Pudderdåserne Azelainsyre 10%

Azelainsyre 10%
08.12.22
Azelainsyre 10%

Azelainsyre 10%Endelig er vores AZELAINSYRE 10% klar på Matas.dk, Nicehair.dk, Salling.dk, og på Dåseshoppen. AZELAINSYRE 10% er en let creme, der er særligt velegnet til dig med uren hud, udbrud af rødme, røde knopper eller bumser blandt andet omkring mund, kæbe og hage.

Gennem det sidste halve år har vi fået hjælp fra et testpanel med førnævnte udfordringer. Henover fire uger har de testet formuleringen og effekten efter henholdsvis 14 og 30 dage. Vi synes, resultaterne taler for sig selv.

Azelainsyre før og efter

Tusind tak til alle jer, der har hjulpet os og har lagt hud til.

Og vi har selvfølgelig testet den på os selv. Vi har ikke så mange bumser at gøre godt med, men Katja har selv de her røde knopper i omkring hagen, som vi har skrevet så meget om.

AZELAINSYRE 10% bidrager til at forebygge nye udbrud. Samtidig reducerer den udseendet af de misfarvninger og ar, der for eksempel opstår efter bumser og akne.

Lindrende og beroligende

AZELAINSYRE 10% er en kraftig antioxidant og har mange gode egenskaber, den virker blandt andet rensende og beskyttende på huden. Derudover har vi tilsat et aktiv, der har en beroligende effekt og virker særligt på udbrud i kæbe- og hageregionen. Det er det samme lindrende aktiv, som du også finder i CREMEN. Det er en fantastisk ingrediens til sensitiv hud med det mest umulige navn 4-t-butylcyclohexanol. Ja, beklager det hedder det… Men det virker (kilde). Vi har tidligere skrevet om denne ingrediens her og her. Den får simpelthen huden til at slappe af.

Sådan bruger du AZELAINSYRE 10%

Når du begynder med nye produkter, skal du altid trappe langsomt op. Har du meget sart hud, er det en god ide at teste produktet på et lille hudområde først. Brug herefter AZELAINSYRE 10% en gang om dagen og gå eventuelt op til to gange om dagen efter et par uger.

Brug gerne AZELAINSYRE 10% ovenpå vores AHA-PEELING eller T-ZONE PEELING. Afslut med anden creme eller serum efter ønske.

Her kan du købe det

Pudderdåserne AZELAINSYRE 10% er netop kommet på Matas.dk, Nicehair.dk, Salling.dk, og på Dåseshoppen. Den koster 249,95 for 50 ml. Den er også på vej ud til vores øvrige forhandlere, og vi forventer, at den er i fysiske butikker i løbet af januar.

Spørgsmål og svar

Må jeg bruge AZELAINSYRE 10% sammen med AHA-PEELING, T-ZONE PEELING eller andre syrepeeling?
Ja – meget gerne. Azelainsyre virker grundlæggende anderledes end for eksempel salicylsyre eller glykolsyre. Den eksfolierende effekt af azelainsyre er meget lille, og du kan med fordel kombinere med en eksfolierende syre.

Hvad er forskellen på AZELAINSYRE 10% og T-ZONE PEELING?
T-ZONE PEELING indeholder salicylsyre, der er primært virker eksfolierende/peelende. Azelainsyre virker ikke eksfolierende i ret høj grad, men virker i stedet rensende på urenheder og har en lindrende effekt på huden.

Må jeg bruge AZELAINSYRE 10% hvis jeg har sart hud eller rosacea?
Ja. Men som altid – trap langsomt op og gå forsigtigt frem.

Må jeg bruge AZELAINSYRE 10% sammen med jeres øvrige produkter?
Ja. Vi har ikke nogle produkter i vores serie, du ikke må kombinere med azelainsyre. Gå som altid forsigtigt frem. Det eneste, du ikke bør kombinere vores Azelainsyre 10% med er andre produkter med azelainsyre/azelaic acid.

Må min teenager bruge AZELAINSYRE 10%?
Ja

Virker AZELAINSYRE 10% på hudorme / blackheads?
Nej, ikke ret meget. Her anbefaler vi i stedet kombinationen af T-Zone Peeling og Niacinamid 10%.

Ingredienser

Aqua
Azelaic acid
Ethylhexyl Stearate
Glycerin
Butyrospermum Parkii Butter
Dimethicone
Pentylene Glycol
Caprylic/Capric Triglyceride
Cetyl Alcohol
Glyceryl Stearate
Niacinamide
Phragmites Communis Extract
Poria Cocos Extract
PEG-75 Stearate
Dimethiconol
Ceteth-20
Steareth-20
Sea Water Extract
Acrylates/Vinyl Isodecanoate Crosspolymer
Xanthan Gum
Ethylhexylglycerin
Phenoxyethanol
Benzoic Acid
Dehydroacetic Acid
Sodium Hydroxide
4-t-Butylcyclohexanol

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
70 kommentarer
Camilla

Tak for svar 😊 det prøver vi 👍🏻

Helene Randløv

Og hvis det ikke bliver bedre, så skriv lige en besked, så vi kan finde ud af, hvad der sker.

Kh. Helene

Helene Randløv

Hej Camilla
Skriv endelig en besked til os på Instagram eller facebook med en opdatering.

Kh. Helene

:)

Hvor lyder den god. Jeg lider af bumser, akne, eksem-ish, bylder på ballerne. Ikke for lækkert, må ikke smøre a-vitamin på, fordi jeg er gravid. Tit hjælper det, hvis fugtighedscreme kommer på, for tror meget af det handler om, at jeg har tørre baller som klør. vil den her være optimal eller vil det være andre fra jeres serie?

Helene Randløv

Hej 🙂

Jo, du må gerne bruge A-Serum, når du er gravid, du må bare ikke spise cremen. Azaleinsyre 10% kan du bruge, men T-Zone Peeling eller AHA-Peeling er også gode bud. Læs eventuelt om keratosis pilaris her på bloggen, og vælg for eksempel HTH eller Carbamidcreme som behandling.
Kh. Helene

Louise

Hej Helene 🙂
Tak for svar.
Jeg er lidt i tvivl om rækkefølgen. Men jeg tåler ikke NSAID præparater – jeg reagerer med voldsomme mavesmerter, som desværre også kommer når jeg bruger lignende produkter som creme (voltaren fx) – desværre også salicylsyre på trods af hvor mildt det er i forhold til. De læger jeg har talt med, ved irriterende lidt om hudplejeprodukter og har ikke kunnet besvare mine spørgsmål (jeg måtte selv opdage sammenhængen mellem BHA/salicylsyre i hudpleje og NSAID præparater).
Men jeg håber, jeg på et tidspunkt kan finde en læge, der kan svare mig, for jeg tror min hud ville være glad for azelainsyre. Men inden det tør jeg nok ikke tage chancen – det er ikke en rar bivirkning.

Helene Randløv

Hej Louise
Det lyder rigtig træls! Det handler nok ikke så meget om viden, men om at det er så sjældent, at de er ligeså meget på bar bund som dig.

Kh. Helene

Camilla R

Jeg har samme problem med at min hud bliver rød og prikkende, startede op igår og kun 1 gang om dagen.
Kun brugt en ansigtsrens, så azelainsyre og så en natcreme ovenover.
Håber det går over når huden er blevet vant til den.

Helene Randløv

Kære Camilla
Hvordan går det nu, vil du skrive en besked til os på Instagram eller facebook, så glider dialogen lidt lettere.

Kh. Helene

Emma

Hej pudderdåserne
Jeg havde glædet mig til at bruge dette produkt. Kort efter jeg har smurt et tyndt lag af produktet på, blev mit ansigt rødt, varmt, svig og prikkede – dette resulterede i at jeg efter noget tid vaskede produktet af pga. ubehag. Forinden produktet blev påført, havde jeg kun vasket ansigtet i vand. Kan det være produktet jeg ikke kan tåle? Plejer normalt ikke at slå ud på produkter.
Kh. Emma

Helene Randløv

Hej Emma
Det kan jeg naturligvis ikke udelukke, skriv en besked til os på Instagram eller facebook, så glider dialogen lidt lettere.

Kh. Helene

Anne

Kære pudderdåserne. Af hjertet TAK for dette produkt – sååååå fantastisk!

Et spørgsmål; Jeg er vild med produktets konsistens om aftenen, men føler, at det fnuldrer lidt under solcreme on dagen. Jeg har tidligere brugt 10% azelainsyre fra The Inkey List, som har en mere gel-agtig konsistens, og vil gerne benytte denne på dage, hvor min hud skal se ekstra pæn ud.

Under FAQ ovenfor skriver I, at det eneste, man ikke må kombinere jeres produkt med, er andre azelainsyre-produkter. Men menes der i samme rutine eller gælder det også, hvis det er to forskellige tidspunkter, fx morgen og aften?

På forhånd tak 🙂

Helene Randløv

Hej Anne
Det er afgjort bedst ikke at blande for meget. Er Azelainsyre 10% det eneste du bruger under din SPF?
Går der lang tid i mellem påførsel? Gnider du meget rundt i det?
Kh. Helene

Sandie

Kære jer.

Jeg har købt jeres azelainsyre, t-zone, niacinamid og cremen for en måneds tid siden. Begyndte med t-zone og har de sidste par uger også brugt azelainsyre, men overvejer at gå tilbage til t-zone alene, da jeg slår en del ud med papler og pustler i ansigt og på bryst.

Hvor længe bør jeg alene bruge t-zone? Og hvilken rens anbefaler i at bruge inden t-zone? Er bange for jeg ikke får renset helt i bund efter make-up og det måske også er med til at forværre.

Kærlig hilsen

Helene Randløv

Kære Sandie
Start med at læse her: https://pudderdaaserne.dk/2022/10/25/tirsdagstip-hold-det-enkelt-eller-basispakken-fra-pudderdaaserne/ især i forhold til rens. Undgå ar få vand i ansigtet også i badet! Skriv endelig en besked til os på Instagram eller Facebook, der flyder dialogen lidt lettere. Der er større sandsynlighed for at det er T-Zone Peeling, der giver dig problemer, da den netop er kendt for at give en opblomstring: https://pudderdaaserne.dk/2015/08/24/kan-salicylsyre-give-mere-uren-hud-starten/
Kh. Helene

Pernille

Kan man bruge jeres Azelainsyre 10% oven på Amazing Body Treat fra Danish skin Care?

Helene Randløv

Hej Pernille
Det er mig bekendt en BHA til kroppen? I så fald ja 🙂

Kh. Helene

Mie

Kan der komme en slags purge i starten når man bruger Azelainsyre 10%? Altså at huden i starten vil af med urenhederne og man derfor får lidt mere akne i starten.

Helene Randløv

Hej Mie
Det kan sikkert ske men er ikke ligeså udbredt som det er med for eksempel T-Zone Peeling/BHA

Kh. Helene

Elena

Min søn lider af acne og er kun 11 år. Han bruger Epiduo hver aften efter aftale med hudlæge. Og så en fugtighedscreme. Ville han kunne profitere af denne eller er det for hårdt ved huden?

Helene Randløv

Hej Elena
Hvordan renser han huden? Undgår han vand i ansigtet under badet? Og hvilken creme bruger han?

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *