Det er ikke dig, det er din foundation, den er gal med

18.04.18
MAC 187

MAC 187

Begge Pudderdåser har mere eller mindre kronisk foundation-krise pt. Det har udløst lange diskussioner om, hvad der dog er galt med vores hud. Selvom vi jo egentlig godt ved, at der intet er galt med vores hud – faktisk har vi begge to pænere hud end nogensinde før.

Vi har begge et arsenal af de allernyeste foundations stående, som vi tester. Og den ene er sgu værre end den anden pt.

Vi bliver selvfølgelig ikke yngre. Vi er blevet 8 år ældre, end dengang vi startede med at blogge. Jeg selv er nok blevet mindst tre gange ældre af at få tvillinger. Og det har selvfølgelig også betydning for huden. Jeg har fået mindst et par rynker pr tvilling. Til gengæld har jeg aldrig haft færre bumser, mindre porer eller færre hudorme.

Dengang vi startede tilbage i 2010, var BB creams det hotteste. Helt lette farvede dagcremer, som nærmest ikke kan ses på huden. I dag er trenden ekstreme foundations i den modsatte ende af spektret. Kraftigt dækkende og matterende. Denne type foundations kræver altså helt perfekt hud. Der er noget selvmodsigende i, at jo mere tung og dækkende en foundation er, jo større krav stiller den til, at underlaget er helt perfekt og glat, men det er ikke desto mindre, sådan det fungerer i praksis.

9 ud af 10 nye foundations fra de mest hypede mærker ligner noget katten har slæbt med ind på mig. Og jeg begynder at tvivle på mig selv og på min hud. Hvorfor fungerer det ikke for mig? Hvad gør jeg forkert? Hvad er der galt med min hud?

Men ved I hvad? Der er intet galt med hverken mig eller min hud. Det er bare nogle virkelig håbløse foundations, der bliver lanceret for tiden.

Tidligere i dag så jeg efter foundations på Matas.dk og lavede en sortering efter mest populære. Den mest populære på den sortering var en cirka 20 år gammel foundation – og jeg forstår godt Matas’ kunder.

At lægge makeup som i gamle dage
I morges blev jeg inspireret og greb ud efter min gamle MAC 187 pensel. Det er en duo fibre pensel, der giver et meget let lag foundation, fordi hårene sidder med større mellemrum. For 8 år siden lagde jeg altid foundation med den. Resultatet blev perfekt på et øjeblik, men jeg har ikke brugt den pensel til foundation i flere år. Hvorfor er det egentlig, man skifter gamle velfungerende rutiner ud, bare fordi der kommer en ny trend?

Og nu jeg alligevel lyder som en gammel kone – kan I huske Enkore? Dengang Youtube var ung, var han en af store. Nu er han der ikke mere, men det er hans gamle video om at lægge foundation med MAC 187.

Foundations der altid virker
Her er nogle af de foundations (nye og gamle) der bare altid ligger pænt:

Her kan du købe det (reklamelinks)
Hvis du klikker på links ovenfor, så er der omtaler, anmeldelser og flere oplysninger om de forskellige foundations.

MAC 187 penslen er desværre ikke tilgængelig længere i sin oprindelige form. MAC har opgivet alle dyrehår i deres pensler og er gået over til udelukkende at bruge kunsthår. Den nye syntetiske 187s er en anderledes pensel end den gamle. Jeg har ikke en færdig mening om den endnu.

Sigma har en der ligner, også helt i kunsthår. Real Techniques Stippling Brush kan også lidt af det samme.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
19 kommentarer
Anne

Hej, Næste gang I kigger på foundations kunne der være lækkert hvis I så på, hvordan de fungerer på linjerne i huden, eller hvad der skal til for at det hele ikke lægger sig i striber i de lidt dybere furer mellem øjenbrynene og ved siden af munden. … hvis I altså har sådan nogle at teste med. Det er noget jeg kæmper med.

Katja Moikjær

Præcis det samme problem her: Clinique Beyond Perfecting!

HeLene

Sjovt og interessant indlæg!

ManjaFrancisca

Jeg har også prøvet nogle nyere – både fra Dior og Fenty for at nævne to jeg kunne huske. Jeg er gået tilbage til min Norrsken fra Idun Minerals. Den får min hud til at skinne, men i det mindste ligner jeg ikke et fejlbart mosaik billede som mange af de nye får mig til. Jeg har bestilt deres Nordic Veil, og testede den på “klokken 17:30 på en mellemvarm dag, fjernet tidligere lettere udtørrende makeup med en alm vådserviet” (I ved, den bedste måde at teste foundation på) og resultatet var slet ikke så skidt 😍

Katja Moikjær

Jeg ser FRYGTELIG ud med Fenty. Det er noget af det allerværste, jeg har prøvet

Stine

Jeg følger via Youtube med i alle nye makeup trends og ejer også et hav af dyre hypede foundations- og ja, de ser forfærdelige ud på huden. Jeg bruger lige nu næsten udelukkende Cliniques CC cream i begge varianter. De har stået på min hylde i hundrede år og er sikkert for gamle- men nøj, hvor ligger de bare pænt på.

Katja Moikjær

Den er også bare god!

CAMILLA

Hej,
Har i ikke et forslag til en god dækkende creme, behøver ikke være en Foundation til fedtet hud?
Sidst på dagen er det som om farven er blevet helt opløst og ligger i klatter rundt ved næsen. Virkelig ikke charmerende.

Katja Moikjær

Helt ærligt – vores begges yndlings farvede produkt er stadig vores egen Alt i en beskyttelse. Den giver pæn hud. Jeg kan også godt lide Erborian – men det kommer an på hvilken farve du har brug for?

Monika

Tusind tak for dette indlæg! Jeg har selv i et stykke tid troet, at den er helt gal med min hud eller at jeg ikke selv ikke kan finde ud af, at lægge en foundation på. Forleden fik jeg testet en waterproof foundation fra Tom Ford og det var TF-pigen som har lagt den på mig.Det så så forfærdeligt ud, at jeg var ned til at få det hele fjernet inden jeg forlod Magasin.Jeg skammede mig over min uperfekte hud. Tre dage senere var jeg til ansigtsbehandling og fik meget ros for, i hvor god tilstand min hud var og hvor godt jeg passede på den! Pludselig kunne jeg ikke forstå, hvor problemet så lå! Hvorfor ser så den “gode dyre foundation” så grimt ud på mig? Man kan se alle striberne fra børsten og der hvor jeg var heldig ikke at kunne se striberne, lignede jeg en kageglasur.
Tak for en fantastisk blog, jeg har faktisk lige opdaget jer for et par måneder siden, men har allerede læst meget, lært meget og har købt et par af jeres produkter i Magasin.

Katja Moikjær

Jeg er glad for at du kan bruge det 🙂 Jeg har faktisk ikke prøvet Tom Fords foundation, men der er mange lignende mærker, jeg går langt udenom mht foundation: NARS (de nyere), Urban Decay, Fenty osv

Stine Jacobsen

Hej 🙂 Kan I anbefale en god foundation til fedtet hud?

Katja Moikjær

Jeg er helt ærligt lidt fortabt af flere årsager. For det første har jeg ikke selv megen praktisk erfaring, for det andet synes jeg de fleste matterede foundations er noget møg. Estée Lauder Double Wear er fremragende til alle hudtyper og det er Rimmels holdbare og Maybelline Superstay også.

Kathrine

Jeg har for længst opgivet de dyre foundations, for de er – for mit vedkommende – penge ud af vinduet. Jeg tror egentlig min hud er temmelig normal (kombineret, tør udenfor t-zonen), men alligevel fungerer det ikke.
Jeg gik derfor over til Maybellines “Fit me – mat and poreless” og den fungerer! Den giver en udmærket dækning, helt uden maskeeffekt, og den blender flot ind og passer til hudfarven. Efter nogle timer udtørrer den min næse, akkurat ligesom alle andre foundations, men (!) og her et stort plus: Den koster 60 (!!!) kr. 😀

Stine

Chanel’s Perfection Lumiere Velvelt og Dior’s Airflash spray foundation (påført med børste) er aldeles fremragende til hud med linjer, rynker og pigmentpletter. De lægger sig ikke i linjerne, har god dækning og holder hele dagen (Jeg har normal hud). De er begge “gamle” på markedet, og jeg bliver også inspireret til at prøve de nye, men det er bare de bedste. Måske jeg har lært det langt om længe 😉

Liselotte

Jeg kan ikke forklare helt i detaljer hvorfor, men jeg har gjort den iagttagelse, at jeg reagerer negativt på alt med solfaktor i. Armani er gode til at lave produkter, der ikke er hvede i, og deres Face Fabric er bare verdens mest enkle, nemme foundation. Den fås fra kalkfarvet til kaffefarvet😉

Helene Randløv

Hej Liselotte
Tak for tippet! Ja, jeg kan godt huske, der er lidt udfordringer…
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *