Hvorfor dåser hader krukker

17.05.11
Estée Lauder Time Zone Night

Estée Lauder Time Zone NightCremer i krukker ser muligvis luksuriøse og lækre ud på toiletbordet. Men med mindre din creme ikke indeholder meget andet end de standard ingredienser, du finder i enhver fedtcreme fra apoteket, så går dine dyre anti-age ingredienser op i luften, hver gang du åbner din krukke. Og så er der ikke mindst spørgsmålet om hygiejne.

De gode og effektive ingredienser forsvinder
Rigtig mange af de dyre og effektive anti-age ingredienser, som vi betaler i dyre domme for, er yderst ustabile og skal beskyttes mod lys og luft, før de kommer på huden for at forblive effektive. Antioxidanter er et rigtig godt eksempel på det.

En antioxidant er et molekyle, der modvirker de skadelige effekter, som ilt har på huden. Det gør de ved at reagere med de frie radikaler, når de kommer i kontakt med dem. Gæt selv, hvad der så sker med alle de fine antioxidanter i cremen i krukken, når du åbner låget. De går i kontakt med luften og puf! Nogenlunde det samme gør sig gældende med retinol, peptider, c-vitamin osv., som alt sammen er højest ustabile ingredienser, som skal holdes skjult for lys og luft, før de skal bruges. Efter ret kort tid står du tilbage med en creme som sandsynligvis har mistet en ret stor del af sin effektivitet.

Fedtede fingre nede i krukken
Især efter at parabener ikke længere er moderne, er jeg blevet mere bekymret ved krukker. For det er ikke særlig hygiejnisk at stikke sin finger ned i krukken med creme hver gang. En pumpe eller tube er en langt mere hygiejnisk måde at få cremen ud på, og konserveringsmidler må være et absolut must, hvis du bruger creme i krukke. Ellers risikerer du en bakteriebombe.

Hvorfor er krukker så stadig at finde over alt på hylderne? Fabrikanterne ved jo også godt, at deres dyre antioxidanter går fløjten. Svaret er simpelthen, at det er det, forbrugerne vil have. Det sælger bedre ifølge de folk i branchen, jeg har spurgt. Krukker signalerer luksus og appellerer af en eller anden grund til flere mennesker, så en creme i krukke sælger bedre end en i pumpe eller tube.

Jeg kunne ikke drømme om at købe en creme med denne type ingredienser i krukke og har hermed videregivet forklaringen om, hvorfor vi konsekvent beklager os i anmeldelser, når cremerne kommer i krukke.

Køber du creme i krukke eller tube?

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
19 kommentarer
rijaH

Forsøger altid at købe i en tube.. Har det på samme måde som jer. No thx krukker! 😀

Sofie

Jeg har haft meget besvær med at finde en fugtighedscreme der passer til min hud, men nu har jeg fundet en der er amazing og ovenkøbet i tube, til næsten ingen penge, og ingridienserne er stor set det samme som de dyrere jeg har brugt.

Pudderdåse Katja

Fantastisk! Hvad er det for en?

Sofie

Det er en olie fri en fra neutrogena 🙂

Sara

Hej Sofie,
Må jeg spørge om hvor du har købt den fra?
Jeg har nemlig selv læst om at neutrogena skulle være rigtig godt, men aner ikke hvor man kan få det henne 🙁
Kærlig hilsen
Sara

Sofie

Jeg har købt den i føtex : )

Lullumut

Uha, nej da. Jeg står og skal investere i en ny dagcreme, og jeg kan da klart se, at den IKKE skal være krukket 😉

Pudderdåse Katja

😀

Line B.

Åh, jeg giver jer så evigt ret!
Desværre sidder jeg selv i ret så frustrerende dilemma: jeg er stor fan af den kære Ole Henriksen, og foretrækker klart hans produkter – dog er samtlige af hans cremer i krukker! Til prisen er det simpelthen ikke dét værd, når så meget går til spilde ..alligevel fortsætter jeg med at bruge hans produkter, for jeg er SÅ lost i denne alt for store og forvirrende skønhedsverden!
Jeg ved at Katja før har skrevet noget om, at hun har en hudtype lignende min (sensitiv, med en tendens til rødme og ekstrem tørhed – om vinteren, i hvert fald) men efter at have været fast læser i et stykke tid, synes jeg efterhånden at i har fået testet så mange gode produkter (props!), at jeg igen er så, så forvirret..
..Jeg tænker lidt, om i søde pudderdåser eventuelt skulle ligge inde med et tip om en god creme til sådan en som mig? 🙂
Mvh, Line (der desuden er mindst lige så stor fan af pudderdåserne som af Ole H.!)

Pudderdåse Katja

Hej Line
Jeg tror måske din hud ligner Helenes mere? Hun bruger Aderma, vi må lige have hende til at sige præcis hvilken.
Altså jeg skal gerne indrømme at jeg IKKE er fan af Ole Henriksens produkter. De er i krukker, tissedyre, ekstremt parfumerede og en del produkter indeholder ret mange planteekstrakter, der kan irritere huden.
Jeg bruger selv denne creme: http://www.paulaschoice-eu.com/skin-recovery-moisturizer-with-antioxidants.html fra en serie, jeg er stor fan af, men som jeg endnu ikke har præsenteret jer for. Kender du det, at når man skal præsentere sit hjertebarn, så er man lidt forsigtig med det? Men jeg skal nok skrive mere om det. Fantastisk, relativt billig og meget mild creme, der er god til sensitiv hud.
På den anden side går jeg også meget ind for sætningen “If it works, don’t fix it”. Og hvis du i Ole Henriksens produkter har fundet noget, der virkelig fungerer for din hud, så hold da endelig fast i det!
Kh. Katja

Pudderdåse Helene

Kære Line
Den er ikke fuld af interessante ting, men min hud slapper af. Det er den creme, jeg vender tilbage til hver eneste gang, min hud flipper ud. I øvrigt er den altid i huset, fordi mine drenge også bruger den.
Cremen er (stor truttende fanfare): A-Derma Exomega (den fås i tre konsistenser Balm, Creme og Lotion, jeg bruger alle tre afhængigt af årstid osv.).
Mvh. Helene

Sabrina Matzen

Jeg bruger creme i pumpe, fordi min yndlingscreme tilfældigvis er i den form, men skulle jeg vælge ville det også blive den. Jeg synes også krukker er upraktiske når man har lange negle, jeg har jo ikke brug for ansigtscreme under neglene.
En ulempe ved tuber/pumper kunne være at man ikke altid kan få det hele ud, men min ansigtscreme er helt fantastisk til at få alt produktet ud. Jeg sker en af dem op, og der var ikke engang til en enkelt indsmøring – det er dælme godt klaret!

Pudderdåse Katja

Ja det er godt nok imponerende! Interessant eksperiment, så behøver man jo ikke engang at gøre det.

Anna B

Anbefaler Beautypedia.com til dem, der gerne vil slå ingredienser op eller læse om de mærker de er interesseret i 🙂 Nu vi taler om Paula…
Er ansporet af pudderdåserne begyndt at tjekke ingredienser og bla. slå dem op på beautypedia. Og der røg en krukke eller to i skraldespanden efter jeg fandt ud af at de var fulde af alkohol og irriterende ekstrakter (før tænkte jeg: Det er nok bare sundt når huden bliver lidt rød. Hvor skør kan man være?)
Og Paula er heller ikke vild med krukker. Nej, så er dåser bedre:-)

Pudderdåse Katja

Jeg er HELT enig Anna. Beautypedia og Paulas bøger er nogle af mine bedste kilder. Varm anbefaling herfra også.

pernille henriksen

Jeg har det fuldstændig på samme måde med krukker … og vil ikke købe creme vis den ikke fåes på tube. Jeg havde ikke tænkt på problematikken med de virksomme stoffer, men blot tænkt på alle de bakterier der uvilkårligt vil havne på overfladen af sådan en creme, og som man derefter smører rundt på den rengjorte hud.
Hvis vi er nok der efterspørger tuber, så MÅ fabrikanterne da lytte til os!

majken

Jeg bruger det økologiske mærke Melissa (gad vide om det indeholder de irritationsfremkaldende olier og ekstrakter som påpeger ved økologiske produkter?), som passer godt til min hud.
Jeg bruger hele serien, men overvejede en overgang at skifte produkter, da de kom i krukker. Men men men NU har de skiftet alle produkterne over i tuber – fantastisk!
Melissa er et billigt og godt produkt, der nu kommer på tube. Skønt!

Pudderdåse Katja

Dejligt 🙂 Og jeg kender dem ikke, så jeg vil nødig udtale mig, før jeg har set nærmere på dem 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Majken!
Melissa indeholder desværre en hel del allergifremkaldende ingredienser generelt (jeg har ikke været igennem samtlige produkter). De indeholder dog også masser af gode ingredienser, så hvis du tåler det fint, så fortsæt du med at bruge den serie 🙂
Mvh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *