Top 3: Moderne og effektiv anti-age

01.11.13
Antiage sera fra Elizabeth Arden, Estée Lauder og Clinique

Antiage sera fra Elizabeth Arden, Estée Lauder og Clinique

Hvor det for relativt få år siden var absolut fornuftigt at have en skeptisk holdning til produkter, der lovede at mindske rynker, og som kaldte sig selv antiage, så har moderne videnskab og den intensive forskning, der foregår på området, bragt os syvmileskridt længere frem.

Der er stadig masser af produkter, der lover en masse, de ikke kan holde, men der er mindst lige så mange antiageprodukter og rynkecremer, der rent faktisk virker. De fjerner ikke dybe rynker, men de kan gøre rynker mindre og få huden til at se yngre ud. Moderne ingredienser såsom retinol, peptider og mange andre har rigelig dokumentation bag sig, der viser, at de kan hjælpe ældet hud og gamle hudceller med at opføre sig som unge og normale hudceller igen.

Efter min mening er det de store kosmetikkoncerner, der har føretrøjen på, når det kommer til at skabe resultater. Fælles for disse tre produkter, jeg har udvalgt, er:

Behagelige konsistenser

Rigelige mængder af effektive ingredienser med masser af dokumentation bag sig

Lufttæt og lystæt indpakning der sikrer serum mod at blive nedbrudt af lys og luft udefra

Elizabeth Arden Prevage anti-Aging + intensive repair daily serum
Elizabeth Arden har på det nærmeste taget alt fra kemiskabet og smækket i denne: A-vitamin, peptider, planteekstrakter, lecithin, hyaluronsyre og bunkevis af andre spændende ingredienser, som jeg slet ikke kan nå at forklare her.

Stjerneingrediensen i Prevage ifølge Elizabeth Arden selv er antioxidanten idebenone. Idebenone er helt afgjort en effektiv antioxidant – ingen tvivl om det. Men er den mere effektiv end alle andre?

Paula Begoun laver en interessant analyse af idebenone. Elizabeth Arden har selv dokumenteret (og publiceret), at idebenone er mere effektiv end vitamin C og E, alpha lipoic acid, coenzyme Q10 og kinetin. Samtidig har forskere bag SkinCeuticals-serien (der indeholder en kombination af e-vitamin, c-vitamin og ferulic acid) fundet ud af at – sjovt nok – e-vitamin, c-vitamin og ferulic acid til sammen er en mere effektiv antioxidant end idebenonde.

Hvis antioxidant er så stærkest? Det kan vi i bund og grund være lige glade med – pointen er i sidste ende, at Prevage virker. Ikke mindst på grund af de mange, mange andre fabelagtige ingredienser, der også er i.

Prevage serummet er parfumeret og er farvet orange. Det har en meget behagelig konsistens, som min hud er fan af.

Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II
Jeg har aldrig prøvet den første version af Advanced Night Repair serummet, men et kig på ingredienserne afslører, at de ikke er så forskellige endda. Så hvis du kunne lide version I kan du også lide version II.

Det kan jeg i hvert fald.

Estée Lauder koncernen og især moderbrandet har længe været førende indenfor ikke bare produktionen af nye antiageprodukter, men også udviklingen af helt nye ingredienser. De har jo også store nok muskler til at kunne gøre det.

Problemet med alle disse egne ingredienser er, at vi meget sjældent har noget publiceret eller uafhængig dokumentation at støtte os op af. Kun Estée Lauders eget ord.

Hovedingrediensen i Synchronized Recovery Complex II er  bifida ferment lysate, som også er kendt fra især Lancômes Genifique produkter (under L’Oreal moderskibet).

Men hvor Lancôme Genifique stort set kun indeholder bifida ferment lysate tilsat alkohol, så er Estée Lauders version i en alkohol-fri og parfume-fri serum tilsat en bunke andre gode ingredienser.

Synchronized Recovery Complex II kommer med en påstand om at kunne regulere cellernes indre ur om natten. Det kræver en bedre kemiker end mig at kunne tage den påstand op til diskussion.

Estée Lauder Advanced Night Repair serummet er uden parfume og farvestoffer.

Clinique Repairwear Laser Focus
Clinique Repairwear Laser Focus er en gammel dåsedarling. Vi har brugt og elsket den længe. Nu har Clinique så lanceret den i en ny form.

Konsistens og duft føles som den gamle, og selvom der er tilsat et par nye ingredienser, så virker det stadig meget som et gode gamle Repairwear Laser Focus – bare i en opgraderet version.

Og tak for det, for det har altid været et virkelig godt, parfumefrit og forholdsmæssigt budgetvenligt bud på et effektivt antiage-produkt.

Hvad skal jeg vælge?
Hvilken serum er så bedst, og hvilken skal jeg vælge, vil I spørge mig? Og det spørgsmål kan jeg ikke svare på for jer. De er alle gode, og de virker alle – og til alle hudtyper på grund af de lette konsistenser, som tør hud blot kan lægge en fed creme ovenpå.

Pris og duft vil være afgørende for mange af jer – prøv jer frem.

Her kan du købe det
Elizabeth Arden Prevage anti-aging intensive repair serum koster 1550 for 30 ml hos for eksempel Magasin.dk. Det er bestemt meget dyrt, men i modsætning til mange andre produkter i samme luksus-prisklasse, så virker dette.

Du kan nogle gange (også i dette tilfælde) finde Elizabeth Ardens produkter billigere på engelske Beauty Expert.

Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II koster 545 kroner for 30 ml og 775 kroner for 50 ml. Du kan købe den i blandt andet Matas, stormagasiner og på Magasin.dk.

Clinique Laser Focus koster 475 kroner for 30 ml. og 655 kroner for 50 ml. og kan også købes i Matas, stormagasiner og påMin tekst. Du kan også købe den på Cliniques egen hjemmeside.

 

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
18 kommentarer
Camilla A.

Tak for et godt indlæg, det er noget man kan bruge til noget!:-)

Mia

Tak for en masse gode indlæg 🙂
Kan man som ung (25år) bruge nogle af disse produkter for at forenygge at rublerne ikke bliver så tydelige?

Henrik boysen

Det kan du helt bestemt, gode produkter er aldrig for tidligt at starte med. Bare husk at hvis du vil have det fulde udbytte af de lækre ingredienser og forbygge bedst muligt, mod rynker og andre sjove ting, så skal du bruge solcreme hverdag året rundt, med min spf 15 samt UVA og UVB beskyttelse.
God dag M.V.H. The angry beauty nerd 🙂

Katja Moikjær

Hej Mia
Mnjah det kan du måske godt, men du kan nok godt finde bedre ting at bruge dine penge på?
https://pudderdaaserne.dk/2011/02/22/hvornar-skal-jeg-starte-med-at-bruge-rynkecreme/
Kh. Katja

Christina Frederiksen

Hej Katja
Jeg vil høre hvad du mener om disse 3 i forhold til Bioeffect, som du også har skrevet godt om.
I forhold til anti-age er de så lige gode, eller vil du anbefale disse frem for Bioeffect?
De gør nok arbejdet forskelligt, da de, som jeg har forstået det, bygger på forskellige ingredienser, men de har vel samme formål. Eller har jeg misforstået noget.
Det er en jungle at finde rundt i alle de anti-age produkter, der er på markedet 🙂
Mange hilsner fra Christina

Katja Moikjær

Kære Christina
Jeg synes, det er så svært at sige om et produkt er bedre end et andet. Det afhænger lige så meget af det rette match mellem hud og produkt. Det er alle sammen absolut gode produkter.
Kh. Katja

Debbie

Tak for en god blog og god inspiration 🙂
Jeg tænkte på, om I kunne lave et indlæg om forebyggelse af rynker og hvad man skal gøre? 🙂 Jeg er selv 25 og vil gerne bruge nogle produkter som kan forebygge mod rynker, men synes alle produkter hjælper på allerede eksisterende rynker (hvilket jeg ikke har så mange af endnu) .. Håber I vil hjælpe 🙂

Chris

Den analyse af Paula Begoun, som I linker til, kommer jo til en helt anden konklusion end I selv?
Det havde været spændende, hvis I havde sammenlignet produkterne med de meget billigere antiage produkter fra Paula’s Choice og Olay, som I tidligere har rost.
Man kan i hvert fald sagtens få billigere antioxidant produkter.

Katja Moikjær

Hej Chris
Hvor ser du, at hun kommer til en anden konklusion? Ja – der findes andre gode produkter derude – det gør der heldigvis altid, lige gyldig hvad man skriver.
At sammenligne billige og dyre antiageprodukter er en anden artikel. Den vil jeg også gerne skrive en dag
Kh. Katja

Chris

Hej igen,
Hun ender med at konkludere, at den ikke er pengene værd, men nej den er da ikke direkte dårlig.
Glæder mig til sammenligningen af dyre og billige produkter. Det er sådan nogle kritiske anmeldelser, man savner i modebladene 🙂

Katja Moikjær

Jeg skal gøre mit bedste for at få den lavet 🙂
Forskellen på Paula og os er blandt andet, at vi prøver produkterne selv. Hun læser “kun” ingredienserne. Så kommer man nogle gange til lidt forskellige konklusioner. 🙂

Maiken

Hej lækre Pudderdåser!
Jeg har brugt den “gamle” fra Clinique i et godt stykke tid, og er pænt meget tilfreds! Og jeg vil købe den nye, når man gamle er tom. Den virker OG så er den i en noget anden prisklasse (selv om den heller ikke er billig)!
Forresten syns jeg det er lidt pudsigt, at jeg(snart 40 SUK) som storryger ikke har andet end et par “furer” i panden – når nu de råber op om, at man nærmest får en hud som en 90 årig, hvis man ryger!
Forstå mig ret – jeg vil ikke anbefale nogen at ryge – overhovedet – men jeg kan ikke lade være med at smile lidt 🙂

Katja Moikjær

Det lyder som om du passer godt på din hud på andre måder så :kr

Sigrid

Hej .
Jeg er interessede i at hører om du ved om de serummer du nævner. Om de kan bruges på sådan tynd, uretmæssighed hud ikke lige og sådan en masse ar og hvilken du tror vil være bedst til mit fokus?
Så mit ønske er med produktet. “Tykkere” mere robust hud og gøre huden sådan lige “almindelig” hud igen og mindske en masse overfladiske ar.
Tak på forhånd. Sigrid

Katja Moikjær

Hej Sigrid
Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener? Men de burde have en positiv effekt på hudens udseende generelt.
Kh. Katja

En forvirret læser

Hej skønne dåser! Tak for en super skøn blog! Jeg følger jer hver dag, og jeres indlæg har hjulpet mig utrolig meget!! Jeg er nu på udkig efter en serum fra Estee Lauder. Men er i tvivl om jeg skal vælge ”perfectionist (CP+)”, ”Advanced night repair” eller ”Idealist”. Jeg vil meget gerne bruge enten en AHA eller BHA peeling sammen med (inden under?) men kan ikke finde ud af om dem fra Estee Lauder også er en slags kemisk peeling? Hvilken skal jeg vælge?

Katja Moikjær

Det kan jeg godt forstå du er… De er sgu pissegode allesammen. Estée Lauder laver nogle fremragende serum. Virkelig. Du kan sagtens kombinere med AHA eller BHA, det vil fungerer super.
Fortæl mig mere om din hud? Så kan jeg måske bedre svare

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *