Dåseposten: Når for mange produkter giver hud-problemer

03.09.18

Når vi får spørgsmål fra jer om jeres hudplejeproblemer, så er det første, vi beder om stort set altid en komplet liste over alt, hvad I bruger i ansigtet. Og en mail vi fik fra Simone om hendes hudproblemer, er et godt eksempel på, hvorfor. Hun skriver til os og spørger om, hvordan hun bedst kan kombinere nogle af vores produkter ind i hendes eksisterende hudplejerutine og fortæller om problemer med uren hud. Vi skriver lidt frem og tilbage, om det er bumser eller måske en irritation på grund af for meget hudpleje. (Læs mere her)

Simone har uden tvivl akne – men hendes hudplejerutine hjælper bestemt ikke.

Jeg vil spare jer for den lange mailkorrespondance. Vi springer til der, hvor jeg spørger ind til, hvad hun bruger hver dag. Her er hendes svar:

Hej Katja
Det lyder interessant 🙂 Nu har jeg læst dit indlæg, som du henviste til. I indlægget beskriver du, at man ikke kan presse gult pus ud af “bumserne” hvis det drejer sig om perioral dermatit. Dette kan jeg dog :/ De bliver ofte gule ligesom bumser.

Jeg har været ved lægen for lang tid siden vedr. problemet. Her fik jeg clindoxyl. Dette hjalp helt vildt, men når man stopper kommer det jo igen. Derudover har jeg også prøvet pillerne som du omtaler i indlægget tetracyklin. Disse hjalp også, men igen, problemet kom hurtigt igen. Jeg har prøvet SÅ mange forskellige ting. Det eneste som har hjulpet længere varende var da jeg var på p-piller, men dette ønsker jeg ikke igen. Jeg vil gerne finde en anden måde at løse dette problem. Det hæmmer mig bare virkelig meget, da jeg har stor lyst til at tage min søn med i svømmehallen. Men når min hud ligner noget der er løgn mister jeg lysten 🙁

Men benytter mig ikke ligefrem af “less is more”.. Jeg bruger en del produkter. Simpelthen for at prøve og få det til livs og måske gør det det hele værre? Jeg har tit tænkt tanken.

Morgenrutine:
Dermalogica microfoliant
Dermalogica clay cleanse
Ecooking acne serum
Jeres t-zone peeling (før også AHA serum, men det er jeg stoppet med :D)
Dermalogica oil control lotion

Aftenrutine:
Dermalogica pre cleanse
Dermalogica clearing skin wash (dette er med magnitone børsten)
Ecooking acne serum
AHA serum
Vichy normaderm natcreme
Dermalogica over night clearing gel

Jeg går med make-up hver dag og her bruger jeg:
Jane Iredale primer
Jane Iredale concealer
Jane Iredale BB creme
Clinique mineral pudder
Nilens jord mineral bronzer

Jeg har svært ved at gennemskue, hvilke produkter jeg bør skære væk 🙂

Jeg er virkelig glad for, at du har mulighed for at hjælpe mig. Det sætter jeg stor pris på.

Og kære ven, mit svar er et stort rungende JA! Du har helt ret. Du gør det helt sikkert meget værre.

Når jeg frasorterer dit (i øvrigt temmeligt aggressive) renseritual, så er der kun syreprodukter tilbage. 6 syrepeelinger, som du hver dag bruger til at peele den beskyttende overflade af din hud med.

  • Ecooking acne serum (indeholder salicylsyre)
  • Pudderdåserne T-zone peeling (indeholder salicylsyre)
  • Dermalogica oil control lotion (indeholder salicylsyre)
  • AHA serum (indeholder glykolsyre)
  • Vichy normaderm natcreme (indeholder 3 forskellige slags syre)
  • Dermalogica over night clearing gel (indeholder salicylsyre)

Og så er der faktisk også syre i din ansigtsrens, for at det ikke skal være løgn.

Det er som en gyserfilm for hud. Jeg kan virkelig godt forstå din hud ikke har det godt. Syre er godt. Rigtig godt endda. Men less is more – jo mere er IKKE bedre.

Du skal bruge et syreprodukt hver dag og kun et. Jeg er ligeglad med, hvilket du vælger – bare du vælger et og kun et og holder dig til det. (Nej okay, ikke helt ligeglad…. 2% salicylsyre 2 gange om dagen vil være godt til din hud, det var derfor, vi lavede vores egen) Men bare du vælger et enkelt produkt, vil det være bedre for din hud end den cocktail der.

At vaske og rense mindre
Du bruger lige nu to renseprodukter to gange dagligt plus en rensebørste. Det har din hud næppe heller godt af. Vand er generelt ikke godt for huden, tværtimod så udtørrer det. Selvfølgelig skal makeup fjernes, og vi skal vaske os en gang i mellem. Men overdreven ansigtsvask forhindrer ikke akne og bumser (læs mere her). Det kan endda påvirke din huds egen beskyttelse.

Vi vil anbefale dig:

  1. Kun at vaske ansigtet maksimalt en gang om dagen
  2. Drop alle dine nuværende ansigtsprodukter pånær et enkelt af dem med en høj koncentration af salicylsyre. Vi synes selvfølgelig at du skal vælge T-Zone Peeling, men du må helt selv bestemme.
  3. Overvej at tilføje et produkt med niacinamid (men uden syre). Læs mere her og her.
  4. Gå tilbage til lægen og tal med ham/hende om lægemidler mod akne. Enten et receptpligtigt eller basiron.
Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
29 kommentarer
Viola

Jeg holder min rutine så simpel som muligt, så jeg rent faktisk får det gjort.
Morgenen lyder på:
Bioderma micellar cleansing water
Pudderdåsernes t-zone peeling
Pudderdåsernes alt-i-en creme
Om aftenen er det endnu mere simpelt. Det er bare en blid omgang med en konjac svamp, og derefter renser jeg efter med Bioderma micellar cleansing water. Jeg vil så også tilføje, at jeg er meget heldig med min hud. Selv når jeg ingenting gør ved den, så er den relativt pæn. Derfor kan jeg nok også holde min rutine ekstra simpel. Men jeg tror bestemt også på, at less is more, når det kommer til hudpleje.

Anna

Ikke direkte relateret til indlægget, men hvor kan jeg finde ingredienslister til jeres nyere produkter som fx Niacinamid serum? 🙂

Katja Moikjær

I min mailboks, hvor de ligger og venter på, at vi finder en ordentlige måde at lægge skemaer på bloggen 😀
Undskyld – de er på vej. Du får lige niacinamid her:
Aqua.
Niacinamide.
Cyclopentasiloxane.
Glycerin.
Isopentyldiol.
Dimethicone.
Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer.
Sodium Hyaluronate.
Phenoxyethanol.
Polymethylsilsesquioxane.
Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer.
Isohexadecane.
Tocopheryl Acetate.
Benzoic Acid.
PEG-40 Stearate.
Trifolium Pratense Flower Extract.
Steareth-2.
Cetearyl Methicone.
Steareth-21.
Dehydroacetic Acid.
Ethylhexylglycerin.
Sodium Benzoate.
Caprylyl Glycol.

Zacha

Jeg er i tvivl om min hudplejerutine overhoved passer til mig og om den mangler noget. Jeg har lettere fedtet T-zone med tydelige hudorme men jeg er nu begyndt at få mange bumser rundt i hele ansigtet.
Det jeg bruger er:
Morgen:
Origins Make a Difference™ Cleansing Milk
Origins A Perfect World™ Age-Defense Treatment Lotion
Origins GinZing™ Energy-Boosting Gel Moisturizer
Aften:
Origins A Perfect World™ Antioxidant Cleanser
Origins A Perfect World™ Age-Defense Treatment Lotion
Estée Lauder Advanced Night Repair Recovery Complex II
Origins GinZing™ Energy-Boosting Gel Moisturizer
Mangler jeg noget eller er der et andet produkt jeg bør bruge i stedet for noget andet? Evt. Noget man kan bytte ud eller tilføje fra jeres hudpleje serie?

Katja Moikjær

Kære Zacha. Jeg kender ikke de omtalte Origins produkter, men jeg tvivler helt ærligt på, at de hjælper på hudorme. Jeg synes du skal prøve T-Zone Peeling. Du kan sagtens fortsætte med dine nuværende produkter, hvis du er glad for dem. Bare brug T-Zone Peeling nederst!
PS. Din Estée Lauder Advanced Night Recovery er god! Hold fast i den!

Barbara

Hej!
Jeg har meget fedtet hud, med tendens til urenheder. Jeg har også nogle små pigmentfejl.
Morgenrutine:
1: Bioderma Sebium purifying cleansing foaming gel
2: Pudderdåsernes T-zone peeling
3: Pudderdåsernes Niacinemid
4: La Roche-Posay Effaclar Duo+
Aften:
1: Bioderma Sebium purifying cleansing foaming gel
2: Niacinamid
3: Ole Henriksen – Invigorating Night Transformation Creme

Emilie

Hej
Jeg har en meget fedtet T-zone og tydelige hudorme i panden og på hagen. Udover det har jeg enkelte bumser en gang i mellem.
Jeg er i tvivl om min hudplejerutine er for kompliceret og om det er det der skylder fedtetheden og urenhederne.

Morgen:
CeraVe foaming cleanser
Le Roshe-Posay Effaclar MAT ansigtscreme

Dagen: makeup, både concealer og bronzer.

Aften:
CeraVe foaming cleanser
Australian Bodycare Face Tonic
Pudderdåserne T-zone peeling
Pudderdåserne Niacinamid 10%
Le Roshe-Posay Effaclar MAT ansigtscreme
Australian Bodycare spot stick på mine urenheder

Helene Randløv

Hej Emilie
Det er ikke kompleksiteten, der er din udfordring, det er uhensigtsmæssig sammensætning af produkter. Hvis du ønsker uddybende vejledning, er du velkommen til at skrive en besked på enten Instagram eller Facebook.
Ellers anbefaler jeg dig at læse her:
https://pudderdaaserne.dk/2022/10/25/tirsdagstip-hold-det-enkelt-eller-basispakken-fra-pudderdaaserne/
Og rense som vejledningen nederst i indlægget her:
https://pudderdaaserne.dk/2023/01/24/tirsdagstip-forfin-hudstrukturen-og-formindsk-dine-porer/
Det er uhensigtsmæssigt at bruge:
1) renseprodukter, der skal skylles af
2)udtørrende produkter
3) parfumerede produkter
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *