Vanity X og Bioeffect: Epidermal Growth Factor – anti-age der VIRKER

06.09.11

En nobelpris, et patent og en liste over videnskabelige publikationer, så langt øjet rækker. Det er ikke småting, der ligger bag Vanity X og Bioeffects produkter. For slet ikke at tale om æren at have givet Katja den pæneste hud, jeg har haft i mange år, og have mindsket min 49-årige tidligere storrygende kollegas rynker synligt (motorvejene som hun kalder dem, men mere om det senere).

Det er ikke normalt, at jeg anmelder to produkter under et, og jeg kan love jer for, at sådan to ærkekonkurrenter bliver grønne i hovederne over den slags, men det er meningsløst at gøre andet, for produkterne er så ens, at man skal have en lup frem for at finde forskellene. Og de forskelle, der er, er i bund og grund lige gyldige, når det kommer til stykket.

Nobelprisen der blev til et anti-age produkt
Begge produkter baserer sig på det stof, der hedder Epidermal Growth Factor. Det er et stof, der blev opdaget af Stanley Cohen fra Vanderbilt University og skaffede ham en Nobelpris. I 1989 blev det patenteret til kosmetisk brug.

Hvad er det så, det kan? Det kan stimulere deling af celler og dermed stimulere dannelsen af nye sunde hudceller. Det kan have mange effekter på huden, men blandt andet anti-age effekt. Det er et rimelig effektivt middel i kampen mod rynker.

Derudover har jeg selv oplevet det generelt gøre min hudtone og generelle fremtoning af huden markant bedre. Små pletter, ujævnheder og misfarvning er væk, og mine pigmentpletter er også blevet mindre. Det er uden sammenligning det produkter, jeg har prøvet, som har gjort størst forskel for min hud.

Udover Epidermal Growth Factor har begge produkter brugt fuldstændig samme formel som også inkluderer hyaluronsyre, som også gennemfugter huden og gør den pænere at se på.

Så mine bittesmå linjer omkring øjnene er blevet mindre. Jeg kan mærke mine øjenlåg har ændret sig, det føles ret tydeligt, når jeg lægger makeup. Det føles anderledes. Men jeg er et dårligt emne at teste rynkecreme på, for jeg har i bund og grund ikke ret mange. Så derfor har jeg givet en flaske til min kollega på mit kontorfællesskab Eva Nitschke, som har haft nogle år mere end jeg til at indsamle rynker og selv har hjulpet til ved en god portion nikotin.

Eva og motorvejene
“Allerede da jeg stod med den lille flaske med pipette i hånden, havde jeg en følelse af at mine rynker om end ikke forsvandt, men ville blive mindre synlige. Produktet virker seriøst – og det viste sig efter ganske kort tid, at det er seriøst. For det virker.

Jeg har stadig rynker – ingen tvivl om det, men i den måned jeg brugte produktet skete der en forandring. Efter en uge kunne jeg se, at de to dybe motorveje, der løber fra næsen og ned til mundvigen var meget mindre markante. Og et par dybe rynker, der løber på tværs af panden, var pludselig knapt så dominerende længere.

Produktet er nemt at bruge. Et par dråber på en finger, og så smurte jeg det ud i panden, under øjnene og fra næsen og ned til munden. Man kan mærke, at det strammer en smule op med det samme. Desuden synes jeg, at gløden i min hud blev varmere og pænere.
Jeg brugte det i 4 uger – og fik i den forgangne periode flere kommentarer: ”Hvor ser du godt ud!” – end ellers.

Nu har jeg ikke brugt det et par uger – og er igen røget tilbage til det sørgelige udgangspunkt. Der er ingen tvivl om at det virker.”

Startede i USA
Epidermal Growth Factor er noget af det mest effektive, jeg har prøvet, og det kan undre, at det ikke er blevet mere udbredt. Det blev først kendt i USA med mærket Revive, som aldrig kom til Danmark, og det er først nu med Bioeffect og Vanity X, at vi får det til Danmark.

En del af forklaringen skal nok findes i prisen (udover en længere teknisk forklaring om at man nu har fundet en anden måde at udvinde stoffet på). Det er noget dyrt stads. Prisen for begge produkter er stort set identisk på 1178 dkr for Vanity X og 749 kroner for Bioeffect. For det får du en lille flaske med 15 ml, som man kigger vantro på første gang, man ser den, og tænker “de må jo være gale”. Men du skal kun bruge to dråber til ansigtet, så den holder faktisk længe.

Vanity X indeholder C-vitamin og E-vitamin. Derudover er de fuldstændig ens på ingredienslisten. Ingredienserne står sågar med en ubetydelig forskel i samme rækkefølge. Men C-vitaminen og E-vitaminen taler selvfølgelig til Vanity X’ fordel. Prisen taler til gengæld til Bioeffects fordel med noget mindre, nemlig 749 kroner mod Vanity X 1178 kroner. Og Bioeffect giver Bioeffect dig mulighed for at købe en lille størrelse med 5 ml. for 375 kroner, så man kan prøve det, inden man går hele vejen med den store flaske.

Er der bivirkninger? Jeg oplevede faktisk et par små bumser i starten, og det er relativt normalt. Det går over efter 1-2 uger. Der har også været en del diskussion om, hvad der sker, når man stimulerer dannelsen af nye celler på denne måde. Kan det øge risikoen for cancer, som man jo uundgåeligt kommer til at tænke på, når man taler om øget celledeling. Og nej, det er undersøgt, og der er ingen undersøgelser, der har vist, at det øger risikoen for nogen form for cancer at bruge det på huden.

Og begge er for øvrigt uden parfume eller konserveringsmidler.

Her kan du købe det
Vanity X kan du købe flere steder, blandt andet på Vanity X egen webshop. Bioeffect er for eksempel til salg på Completeme.dk. Du kan også få oplyst nærmeste forhandler på 26823011.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
51 kommentarer
Anna

Uhhh fristende 😉 er der ikke før og efter billeder og må
Man bruge det under øjet på den tynde hud..
Tak endnu engang for en fantastisk side 😉

Pudderdåse Katja

Hej Anna. Tak for den pæne ord. Nej desværre ingen før og efter billeder. Du må bruge den omkring øjnene også på den helt tynde hud. Ingen problemer der. Kh. Katja

Louise

Så er Bioeffect bestilt. Glæder mig til at prøve den på mine smilerynker og den onde linie mellem øjenbrynene 😉

Pudderdåse Katja

Fantastisk. Husk nu at bruge den i hele ansigtet selvfølgelig. Det handler om generel forbedring af hudens udseende også jo 🙂

Louise

Jeg vil BADE i det 😀
Ej, så holder de 15 mm nok ikke længe, men skal nok huske hele ansigt OG hals 😉

Pudderdåse Katja

Godt 😀

Louise

Så er Bioeffect modtaget og de første dråber smurt på (kunne ikke vente til i aften).
Man kan godt mærke, at “det gør et-eller-andet”….prikker lidt i huden, men ikke ubehageligt eller noget.
Vides det, om man også må benytte det om morgenen eller ødelægger man effekten når man efterfølgende påfører dagcreme og make-up?
For der er jo ingen grund til at spilde de kostbare dråber 🙂

Pudderdåse Katja

Du kan sagtens bruge den om morgenen 🙂

Stine

I skrev forleden om de nye L’oreal læbestifter, og jeg vil bare høre, om I selv har set dem i butikkerne? Nu har jeg nemlig været i 2 Matas’er på Nørrebro og Magasin, og de er no where endnu? 🙂

Pudderdåse Katja

Nej, jeg har ikke. Men de skulle være lige på trapperne 🙂
Er ked af du er gået forgæves men giv det et par uger endnu.

Nana

Hej Katja,
hvor det en genial artikel du har skrevet, tak for det 😉
jeg bestilte straks en Vanity X det skal sgu prøves efter den beskrivelse, jeg vender tilbage om en uges tid med mit resultat!

Pudderdåse Katja

Godt at høre, du kan bruge det. Håber det virker for dig 🙂 Lad mig høre, hvordan det går.
Kh. Katja

Olli

det lyder som et helt lille mirakel 🙂 jeg er 19 år, er det for tidligt at bruge sådan et creme? Eller er den for skrap til en forholdsvis ung hud? Eller kan den tværtimod virke forebyggende på kommende rynker?
Kh.

Pudderdåse Katja

Ja! Der er ikke nogen grund til at kaste sig ud i så dyre produkter med mindre du har nogle helt specifikke problemer
Nyd du din unge hud lidt tid endnu. 🙂

Christina

det lyder godt nok spændende med det EGF serum…Jeg har ført et buzz om de VanityX dråber. Hvis det virkelig har den effekt så er det jo første gang, for jeg har prøvet det meste og der er aldrig nogen effekt. Jeg glæder mig til at prøve det og se hvilke forandringer det skaber.
ha en dejlig aften kh. Christina

Pudderdåse Helene

Hej Christina
Husk endelig at fortælle hvordan det går, hvis du prøver det 🙂
Mvh. Helene

Pudderdåse Katja

Tak Christina. Jeg håber du også vil opleve forandringen, hvis du prøver det 🙂

Betina Nilsen

Wow. Jeg fik en prøve af Bioeffect i Magasin i sidste uge og havde næsten smidt den ud. Nu skal den prøves:)

Pudderdåse Katja

Ja da! De 3 ml holder ret længe.
Har de bioeffect i Magasin?

Teresa

Spændende!! Det der Bioeffect skal i hvert fald prøves. Der var en prøve på 3-4 ml med i goodiebag’en i Magasin i torsdags, så der er vist sparet nogle gryn 😉

Teresa

Hvordan har du brugt det? Jeg overvejer at blande et par dråber i min ansigtscreme, for at få det spredt mest muligt. Men det er måske ikke nødvendigt?

Pudderdåse Katja

Hør hvad de andre siger, ikke blande.
Du skal bare bruge et par dråber på huden. Den fordeler sig fint, hovedbestandelene er vand og glycerin og det kan man tørre ud næsten i en evighed 🙂

Pudderdåse Katja

Fedt! Perfekt timing så.

Caroline

Hej Teresa
Det er ikke en god ide at blande Bioeffect med din ansigtscreme. EGF proteinerne vil nedbrydes med det samme. Serummet skal på REN hud. Desto bedre du renser huden desto bedre effekt.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *