Dåseposten: Produkter der virker på både akne og rynker

20.02.23

Hej Pudderdåserne

Jeg er en kvinde i 40’erne, og jeg undrer mig over, at der ikke er hudplejeprodukter, der både har anti-age og bekæmpelse af uren hud egenskaber i ét (helst uden parfume).

Har I et bud på hvorfor sådanne produkter ikke findes?

Mvh Louise

Kære Louise

Tusind tak for det gode spørgsmål.

Du har helt ret i, at der er stor mangel på produkter, som henvender sig til hud, der både har rynker og bumser på samme tid. Bumser er bestemt ikke forbeholdt teenagere – tværtimod kan vi have “glæde” af dem gennem hele livet.

Men nogle af de bedste ingredienser med anti-age egenskaber virker også på uren hud – og omvendt. Så det er faktisk det nemmeste i verden at lave sådan et produkt. De findes også i massevis derude, men man skal nok vide, hvad man skal lede efter, så indrømmet – det er ikke helt nemt.

Har du både bumser og rynker, så er her vores top 5 ingredienser at se efter.

Håber du kan bruge det.

Kh. Katja

PS. Læs hvordan du kan skrive et spørgsmål til vores brevkasse her

1. A-vitamin

Ingen over – ingen under. De kraftigste former for A-vitamin på recept er godkendt til behandling af akne. I udlandet er de også godkendt til behandling af rynker. Mindre kan også gøre det, og alle typer A-vitamin hvad enten det er retinol, granactive retinoid eller retinaldehyd kan hjælpe både på bumser og på rynker.

Prøv for eksempel (reklamelinks*)

Avène Cleanance Women Night* (parfumeret)
Ansigtscremen fra Anette
Plaisir Retinol Booster Serum*
Pudderdåserne A-Serum

2. Niacinamid

Vi kalder niacinamid for ingrediensen, der virker på alt, og herunder gælder også bumser og rynker. Du finder måske nok mere effektive midler mod begge dele derude, men niacinamid har en unik evne til at forbedre huden helt generelt og gøre den pænere.
Vores egen A-Serum med Granactive Retinoid

Prøv for eksempel (reklamelinks*)

Pudderdåserne Niacinamid 10%
Inkey List Niacinamid 10%*
Paula’s Choice Niacinamid 10% (findes også med 20%)*

3. C-Vitamin

C-vitamin er en anden ingrediens, der virker på alt. Den kan både mindske rynker, grov hud, hyperpigmentering og akne. (kilde)

Der findes mange typer C-vitamin, nogle er mere stabile end andre, mens andre andre er bedre undersøgt. De nyere typer har måske mindre forskning bag sig og kan også være dyrere, men har du tidligere haft svært ved at tåle C-vitamin produkter, så kan de være et forsøg værd. Jeg har det selv svært med helt almindelig ascorbid acid. Min hud bliver rød og får en metallisk lugt, så jeg bryder mig ikke ret meget om det. Helenes sarte hud tåler virkelig dårlig C-Vitamin, så det er ikke en ingrediens, vi har det nemt med.

Jeg kan godt lide sodium ascorbyl phosphate, som er en mild og mindre potent form for C-vitamin, som du finder blandt andet hos Ole Henriksen*, men hans produkter er mildest talt ikke uparfumerede. En anden interessant C-vitamin er ethyl ascorbic acid, men jeg har heller ikke her prøvet det rigtige produkt endnu. Faktisk er alle mine gamle favoritter udgået, så jeg skal vist bare til at have prøvet nogle flere snart.

4. Syrepeeling

God og mild syrepeeling kan hjælpe på både udseendet af rynker og på bumser – uanset hvilken type syre, du bruger. Salicylsyre er normalt bedst til bumser, og glykolsyre er i vores erfaring bedst til rynker, men de virker begge forbedrende på det hele.

Prøv for eksempel:

Plaisir Exfoliating Glycolic Toner ) med 5% glykolsyre)  (parfumeret)
Pudderdåserne T-Zone Peeling (med 2% salicylsyre)
Pudderdåserne AHA Peeling (med 7% glykolsyre)

5. Azelainsyre

Nej, du får ikke færre rynker af azelainsyre overhovedet. Men “antiage” kan dække over meget, og jeg selv har flere pigmentpletter end jeg har rynker (tak hormoner…). Og azelainsyre hjælper på dem, samtidig med at den holder mine udbrud på kæben i skak.

Prøv for eksempel:

Paula’s Choice Azelainsyre 10%*
Pudderdåserne Azelainsyre 10%

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Jeanette

Kan man sagtens bruge alle produkterne på én gang? Altså selvfølgelig med peeling nederst?

Helene Randløv

Hej Jeanette
Hvis du stille og roligt trapper op med ét produkt ad gangen, så ja… de eneste to produkter, der aldrig må kombineres er de to peelinger.

Kh. Helene

Sanne

Men er der ikke c-vitamin i jeres alt i en beskyttelse? Hvorfor nævner I ikke den?

Helene Randløv

Hej Sanne
Nej, det var i den gamle. Jeg kan ikke svare på, hvorfor Katja ikke nævner SPF, for ja… det er klart at det er alfa og omega i forebyggelse af rynker.

Kh. Helene

Maja

Hej! Lidt i tråd med Jeanettes kommentar: kan jeg bruge azelainsyre og jeres A-serum sammen (i min aftenrutine)?

Jeg bruger allerede jeres azelainsyre i et forsøg på at erstatte Epiduo, som jeg synes er blevet for strid mod min hud, og jeg er glad for den, men kunne godt bruge lidt ekstra hjælp til at bekæmpe bumserne og de begyndende rynker (jeg er 31).

Tak!

Helene Randløv

Hej Maja
Ja, det kan du godt.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *