
Hyaluronsyre – Binder væske i huden, får den til at se fyldigere og friskere ud
Sheasmør – dejlig og en god antioxidant
Panthenol – god beroligende ingrediens
Og et par andre planteekstrakter og andet godt.

Der er altså nogle rigtig fine ting i Ciens antiagecreme, der også har en blød og behagelig konsistens. Men jeg har ikke tænkt mig at bruge den alligevel.

Først og fremmest er den på krukke.

Dernæst er der en solfaktor 4 i. Det er alt alt for lidt til at bruge om dagen, men samtidig må jeg fraråde at bruge en creme med solfiltre på om natten, hvor de er helt unødvendige, og man blot risikerer unødig irritation og allergirisiko. Solfaktor skal være forbeholdt når man rent faktisk har brug for det. Det gør altså at der ikke er noget tidspunkt på døgnet, hvor Cien Anti-Wrinkle Day Cream er passende.

Samtidig er der ret mange og gode solfiltre i, såvidt jeg kan bedømme på ingredienslisten. Jeg tvivler faktisk på at den SPF 4 passer?

TÆNKs egentlige testvinder – produkterne fra Eucerins Hyaluronfillerserie – de er derimod fast indhold i mit skab på badeværelset. Jeg forstår stadig ikke helt, hvor den blev af i nyhedsdækningen?

Her kan du købe det
Cien Anti-Wrinkle Day Cream koster 30 kroner i Lidl

PS. Jeg havde fødselsdag i søndag. Jeg ønsker mig stadig et laboratorium, hvis nogen har et i overskud? Så vil jeg teste Cien Anti-Wrinkle Q10 Day Cream op mod BioEffect, Estée Lauder, Elizabeth Arden Prevage, Olay Regenerist, Clinique Laser Focus, Vichy Dermsource og vores egen da også.

PPS. Cien laver til gengæld en god neglelakfjerner i en formidabel emballage, som jeg indtil nu har bestilt hjem i dyre domme fra USA i form af Zoya, hvis emballage minder om.  Den hedder Nail Polish Remover Acetone Free, og kommer i sådan en pumpe, man bare skal trykke ovenpå. Skal nok skrive om den snart.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
27 kommentarer
susanne dahl

Jeg er en af dem, der tror på, at jo dyrere jo bedre. Og så alligevel ikke. For har jeg ikke stadigvæk rynker på trods af årelange investeringer i dyre cremer – jo, det har jeg! Jeg har en veninde på min egen alder, som er fuldstændig kold overfor diverse reklamer og alt hvad de lover. Hun bruger faktisk Cien fra Lidl, og jeg lyver ikke når jeg siger, at hun har en fin hud uden rynker.Jeg har brugt bl.a. Clinique, Beaute pacifique m.m.og har stadig flere rynker end svarende til min alder, så nu prøver jeg Cien.Anti-age er en jungle at finde rundt i, og når alt kommer til alt, er det nok småting en creme kan gøre, hvis man har levet tilstrækkeligt længe, taget sol, røget nogle cigaretter mv.Hvad den smukke 20-årige pige i Matas jo heller ikke undlader at fortælle en!For som hun siger” Der er jo grænser for, hvilke mirakler en creme kan gøre”. Ja, nemlig. Mon ikke Cien fra lavprisvarehuset kan gøre det lige så godt som “La Mere”, på tilbud i Magasin til 10.500,- godt nok en stor krukke!

susanne dahl

ja, det er så mig igen. Læser Henriks indlæg, hvor han nævner “gode produkter” i forhold til Tænks test.Jeg har haft mulighed for at teste Estee Lauder serum i et halvt år.Der var altså ingen forskel før-efter, ikke det fjerneste! Det er muligt, at et mikroskop ville kunne se en bedring af huden, men det kan jeg jo ikke bruge til så meget.På den anden side, vil man jo altid kunne forsvare sig med, at hvis du ikke havde brugt produktet, ville det hele have set meget værre ud. Verden vil bedrages, er det ikke det, man siger!!

Mie-Pil Marie Simmelsgaard-Madsen

Jeg er så en af dem som bruger cremen fra Lidl og jeg hat prøvet mange andre cremer både meget dyre og knap så dyre og jeg må bare erkende at Lidl cremen gør det lige så godt forbrug som de dyre cremer gør, så jeg køber den gladeligt igen og igen. Og et plus den dufter dejligt og ikke som den omgang vådt toiletpapirs stinkende cremer Matas er begyndt at producere 🙄

Helene Randløv

Hej Mie-Pil
Den er glimrende, når man ikke har brug for alverden. Er det de uparfumerede varianter, du taler om? Ellers lugter vores toiletpapir nok forskelligt 😀
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *