Dåsesposten: Bumser efter graviditet og p-piller

06.02.23

Hej pudderdåserne.

Jeg er simpelthen nødt til at forhøre jer ad og bede om jeres råd. Jeg er så ked af det og virkelig frustreret lige nu.
Jeg har ALTID haft en pæn hud, og ALDRIG haft problemer med noget som helst. Jeg har vasket i VICHY rens siden teenagealderen og brugt deres dag- og aftencreme, og der har ALDRIG været noget. Så blev jeg gravid, ammede og startede på mini-piller IGEN, og pludselig går alt bare galt. Jeg har bumser, hudorme, små knopper over det hele – hagen, t-zonen, hårgrænse og halsen. Jeg er så ked af det.

Så gik jeg til en behandler, som jeg nu har prøvet i små 5 måneder og jeg har købt mig fattig i hudplejeprodukter fra NIMUE, men der sker bare intet. Det er fortsat lige så voldsomt – næsten endda endnu mere.
Jeg er frygtelig præget af det, og jeg har ikke lyst til at gå ud blandt folk, hvis ikke jeg dækker min hud med et eller andet. Det der gør mest ondt er, at jeg skal giftes til september, og lige nu vil jeg bare have det enormt svært ved at se mig selv sådan som min hud er pt.

HJÆLP MIG! Jeg er ved at være opgivende.

Vh Cecilie

Kære Cecilie

Tillykke med den lille.

Jeg er ked af at sige det, men mod hormoner kæmper selv de bedste produkter forgæves – næsten. Det er uhyre almindeligt at kvinder oplever pludselige problemer med bumser efter graviditet, amning eller start/stop af prævention.

Jeg vil meget gerne give dig en masse gode rod til at behandle dine bumser, men det første råd, jeg vil give dig, er at overveje grundigt, om du bruger den rette form for prævention. Det kan jeg ikke svare på, det er jeg slet ikke kvalificeret til at svare på, og der er mange for og imod der skal vejes op. Men bumser er desværre en velkendt bivirkning ved mini-piller.

Jeg kan ikke helt læse ud af dit brev, hvor længe siden det er, du fødte, om du stadig ammer osv. Det kan selvfølgelig have stor betydning, og tingene er nogle gange lang tid om at falde til ro igen ovenpå graviditet og amning. Men mini-pillerne er altså en oplagt mistænkt…

Tal med din læge om det. Hvis du alligevel ønsker at fortsætte, så skriv igen. Så vil vi prøve at se, om vi kan hjælpe alligevel.

Kh. Katja

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *