Pudderdåserne Azelainsyre 10%

Azelainsyre 10%
08.12.22
Azelainsyre 10%

Azelainsyre 10%Endelig er vores AZELAINSYRE 10% klar på Matas.dk, Nicehair.dk, Salling.dk, og på Dåseshoppen. AZELAINSYRE 10% er en let creme, der er særligt velegnet til dig med uren hud, udbrud af rødme, røde knopper eller bumser blandt andet omkring mund, kæbe og hage.

Gennem det sidste halve år har vi fået hjælp fra et testpanel med førnævnte udfordringer. Henover fire uger har de testet formuleringen og effekten efter henholdsvis 14 og 30 dage. Vi synes, resultaterne taler for sig selv.

Azelainsyre før og efter

Tusind tak til alle jer, der har hjulpet os og har lagt hud til.

Og vi har selvfølgelig testet den på os selv. Vi har ikke så mange bumser at gøre godt med, men Katja har selv de her røde knopper i omkring hagen, som vi har skrevet så meget om.

AZELAINSYRE 10% bidrager til at forebygge nye udbrud. Samtidig reducerer den udseendet af de misfarvninger og ar, der for eksempel opstår efter bumser og akne.

Lindrende og beroligende

AZELAINSYRE 10% er en kraftig antioxidant og har mange gode egenskaber, den virker blandt andet rensende og beskyttende på huden. Derudover har vi tilsat et aktiv, der har en beroligende effekt og virker særligt på udbrud i kæbe- og hageregionen. Det er det samme lindrende aktiv, som du også finder i CREMEN. Det er en fantastisk ingrediens til sensitiv hud med det mest umulige navn 4-t-butylcyclohexanol. Ja, beklager det hedder det… Men det virker (kilde). Vi har tidligere skrevet om denne ingrediens her og her. Den får simpelthen huden til at slappe af.

Sådan bruger du AZELAINSYRE 10%

Når du begynder med nye produkter, skal du altid trappe langsomt op. Har du meget sart hud, er det en god ide at teste produktet på et lille hudområde først. Brug herefter AZELAINSYRE 10% en gang om dagen og gå eventuelt op til to gange om dagen efter et par uger.

Brug gerne AZELAINSYRE 10% ovenpå vores AHA-PEELING eller T-ZONE PEELING. Afslut med anden creme eller serum efter ønske.

Her kan du købe det

Pudderdåserne AZELAINSYRE 10% er netop kommet på Matas.dk, Nicehair.dk, Salling.dk, og på Dåseshoppen. Den koster 249,95 for 50 ml. Den er også på vej ud til vores øvrige forhandlere, og vi forventer, at den er i fysiske butikker i løbet af januar.

Spørgsmål og svar

Må jeg bruge AZELAINSYRE 10% sammen med AHA-PEELING, T-ZONE PEELING eller andre syrepeeling?
Ja – meget gerne. Azelainsyre virker grundlæggende anderledes end for eksempel salicylsyre eller glykolsyre. Den eksfolierende effekt af azelainsyre er meget lille, og du kan med fordel kombinere med en eksfolierende syre.

Hvad er forskellen på AZELAINSYRE 10% og T-ZONE PEELING?
T-ZONE PEELING indeholder salicylsyre, der er primært virker eksfolierende/peelende. Azelainsyre virker ikke eksfolierende i ret høj grad, men virker i stedet rensende på urenheder og har en lindrende effekt på huden.

Må jeg bruge AZELAINSYRE 10% hvis jeg har sart hud eller rosacea?
Ja. Men som altid – trap langsomt op og gå forsigtigt frem.

Må jeg bruge AZELAINSYRE 10% sammen med jeres øvrige produkter?
Ja. Vi har ikke nogle produkter i vores serie, du ikke må kombinere med azelainsyre. Gå som altid forsigtigt frem. Det eneste, du ikke bør kombinere vores Azelainsyre 10% med er andre produkter med azelainsyre/azelaic acid.

Må min teenager bruge AZELAINSYRE 10%?
Ja

Virker AZELAINSYRE 10% på hudorme / blackheads?
Nej, ikke ret meget. Her anbefaler vi i stedet kombinationen af T-Zone Peeling og Niacinamid 10%.

Ingredienser

Aqua
Azelaic acid
Ethylhexyl Stearate
Glycerin
Butyrospermum Parkii Butter
Dimethicone
Pentylene Glycol
Caprylic/Capric Triglyceride
Cetyl Alcohol
Glyceryl Stearate
Niacinamide
Phragmites Communis Extract
Poria Cocos Extract
PEG-75 Stearate
Dimethiconol
Ceteth-20
Steareth-20
Sea Water Extract
Acrylates/Vinyl Isodecanoate Crosspolymer
Xanthan Gum
Ethylhexylglycerin
Phenoxyethanol
Benzoic Acid
Dehydroacetic Acid
Sodium Hydroxide
4-t-Butylcyclohexanol

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
70 kommentarer
Elena

Hej igen, han renser huden om aftenen i badet med den milde renseskum fra Matas. Og så bruger han lige nu en creme fra Ducray der hedder Keracnyl Repair. Den er lavet til acne hud der er udsat for behandling. Men det er jo en jungle. Det er jo mit projekt fordi han kun er 11 og planen er, at når han bliver 12 skal han opstarte systemisk behandling med tabletter.

Helene Randløv

Hej Elena
Kan jeg ikke bede dig skrive en besked i stedet (facebook eller instagram). Hvis du selv er lidt traumatiseret i forhold til udfordret hud med bumser, så forstår jeg selvfølgelig godt “dit projekt”. Det er bare virkelig vigtigt, at du ikke får ødelagt hudbarriere for altid.

Kh. Helene

Lærke Nielsen

Hej!

Jeg bruger normalt T-zone peeling og alt i en hyaluronsyre, men jeg har købt azelainsyren nu, da jeg døjer meget med urenheder på hagen. Hvordan skal jeg bruge alle tre – rækkefølgemæssigt, og skal jeg stadig bruge hyaluronsyren, nu hvor jeg har købt azelainsyren? Eller skal jeg bare bruge azelainsyren på hagen? Mange spørgsmål🥰
Mvh. Lærke

Helene Randløv

Kære Lærke
Hvis du ønsker uddybende vejledning, er du velkommen til at skrive en besked på enten Instagram eller Facebook.
Ganske kort kan du sagtens bruge alle tre og så længe du bruger T-Zone Peeling nederst (som altid) er det sådan set underordnet. Du har mest gavn af produkterne, hvis de kommer i hele ansigtet.

Kh. Helene

Hanne Nielsen

Ærgerligt man er nødt til at droppe produkterne fra pudderdåserne pga emballagen. De produkter med pumpe virker jo ikke. Troede bare det var et enkelt tilfælde da jeg købte alt i ‘en cremen, men oplever det også med 10% niacemid. Og jeg er ikke den første, kender andre der siger det samme

Helene Randløv

Kære Hanne
Det er jeg rigtig ked af at høre! Kan jeg ikke lokke dig til at sende en mail til mig på helene@pudderdaaserne.dk, så vi kan finde en løsning. Vi er selv meget kede af emballage-situationen, og vi arbejder på højtryk på en erstatning, så vi hjælper naturligvis gerne til en bedre oplevelse. Kopier gerne kommentaren herfra, så jeg ved, at det er dig.
Kh. Helene

Louise

Jeg ved ikke hvorfor, jeg ikke kan finde ud af at svare direkte tilbage på jeres kommentarer.
Men jeg ville bare lige afrapportere mht. til NSAID-overfølsomhed og azelainsyre. (Jeg ved ikke om der er andre end mig med samme problem, det er vist ret så sjældent – til gengæld er jeg MEGET overfølsom, så hvis der er andre, tror jeg, jeg er en meget god prøvekanin).
Men jeg kan godt tåle jeres Azelainsyre 10% 😊 – det er superfedt. Jeg er trappet langsomt op og den har hverken irriteret huden (eller givet de mavesmerter, jeg får af at bruge NSAID og salicylsyre).

Helene Randløv

Kære Louise
Hvor er det vildt, at du turde prøve! Tak fordi du skrev tilbage, det gør mig SÅ glad at høre, at du tåler den.

Kh. Helene

Louise

Kære Helene
Ja, jeg er – åbenbart – meget risikovillig når det gælder god hudpleje ;). Og jeres beskrivelse af Azelainsyre lød som om den var skræddersyet til min hud.
Jeg tjekkede og googlede alt hvad jeg kunne, og kunne ikke finde noget tegn på at Azelainsyre skulle være “i familie” med NSAID lignende indholdsstoffer.
Så nu glæder jeg mig bare til der forhåbentlig kommer nogle resultater. (Jeg har kune brugt den to uger).

Tak for svar og vejledning 🙂

Helene Randløv

Hej Louise
Nej, det afhænger jo af grunden til, at du ikke kan tåle det. Uanset hvad er det jo dejligt, at det umiddelbart virker.

Kh. Helene

Johnna

Jeg har lige været i matas for at få en prøve af jeres produkt.
Det kan desværre ikke lade sig gøre, da i ikke har testere i butikken.
Hvornår får i det?

Helene Randløv

Hej Johnna
Det må du tale med butikken om. Har de produktet på hylden, har de også adgang til at bestille testere 🙂

Kh. Helene

Molly

Hej Pudderdåser
Jeg vil gerne bruge jeres azelainsyre sammen med The Ordinarys Niacinamid. Jeg starter med at rense af, så bruger jeg jeres AHA-peeling, og så er mit spørgsmål hvilken rækkefølge jeg skal bruge Azelainsyre og Niacinamid. Tak for svar🙂

Helene Randløv

Hej Molly
Gør det, der falder dig mest naturligt.

Kh. Helene

Simone

Hej Pudderdåser,

Jeg lider af perioral dermatitis, som er blevet en del bedre, men blusser hurtigt op. Jeg har læst både niacinamide (reperarende og bakteriedræbende), hyaluronsyre (hydrende) og nu også azelainsyre kan være behjælpelige. Er der en af dem, der er bedre end andet?
Min læge vil ikke udskrive antibiotika til mig, så skal gå hudpleje vejen.

På forhånd tak for svar 🙂

Helene Randløv

Hej Simone
Niacinamid kan mange ting, men at dræbe bakterier er ikke en af dem. Azelainsyre er jo kendt som ingrediens i receptpligtige midler mod både rosacea og perioral dermatit, så det er et udmærket sted at starte. Du skal dog kigge dine vaner godt efter i sømmene. Hvis du behøver hjælp til det, er du velkommen til at skrive en besked til os på Messenger (FB) eller i Direct på Instagram.

Kh. Helene

Rikke

Hej pudderdåser
Jeg har brugt Azelainsyre i ca. 6 måneder og været ret så begejstret for den. Nu er jeg dog pludselig begyndt at få en voldsom kløe af den. Jeg har udelukket andre cremer og kombinationer – det er helt sikkert den. Jeg smører den på den øverste del af brystet, halsen, nakken og ansigtet, men nu for jeg pludselig kløe primært på halsen efter brug… nogen tanker? Vil jo rigtig gerne blive ved med at bruge den🙏

Helene Randløv

Hej Rikke
På medicin.dk kan jeg se, at det desværre er en almindelig bivirkning (dog i højere koncentrationer). Min anbefaling er klart at få lægen med ind over.

Kh. Helene

Clara

Jeg bruger i øjeblikket Epiduo, som medfører meget rødme, pigmentering og inflammation – ja og såkaldt purging. Jeg har derfor tænkt på at inddrage jeres azelainsyre, og ville høre om I har nogle erfaringer med kombinationen af retinoid (specifikt adapalen) og azelainsyre?

Helene Randløv

Kære Clara
Erfaringer kan jeg desværre ikke prale af, men jeg har talt/skrevet med flere, der både bruger Epiduo og azelainsyre i medicinsk koncentration. Det er jo udskrevet af lægen, og jeg kan heller ikke finde advarsler mod kombinationen i indlægssedlen eller under kontraindikationer. Så jeg ville godt selv turde prøve. Helt forsigtigt selvfølgelig!
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *