Tirsdagstip: Sådan bruger du komplementærfarverne sammen

Lørdagslook: Nants Ingonyama Bagithi
28.06.22
Lørdagslook: Nants Ingonyama Bagithi

Hvis du har læst med her på bloggen i flere år, så ved du godt, at jeg jubler i øjeblikket. Det ser nemlig ud til at farverige øjenskygger, eyelinere og mascaraer er tilbage for fuldt drøn. Et ganske kort blik på nogle af mine lørdagslooks taler et meget tydeligt sprog. Når jeg tager makeup på, går jeg efter farver… jo flere jo bedre. I alle de år jeg har været dåse, er der særligt et spørgsmål, der er gået igen. ”Hvordan i alverden får du plads til alle de farver på øjenlåget”. Når jeg ikke virkelig giver den gas med mange øjenskygger, er det oftest kontrastfarver jeg har gang i. Og der melder endnu et spørgsmål sig … nemlig ”hvordan toner du farverne ud”. Indtil for nylig har jeg ikke rigtig forstået spørgsmålet. En snak om farveteori med ham den langhårede kastede imidlertid lys over det.

Nuancer af brun
Når man forsøger at tone to komplementærfarver sammen, ender man med forskellige nuancer af brun. Det er sandsynligvis ikke det, du gik efter, da du valgte den flotte røde og grønne nuance til dit look. ”Sådan bruger du komplementærfarverne sammen” er altså en ganske kort vejledning i helt almindelig farveteori.
Når man er glad for farverig øjenmakeup, gør man sig selv en stor tjeneste ved at lære grundliggende farveteori. Du skal nemlig altid have farvecirklen i baghovedet, når du vælger farver til dine looks. Sådan undgår du at stå med en ubestemmelig nuance af brun. Efterhånden som du får mere øvelse i at kombinere forskellige farver, tænker du slet ikke over det. I hvert fald er det derfor, jeg ikke før snakken med ham den langhårede forstod, hvad udfordringen med at udvælge farver er.

Sådan bruger du komplementærfarverne sammen
Farveteori har vi vel alle sammen i en eller anden forstand lært fra barnsben… om ikke andet instinktivt. De fleste af os har sikkert tegnet med oliekridt, farveblyanter eller vandfarver. På et tidspunkt forsøger man sig med en farvekombination, der ikke falder så heldigt ud. Og vupti lagrer erfaringen sig. Det netop i kombinationen af nuancer farvecirklen kommer ind i billedet. Tager vi eksemplet med grøn og rød, der netop er komplementærfarver, er det vigtigt at tone de to nuancer sammen med mindst en af de farver, der i farvecirklen ligger imellem de to. Om du går til den ene side med blå og lilla eller til den anden med gul og orange spiller ingen rolle. Vigtigst er det, at du gør brug af de mellemliggende nuancer. Looket jeg har brugt som eksempel er særdeles farverigt: Lørdagslook: Nants Ingonyama Bagithi.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *