Får du bumser af din makeup?

flydende pink blush
20.12.23
flydende pink blush
flydende pink blush
Top view on liquid pink blush on white background, beauty cosmetics product. Generative ai.

Det mest sandsynlige er faktisk, at du ikke gør. Ifølge et studie af 910 personer med akne, var der ikke nogen sammenhæng med brug af kosmetik – faktisk tværtimod. Akne var mindre hyppigt i den gruppe patienter, der havde et større forbrug af kosmetik.

Men der findes bestemt nogle typer kosmetik, der kan give problemer med bumser. Udfordringen er bare, at finde ud af hvad. Marketingbegreber som “non-comodegenic” er ikke standardiserede og generelt ubrugelige. Og internettet er generelt fyld med misinformationer om at for eksempel mineralsk olie, silikone eller planteolier generelt tilstopper hudens porer. Ingen af delene passer – tværtimod er mineralsk olie en af de mest sikre ingredienser for dig med tendens til akne.

Oplever du at du får bumser efter du har brugt et bestemt produkt et bestemt sted i ansigtet skal du selvfølgelig se din makeup nærmere efter i sømmene. Oplagte syndere kan være:

Solide ingredienser

Er du også glad for stikfoundation, tyk cremeblush eller endda barsæbe? Nogle ingredienser der har fast form ved stuetemperatur kan sætte sig i porerne – det er logisk nok, hvis man tænker over det. Hvis de er solide nok til at holde sig firkantede, så kan de også være solide nok til at udfylde porerne i huden. Dette var i høj grad reglen tidligere, men i dag findes der masser af gode, faste produkter, der ikke gør dette. Det er dog stadig et oplagt sted at kigge efter synderen. Populære ingredienser såsom kakaosmør og kokosolie er begge eksempler på sådanne ingredienser, og de scorer højt på tilstopningsskalaen. (kilde)

Rød farve

Flere af de røde farvestoffer kan også virke mildt tilstoppende på huden, og det afhænger ofte af, hvilken form de kommer i. Nogle røde farvestoffer, der ikke virker tilstoppende som pudder, kan pludselig være tilstoppende, når de kommer som creme. Har du problemer kan det altså være en idé at skifte din cremeblush ud med pudder. (kilde) Carmin, som Helene ikke kan tåle, ser ikke ud til at virke tilstoppende på huden, men da det er lavet ud af biller, er det ved at gå af mode. Alt i alt kan en moderne vegansk creme blush altså ende med at være et dårligt bud til dig, der har problemer med akne.

Beskidte produkter

Du har godt set alle videoerne online om, hvor klam din beauty blender kan blive, hvis du ikke vasker den ordentligt? Så overvej lige en ekstra gang de der indbyggede svampe-applikatorer på produkterne, som det ikke er muligt at tage af og vaske.

På samme måde bør du selvfølgelig altid bruge en ren pensel eller helt rene hænder til at påføre en stik foundation på huden og ikke påføre den direkte på huden – især ikke hvis du har problemer med akne.

Manglende penselvask

Og alt dette hjælper selvfølgelig ingenting, hvis du ikke vasker dine pensler. En beskidt pensel er et lige så stort problem som et beskidt produkt. Kan du ikke finde finde ud af at vaske dine pensler meget jævnligt, så brug en descinficerende spray eller brug hænderne i stedet for en pensel. Dem vasker du jo.

Friktion

Bumser og irritation kan også opstå på grund af friktion. Mineralpudder grundigt påført med en pensel er et godt eksempel på dette. For nogle kan det i længden irritere huden og provokere udbrud. Det samme kan gnideri med vatrondeller og makeupfjerner for at fjerne en tung makeup fra huden.

Manglende rens

Nej, du kan ikke vaske bumser væk, og at rense huden blidere er simpelthen så vigtigt. Men at være grundig og fjerne al makeup og solcreme om aftenen er vigtigt for at undgå det irriterer huden. Du skal bare huske at gøre det så blidt som muligt uden at gnide for meget. 

PS. Det er til gengæld mere sandsynligt du får det her problem på grund af kosmetik.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *