Det er ikke dig, det er din foundation, den er gal med

18.04.18
MAC 187

MAC 187

Begge Pudderdåser har mere eller mindre kronisk foundation-krise pt. Det har udløst lange diskussioner om, hvad der dog er galt med vores hud. Selvom vi jo egentlig godt ved, at der intet er galt med vores hud – faktisk har vi begge to pænere hud end nogensinde før.

Vi har begge et arsenal af de allernyeste foundations stående, som vi tester. Og den ene er sgu værre end den anden pt.

Vi bliver selvfølgelig ikke yngre. Vi er blevet 8 år ældre, end dengang vi startede med at blogge. Jeg selv er nok blevet mindst tre gange ældre af at få tvillinger. Og det har selvfølgelig også betydning for huden. Jeg har fået mindst et par rynker pr tvilling. Til gengæld har jeg aldrig haft færre bumser, mindre porer eller færre hudorme.

Dengang vi startede tilbage i 2010, var BB creams det hotteste. Helt lette farvede dagcremer, som nærmest ikke kan ses på huden. I dag er trenden ekstreme foundations i den modsatte ende af spektret. Kraftigt dækkende og matterende. Denne type foundations kræver altså helt perfekt hud. Der er noget selvmodsigende i, at jo mere tung og dækkende en foundation er, jo større krav stiller den til, at underlaget er helt perfekt og glat, men det er ikke desto mindre, sådan det fungerer i praksis.

9 ud af 10 nye foundations fra de mest hypede mærker ligner noget katten har slæbt med ind på mig. Og jeg begynder at tvivle på mig selv og på min hud. Hvorfor fungerer det ikke for mig? Hvad gør jeg forkert? Hvad er der galt med min hud?

Men ved I hvad? Der er intet galt med hverken mig eller min hud. Det er bare nogle virkelig håbløse foundations, der bliver lanceret for tiden.

Tidligere i dag så jeg efter foundations på Matas.dk og lavede en sortering efter mest populære. Den mest populære på den sortering var en cirka 20 år gammel foundation – og jeg forstår godt Matas’ kunder.

At lægge makeup som i gamle dage
I morges blev jeg inspireret og greb ud efter min gamle MAC 187 pensel. Det er en duo fibre pensel, der giver et meget let lag foundation, fordi hårene sidder med større mellemrum. For 8 år siden lagde jeg altid foundation med den. Resultatet blev perfekt på et øjeblik, men jeg har ikke brugt den pensel til foundation i flere år. Hvorfor er det egentlig, man skifter gamle velfungerende rutiner ud, bare fordi der kommer en ny trend?

Og nu jeg alligevel lyder som en gammel kone – kan I huske Enkore? Dengang Youtube var ung, var han en af store. Nu er han der ikke mere, men det er hans gamle video om at lægge foundation med MAC 187.

Foundations der altid virker
Her er nogle af de foundations (nye og gamle) der bare altid ligger pænt:

Her kan du købe det (reklamelinks)
Hvis du klikker på links ovenfor, så er der omtaler, anmeldelser og flere oplysninger om de forskellige foundations.

MAC 187 penslen er desværre ikke tilgængelig længere i sin oprindelige form. MAC har opgivet alle dyrehår i deres pensler og er gået over til udelukkende at bruge kunsthår. Den nye syntetiske 187s er en anderledes pensel end den gamle. Jeg har ikke en færdig mening om den endnu.

Sigma har en der ligner, også helt i kunsthår. Real Techniques Stippling Brush kan også lidt af det samme.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
19 kommentarer
Birgitte

Hej!
Først vil jeg lige sige tak for en god hjemmeside med mange gode råd 🙂
Det seneste år har jeg virkelig haft makeup krise når det kommer til en fejlfri hud.
Tidligere brugte jeg mineral pudder fra bare minerals. Jeg kunne bygge den op i flere lag og dermed få en perfekt fejlfri hud. Nu “sætter” den sig i klumper. Det gør alt faktisk (jeg bruger pudder ovenpå min foundation for en høj dækkeevne, da jeg har en meget rød hud) . Jeg har prøvet et utal af flydende foundations og alt “sætter” sig (især på kinden). Tror måske det har noget at gøre med en blanding af tør hud, kommende rynker og dun og foundation + pudder duer bare ikke. Men hvordan dælen får jeg lagt en god dækkende makeup? Det skal lige siges, at jeg har nogle gode cremer fra en kosmetolog, det nyeste på stammen er fra Paulas choice (BHA) og jeg bruger altid en fugtgivede primer ligesom jeg har en fugt spray fra shiseido til at friske op i løbet af dagen. Og så skal det lige siges, at jeg den første time kan have en virkelig flot hud og derefter sætter makeuppen sig.
Alle råd tages imod med kyshånd. For det er ikke sjovt at have et ansigt, som kræver god dække med en god dække kommer til at se grim ud

Helene Randløv

Hej Birgitte
Umiddelbart lyder det som om du simpelthen har alt for meget makeup på. Vælg måske en corrector i stedet for foundation. Kender du denne her: https://pudderdaaserne.dk/2010/11/12/clinique-pudder-med-et-meget-langt-navn-redness-solutions-instant-relief-mineral-pressed-powder/?
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *