Pudderdåserne Azelainsyre 10%

Azelainsyre 10%
08.12.22
Azelainsyre 10%

Azelainsyre 10%Endelig er vores AZELAINSYRE 10% klar på Matas.dk, Nicehair.dk, Salling.dk, og på Dåseshoppen. AZELAINSYRE 10% er en let creme, der er særligt velegnet til dig med uren hud, udbrud af rødme, røde knopper eller bumser blandt andet omkring mund, kæbe og hage.

Gennem det sidste halve år har vi fået hjælp fra et testpanel med førnævnte udfordringer. Henover fire uger har de testet formuleringen og effekten efter henholdsvis 14 og 30 dage. Vi synes, resultaterne taler for sig selv.

Azelainsyre før og efter

Tusind tak til alle jer, der har hjulpet os og har lagt hud til.

Og vi har selvfølgelig testet den på os selv. Vi har ikke så mange bumser at gøre godt med, men Katja har selv de her røde knopper i omkring hagen, som vi har skrevet så meget om.

AZELAINSYRE 10% bidrager til at forebygge nye udbrud. Samtidig reducerer den udseendet af de misfarvninger og ar, der for eksempel opstår efter bumser og akne.

Lindrende og beroligende

AZELAINSYRE 10% er en kraftig antioxidant og har mange gode egenskaber, den virker blandt andet rensende og beskyttende på huden. Derudover har vi tilsat et aktiv, der har en beroligende effekt og virker særligt på udbrud i kæbe- og hageregionen. Det er det samme lindrende aktiv, som du også finder i CREMEN. Det er en fantastisk ingrediens til sensitiv hud med det mest umulige navn 4-t-butylcyclohexanol. Ja, beklager det hedder det… Men det virker (kilde). Vi har tidligere skrevet om denne ingrediens her og her. Den får simpelthen huden til at slappe af.

Sådan bruger du AZELAINSYRE 10%

Når du begynder med nye produkter, skal du altid trappe langsomt op. Har du meget sart hud, er det en god ide at teste produktet på et lille hudområde først. Brug herefter AZELAINSYRE 10% en gang om dagen og gå eventuelt op til to gange om dagen efter et par uger.

Brug gerne AZELAINSYRE 10% ovenpå vores AHA-PEELING eller T-ZONE PEELING. Afslut med anden creme eller serum efter ønske.

Her kan du købe det

Pudderdåserne AZELAINSYRE 10% er netop kommet på Matas.dk, Nicehair.dk, Salling.dk, og på Dåseshoppen. Den koster 249,95 for 50 ml. Den er også på vej ud til vores øvrige forhandlere, og vi forventer, at den er i fysiske butikker i løbet af januar.

Spørgsmål og svar

Må jeg bruge AZELAINSYRE 10% sammen med AHA-PEELING, T-ZONE PEELING eller andre syrepeeling?
Ja – meget gerne. Azelainsyre virker grundlæggende anderledes end for eksempel salicylsyre eller glykolsyre. Den eksfolierende effekt af azelainsyre er meget lille, og du kan med fordel kombinere med en eksfolierende syre.

Hvad er forskellen på AZELAINSYRE 10% og T-ZONE PEELING?
T-ZONE PEELING indeholder salicylsyre, der er primært virker eksfolierende/peelende. Azelainsyre virker ikke eksfolierende i ret høj grad, men virker i stedet rensende på urenheder og har en lindrende effekt på huden.

Må jeg bruge AZELAINSYRE 10% hvis jeg har sart hud eller rosacea?
Ja. Men som altid – trap langsomt op og gå forsigtigt frem.

Må jeg bruge AZELAINSYRE 10% sammen med jeres øvrige produkter?
Ja. Vi har ikke nogle produkter i vores serie, du ikke må kombinere med azelainsyre. Gå som altid forsigtigt frem. Det eneste, du ikke bør kombinere vores Azelainsyre 10% med er andre produkter med azelainsyre/azelaic acid.

Må min teenager bruge AZELAINSYRE 10%?
Ja

Virker AZELAINSYRE 10% på hudorme / blackheads?
Nej, ikke ret meget. Her anbefaler vi i stedet kombinationen af T-Zone Peeling og Niacinamid 10%.

Ingredienser

Aqua
Azelaic acid
Ethylhexyl Stearate
Glycerin
Butyrospermum Parkii Butter
Dimethicone
Pentylene Glycol
Caprylic/Capric Triglyceride
Cetyl Alcohol
Glyceryl Stearate
Niacinamide
Phragmites Communis Extract
Poria Cocos Extract
PEG-75 Stearate
Dimethiconol
Ceteth-20
Steareth-20
Sea Water Extract
Acrylates/Vinyl Isodecanoate Crosspolymer
Xanthan Gum
Ethylhexylglycerin
Phenoxyethanol
Benzoic Acid
Dehydroacetic Acid
Sodium Hydroxide
4-t-Butylcyclohexanol

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
70 kommentarer
Jonas

Hej!

Jeg har brugt The Ordinary’s Azelaic Acid i nogle uger, og den giver helt sikkert en reduktion i min rødme. Jeg hader dog konsistensen af den.

Jeg har netop prøvet jeres, og min hud blev med det samme knald rød og irriteret. Jeg spot testede den på armen først.

Jeg har læst mange steder at det er en forventelig reaktion, som jeg dog ikke fik med The Ordinary’s.

Hvis jeg er allergisk overfor noget i produktet er der naturligvis intet at gøre ved det. Men er der en måde at vide om det er en normal reaktion på Azelainsyre jeg oplevede, eller en allergisk reaktion?

Helene Randløv

Hej Jonas
Smerte, hudkløe, brændende/stikkende fornemmelse er alle ret almindelige reaktioner på azelainsyre (https://pro.medicin.dk/Medicin/Praeparater/3407). Det bør falde til ro rimelig hurtigt.
Kh. Helene

Astrid

Hej! Hvor meget niacinamid er der i jeres Azelainsyre? Jeg har netop købt den og hae også ledt efter en niacinamid med op til 5% men måske skal jeg bare fortsætte med at bruge jeres Azelainsyre, da der måske er nok niacinamid i..

P.s.: Tak for nogle fantastiske produkter! I har givet mig mod på at få opbygget en pæn og sund hud, da jeg har oplevet så gode resultater med jeres AHA og hyaluronsyre. Nu skal jeg lige i mål med PD og pigmentering efter bumser.

Helene Randløv

Kære Astrid
Tak for tålmodigheden! Der er 1% Niacinamid i Azelainsyre 10%. Mange tak for ros.

Kh. Helene

Camilla

Jeg har lige taget en ny omgang Azelainsyre 10% i brug og oplever, at der er mange “krystaller” i (ved ikke om det er krystaller, men det er en form for udfældning). Det har der ikke været ved de forrige bøtter/tuber (hvad end denne emballage type kaldes) og jeg tænker, om det er et af de virksomme stoffer, der er udfældet og derved ikke virker? Hvad tænker i, at det er?

Helene Randløv

Hej Camilla
Der er få fortilfælde, det skulle ikke påvirke indholdet, og det er endnu kun været de første pump. Ellers skriv en mail på daaserne@pudderdaaserne.dk, hvor du vedhæfter et billede af stregkode og det trykte nummer i bunden og dine kontakt informationer:
Fulde Navn
Vejnavn nummer/dør/etage/side/osv.
Postnummer By

Telefonnummer
E-mail adresse
Kh. Helene

Susan

Kære Yndlingsdåser
Min hud er i “flaming” perimenopause – oplever opblussen af både Rosacea og Hidrosadenitis (Sidstnævnte tager lægen sig af). Jeg elsker jeres produkter og har brugt dem gennem mange år. (Normalt T-zone, Niacinamid og Cremen), men vil det gavne mine ildrøde kinder, at udskifte/tilføje nogle produkter, i så fald hvilke?

Kærligst
Hende med de lidt for rosenrøde kinder

Helene Randløv

Hej Susan
Tager lægen sig ikke også af rosacea? Dine kinder kunne måske have gavn af at tilføje Azelainsyre 10%
Hvordan renser du huden?
Kh. Helene

Talent for det meste, der driller mange - Lise Grosmann

[…] Foto: Eksempler på produkter med azelainsyre med Ducray Melascreen som topscorer med 12% plus 3% glykolsyre til at understøtte blegetalentet * Skin Ceuticals lister 3% Azelaic Acid men til gengæld indeholder den også Alpha Arbutin, som er en yderst potent pigmentbekæmper * Paula’s Choice har 10% azelainsyre og det samme gælder Pudderdåserne parfumefri Azelainsyre 10%.  Læs deres egen beskrivelse af produktet HER […]

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *